Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול עמדתי בפקק בכביש 65 מצומת מגידו עד לצומת בית שאן. הסיבה לפקק תאונה ושני הנתיבים חסומים בצומת בית שאן.

אני מבין את האנשים שנסעו בשוליים ופנו לכיוון בית שאן, אבל כל האנשים שעמדו בהמתנה להמשך הנסיעה בכביש 65, חלקם התנהגו ללא שום היגיון, עוד מעט אסביר למה.

כל התנועה עמדה במשך שעה.

לא היה לאן לנסוע, הצומת חסומה. אבל הרבה נהגים התקדמו כל פעם כמה סנטימטר בפקק כאשר אין למעשה לאן, פשוט צמצמו מרווח לרכב שמלפנים. בשביל מה?

יותר מזה, רוב הנהגים עמדו במשך שעה על D ולחצו על ברקס. לא חבל על הגיר, על כאבי רגליים והדלק? מיילא מנוע עובד, אבל למה לא על P או N כדי לא לעמוד כל השעה על הברקס?

מעט מאוד השכילו לכבות את המנוע ולחסוך מעט דלק, בינהם אני - במצטבר חסכתי 40 דקות של דלק כי כיביתי מנוע (נאלצתי להדליק את המנוע פעמיים כדי להתקדם מעט בגלל אותם שכל הזמן מצמצמים פערים).

זה מדהים, אבל אנשים פשוט לא חושבים. אם היו מפעילים מעט את הלוגיקה, היו חוסכים שעה של דלק וזיהום אויר.

איך אתם הייתם מתנהגים בפקק כזה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סתיו, מי שנסע לבית שאן חתך מהשוליים, אבל מי שהיה צריך ישר, לחתוך מהשוליים לא יעזור: אין לאן לנסוע, הדרך חסומה לחלוטין.

אגב, התאונה הייתה בגלל מישהו ש"גנב" אור אדום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השוליים מלאים בכל החרא שבא מהכביש, לא שווים את הסיכון בפנצ'ר, ההתנהגות היא חלק מהתרבות בישראל, היא לא קיימת.

פורסם

פעם אחת היתה תאונת שרשרת בירידה משורש לכיוון שער הגיא.

עמדנו בפקק בערך 3 שעות אם לא יותר וגם כשהתקדמנו פעם ב.. זה ממש לסנטימטר.

פשוט בשלב מסוים כיבינו את המנוע, וכשהתחלנו להתקדם ממש לאט לאט

העברתי ל-n ונתתי לאוטו להדרדר.

רועי

פורסם

מצטרף לצביפר, אישית אפילו ברמזור אדום שצפוי להיות קצת יותר ארוך אני עובר ל-N ומרים בלם יד. כן אני יודע שזה לא בדיוק לפי הכללים, אבל כאשר אין לאן להתקדם גם אין לאן לברוח במקרה סכנה מאחור.

ותיקון קטן - מן הסתם זה לא צומת בית שאן אלא צומת הסרגל. בית שאן נמצאת 25 ק"מ דרום מזרחה.

רועי - המעשה שעשית אינו חכם, כיון שאתה מפסיד חלק מהשליטה ברכב, זו התלויה בכוח המנוע, כולל אבדן הגברת היגוי ובלימה. אל תעשה זאת שוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן, צומת הסרגל. :)

פורסם

אין פה פקקים שעוצרים את התנועה לגמריי , בגלל זה אף אחד לא חשב על כיבוי מנוע.

לפני חודש היה בעיר שלי מירוץ וסגרו את הכביש למשך שעתיים, כמובן שהיו נהגים שעמדו שעתיים עם מנוע דולק למרות שידעו מתי זמן הפתיחה של המחסום.

גם בפקקי איילון שזוחלים באיטיות, הישראלים לוחצים על דוושת הגז כאילו מאיצים לדראג בכל התקדמות למרות שהם מאיצים לפגוש של המכונית שלפניהם.

