Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נהגתי בב.מ.וו סידרה 3 קבריולט של חבר, ואני לא מבין על מה כל המהומה. אז נכון שההנעה היא אחורית, אבל מבחינת התקשורת של ההגה, שזה לדעתי הדבר החשוב ביותר בכל מה שקשור להנראה מנהיגה, אז המונדיאו עולה עליה.

...There's a difference between holding the wheel and use the pedals and driving

.The cabrio version isn't as good as the coupe or 4 door versions because of heavier weight and more chassis flex

:smile: We can still agree on disagreement

.Moti

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסיבה היחידה, אם כך, לרכוש A4 היא בגלל איכות הפנים והעיצוב. שניהם חשובים, כמובן, אבל האם זה מצדיק רכישה של מכונית בת שנתיים, עם מנוע מיושן, נוחות נסיעה בינונית ומטה, ומעט מרחב?

אני כלל לא בטוח.

הלואי על כול המכוניות שיהיה להם כזה מנוע מיושן. אישית יש לי אאודי 80 שנת 92, האוטו הוא אוטו מדהים אני נהנה ממנו בטירוף והוא כבר כימעט שנה וחצי איתי. אם ככה נוסע אאודי מלפני 13 שנה אני לא מתאר איך זה לנהוג באי 4, חוויה. הבעיה היחידה זה צריכת הדלק ובגלל זה המלצתי על הטורבו דיזל.לאבא שלי יש רנו קנגו והפערים לטובת הדיזל עצומים, כשהוא למשל היה נוהג באוטו שלי חודשיים כשהאוטו שלו היה מושבת הוא היה מפסיד 150 שקל ביום. עכשיו תחשבו איזה רווח זה יוצא בשנה, וכול הקטע של הטסט שעולה ב1000 שקל יותר, נו אז מה אז פעם בשנה אתה משלם על טסט אלף יותר. עדיין יוצא לך כזה רווח שבשבוע אתה משלים תאלף שקל. לי אישית למראות שאני לא נוהג הרבה יוצא לשלם ביום כ40 שקל על דלק ואילו אם היה לי דיזל הייתי משלם 20. חיסכון אדיר שלנהג כמוני שנוהג 10-15 אלף בחודש זה עדיין ממש משתלם, ואני דיי בטוח שלך זה ישתלם אפילו הרבה יותר.

לכן לדעתי ההמלצה הכי טובה זה אאודי אי 4 שנת 2002, 1.9 טורבו דיזל, אוטומאט.

להנות מכול העולמות ובמחיר שפוי לחלוטין.

פורסם
לי אישית למראות שאני לא נוהג הרבה יוצא לשלם ביום כ40 שקל על דלק ואילו אם היה לי דיזל הייתי משלם 20. חיסכון אדיר שלנהג כמוני שנוהג 10-15 אלף בחודש זה עדיין ממש משתלם .

תיקון טעות 10-15 אלף בשנה. ולא בחודש כמו שנכתב
פורסם

נהגתי בב.מ.וו סידרה 3 קבריולט של חבר, ואני לא מבין על מה כל המהומה. אז נכון שההנעה היא אחורית, אבל מבחינת התקשורת של ההגה, שזה לדעתי הדבר החשוב ביותר בכל מה שקשור להנראה מנהיגה, אז המונדיאו עולה עליה.

אפילו אם מבחינת יכולת הב.מ.וו טובה מהמונדיאו, עדיין, המונדיאו קרובה מאוד אליה, ואני מאמין שבמחיר שלה המונדיאו היא בהחלט מציאה ויכול להיות שהיא תהיה הבחירה שלי, כשאחליט להחליף את הרכב.

אני לא מוצא סיבה לשלם רבע מיליון שקלים רק בשביל סמל והנעה אחורית, כאשר 100 אלף ש"ח דרומה נמצאות מכוניות לא פחות טובות, ולעיתים טובות יותר.

זוהי דעתי וזכותך לא להסכים איתי.

