Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי לתאר משהו שמציק לי בזמן נסיעה בכביש מהיר במישור...

היו לי כמה ביואיק בעבר ובזמן שהרכב היה נוסע על מהירות 90-110 קמ"ש הייתי משחרר את דוושת הגז לגמריי האוטו היה ממשיך את השיוט שלו עם האטה ממש קטנה , האוטו היה "זורם" יותר על הכביש . אפשר לתאר זאת במונחים של כל שניה / שניה וחצי הייתה יורדת המהירות בקמ"ש אחד .

אבל בביואיק שלי עכשיו קצב ההאטה הוא מהיר יותר, שימו לב , זה לא משהו קיצוני כאילו משהו תפוס או משהו כזה - אפשר להגיד שברגע שאני משחרר את הדוושת הגז המהירות לא צונחת בפתאומיות , הוא עדיין ממשיך לשייט על הכביש אבל הוא מאבד מהירות יותר מהר .

אפשר אפילו להגיד שאם לא היה לי כאלה רכבים בעבר לא הייתי מבחין בהאטה הזאת.

הגיר מתנהג אותו דבר בכל הביואיקים שהיו לי , במהירות כזאת הרכב נע בין 1700-2000 טורים .

לא נדלקת לי שום נורה בלוח שעונים ומצביעים על בעיה וגם פתחתי את סעפת היניקה וניקיתי אותה+טיפול שמנים ופילטרים כללי ברכב . אבל עדיין אני מרגיש את התופעה .

האם יכול להיות איזה משהו סתום שכדאי לפתוח לנקות ?

האם בכל זאת משהו בגיר ? (למרות שהגיר עובד כראוי וההאטה לא דרסתית בכלל)

האם יש עוד משהו שלא חשבתי עליו ?

תודה

פורסם

בדקת לחץ אויר בצמיגים? אני יודע שזה נשמע טריויאלי, אבל לחץ נמוך מאוד משפיע על גלגלול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איזה דגמים היו לך לפני זה?

ביואיק לה סייבר 2004

ביואיק לה קרוס 2006

ביואיק לה סייבר 2001

ועכשיו יש לי עוד ביואיק לה סייבר 2001

פורסם

כן , בדקתי אויר בגלגלים - תקין .

בבדיקה בדקתי מנוע וגיר וגם הם תקינים .

משהו מרגיש חנוק / לא מכוון באוטו , למרות ששום נורה לא נדלקת לי .

פורסם

כנראה צמיגים לא טובים.

אם בניוטרל גם כן ככה אז הסבירות שזה משהו מכאני, נמוכה.

אני בקוואליר בחיים לא חוויתי את זה, אני עוזב גז והרכב ממשיך לשוט כרגיל.

פורסם

פיני ציפה תפוסים בקאליפר עלולים לגרום לתופעה דומה.

תתבונן בזוג רפידות הבלימה של כל גלגל (יתכן ותצתרך להוריד גלגל בשביל זה). אם עובי כל זוג רפידות הוא פחות או יותר דומה אז המצב תקין.

אם רפידה אחת משמעותית שחוקה יותר מחברה שלה יש להוריד את הקאליפר, לנקות ולגרז את פיני הציפה.

יום טוב גם לך

פורסם

תתחדש!

אצלי הירידה היא לא כל כך מהירה אבל אם אני רוצה לשמור על מהירות אחידה אז אני לוחץ ממש בעדינות על הגז ואז הוא "זורם".

אצלך יכול להיות שמנוע בולם את עצמו יותר מידי.

אם אתה רוצה לשמור על מהירות אחידה כמה חוזק אתה צריך בשביל ללחוץ על הגז?

או שאתה פשוט רגיש לאוטו

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם
תתחדש!

אצלי הירידה היא לא כל כך מהירה אבל אם אני רוצה לשמור על מהירות אחידה אז אני לוחץ ממש בעדינות על הגז ואז הוא "זורם".

אצלך יכול להיות שמנוע בולם את עצמו יותר מידי.

אם אתה רוצה לשמור על מהירות אחידה כמה חוזק אתה צריך בשביל ללחוץ על הגז?

או שאתה פשוט רגיש לאוטו

תודה .

אני גם לוחץ בעדינות בשביל לשמור על המהירות . אבל משהו מרגיש לי שונה משאר הביואיקים שהיו לי ... ברגע שאני משחרר את הדוושה המהירות יורדת לא בדרסטיות אבל בקצב יותר מהיר משאר הרכבים שהיו לי

פורסם
פיני ציפה תפוסים בקאליפר עלולים לגרום לתופעה דומה.

תתבונן בזוג רפידות הבלימה של כל גלגל (יתכן ותצתרך להוריד גלגל בשביל זה). אם עובי כל זוג רפידות הוא פחות או יותר דומה אז המצב תקין.

אם רפידה אחת משמעותית שחוקה יותר מחברה שלה יש להוריד את הקאליפר, לנקות ולגרז את פיני הציפה.

אפשר הסבר קטן איפה הם יושבים ומה אופן הפעולה שלהם?

תודה

פורסם

זה חלק אינטגראלי ממבנה הקאליפר.

בקאליפר יש שתי רפידות ורק בוכנה אחת.

הרפידה בצד הבוכנה (הצד הפנימי) נלחצת לדיסק על ידי הבוכנה.

הרפידה בצד השני (הצד החיצוני) נלחצת על ידי המסגרת של הקאליפר.

על מנת שהרפידה הזו תוכל לזוז לכיוון הדיסק וממנו, המסגרת של הקאליפר נעה על גבי פיני ציפה \ פיני החלקה (slider pins \ guide pins).

מומלץ מאוד לבצע ניקוי יסודי וגירוז של הפינים האלה בכל החלפת רפידות, כולי תקווה שכל המוסכים עושים את זה למרות שאני יודע בוודאות שלא.

במקרה שהפינים הללו מתחילים להתקע הרפידה החיצונית כל הזמן צמודה לדיסק, מחממת אותו, נשחקת מהר, בולמת מעט את הרכב.

הנה דוגמא כיצד מגרזים את הפינים הללו

https://www.youtube.com/watch?v=8IxJFoZxKaE

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...