Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום קצר: 3 שנים עם גולף GTI.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להגיב על שני דברים שכתבת אבל לגבי עלות הביטוח כבר הגיבו לך לפני. אני משלם 4 אלף יותר על A45 חדשה.

מה שכן רציתי לציין זה שאני מאוד מודה לך על הכנות לגבי הצ'יפ. אתה הראשון שאני קורא בארץ ובחו"ל שמודה שלא היה עושה זאת שוב. זה לא שאני חושב שכל מי שמצ'פצ'פ מתחרט על כך אבל אני מניח שיש כאלה והם לא מודים. אני בכל אופן מיום ליום יותר ויותר משתכנע שלא.

אגב, למי ששאל "איך זה שהתרגלת לצ'יפ?" אני יכול לומר שלא משנה כמה כוח יהיה לך באוטו, בסוף תתרגל. אגב, זה נכון כמעט לכל דבר בחיים.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מעביר ביקורת רק תוהה על הסיכום.

ברור שאתה צודק לגבי ירידת הערך,אבל לא הבנת את כוונתי , לא חשבתי להשוות את העלות הכספית הכוללת של הגולף מול פוקוס אלא להתייחס לכמות התקלות שחווית ומחירן והאם זה מקביל לדגמים דומים?

אני נוסע ברכבי העבודה שלי קמ עצום ולא נתקלתי מעולם בכמות תקלות כזו בקמ כזה.

אולי אתה פדנט מדי וחלק מהאירועים היו מינוריים ואצל רוב הנהגים לא היו מורגשים?

פורסם (נערך)
רציתי להגיב על שני דברים שכתבת אבל לגבי עלות הביטוח כבר הגיבו לך לפני. אני משלם 4 אלף יותר על A45 חדשה.

מה שכן רציתי לציין זה שאני מאוד מודה לך על הכנות לגבי הצ'יפ. אתה הראשון שאני קורא בארץ ובחו"ל שמודה שלא היה עושה זאת שוב. זה לא שאני חושב שכל מי שמצ'פצ'פ מתחרט על כך אבל אני מניח שיש כאלה והם לא מודים. אני בכל אופן מיום ליום יותר ויותר משתכנע שלא.

אגב, למי ששאל "איך זה שהתרגלת לצ'יפ?" אני יכול לומר שלא משנה כמה כוח יהיה לך באוטו, בסוף תתרגל. אגב, זה נכון כמעט לכל דבר בחיים.

נושא הביטוח לא רלוונטי להשוואה. אני נהג צעיר עם תביעת ביטוח ורכב ספורטיבי של VAG (שגם ככה המכוניות שלהם גניבות).

אתה מעל גיל 40, אז אין כל בסיס להשוואה בין העלויות ביטוח שלנו.

ברור שאתה צודק לגבי ירידת הערך,אבל לא הבנת את כוונתי , לא חשבתי להשוות את העלות הכספית הכוללת של הגולף מול פוקוס אלא להתייחס לכמות התקלות שחווית ומחירן והאם זה מקביל לדגמים דומים?

אני גם לא הגבתי מתוך כוונה להשוות בין הפורד לגולף, אלא בגלל שאמרת שכנראה היית פושט רגל עם עלויות כאלה.

בכל מקרה, צריך לתת דגש על כך שההוצאה הראשונה על הרכב הייתה צפויה (הרכב נלקח לבדיקה אצל רון לפני הקניה) ועלות התיקון שוקללה בעלות הקניה של הרכב לפני הקניה.

שאר ההוצאות באמת לא היו צפויות. משאבת הדלק זה נקודת חולשה ידועה של הרכב הזה, אבל המיכל קניסטר והמדחס באמת היו תקלות מעצבנות, ואפשר לראות שהתקלות האלה צצו תקופה קצרה לפני המכירה. באותה תקופה גם הייתי צריך להעביר טסט ולחדש את הביטוח. אני לא אשקר, אבל כל ההוצאות האלה שנפלו עלי בבת אחת גרמו לי לפרסם את הרכב למכירה.

