Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם תזכר, במכשירים יותר ישנים ישנם לוגואים על המכשיר ובמסכי פתיחה / כיבוי עם לוגו של המפעילה, בנוסף לאפשרויות בתפריט שמכילות אופציות של החברה בלבד (רינגטונים, דף בית באינטרנט, פורטל סלולרי).

זו היתה הכוונה שלי. עדיין עושים דברים כאלו?

במכשירי אנדרואיד עדיין עושים את זה, במכשירי אייפון אין להם אפשרות לבצע שינויים במערכת ההפעלה.

גם האייפוניסטים שהיו בעבר נגד הגדלה של המסך כבר חיכו לזה. הם היו ממש צמאים לזה. אם עד היום החלפת אייפון הייתה בעצם שדרוג מעבד או תוכנה, היום כשאתה משדרג אתה ממש מקבל מוצר חדש שנראה אחרת וזה מה שמושך את הקונים אל המוצר הזה. כשאני שואל בחנות בה אני עובד "מדוע אתה משדרג" הרבה מהתשובות הם "אני מקבל מוצר חדש בניגוד לעבר. מסך גדול, עיצוב שונה" ופה אני חייב להסכים איתם. היום באמת יש סיבה לקנות אייפון.

*את זה אומר מי שהתנער מאייפון מאז תקופת הגלקסי 1 בכח מחיר.

את זה היה אפשר להגיד גם על האייפון 5

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשים היו קונים אנדרואיד כי אייפן קטן מדי.

עכשיו בחו"ל לא קונים אנדרואיד, הרווחים של סמסונג צנחו בצורה חדה.

http://bgr.com/2014/10/30/samsung-earnings-q3-2014/

אין סיבה לקנות נוט 4 אם אפשר לקנות אייפון עם מסך 5.5.

על כל נוט 4 שנמכר נמכרים 10 אייפון 6

תקראו עד כמה המצב של יצרני האנדרואיד גרוע אחרי שיצא אייפון 6

http://bgr.com/2014/10/30/iphone-6-6plus-vs-galaxy-note-4-sales/

אייל

פורסם

אני קניתי את ה 6 לפני שבוע אחרי 4 שנים עם אנדרואיד (התחלתי עם נקסוס S) ועכשיו די מתוסכל מהמעבר. קודם כל הטלפון גדול לי מדי ויש הרבה דברים שמציקים לי כמו למשל שאין כפתור קיצור דרך להדלקה וכיבוי הGPS. גם מעצבן שאי אפשר לשלוח תמונה בוואטסאפ ישר מהגלריה. בקיצור אם יש כזה ביקוש אולי שווה למכור אותו ולחזור לאנדרואיד? או שאפשר להתרגל? מה שכן האפלקציות רצות הרבה יותר חלק מאשר באנדרואיד.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אנשים היו קונים אנדרואיד כי אייפן קטן מדי.

עכשיו בחו"ל לא קונים אנדרואיד, הרווחים של סמסונג צנחו בצורה חדה.

http://bgr.com/2014/10/30/samsung-earnings-q3-2014/

אין סיבה לקנות נוט 4 אם אפשר לקנות אייפון עם מסך 5.5.

על כל נוט 4 שנמכר נמכרים 10 אייפון 6

תקראו עד כמה המצב של יצרני האנדרואיד גרוע אחרי שיצא אייפון 6

http://bgr.com/2014/10/30/iphone-6-6plus-vs-galaxy-note-4-sales/

רק להשכלה, אתה מצטט כאן בלוג שעושה מישמש של מקורות, נתונים (רשמיים ושמועות) ושווקים (גיאוגרפית).

להבנה כלכלית/שיווקית, לא הייתי קורא אותו.

בנוסף, וזה הכי משמעותי, אל תסיק על כלל השוק מתוך מצבה של סמסונג לבדה. לסמסונג יש התמודדות מורכבת יותר מאשר מול אפל, כאשר היא צריכה להתחרות מול יצרנים נוספים שמייצרים מוצר מאוד דומה. סמסונג היא לא שוק האנדרואיד.

לגבי קניית אייפון, אם אני יכול לקנות בקרוב לחצי מחיר מכשיר שעושה בשבילי את אותה העבודה (בהבדלים קלים), צריך להיות צרכן לא נבוון בשביל לקנות אייפון, אלא אם אתה מוגבל מדי מכדי ללמוד ממשק אחר ו/או כל סביבת המחשוב שלך היא אפל ו/או ההפרש בכסף בשביל רמת ההכנסה שלך לא משמעותי.

לסיכום, אם אתה רוצה לקנות מניה, קנה את זו שיש סיכוי שהיא תעלה (כמו שהמנייה של סמסונג עלתה...).

אבל זה מסובך לעשות.

