Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שאתה צודק והאשמה היא של המוכרת אבל זה דבר שהוא כל כך פשוט לבדיקה, כל מה שזה מצריך ממך זה לפתוח מכסה מנוע ולבדוק את זה בניגוד לדברים אחרים שהיית צריך מוסך או איש מקצוע בשביל זה.

אני חושב ששום שופט (בהנחה שבכל זאת תחליט להגיע למשפט) לא יפסוק לטובתך בגלל הקלות שבא ניתן לבדוק אם יש כספת או לא.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסכים כלל.

אם היה יודע שאין כספת, אולי לא היה רוכש. אולי היה מתמקח על המחיר ומקבל הנחה נוספת.

עסקה בין שני אנשים נושאת בחובה הצעה וקיבול. המוכרת הציעה לו רכב X אשר כולל כספת, הרוכש קיבל את ההצעה ושילם. הוא צריך לקבל רכב עם כספת.

אם היא לא יודעת, שתגיד לא יודעת. זה כמו שתלכי לחנות ותרכשי מוצר על סמך דברי המוכר שיש לו תכונות מסויימות. ואז כשתקבלי אותו, תגלי שלא גרביים ולא נעליים. ואז כשתרצי את התכונה החשובה לך, יבקשו ממך להוסיף כסף.

זה לא חוקי באותה מידה. חוזה בעל פה תקף ומחייב. הבעיה העיקרית היא להוכיח אותו.

במידה ויש הוכחה, אני לא רואה שום סיבה לוותר לה.

לחילופין, שתקח את הרכב שלה בחזרה ותחזיר את הכסף. אבל ברור שעבור 500 ש"ח לא כדאי לה לעשות זאת.

אף אחד לא יוותר על רכב שמתאים לו רק בגלל שהוא לא כולל רכיב ביטוחי (ביטוחי כן? לא אבזור מפנק שחשוב לך שיהיה, או חלק אינגרלי מהרכב), ואין שום סיבה שמוכר יוריד במחיר בגלל שהקונה יצטרך אחרי כן להתקין אותו.

כך שהעניין לא צריך להגיע למישור המשפטי, מי שרוצה להתעצבן ולרקוע ברגלים ולהרגיש כקוזאק נגזל, שיבושם לו. מי שרוצה לקחת אויר ולהבין שהיתה פה כנראה טעות בתום לב, שגורמת לביאוס קל אבל בסופו של דבר לא משנה לכאן או לכאן ירוויח כמה שנים.

יש הבדל, גם בעיני שופט שדן בנושאים כאלה, בין קניה מאדם פרטי שמוכר רכב פעם בכמה שנים, לבין רכישה מעסק שמתפרנס. אולי שופט יראה זאת כך, אולי אחרת, להגרר לבית משפט בשביל הסיכוי לקבל כמה מאות שקלים, שחלקם יתקזזו עם התיזוז, הנסיעות, החניות, החופשים, כאשר מה שמניע אותך זו הטראומה הנוראית ותחושת רדיפת הצדק זה חסר הגיון.

פורסם

העקרון בעסקת יד שניה של "יזהר הקונה" לא אמור לחול על הפרטים שסוכמו בעסקה, אלא על הפרטים שלא סוכמו.

הפרטים שכן סוכמו בעסקה הם "קדושים", אחרת מה הטעם לעשות הסכם בכלל?

אם יש חריגה מתנאי העסקה זו הפרת הסכם.

פות"ש קנה רכב עם "כספת" (מה שזה לא יהיה) והיה צריך לקבל רכב עם "כספת".

אני מציע לפות"ש לשלוח מכתב רשום מנומס שמבקש את ההפרש (העלות הנוספת של התקנת כספת כמובטח) ומסביר שיאלץ לפנות לתביעות קטנות אם לא יקבל תשובה תוך שבועיים.

אבל מנומס ומכובד, כן?

ואם אחרי זה תקבל טלפון והמוכרת תהיה מוכנה להתפשר על חצי חצי- תתמקח אבל תתפשר.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
יכול להיות שאתה צודק והאשמה היא של המוכרת אבל זה דבר שהוא כל כך פשוט לבדיקה, כל מה שזה מצריך ממך זה לפתוח מכסה מנוע ולבדוק את זה בניגוד לדברים אחרים שהיית צריך מוסך או איש מקצוע בשביל זה.

