Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הפיאט המוצעת למכירה פה בלוח המכירה בפורום, והק"מ לא מטריד אותי במידה ואכן הרכב טופל כמו שצריך.

מה שכן, אני כן הייתי רוצה שאישתי תהיה מסוגלת לנהוג עליו ומכיוון שמעולם לא נהגתי עם גיר רובוטי - במה התפעול שלו שונה מהאוטומט הסטנדרטי?

לפי מה שהבנתי מקריאה ברשת - צריך לדעת מתי להרים את הרגל מהגז בשביל לאפשר החלפת הילוך חלקה.

האם הבנתי נכון? האם יש אינדיקציה כלשהי לכך בלוח המחוונים של הרכב הנ"ל? או שמא מסתמכים על שמיעה/מבט חטוף לשעון הסל"ד? כי אם זה המצב הרכב בפירוש לא יתאים לה...

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה.

פורסם

הגיר עצמו נוח לתפעול, ואחרי שמתרגלים אליו קצת הוא מצוין. יתרונותיו (חסכוני, זריז) עולים על חסרונותיו (קצת פחות חלק מדואל קלאצ׳). עם זאת כשמדובר ברכב לאישה העניין אינו טכני אלא פסיכולוגי. אם היא אוהבת את הרכב, היא תסתדר עם הגיר בקלות. אם זה הרכב ש*אתה* רוצה ושכנעת אותה שהיא תסתדר איתו, גיר רובוטי זה אחלה תירוץ להסתייג מהרכב. Just saying...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אתה יכול לפרט קצת על התפעול? במה התפעול באמת שונה מאוטומטי רגיל?

וזה יהיה הרכב של שנינו. כרגע רק אני נוהג ברכב הידני שיש בבית.

פורסם

אם אתה נוהג במכונית כפי שאתה נוהג במכונית אוט' סטאנדרטית, אתה לא תאהב את הטלטולים בהעברת ההילוכים 1->2 (וקצת פחות 2->3).

כדאי לקבל נהיגה חלקה, אתה צריך לנהוג את המכונית כמו שאתה נוהג בידנית למעט הצורך בשימוש במצמד. אתה משתמש בגיר במצב בידני ומעביר לבד את ההילוכים, ומקפיד להרים את הרגל מהגז (כמו במכונית עם גיר רגיל) בזמן העברות ההילוכים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• אחראי פורום
פורסם

אשתי התרגלה אליו תוך זמן קצר, הנסיעה שלה איתה חלקה לגמרי, במגבלות של הגיר כפי שצויינו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אמא לא יכולה לנהוג על רובוטי (107),אישתי שנאה את הרובוט בקורולה וגם אני לא סובל את הגיר הזה.

אולי בבראבו הוא עדין יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אישית אוהב את הפעולה שלו, אבל למען ההגינות אני מתפעל אותו בצורה ידנית לגמרי - ז"א שאני מעלה את ההילוכים בעזרת שימוש בידית ההילוכים.

הורדת הילוכים מתבצעת רוב הזמן באופן אוטומטי ע"י הרובוט.

בשבילי זה פנטסטי וגם אשתי נוהגת ברכב עם הגיר הרובוטי, כאשר היא מתפעלת אותו במצב אוטומטי לחלוטין.

פורסם

אני חושבת שנסיעת מבחן תענה לכם על רוב השאלות.

בתור מישהי שנהגה ברכבים עם גיר אוטומטי פלנטרי/רציף 100% מהזמן (חוץ מרוב שיעורי נהיגה שנעשו עם גיר ידני) לפני שהגעתי לרובוטי של הפונטו, אני יכולה להגיד לך שההסתגלות הייתה מאוד קלה וחלקה.

למה היא לא מסוגלת לנהוג בידני? חוסר תחושה לגבי תזמון העברת ההילוכים?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הקואורדינציה בין לחיצה על הקלאץ' לבין העברת הילוכים ותו"כ להיות עם עיניים על הכביש מאוד קשה לה.

אני גם מאמין שנסיעת מבחן היא הכרחית לפני שאני מתחיל לבלבל למוכרים בשכל, לראות שאישתי בכלל מסתדרת עם הגיר.

הבעיה היא שלא ניתן למצוא בקלות בחברות הליסינג בראבו רובוטית לצורך זה.