אז לא באמת נהגת. מה גם שהקבריו היא לא דוגמא טובה. נהגתי על סדרה 3 החדשה קצת בגרסתה הפשוטה ביותר. ההגה טוב, לא נפלא או מושלם אבל טוב. העניין הוא שזה לא הכל - יש כאן שלדת הנעה אחורית משובחת ומתקשרת, וזה לא פחות חשוב מההגה. המונדיאו, ואני מסתכן כאן בצעקות, היא לא כזאת טובה כמו שעושים ממנה. כלומר, כמכונית מנהלים היא מצוינת, אבל אם נתייחס לרגע לעניין ההנאה מנהיגה - היא טובה אבל לא יותר מ-407 או 406 לצורך העניין. גם לא יותר מהונדה אקורד או מזדה 6. ההגה, תעשו לי טובה, קל מדי, וזה פוגע בתקשורת. הוא מדויק וחד אבל להרבה מאוד מכוניות יש היום הגה מדויק וחד. אז אם נדבר על תקשורת נטו כמעלה של המונדיאו - מצטער, זה לא קביל. היא לא כזאת טובה. (לא רק בהשוואה לפז'ו סיטרואן אלא אפילו בהשוואה לפוקוס היוצאת).

friziblite - אתה לא מחשב נכון את ההוצאות על הדיזל, יש עוד הוצאות מלבד האגרה - גם טיפולים תכופים יותר ועלותם, גם ירידת ערך גדולה יותר. יש עוד דברים - בגדול הגבול לחיסכון הוא בהחלט לא 15-20 אלף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אז לא באמת נהגת. מה גם שהקבריו היא לא דוגמא טובה. נהגתי על סדרה 3 החדשה קצת בגרסתה הפשוטה ביותר. ההגה טוב, לא נפלא או מושלם אבל טוב. העניין הוא שזה לא הכל - יש כאן שלדת הנעה אחורית משובחת ומתקשרת, וזה לא פחות חשוב מההגה. המונדיאו, ואני מסתכן כאן בצעקות, היא לא כזאת טובה כמו שעושים ממנה. כלומר, כמכונית מנהלים היא מצוינת, אבל אם נתייחס לרגע לעניין ההנאה מנהיגה - היא טובה אבל לא יותר מ-407 או 406 לצורך העניין. גם לא יותר מהונדה אקורד או מזדה 6. ההגה, תעשו לי טובה, קל מדי, וזה פוגע בתקשורת. הוא מדויק וחד אבל להרבה מאוד מכוניות יש היום הגה מדויק וחד. אז אם נדבר על תקשורת נטו כמעלה של המונדיאו - מצטער, זה לא קביל. היא לא כזאת טובה. (לא רק בהשוואה לפז'ו סיטרואן אלא אפילו בהשוואה לפוקוס היוצאת).

הסתכנת כאן בצעקות ואתה אכן תקבל אותן.

השאלה שלי אליך היא כמה נהגת על המונדיאו??? אני לקחתי נסיעת מבחן על המונדיאו ולאחר מכן על האקורד, והמונדיאו הייתה לפחות רמה אחת מעליה-בכל מה שקשור להגה(את המגבלות לא יכלתי כ"כ לבדוק, בכל זאת, נסיעת מבחן).

המונדיאו ללא ספק טובה מכל המתחרות שלה לקבוצה בנושא הכ"כ חשוב של הנאה מנהיגה(לא ששאר המתחרות רעות, אבל בכל זאת)

ההגה קל? תסלח לי, אבל לפי מה שאני הרגשתי, ההגה היה כבד(מאוד) בכל מהירות עירונית ורק בשיוט במהירות גבוהה ההגה נהפך להיות קל יותר. ההגה שלה לדעתי הוא ההגה הטוב ביותר בקבוצה וללא ספק זוהי המכונית בעלת ההגה הטוב ביותר שנהגתי עליה.

אם דעתי לא מספיקה לך, אז אולי דעת המומחים תעזור:

מגיליון אוטו-ממבחן בין פיז'ו 406 סיטרואן סי 5 ופולקסוואגן פאסאט:"למונדיאו התנהגות הכביש הטובה ביותר, ההגה שלה הוא המדוייק והמתקשר ביותר-יותר מאשר בכל מכונית מסוגה-והתוצאה היא לא רק יכולת דינמית לתפארת אלא גם הרבה מהחומר ההוא הנקרא הנאה מנהיגה....כמעט קרטינג, מלמל אחד הבוחנים".

כמו כן, נכתב:"ההגה של הפורד קל בכל מהירות עירונית אז למצב שצריך את שתי הידיים כדי לסובבו"- עדיין ההגה קל מדי, אדון רוני???:x

פורסם

מסכים לחלוטין עם דבריו של אדון 626, אחרי נהיגה של אלפי קילומטרים במונדיאו.