אני חושב ששום שופט (בהנחה שבכל זאת תחליט להגיע למשפט) לא יפסוק לטובתך בגלל הקלות שבא ניתן לבדוק אם יש כספת או לא.

לדעתי אתה טועה. אני למשל, אין לי שמץ של מושג איפה תמצא הכספת בתא המנוע. גם אין לי מושג איך לזהות עלוקה או איתוראן. זה אומר שיש לכל אחד זכות לשקר לי? לא. לדעתי יש סיכוי טוב מאוד שבית משפט יפסוק לו את עלות הכספת.

יש הבדל בין לצאת מנקודת הנחה שכל אחד שקרן, ללעשות בדיקה נוספת עצמאית.

אני די משוכנע שאם תקח סתם אנשים ברחוב, ליותר מ-80% מהם לא יהיה שמץ של מושג איפה הכספת ברכב או איך היא נראית.

אף אחד לא יוותר על רכב שמתאים לו רק בגלל שהוא לא כולל רכיב ביטוחי (ביטוחי כן? לא אבזור מפנק שחשוב לך שיהיה, או חלק אינגרלי מהרכב), ואין שום סיבה שמוכר יוריד במחיר בגלל שהקונה יצטרך אחרי כן להתקין אותו.

כך שהעניין לא צריך להגיע למישור המשפטי, מי שרוצה להתעצבן ולרקוע ברגלים ולהרגיש כקוזאק נגזל, שיבושם לו. מי שרוצה לקחת אויר ולהבין שהיתה פה כנראה טעות בתום לב, שגורמת לביאוס קל אבל בסופו של דבר לא משנה לכאן או לכאן ירוויח כמה שנים.

יש הבדל, גם בעיני שופט שדן בנושאים כאלה, בין קניה מאדם פרטי שמוכר רכב פעם בכמה שנים, לבין רכישה מעסק שמתפרנס. אולי שופט יראה זאת כך, אולי אחרת, להגרר לבית משפט בשביל הסיכוי לקבל כמה מאות שקלים, שחלקם יתקזזו עם התיזוז, הנסיעות, החניות, החופשים, כאשר מה שמניע אותך זו הטראומה הנוראית ותחושת רדיפת הצדק זה חסר הגיון.

אם זה מישהו שחיפש עכשיו חודשים רכב, ואחרי חודשים מצא סופסוף אקזמפלר אחד שמתאים לו, כנראה שלא יוותר על הרכב בגלל הכספת גם אם לא יורידו גרוש במחיר בגלל הכספת. אבל אם אני מחפש עכשיו רכב, ויש לי 5 רכבים מתאימים לבחור מביניהם, אז אני עושה את השיקולים שלי, לוקח בחשבון את כל הפרמטרים של הרכבים, וייתכן מאוד ואבחר דווקא ברכב הזה ולא באחד דומה לו, בגלל שיש בו כבר כספת ולא צריך להתקין. לגיטימי לחלוטין. אני לא רואה הבדל מהותי בין העניין הזה לבין השרשור שנפתח עם הבחור שהזמין התקנה של צמיגי Continental Eco 5 ורצו להרכיב לו Continental Eco 3. מה הביג דיל?

עסקה היא עסקה, וצריך וראוי לקיים אותה בהתאם. אכן לא ניתן להחיל על מוכר פרטי את אותם סטנדרטים שחלים על עסק שמוכר רכבים, אבל בשל כך חלה עליהם חובת גילוי נאות מוגברת, בכתב.

לא רואה שום סיבה בעטיה המוכרת לא תכבד את ההתחייבות שלה.

אם שווה לתבוע או לא, יחליט פותח השרשור בעצמו. אני אולי לא הייתי מגיש תביעה בפועל, אבל בהחלט הייתי שולח לה העתק חשבונית + דרישה לתשלום, כולל התרעה לפני תביעה.