פורסם

כאן אין לה את הלחיצה על הקלאץ' ולא התעסקות עם ידית הילוכים. בזכות הגיר הזה באמת למדתי מתי הילוכים צריכים להתחלף (למרות שאין צורך ממשי בהתערבות הנהג) וגם על הצג בלוח שעונים כתוב באיזה הילוך הוא נמצא כרגע.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לי יש בראבו שהאישה בעיקר נוהגת עליה נסיעות ממושכות. אין לה בכלל בעיה עם הגיר והיא על אוטומאטי + E.

יש גם שכנה שמודה שהבראבו היה האוטו הטוב והכייפי ביותר שהיה לה עד כה. מדוע מכרה? המשפחה גדלה ועברו ל סופרב שגם היא עפה.

היא חזרה לפונטו רובוטית כי אין בראבו ניילון.

אני מאיזור מודיעין, ומוזמנים להרגיש.

אם אתה מדבר על הרכב הפוטנציילי ששמת עין עליו, מכיר אותו מקרוב. הרכב מלוקק.

יפעע..

פורסם

אשתי נוהגת ללא בעיה בבראבו, כשאת מרבית הניסיון שלה בנהיגה היא צברה על תיבה פלנטרית ורובוטית כפולת מצמדים. מצד שני, היא אומנם אינה מחבבת תיבה ידניו, אבל כאשר אין לה ברירה אז גם איתה היא מוצאת את הדרך להסתדר, ככה שיש מצב שהיא לא באמת מדד למשהו מהבחינה הזאת.

מן העבר האחר, לחבר טוב היתה לפני כמה שנים פנדה רובוטית (תיבה יותר מיושנת מזאת שבבראבו ופחות מעודנת). לא הוא ולא אשתו נוהגים בידני, ואף אחד משניהם לא גילה קשיי הסתגלות כלשהם. למעשה, הם בסה"כ די אהבו את הרכב, ואם לא היה מדובר בלימון עם תקלות חוזרות ונישנות (שאינן קשורות לתיבת ההילוכים), כנראה שהרכב היה מאריך אצלם ימים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אמא לא יכולה לנהוג על רובוטי (107),אישתי שנאה את הרובוט בקורולה וגם אני לא סובל את הגיר הזה.

אולי בבראבו הוא עדין יותר.

הגיר של ה 107 היה מזעזע גם מנסיון קצר שלי, מטלטל ואיטי מאוד.

של הפיאט הרבה יותר נוח בבראבו מאשר ב 107, הוא יותר מעודן, פשוט מעביר הילוכים כמו ידני רק בצורה חלקה יותר ורגועה.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

פותח השרשור, אין צורך להסחף או להלחץ.

בניגוד לרובוטי הכושל של טויוטה שמצריך תפעול ייחודי של דוושת הגז, גם בפיאט, גם ב 107, גם בחד-מצמדי של VAG וכל השאר, נותנים גז בהתאם לצורך והרכב נוסע ; זה כל מה שהאישה צריכה לדעת. זה והעובדה שהרכב לא יתקדם מעצמו אם עוזבים את הברקס והרכב נמצא במישור (בניגוד למה שקורה ברכב אוטומאטי סטנדרטי, שם ברגע עזיבת הברקס בעמידה הרכב יתקדם), שלזה היא תתרגל תוך דקות, אם לא שעות.

כל עניין הטלטולים והבלבלות שהגירים האלו אוכלים רלוונטי יותר למי שמחפש איפה להתאכזב, או סתם יקה.

מנסיון בעיקר עם הגיר החד-מצמדי של פיאט, ניתוק המצערת (בנהיגה נינוחה, לא בסחיטה) והעברת ההילוך מתבצעים באופן מושלם ואין כל צורך להוריד רגל מדוושת הגז. מי שטורח להקפיד לעשות זאת, סתם מאריך את זמני החלפת ההילוך והבלבלות שהגיר אוכל. זה בפירוש מיותר. נותנים גז כמו בגיר פלנטרי ונפלאות המכאניקה עושות את שלהן (עד לרגע בו מתחילות הבעיות, ואז.. אללה ירחמו).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מה בדיוק אללה ירחמו? להבנתי הדברים היחידים שמתבלים בגיר הזה זה הקלאץ וגלגל התנופה, והחלפה של שניהם לא עוברת את ה4 ממה שקראתי.

אגב, איך הרכב בעליות? האם הוא ידרדר בתחילת נסיעה בעלייה? תוואי הנסיעה של אישתי הוא יחסית תלול, מנווה שאנן/ נשר לאוניברסיטת חיפה.

• תוכן חדש...