היא מכונית מבריקה. יחסית למיקומה בעולם המכוניות (משפחתית עממית), אבל לא רק.

אני לא רואה שום סיבה לרכוש סדרה 3, בהפרש המחירים מול המונדיאו\אקורד, היא לא באמת שווה את זה.

כן, אבסולוטית, הסדרה 3 היא המכונית הטובה יותר. אבל ב100K הפרש, לא-נראה-לי.

הA4 לא מבריקה בשום דבר, למעט תא הנוסעים (והעיצוב). מנוע שני ליטר 130 כ"ס רחוק מלהיות מציאה, ההתנהגות לא ברמת המונדיאו, הנוחות לקויה וכו'. אני באמת לא רואה סיבה לקנות אותה, חוץ מהסטטוס.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הסתכנת כאן בצעקות ואתה אכן תקבל אותן.

השאלה שלי אליך היא כמה נהגת על המונדיאו??? אני לקחתי נסיעת מבחן על המונדיאו ולאחר מכן על האקורד, והמונדיאו הייתה לפחות רמה אחת מעליה-בכל מה שקשור להגה(את המגבלות לא יכלתי כ"כ לבדוק, בכל זאת, נסיעת מבחן).

המונדיאו ללא ספק טובה מכל המתחרות שלה לקבוצה בנושא הכ"כ חשוב של הנאה מנהיגה(לא ששאר המתחרות רעות, אבל בכל זאת)

ההגה קל? תסלח לי, אבל לפי מה שאני הרגשתי, ההגה היה כבד(מאוד) בכל מהירות עירונית ורק בשיוט במהירות גבוהה ההגה נהפך להיות קל יותר. ההגה שלה לדעתי הוא ההגה הטוב ביותר בקבוצה וללא ספק זוהי המכונית בעלת ההגה הטוב ביותר שנהגתי עליה.

אם דעתי לא מספיקה לך, אז אולי דעת המומחים תעזור:

מגיליון אוטו-ממבחן בין פיז'ו 406 סיטרואן סי 5 ופולקסוואגן פאסאט:"למונדיאו התנהגות הכביש הטובה ביותר, ההגה שלה הוא המדוייק והמתקשר ביותר-יותר מאשר בכל מכונית מסוגה-והתוצאה היא לא רק יכולת דינמית לתפארת אלא גם הרבה מהחומר ההוא הנקרא הנאה מנהיגה....כמעט קרטינג, מלמל אחד הבוחנים".

כמו כן, נכתב:"ההגה של הפורד קל בכל מהירות עירונית אז למצב שצריך את שתי הידיים כדי לסובבו"- עדיין ההגה קל מדי, אדון רוני???:x

קודם כל, אל תצעק :wink:

נהגתי על המונדיאו לפני מתיחת הפנים ואחריה. בכל פעם למשך מספיק זמן ובמסלול מספיק תובעני בשביל לבחון היטב את הנושא (ופעם אחת אפילו בחנתי את הבטיחות שלה, אבל עזבו את זה). נהגתי גם על האקורד במשך כמעט שבוע בתנאים דומים.

שים לב להדגשה - בניגוד אליך אני נהגתי בשתי המכוניות הללו קרוב למגבלות שלהן. רק שם (או קרוב לשם) ניתן באמת לחוש את ההגה ורמת התקשורת ממנו (קרא כתבה שתרגמתי בנושא לפני כמה ימים תחת הכותרת "כתבה של מגזין CAR - מבחן התנהגות 1997" - חומר קריאה מאוד מעניין!).

בשבילי (בניגוד לרוב המוחלט של הקונים של המכוניות הללו) הנאה מנהיגה היא ערך חשוב מאוד, לכן בכל מכונית מהקבוצה שנהגתי בה, ניסיתי להתעמק בנושא ההנאה מהנהיגה (ויצא לי למזלי לנהוג על הרבה מכוניות מהקבוצה בתנאים "קשים"). לפי הניסיון הזה אני יכול לומר שלמונדיאו אין יתרון משמעותי בנושא ההנאה מהנהיגה אל מול המתחרות שלה, בוודאי ובוודאי לנהג הממוצע ואפילו הנהג ה"נמרץ" אם תרצה. יכול מאוד להיות שתחת תנאי עומס קשים ונהיגה תובענית במיוחד המונדיאו "תזרח" מעל ל-6 או האקורד או ה-407 נניח, אבל קודם כל - אני בספק, ודבר שני - זה לא יהיה בגלל איכותו המדהימה של ההגה (פשוט כי היא לא כזאת מדהימה).

