Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם אף פעם לא יודעים מאיזה כיוון יגיעו ואם כולם כבר שם.

נראה לי בעייתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אפרופו התנהגות בפקק בזמן תאונה, אני נתקלתי בתופעה מעצבנת ומתיחה במיוחד. אמבולנס נוסע באמצע הכביש (באמצע בין 2 הנתיבים), כל הנהגים מפנים לו את הדרך, אבל תמיד יש את זה שתופס טרמפ ונוסע אחרי האמבולנס!

חשבתי שזו תופעה חד פעמית, אבל התופעה ממשיכה. פעם אחת צילמתי את זה.

פורסם

נפוץ ביותר הדבר הזה.

חכמולוגים לא חסר. באותו רגע הם מרגישים גאונים. לא שונה מגונבי טורי תנועה או כל חוסר התחשבות אחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לצבי יש לך מערכת עצור וסע לא? למה לכבות את המנוע הוא נכבה לבד?

אני באופן אישי כמעט בכל רמזור מעביר לניוטרל ומרים בלם יד. בירידות או עליות מעביר לפרקינג ליתר בטחון.

בעצירה מלאה וממושכת אכן כיביתי אף את המנוע.

להישאר על דרייב ועל הברקס, מזכיר לי תופעה נפוצה אחרת והיא נסיעה בהילוך גבוה מדי בירידות עם ברקס לחוץ לאורך כל הירידה! במקום לשלב מראש להילוך נמוך יותר ולחיצות על הברקס מדי פעם לשמור על המהירות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לצבי יש לך מערכת עצור וסע לא? למה לכבות את המנוע הוא נכבה לבד?

תמיד מבטל את המערכת הזאת. אם אני רוצה לכבות מנוע, אני פשוט מכבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפותח השרשור, פעם הבאה תעמוד בשוליים עם מנוע כבוי, גם העבריינים שחותכים מהשוליים לא יוכלו להמשיך, וגם לא תצטרך להניע כמה פעמים כדי להתקדם כמה ס"מ (אם מישהו שואל "המנוע מתחמם").

תניע אחרי 40 דקות כשהפקק משתחרר ותחזור לכביש ("המנוע התקרר").

מעבר למעבר רכבי חירום , יש גם מקרים קיצוניים של אזרחים שחייבים להגיע באופן בהול למקום ( אישה שיולדת, בן משפחה במצוקה) ואתה לא הסמכות להחליט מי מוצדק ומי לא.

תעמוד בפקק כמו כולם , שים רדיו ותירגע.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה בלהתגנב אחרי אמבולנס?

כביש עם 2 נתיבים לאותו כיוון, כולם יורדים לימני ומפנים לאמבולנס את הדרך, כשהוא עובר אני חוזר לשמאל שפנוי ונוסע לפי החוק.

זה לא נקרא להתגנב, האמבולנס עובר ומותר לעבור לנתיב השמאלי.

Miata ND2

פורסם

למה אנשים מתנהגים ככה בפקק? למעט ה"ישראליות" שמקשה עליהם להתאזר בסבלנות וגורמת להם לדאוג שמא מישהו ישיג אותם בפקק, יש פה עניין סטטיסטי טהור.

מספיק שאחוזים מעטים מהנהגים בפקקים יתנהגו ככה, בשביל לגרום לרוב השאר להתנהג באופן דומה (למשל בהתקדמות האיטית).

נניח שיש כ-300 מכוניות ליסינג בארץ, מתוך סה"כ 2.3 מיליון, וידוע כי הן נוסעות בממוצע פי 2 ממכוניות פרטיות, כלומר שוות כמו 600 אלף מכוניות "על הכביש", שזה אומר שכ-30% מהמכוניות על הכביש בכל רגע נתון הן מכוניות ליסינג. לנהגים של המכוניות הללו לא אכפת מהמכוניות "שלהם". הם לא מכבים מנוע, הם יושבים עם הרגל על הבלם, הם מתקדמים עוד מילימטר.