מצד שני - הקלאצ' מקורי ונמצא תקין בבדיקה לפני המכירה. ממה שאני רואה מפורום ואגית ב MK6 מחליפים קלאצ'ים על ימין ועל שמאל.

עריכה אחרונה על ידי `Infinity

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

פשוט עלויות התחזוקה שפורטו כאן מדהימות אותי.

האם זה המצב בכל הרכבים בסגמנט הזה? (a-3/bmw 1 וכו')?

מנסיוני וממה שאני קורא בפורומים השונים בארץ ובחו"ל, התשובה היא לצערי כן. אני מעריך שהרכבים האלה "סובלים" מבלאי גבוה יותר על אותה נסועה בשל אופי הנהיגה וכן בדרך כלל מאופיינים בבעלים פדאנטים יותר מהממוצע, שמחליפים כל דבר ובחלקים יקרים יחסית.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ניצן שים לב שהוא מטפל כל 10,000 ק"מ. תוציא מהמשוואה צמיגים, מצבר וכיוון פרונט ונשארו כמה תקלות קטנות שיכולות לקרות בכל רכב בק"מ הזה (ואם אינני טועה הוא אמר ש-2 הן "מחלות" של הרכב).

דבר נוסף, מי שקונה רכבים כאלה לרוב הוא פדאנט (לי יש GTI MK6 ואני מעיד כך גם על עצמי). כל דבר קטן מפריע ומטופל, תדירות הטיפולים תהיה כמעט בטוח גבוהה מבעל רכב רגיל (שלא לדבר על ליסינג). בנוסף, ברכבים האלה לרוב מחירי החלפים יקרים (גם כשלא מטפלים בצ'מפיון) יותר מסתם מאזדה/טויוטה.

פורסם

אחלה סקירה ! מאוד עניינית ושקופה .

תודה רבה .

לגבי מיכל הקניסטר, שמתי לב שההחלפה האחרונה עלתה 1450 ש"ח !!

בהחלפה הקודמת הגעת לסכום דומה ועוד החלפת צינור מגבר בלם + שמן - מה לעזאזל כל כך מייקר את המיכל הזה ?

פורסם

המחיר של הקניסטר עלה בסביבות 150-200 ש"ח, ובנוסף התשלום כולל גם אגרת טסט ושירות העברת טסט שאותם שכחתי לרשום בטבלה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

האם הג'ולייטה היא מחליפה קבועה או בנוסף ?

עלויות הביטוח שלך אסטרונומיות והעניין של הקניסטר הזוי.

אצלי עלתה התקלה אחרי שנה או שנתיים עם הרכב, הזמנתי שסתום מקורי שעולה 15 דולר מ ECS וזה סגר את הפינה .

אני חייב לציין שמשאבת דלק זו לא מחלה ידוע של הרכב הזה.

קניסטר ידוע כן , PCV כן , כוסית דלק וכן.

להלן טבלת סיכום שלי -4 שנים עם ה MK5 שלי . הרכב נמכר עם כ140 אלף ק"מ ללא עלויות נוספות מעבר לכתוב בטבלה.

עברתי הרבה יותר קילומטרים ויותר שנים ועדיין הרבה דברים שראיתי אצלך לא קרו אצלי . מעניין.

attachment.php?attachmentid=410603&d=1398377187

השרשור המלא :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?526647-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%95%D7%AA-4-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-2006-VW-GOLF-GTI-MK5&highlight=GTI

אגב, מחירי המכירה של ה MK5 פנומנליים .

הרכבים הללו בכלל לא צריכים להתפרסם ביד 2 אם הם במצב טוב ומעלה כי קהל המחפשים כבר ימצא אותך... (אלא אם כן המכה בחניה הסתכמה גם בפגיעת שילדה )

מסכים לגבי האיכות וההנאה מהנהיגה, לאחר כחצי שנה עם MK6 אני יכול לומר ש MK6 חידד את התנהגות הרכב

ואף שיפר את האיכות של האינטריור.