יש כאן אנשים שההתייחסות שלהם לכסף קצת הזויה. מדובר ב-500 ש"ח. יש לא מעט אנשים במדינה הזו ש-500 ש"ח עבורם הם 2.5 ימי עבודה. האדם צריך לעבוד 2.5 ימים נוספים כדי לממן את הכספת הארורה. למה הוא צריך לספוג את זה?

פורסם
לפני כחודשיים רכשתי רכב סיאט איביזה, כידוע לכם האיביזה נחשבת בפני חברות הביטוח

כרכב גניב ועל כן חייב להיות כספת ברכב.

לפני הקנייה ביררתי עם המוכרת אם יש כספת ברכב והיא אמרה שיש כספת.

מחוסר הבנה בנושא לא בדקתי באמת אם יש או אין כספת פשוט האמנתי למה שהיא אמרה. (אין לי מושג איך כספת אמורה להיראות ואיפה שמים אותה).

לאחר קניית הרכב כאשר עשיתי ביטוח לרכב כמובן שהשבתי כן בביטחון לשאלה האם יש כספת ברכב והביטוח שלח אותי לבדיקת מיגון. בבדיקה התברר שאין כספת וכתוצאה מכך הביטוח לא מוכן לבטח אותי בביטוח מקיף.

דיברתי עם הבחורה ובשיחה הראשונה שלנו היא הודתה שאכן אמרה לי שיש כספת ברכב אך לאחר מכן היא התנערה מכל אחריות ואמרה שכנראה שגם עליה עבדו ( אני יד 3) והיום היא טוענת שאני "מציק לה" בדרישה שלי לכספת.

מה אפשר לעשות? נכון זה אומנם סכום של "רק" 550 שקלים אבל בשבילי זה הרבה כסף שלא נדבר על הטרחה ועוגמת הנפש.

הדרישות של כספת לרכב זה בחלק מחברות הביטוח ולא בכולם

הכספת מורכבת על המחשב רכב

פורסם

נניח שכספת חדשה עולה 500 שח

מה שהיא הבטיחה לך זה כספת משומשת הינו 200-250 שח

למה אתה דורש ממנה עלות של כספת חדשה ?!?

את ה 200 שח תקזז עם הרבע מיכל דלק שקיבלת

ואל תיהיה נודניק.

פורסם

אני די משוכנע שאם תקח סתם אנשים ברחוב, ליותר מ-80% מהם לא יהיה שמץ של מושג איפה הכספת ברכב או איך היא נראית.

מעולה. של-100% לא יהיה מושג. אם חשוב לך שתהיה כספת ואתה בונה על כספת - תבדוק שיש כספת במקום שיודע לבדוק ולתת תשובה.

פורסם (נערך)

מעניין אותי השירשור שיפתח שתהיה התקלה הראשונה ברכב.

הרי בטוח שהיא גם אמרה שזה אוטו טוב.

מקווה שגם אז זה יש לך מוקלט.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם
מעניין אותי השירשור שיפתח שתהיה התקלה הראשונה ברכב.

הרי בטוח שהיא גם אמרה שזה אוטו טוב.

מקווה שגם אז זה יש לך מוקלט.

נו באמת. אין קשר בין הדברים.

רכב טוב זה דבר סובייקטיבי, נתון לפרשנות, ויכול להשתנות עם הזמן.

קיום כספת זה דבר חד חד ערכי. או שיש כספת, או שאין כספת. זהו.

מעולה. של-100% לא יהיה מושג. אם חשוב לך שתהיה כספת ואתה בונה על כספת - תבדוק שיש כספת במקום שיודע לבדוק ולתת תשובה.

נראה לי מגוחך לטרטר את בעל הרכב לבדיקת מיגון. כל רכב שאתה שוקל לקנות תקח לבדיקה במכון ובדיקת מיגון?

פורסם

אני לא מבין את הגישה שלך. אתה פוטר את המוכר מאחריות לכל מה שהוא אומר ומסכם בהסכם למכירת הרכב? כשאתה מוכר רכב מותר לך לשקר את הקונה ולומר לו שיש כספת בזמן שאין?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

יש לי פתרון יותר טוב מתביעה, וכל מיני בילבולי שכל למיניהם, תתקשר לבחורה ותשאל אותה איפה היא ביטחה את הרכב וכמה עלה לה, אולי תצליח להימנע מהתקנת כספת, בנוסף אולי למקום שהלכת לעשות אצלו בדיקת מיגון ניסו לעשות עליך תרגיל.