הם לא מבינים כמה כסף היו חוסכים אם היו מתכננים מראש, נשארים תמיד בתנועה ונמנעים משימוש בבלמים ועצירות מלאות.

Miata ND2

פורסם (נערך)

אור צודק. עדיף לחתור לתנועה מתמדת במהירות אטית וממוצעת (עם רווח גדול מלפנים), ורצוי בנתיב הימני צמוד לקו השול. בהנדסת תנועה מחשבים את זמן ההתאוששות של התנועה כמכפלת הזמן שעברה התנועה בעצירה - בחמש!

אם לא ניעצר, נוכל להאיץ ממהירות ראשונית גבוהה יותר, אך גם מוקדם יותר לעומת זינוק מעמידה שבו יש עיכוב מסוים בין האצת רכב אחד לבין זה שאחריו, שצריך לחכות שהקודם יפנה לו מקום. הטור שמאחורינו ירוויח עוד יותר והמשמעות היא שמספר קטן של נהגים מסוגלים לשפר מאוד את זרימת התנועה כולה!

יתרונות נוספים של השיטה: הפחתת הסכנה לפגיעה מאחור, חסכון בדלק ובשחיקה למכלולים (מנוע, מצמד), נסיעה נוחה יותר וגם פחות משעממת כי אמנם יש פקק אבל יש במה להתרכז, לרבות במראות!

אישית אפילו ברמזור אדום שצפוי להיות קצת יותר ארוך אני עובר ל-N ומרים בלם יד. כן אני יודע שזה לא בדיוק לפי הכללים, אבל כאשר אין לאן להתקדם גם אין לאן לברוח במקרה סכנה מאחור.

מקום לברוח אליו מארגנים מראש לפי מיקום הרכב בזמן העצירה. אבל כמובן ששמירה על הזנב רלוונטית בעיקר כשאנחנו בסוף הטור או עומדים "לבד" - ברגע שיש מכוניות מאחורה, אפשר להתקרב לפנים וגם לעשות את מה שאתה עושה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פעמיים נאלצתי לכבות מנוע באמצע כביש מהיר.

פעם אחת היתה בכביש 1 בעליות לקסטל, התנועה עמדה בגלל שניסו לפנות משאית תקועה, כיביתי מנוע.

פעם שניה היתה בכביש 65 קצת אחרי צומת מגידו לכיוון צומת הסרגל, היתה תאונה אז עמדנו עם מנועים כבויים וחלק יצאו החוצה.

בשני המקרים הרבה נהגים כיבו מנועים.

לפותח השרשור, פעם הבאה תעמוד בשוליים עם מנוע כבוי, גם העבריינים שחותכים מהשוליים לא יוכלו להמשיך, וגם לא תצטרך להניע כמה פעמים כדי להתקדם כמה ס"מ (אם מישהו שואל "המנוע מתחמם").

תניע אחרי 40 דקות כשהפקק משתחרר ותחזור לכביש ("המנוע התקרר").

פורסם (נערך)

stio, רעיון טוב. :mm_yeah:

למרות שאני בכוונה עברתי לשמאלי כדי לאפשר למי שרוצה לחתוך מהשוליים וגם כי הימני זז בגלל זה והיה צריך להתקדם.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

ואיך רכבי הצלה יעברו?

לא חושב שזה התפקיד שלי/שלך למנוע כך עבריינות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

ועוד הערה ששכחתי לכתוב: אם עומדים בשוליים אז רק לאחר שכל האמבולנסים/רכבי משטרה עברו, שלא יקרה מצב שהתאונה רק התרחשה ואין להם איך לעבור.

עריכה: shayy הקדמת אותי קצת. בקיצור צריך להפעיל שיקול דעת בנושא.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

במקרה הזה רכבי הצלה באו מכיוון השני, לכן אין בעיה. אבל בהחלט נקודה חשובה, לכן צריך לשקול בכובד ראש לפני מהלכים כאלה.

• תוכן חדש...