ואם כבר ההגה - אני לא יודע למה אתה רגיל, אבל אני אשווה פה ברשותך להגה של הפוקוס - הוא כבד ומתקשר יותר. שלא לדבר על הגה של 306 נניח, או אפילו של הסקסו שלי, שהוא לא נחשב במיוחד בקרב הספורטיביות, אבל עדיין מספק רמות תקשורת גבוהות הרבה יותר ומשקל "נכון" יותר. אם המונדיאו היא המכונית עם ההגה הטוב ביותר שניסית - עשה לעצמך טובה וקח סיבוב אפילו על 306 1.4. מובטחת הארה.

בנוגע למבחן מ"אוטו" - אני אברר את התועייבה ואחזור אליך :wink: "כמעט קארטינג", מעניין של מי היציאה הזאת :lol:

תשובה, אדון מזדה 626?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
חוץ מהסמל, היוקרה וכו', אני בטוח שמבחינת נסיעה נטו אז ההונדה, לדוגמא, לא נופלת מהאודי A4 או מהב.מ.וו סדרה 3. כמו כן ההונדה מרווחת יותר, יש לה מנועים טובים הרבה יותר{ה2 ליטר של אודי מספק 130 כ"ס עלובים-המנוע של השברולט(דייהו) אפיקה מפיק יותק כוחות סוס. גם מנוע ה2 ליטר של ב.מ.וו, למרות הטכנולוגיה הייחודית שבו-וולוטרוניק, מפיק רק 143 כ"ס, לעומת 155 כ"ס שמפיק מנוע ההונדה אקורד, 145 כ"ס של פורד מונדיאו וכו'.}

אני לא רוצה לקטוע את הדו-שיח של MAZDA626 ושל רוני, אבל רק הוסיף הערה קטנה ל-mazda626.

אני מסכים איתך בכל מילה לגבי ההשוואה בין ה-6 ל-A4...

ברשותי מאזדה 6, גם אני נהגתי רבות ב-A4 וגם אני חושב שהמאזדה לא נופלת מהאודי בהרבה דברים.

אבל... להשוות מנוע של BMW, אפילו עם "רק" 143 כ"ס בוולוטרוניק, מול מנוע של מאזדה שמוציא 141 כ"ס, או 145 במונדאו, או מנוע של שברולט אפיקה, או הונדה אקורד עם 155 כ"ס??:shock::roll:

עשית כאן אבל ל-BMW...

גם אם יהיה הפרש של 50 כ"ס בין המנועים, עדיין אף מנוע ממה שציינת לא יגיע לרמת הביצועים והיכולת שיכול להפיק מנוע ה-2 ליטר של BMW...

אמיר.

פורסם

sronis כתב:

בנוגע למבחן מ"אוטו" - אני אברר את התועייבה ואחזור אליך :wink: "כמעט קארטינג", מעניין של מי היציאה הזאת :lol:

תשובה, אדון מזדה 626?

רוני

אני אתן לך תשובה: תפתח את גיליון 186 של אוטו, עמ' 64. שם תמצא את מבחן "שוות השימוש", מבחן בין פורד מונדיאו, סיטרואן סי 5, פיז'ו 406 ופולקסוואגן פאסאט. אם תדפדף לעמ' 70, תגלה מה שכתוב שם: "ההגה שלה(של המונדיאו) עם תגובה מיידית ורמת תקשורת נדירה עם מכלולי השילדה והגלגלים, מאפשר לא רק מיצוי יכולת אלא גם הנאה מהסוג החושני(!!!). כמעט קרטינג, מלמל אחד הבוחנים"

מספיק לך?

B.M.W כתב:

אבל... להשוות מנוע של BMW, אפילו עם "רק" 143 כ"ס בוולוטרוניק, מול מנוע של מאזדה שמוציא 141 כ"ס, או 145 במונדאו, או מנוע של שברולט אפיקה, או הונדה אקורד עם 155 כ"ס??:shock::roll:

עשית כאן אבל ל-BMW...

לא השוויתי את מנוע הב.מ.וו למנוע האפיקה, 6 או מונדיאו.

השוויתי את המנוע הבווארי למנוע האקורד, שלדעתי, תודות לטכנולוגיית ה-IVTEC של הונדה, לא נופל ואף עולה על מנוע הוולוטרוניק של ב.מ.וו, שאמנם מצטיין בדרך פעולתו, אך הספקו לא בשמיים והוא גם לא מביא אותה לביצועים שמצופים מב.מ.וו.