אם אתה רוצה לקנות מכשיר שאפשר לדבר איתו, לנהל איתו משימות, ממשקי תקשורת, ניווט ושאר אפליקציות, קנה את זה שעושה את אותו הדבר, אבל בחצי מחיר.

זה דווקא פשוט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל עולה יותר בסופו של דבר.

אמנם אני מקרה קצת שונה כי אני רוכש בארה״ב ומוכר בארץ אבל בארבע שנים האחרונות שילמתי במצטבר כ-1200 שח וכל שנה היה לי מכשיר חדש.

כשקונים מכשיר בחצי מחיר לרוב כבר לא מוכרים אותו ופשוט רוכשים חדש באותו חצי. במקרה הזה, למעט הרכישה הראשונה, כל שדרוג עולה פחות או יותר אותו דבר בין אם אתה רוכש מכשיר יקר ובין אם מכשיר זול. במיוחד כשמשווים אנדרואיד זול לאייפון.

פורסם

לא קונים אנדרואיד זול, קונים אנדרואיד "יקר"... רק לא ממש חדש בדיוק מתי שהוא יצא.

דרך אגב, גם "לשדרג" כל שנה זה בטח לא צרכנות נבונה שנובעת מצורך (במרכאות, כי השיפורים משנה לשנה הם קטנים)...

יש לי מכשיר אנדרואיד חדש אחרי שלוש וחצי שנים.

כן, הוא יותר נוח/מהיר/נעים לעבודה מהקודם בהרבה, אבל... פונקציונאלית הוא עושה פחות או יותר את אותה העבודה בשבילי שעשה הקודם.

זה שדרוג של נוחות, הוצאה של פינוק, לא של צורך (אם כי שווה, כי הפער בנוחות גדול מאוד, בעיקר מבחינת ביצועים).

פורסם (נערך)

לשדרג כל שנה בארה"ב ולמכור יד שנייה בארץ זו צרכנות מאוד נבונה. כאמור בארבע שנים עלה לי במצטבר 1200 ש"ח והייתי תמיד עם המכשיר החדש ביותר. צורך? מה פתאום. פינוק נטו. על הדרך זו גם השיטה הכי משתלמת כלכלית.

אם לא הייתי משדרג כל שנה, עם מכשיר בן 4 שנים אין מה לעשות ואי אפשר למכור כיד שנייה, לפחות לא בסכום ששווה להתעסק בשבילו. כך שהייתי נותר בלי כלום ורוכש מכשיר חדש ב-X כסף. 3000 ש"ח = X אם אני רוצה מכשיר באותה רמה כמו עכשיו. אז הייתי משלם הרבה יותר ו"סוחב" שלוש מתוך הארבע שנים עם מכשיר ישן ופחות מהנה לשימוש.

לשדרג כל שנה או כל שנתיים זה כמעט אותו דבר כלכלית, לשדרג כל שלוש זה כבר פחות כדאי ולהחזיק ארבע זה פשוט לזרוק כסף לפח. אני מתייחס כרגע לאייפונים בלבד, ומבחינה כלכלית טהורה. כשמשקללים את השדרוג בהנאה מהמכשיר, קשה לי להבין אנשים שלא מחליפים מכשיר כל הזמן.

אגב, באנדרואיד המצב עוד הרבה יותר גרוע. יש לי גלקסי S3 (סה"כ בן שנתיים וקצת) שפשוט אי אפשר למכור.

עריכה אחרונה על ידי kramerica
פורסם

ברור שאם אתה קונה בארה"ב ומוכר בארץ זה עולה לך מעט, אבל למי יש כוח להתעסק במשהו שלא ממש משפר את איכות החיים שלך?

מבחינת "הנאה" לא מבין מה מהנה באייפון 5 לעומת אייפון 4, לדוגמא (ואיך אפשר לסבול את המסך הקטן של שניהם, בכלל).

בשבילי סלולרי הוא כלי לתקשורת ועבודה. אני לא נהנה ממנו, אני צריך שהוא "יעשה את העבודה". גם גלאקסי 3 היה עושה את אותה עבודה שעושה גלאקסי 5.

ההבדל ביננו שאתה מתעסק בלשדרג את הסלולרי שלך, ואני לא מצליח להבין מה זה נותן, מעשית?

את הלפטופ אני לא משדרג כל שנה.

גם לא את הטלוויזיה.

גם לא את האופניים.

למה את הסלולרי כן?

כמו מי שמשדרג את המשפחתומטית שלו כל שנתיים. גם את זה אני לא מבין.

זו סתם צריכה לשם צריכה.

פורסם

נו , פתרו לך את הבעיה :) 6 פלוס , כל מה שצריך זה כיסים מגוכחים....

(אומר את זה ובוכה תוך כדי שאני דוחף את ה6 פלוס שלי לכיס...)

בזמנו (לפני שהמכשיר היה העבודה שלי - ככלי פיתוח ומאז אני משדרג שנתית) - הייתי משדרג כל שנתיים שלוש.