זיהום אוויר? הם לא חושבים על זה. רק על הרדיו והמזגן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אפרופו התנהגות בפקק בזמן תאונה, אני נתקלתי בתופעה מעצבנת ומתיחה במיוחד. אמבולנס נוסע באמצע הכביש (באמצע בין 2 הנתיבים), כל הנהגים מפנים לו את הדרך, אבל תמיד יש את זה שתופס טרמפ ונוסע אחרי האמבולנס!

חשבתי שזו תופעה חד פעמית, אבל התופעה ממשיכה. פעם אחת צילמתי את זה.

אתה צודק, אבל לפעמיים זה חובשים או רופאים שאין להם סירנה צ'אקה לאקה, כבר יצא לי כמה פעמיים להיתקל בזה

בפקקים לירושלים.

רועי

פורסם (נערך)
מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה בלהתגנב אחרי אמבולנס?

כביש עם 2 נתיבים לאותו כיוון, כולם יורדים לימני ומפנים לאמבולנס את הדרך, כשהוא עובר אני חוזר לשמאל שפנוי ונוסע לפי החוק.

זה לא נקרא להתגנב, האמבולנס עובר ומותר לעבור לנתיב השמאלי.

לא חוקי.

תקנה 93 (ב) לתקנות התעבורה:

לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב בטחון אלא בריווח של לפחות מאה מטר ממנו; אין

הוראה זו חלה על נוהג רכב בטחון אחר או רכב הקשור באותה שעה בתפקידי רכב הבטחון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אבל הרבה נהגים התקדמו כל פעם כמה סנטימטר בפקק כאשר אין למעשה לאן, פשוט צמצמו מרווח לרכב שמלפנים. בשביל מה?

יש בזה היגיון רב ודווקא אלה שמחליטים שרווח זה טוב (וכל אחד מחליט איזה רווח מתאים לו) - מאריכים את הפקק.

תחשוב שיש 100 מכוניות בפקק (שזה לא הרבה כשהצמת חסום בשני נתיבים) וכל אחד יוצר רווח של 10 מטר... הפקק מתארך בחצי ק"מ. ואם אתה רוצה יותר מ-10 מ' רווח ? זה יתארך כבר בק"מ. ולפעמים הפקק מאחור חוסם דרכי גישה, צמתים וכו' והפקק הקטן נהיה איזור פקוק.

אז אם יש לך START-GO , בסדר. כל פעם שנפתח רווח , תצמצם. אבל לדומם ? ברור שלא תניע על על מטר שהתפנה. ולחכות כמה לפני שמניעים ? רווח של 2 מכוניות? 4 מכוניות?

בקיצור - שום דבר לא שחור לבן.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

טעות!

הרווח בין מכוניות בנסיעה בעומס תנועה או בתנועה זורמת, איננו מקום "מבוזבז". רווחים בין המכוניות הם מה שמזרים את התנועה. כשנוסעים צמוד, נהג אחד שמאט יוצר "נחשול" שבו כל נהג מאחוריו מאט יותר חזק מקודמו ומחלף או צומת אחד מאחור נוצר עומס מסתורי שנמשך זמן רב אחרי שהרכב הראשון כבר רחוק משם. הרווח גם מאפשר לעבור נתיבים בין מכוניות, להשתלב או להתחיל לבצע עקיפה בעצמך ממקום טוב יותר, מגדיל שדה ראיה לקראת האטות צפויות וכן הלאה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ועוד הערה ששכחתי לכתוב: אם עומדים בשוליים אז רק לאחר שכל האמבולנסים/רכבי משטרה עברו, שלא יקרה מצב שהתאונה רק התרחשה ואין להם איך לעבור.

עריכה: shayy הקדמת אותי קצת. בקיצור צריך להפעיל שיקול דעת בנושא.

ואיך תדע שכל רכבי ההצלה עברו?

תזכרו דבר אחד חשוב (לא היחידי, כן?) כשאתם נוהגים - אל תנסו לחנך את האחרים. פשוט אל.

• תוכן חדש...