אני התאהבתי בדרך פעולתו של מנוע האקורד, גם בנסיעת מבחן שלקחתי(באותו יום יחד עם המונדיאו), וגם בהונדה פרטית של חבר.כאן תמצא חיזוק לדבריי, ממגזין אוטו גיליון 205:

"ייאמר מיד: יחידת הכוח של ההונדה, על כל מרכיביה- אופי פעולה, הספק, ביצועים, פעולת תיבת הילוכים, יוצאת מהכלל טובה, וזיכרוננו הקולקטיבי לא העלה בדעתו משהו טוב יותר בנפח זה בכלל הקטגוריה. ואל תטעו: מדובר גם במתחרות היוקרתיות ההן..."(מבחן בין הונדה אקורד לבין מאזדה 6)

אז נכון, כיום בנפח זה קיים מנוע טוב יותר: מנוע ה2 ליטר של אלפא, המספק 165 כ"ס ו21 קג"מ. אבל עדיין, להיות מס' 2 אחרי אלפא זה כבוד אמיתי.

פורסם

תשובה ל-BMW - נו באמת. אפילו אם יהיה הפרש של 50 כ"ס בין המנועים, עדיין אף אחד מהם לא יגיע לרמת הביצועים והיכולת של מנוע ב.מ.וו? צא מהסרט בבקשה. אמנם אופי הפעולה של מנוע הוולוטרוניק הזה נעים, אבל הוא פשוט לא חזק. במבחן מול 156 עם מנוע 2.0 165 כ"ס האלפא שחטה אותה. גם הונדה אקורד תהיה מהירה יותר בכל מצב.

אבל אין מה להתאהב באופי הפעולה של מנוע האקורד. רק בזכות הגיר הוא מצטיין, מלבד זאת הוא לא משמעותית טוב יותר מהמנועים המקבילים. מנוע ה-1.8T של VAG הוא הרבה יותר מרשים לצורך העניין.

ומזדה626 - עוד דבר - לא אמרתי שזה לא היה כתוב ב"אוטו", אמרתי שאני אברר לעומק מי כתב ולמה ואדאג שיפטרו אותו (סתם :wink: אבל זה באמת משפט תמוה ומעניין אותי מדוע ובאיזה הקשר הוא נכתב)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

א. כנראה שהמונדיאו המדוברת היא זו טרום העדכון, שריכך אותה.

ב. ההגה של המונדיאו באמת קצת קל במהירות גבוהה, אבל בכל זאת - חד, מדוייק, משרה ביטחון.

לא בדיוק מתקשר, אבל מעודד בהחלט.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
תשובה ל-BMW - נו באמת. אפילו אם יהיה הפרש של 50 כ"ס בין המנועים, עדיין אף אחד מהם לא יגיע לרמת הביצועים והיכולת של מנוע ב.מ.וו? צא מהסרט בבקשה. אמנם אופי הפעולה של מנוע הוולוטרוניק הזה נעים, אבל הוא פשוט לא חזק. במבחן מול 156 עם מנוע 2.0 165 כ"ס האלפא שחטה אותה. גם הונדה אקורד תהיה מהירה יותר בכל מצב.

רוני

רוני, לא דיברתי על מהירות, ולא דיברתי על שחיטה בתאוצה מ-0 ל-100.

שאמרתי "רמת ביצועים" או "יכולת" התכוונתי לצורת העובדה של המנוע, לגמישות שיש לו בכל סל"ד נתון, לתגובה המהירה, ולזמינות הכוח והמומנט.

חזק- משמעותו ברוב המנועים שמורכבים במכוניות כמו ההאקורד, על חשבון הנוחות והנעימות.

במנועים החזקים של BMW כדוגמת ה-3 ליטר שב-330CI, החוזק מורגש הרבה יותר מול המנועים המתחרים ויתרה מזאת זה לא בא על חשבון הנוחות והנעימות.

פורסם
רוני, לא דיברתי על מהירות, ולא דיברתי על שחיטה בתאוצה מ-0 ל-100.

שאמרתי "רמת ביצועים" או "יכולת" התכוונתי לצורת העובדה של המנוע, לגמישות שיש לו בכל סל"ד נתון, לתגובה המהירה, ולזמינות הכוח והמומנט.