במקרה של אייפון כאמור - היה מאוד קל למכור אותם ובזה להשלים חלק משמעותי מהעלות של החדש.

הדברים האלו יותר סחירים ממאזדה 2 אוטומט דגם מאובזר עם קילומטראז׳ נמוך! (שכמות הטלפונים שקיבלתי כשפירסמתי אותה היתה היסטרית - הרכב נמכר לאדם הראשון שבא לראות כשבכו לי אנשים אחר כך שאני אמכור להם)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה כי יש הרבה צרכנים לא חכמים שקונים יד-2.

אבא שלי בדיוק קנה 5 משומש, במחיר יותר יקר ממה שאני קניתי G2 חדש (בארץ).

לך תבין... (כלומר, את הרכישה הזו אני מבין, היא חוסכת לי שעות בתמיכה טכנית שאני הייתי צריך לתת לו על הממשק החדש).

אבל אנשים שלא מבדילים בין Wifi ל-Bluetooth, ובקושי יודעים לעשות attach file ל-SMS או לא פתחו iTunes בחיים (משתמשי מינימום), מחליפים מכשירים כמו גרביים, בלי שזה משנה להם כלום בחיים. אחרי זה משגלים לך את הדעת על שילוב חומרה-תוכנה.

ברור...

לקנות אייפון 6 בארץ זה לזרוק אלפיים ש"ח בלי חשבון.

מי שזה לא כסף בשבילו, לבריאות!

לאחרים... מה אתם, דפוקים?!

לא, באמת.

אחרי זה לבכות על יוקר המחייה ומחיר המילקי?!

טוב, נו... זה באמת בקטנה.

יש את אלו שמחליפים משפחתומטית כל שנתיים. אלו באמת צאצאי רוטשילד (לפחות מנטאלית).

פורסם

צודק 100%

הנה דוגמא חיה שלי:

היום אני צריך לקבל את הMOTO G2 שלי אחרי מעל 4 שנים עם אייפון 4. האייפון בזמנו עלה לי כמה אלפים (וקיבלתי בהנחה משמעותית כעובד חברה), המכשיר שלי גוסס כבר שנה, בטרייה ש"משקרת" לי כל הזמן, מכשיר איטי מאוד במיוחד אחרי העדכונים, חלקים מהמסך מאירים בצורה שונה, הכפתור הראשי לא עובד, הספיקר לא עובד ועוד...

ובכל זאת רק עכשיו החלטתי לשדרג לנייד שעלה לי 760 שקל, המוטו G מעבר לגודל המסך, הבטרייה וכו'... חזק מעל פי שתיים ממה שיש לי ועובד מהר עם המערכת הכי חדשה שיש (וגם ייקיבל את גרסת האנדרואיד החדשה לוליפופ).

זאת סיבה מספיק טובה לשדרג אחרי הרבה שנים שהאייפון שירת אותי בנאמנות ועדיין מסוגל לשרת אבל צריך הרבה סבלנות איתו.

אגב גם אם אני החליף כל שנה עדיין יצא לי יותר זול מלקנות את הטלפון הכי יקר.

בכל מקרה התכנית היא להישאר כמה שיותר זמן עם הנייד החדש שלי, לשלוח הודעות ולקבל שיחות זה מה שאני צריך. לדברים רציניים יותר יש לי מחשב.

אם אנשים היו מתנהלים כמו שאני מתנהל היו יכולים לשלם לעוד חודשיים אוכל למשפחה מלאה, או לצמצם את המינוס.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אני מתחיל לבדוק אם אני לא עושה שטות דומה עם החשבונות ל-Yes כל חודש.

פורסם (נערך)

אם המשפחה מסוגלות לראות סרטים/סדרות באנגלית עם כתוביות באנגלית (לצערי אין לי אלטרנטיבה לעברית) אז אפשר לחתוך מעל חצי ממחיר תשלום חודשי ממוצע ליס.

עידן פלוס + נטפלקיס + הולו =80 שקל לחודש שלא לדבר שהכול באיכות HD אמתית ותכנים הרבה יותר חדשים ואיכותיים.

עריכה - מסתבר שהנייד עליה לי קרוב ל1100 ותודה למע"מ + מס קנייה+ אגרת מחשב(התבלבלתי בחישוב בין יורו ללירה). טוב עדיין זול ואפשר לקנות כל שנה מחדש ולא יגיע למחיר אייפון 6 =]

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

רק עדין פלוס ותחסוך יותר מ-200 שקלים בחודש. סרטים תוריד באתרים שמציעים חינם אין כסף הורדות.

במקום לשתות מים מינרליים תעבור לשתות מי-ברז.

במקום לנסוע ברכב עדיף באוטובוס או אופנעים במידה והדבר אפשרי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...