כי אני מאמין שהיא לא שילמה את ההפרשים המטורפים לביטוח בלי כספת לכן הסיפור נשמע קצת מוזר.

צלם מתחת למכסה מנוע מעל המצבר מצד שמאל המחשב רכב ממוקם שם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
נניח שכספת חדשה עולה 500 שח

מה שהיא הבטיחה לך זה כספת משומשת הינו 200-250 שח

למה אתה דורש ממנה עלות של כספת חדשה ?!?

את ה 200 שח תקזז עם הרבע מיכל דלק שקיבלת

ואל תיהיה נודניק.

יש בכלל לקנות כספת משומשת?

גם אם יש אני בטוח שעלותה תהיה יותר מ 250 ש"ח. אם כך שהמוכרת תלך איתו למתקין ותשלם על התקנת כספת.

אם הובטח כספת, צריך להיות כספת, אין כספת אז או שיחזור השווי האמיתי שלה בשוק או שתותקן כזאת על חשבון המוכרת.

דרך אגב, גם אני לא יודע איך בכלל נראת כספת, איפה היא מותקנת וכדו', כמו גם שאני לא יודע איפה בכלל מותקן האיתוראן אצלי הרכב.

לעומת זאת, אני יודע איך, איפה והיכן מותקן אצלי העלוקה ברכב, איך היא מחווטת וכו', מכיון שבזמן ההתקנה היתי ליד המתקין לאורך כל שלבי ההתקנה.

פורסם

נראה לי מגוחך לטרטר את בעל הרכב לבדיקת מיגון. כל רכב שאתה שוקל לקנות תקח לבדיקה במכון ובדיקת מיגון?

ממש לא כל רכב. רק כזה שאתה צריך שתהיה בו כספת נניח...

אגב, זה ממש לא "בדיקת מיגון". אתה מגיע לאן שצריך ומבקש לוודא שיש כספת ברכב וזהו. כמה כבר יקחו לך על בדיקה כזאת? 100 ש"ח?!

אני לא מבין את הגישה שלך. אתה פוטר את המוכר מאחריות לכל מה שהוא אומר ומסכם בהסכם למכירת הרכב? כשאתה מוכר רכב מותר לך לשקר את הקונה ולומר לו שיש כספת בזמן שאין?

אל תצא מנקודת הנחה שהיא שיקרה. בהחלט ייתכן שזה מה שאמר לה הבעלים הקודם וזה מה שהיא זכרה. אולי הביטוח שלה לא דרש כספת ולכן היא נשארה בידיעה שיש כספת וזה גם מה שהיא שידרה הלאה. לך תוכיח במשפט שהיא אכן שיקרה.

אני לא מצפה שכולם יסכימו איתי על דברים שלי לפחות נראים אלמנטרים, אבל אני תמיד בודק דברים שחשובים לי. אם אני מחפש רכב וחשוב לי שיהיו בו X ו-Y אני ארצה לבדוק בעצמי שאכן הדברים קיימים.

פורסם
יש בכלל לקנות כספת משומשת?

גם אם יש אני בטוח שעלותה תהיה יותר מ 250 ש"ח. אם כך שהמוכרת תלך איתו למתקין ותשלם על התקנת כספת.

אם הובטח כספת, צריך להיות כספת, אין כספת אז או שיחזור השווי האמיתי שלה בשוק או שתותקן כזאת על חשבון המוכרת.

דרך אגב, גם אני לא יודע איך בכלל נראת כספת, איפה היא מותקנת וכדו', כמו גם שאני לא יודע איפה בכלל מותקן האיתוראן אצלי הרכב.

לעומת זאת, אני יודע איך, איפה והיכן מותקן אצלי העלוקה ברכב, איך היא מחווטת וכו', מכיון שבזמן ההתקנה היתי ליד המתקין לאורך כל שלבי ההתקנה.

השווי האמיתי של כל חלק משומש הוא כ 50% מחלק חדש , וזה לא תלוי אם יש או אין כזה במלאי בחנות כלשהיא , והקונה קטנוני .

• תוכן חדש...