חזק- משמעותו ברוב המנועים שמורכבים במכוניות כמו ההאקורד, על חשבון הנוחות והנעימות.

במנועים החזקים של BMW כדוגמת ה-3 ליטר שב-330CI, החוזק מורגש הרבה יותר מול המנועים המתחרים ויתרה מזאת זה לא בא על חשבון הנוחות והנעימות.

בוא-לא-נגזים. בנתיים, הונדה יודעים דבר או שניים על מנועי 4 צילינדרים טובים.

ב.מ.וו אמנם עושים, בסך הכל, את המנועים הטובים בעולם, אבל המנוע של ה318 רחוק מלהיות הסיבה לקנות אותה (ולדעתי, אין סיבה לקנות אותה).

פורסם
בוא-לא-נגזים. בנתיים, הונדה יודעים דבר או שניים על מנועי 4 צילינדרים טובים.

ב.מ.וו אמנם עושים, בסך הכל, את המנועים הטובים בעולם, אבל המנוע של ה318 רחוק מלהיות הסיבה לקנות אותה (ולדעתי, אין סיבה לקנות אותה).

roee היקר, לא אמרתי שהמנוע שב-318 שווה קניה לעומת האחרים...

טענתי שאופן העבודה שלו שונה ממנועים אחרים ולכן אין טעם להשוות על-פי כ"ס.

הרי אני בטוח שאתה יודע דבר בנושא הזה וכולנו יודעים טוב מאוד שטיב מנוע לא נקבע ע"פ כ"ס שהוא מפיק, אלא מעורבים בזה עוד כמה אלמנטים כגון הספקי מומנטים בתחומי סל"ד שונים.

לבוא ולהגיד שהמנוע של BMW מפיק רק 143 כ"ס והמנוע של ההונדה מפיק 155 כ"ס אז הוא יותר טוב או מהיר- זה לא משפט תקין!! (סתם לצורך המחשה)

זה בסך הכל מה שרציתי להאיר ולהעיר.

פורסם

friziblite - אתה לא מחשב נכון את ההוצאות על הדיזל, יש עוד הוצאות מלבד האגרה - גם טיפולים תכופים יותר (לא נכון לגבי רכבים מקונצרן VAG, שם מרווחי הטיפולים זהים) ועלותם (לא מדוייק, הבדל דק מאוד בעלויות (איזור ה100 ש"ח לטיפול גדול) בעקבות החלפה קצת יותר תדירה של רצועת תזמון ופילטר סולר), גם ירידת ערך גדולה יותר (מתקזזת עם סלחנות רשמית מלוי יצחק בpenalty על ק"מ גבוה). יש עוד דברים - בגדול הגבול לחיסכון הוא בהחלט לא 15-20 אלף (צודק, הוא באיזור ה10,000 ק"מ אם אתה נוהג חסכוני ובאיזור ה13,000 ק"מ אם אתה נוהג קצת יותר עצבני, אתה מוזמן לראות סטטיסטיקות על גבול הפאנאטיות בhttp://car.disatnik.com)

רוני

(התייחסות בגוף ההודעה)

בנוסף:

בינתיים הA3 שלי עברה אצלי 22,106 ק"מ (+15 אלף ק"מ אצל הבעלים הקודמים, כך שהסטטיסטיקה שלי אפילו לרעתי כי שילמתי על הטיפול הראשון מיד כשקיבלתי את האוטו) וחסכתי 6418 ש"ח בדלק.

הפרש האגרה עומד על 2323 ש"ח, נשאר חסכון נקי של 4095 ש"ח.

איך שלא תסתכל על זה, הוצאתי בינתיים על טיפולים (קטן + גדול) 1600 ש"ח, כמה יהיה ההפרש לטובת בנזין בטיפולים? אתה יודע מה - נהיה לארג'ים - 200 ש"ח, אז חסכתי "רק" 3900 ש"ח...

האוטו עוד לא בן שנה ואפילו לא הכנסתי את ה15,000 ק"מ הראשונים לסטטיסטיקה, מה שהיה מוסיף עוד כ3000 ש"ח לחסכון בדלק).

בקיצור - יכול להיות שפיספסתי משהו... אבל זה לא סביר - אני מאוד מחושב בצעדי ואני עדיין לא קולט איך כלכלנים הגיעו לחישוב כדאיות של יותר מ25,000 ק"מ...

• תוכן חדש...