מה שמבאס שהרכב פחות מאובזר מה MK5 למרות שברשותי גרסת הפרימיום שאמורה להיות המאובזרת ביותר.

הוצאות רכב GTI MK5.jpg

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה כבר נראה סביר,הורדתי בחישוב גס את עלויות הטסט והביטוח ועם עלויות תחזוקה כאלו ניתן לחיות.

עדיין יותר ממשפחתית רגילה אבל אין ספק שיחסית לרכב כזה זה בסדר ונלקח בחשבון אצל מי שמחפש רכב קצת שונה.

פורסם
אגב, מחירי המכירה של ה MK5 פנומנליים .

איזה שנה הייתה הMK5?

אין ספק שבתקופתה סביבת האלטרנטיבות באיכות קרובה הייתה דלילה במיוחד. נכון לכל הסדרה, לא רק לאתלטית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה על השיתוף, אם לא היית עושה ביטוח לרכב לא היית צריך לשלם כל כך הרבה , חברות הביטוח הם הכלבים הכי גדולים בשוק , ואני מעדיף לשלם לפחח מאשר לשלם לפרחח (והמבין יבין)

3930.jpg
פורסם
האם הג'ולייטה היא מחליפה קבועה או בנוסף ?

מסכים לגבי האיכות וההנאה מהנהיגה, לאחר כחצי שנה עם MK6 אני יכול לומר ש MK6 חידד את התנהגות הרכב

ואף שיפר את האיכות של האינטריור.

מה שמבאס שהרכב פחות מאובזר מה MK5 למרות שברשותי גרסת הפרימיום שאמורה להיות המאובזרת ביותר.

הג'ולייטה לא שלי אלא של אחותי. הכיוון כרגע 500 אבארת' או מיטו תילתן.

ה MK6 עוד יותר מכוערת מה MK5 אז היא לא על הכוונת שלי בכלל.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ה MK5 שלי היתה מודל 2006 (למי ששאל)

לגבי נושא היופי וכו' ... לדעתי ירידה למיטו (פונטו) תלתן או מעבר לפיאט 500 זה לא צעד קדימה... היופי פחות רלוונטי (לדעתי האישית ואני לא רוצה לפגוע באף אחד - מביך להיראות בתוך רכב כמו ה500 שהוא רכב של טינאייג'ריות והפרונט של המיטו נוראי אבל זה בעיני המתבונן. ה MK6 אולי לא הרכב הכי יפה על הכביש אבל הוא מספק את הסחורה בגדול ופונה לקהל יותר סולידי )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ה MK5 שלי היתה מודל 2006 (למי ששאל)

לגבי נושא היופי וכו' ... לדעתי ירידה למיטו (פונטו) תלתן או מעבר לפיאט 500 זה לא צעד קדימה... היופי פחות רלוונטי (לדעתי האישית ואני לא רוצה לפגוע באף אחד - מביך להיראות בתוך רכב כמו ה500 שהוא רכב של טינאייג'ריות והפרונט של המיטו נוראי אבל זה בעיני המתבונן. ה MK6 אולי לא הרכב הכי יפה על הכביש אבל הוא מספק את הסחורה בגדול ופונה לקהל יותר סולידי )

כפי שאמרת,הכל בעיני המתבונן.

המיטו לא פונטו,בדיוק כמו שהגולף הוא לא ג'טה או אוקטביה,ולהגיד על ה500 אבארט שהוא רכב של טינאג'ריות....הרכב לא נראה ובטח לא נשמע כמו רכב לטינאג'ריות.

בכלל נוצר הרושם בשנים האחרונות שקונצרןVAG מעסיק מעצבים רק באודי ואת דגמי שקודה ופולסווגן מעצבים סטודנטים בקורס מכללה לעיצוב..

שוב,הכל בעיני המתבונן.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...