Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים רכשתי רכב סיאט איביזה, כידוע לכם האיביזה נחשבת בפני חברות הביטוח

כרכב גניב ועל כן חייב להיות כספת ברכב.

לפני הקנייה ביררתי עם המוכרת אם יש כספת ברכב והיא אמרה שיש כספת.

מחוסר הבנה בנושא לא בדקתי באמת אם יש או אין כספת פשוט האמנתי למה שהיא אמרה. (אין לי מושג איך כספת אמורה להיראות ואיפה שמים אותה).

לאחר קניית הרכב כאשר עשיתי ביטוח לרכב כמובן שהשבתי כן בביטחון לשאלה האם יש כספת ברכב והביטוח שלח אותי לבדיקת מיגון. בבדיקה התברר שאין כספת וכתוצאה מכך הביטוח לא מוכן לבטח אותי בביטוח מקיף.

דיברתי עם הבחורה ובשיחה הראשונה שלנו היא הודתה שאכן אמרה לי שיש כספת ברכב אך לאחר מכן היא התנערה מכל אחריות ואמרה שכנראה שגם עליה עבדו ( אני יד 3) והיום היא טוענת שאני "מציק לה" בדרישה שלי לכספת.

מה אפשר לעשות? נכון זה אומנם סכום של "רק" 550 שקלים אבל בשבילי זה הרבה כסף שלא נדבר על הטרחה ועוגמת הנפש.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה סיפור. "עוגמת נפש". טוב שאתה לא לוקח ציפרלקס שיעזור לך להתגבר.

שאלת אותה על כספת והיא הבינה את השאלה, או לא הבינה את השאלה, ואולי חשבה על קודנית, או איזה קשקוש אחר שהביטוח דרש ממנה.

אולי לנתונים שלה (גיל, מגורים, עבר ביטוחי, קשרים עם סוכן הביטוח, בעל שעובד כבכיר בחברת ביטוח ועוד) לא נדרש ממה דבר, ולנתונים שלך כן נדרש.

תתקין כספת ותעבור הלאה, או שתעשה מה שארז הציע, ב סמס כי אני גם כבר לא הייתי עונה לך.

אל תשכח שהתקנת כספת היום תעזור לך בביטוח גם בשנה הבאה, ובזו שאחריה, ובזו שאחרי זו שאחריה.

לא לעשות מכל דבר דרמה, ובטח לא להטריד אותה בטלפונים. שחרר אותה. היא לא חייבת לך דבר.

בקיצור - תרפה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האמת שידעתי שזאת תהיה התגובה.

עם כל הכבוד בשבילי 500 שח זה הרבה כסף ולא סתם תעבור הלאה.

היא הבינה את השאלה טוב מאוד,התשובה שלה הייתה יש כספת עלוקה ואיתוראן. ככה שאתה רואה שזה בנאדם שכן מבין על מה הוא מדבר. בקשר לחברת ביטוח, כבר ביטחתי את הרכב שילמתי להם.

ובנוגע לציפרלקס, כמו שחוקי הפורום אומרים, לא באנו לשפוט אחד את השני באנו לייעץ. אז אם אפשר ייעוץ אשמח.

פורסם

נתנאל,

אני לא מכיר אף אדם שבשבילו 500 שקל זה לא כסף.

המהירות בה הנפש העדינה שלך מתעגממת לה ואתה רוצה לתבוע על 'עגמת נפש', נו חליק. זה הרמה להנחתה.

אתה יכול לתבוע אותה על 500 שקלים + הוצאות שנגרמו לך כתוצאה מזה שאתה סבור שהיא רימתה אותך.

אולי תזכה במלא סכום התביעה, אולי בחלק, ואולי בסוף תצטרך לשלם לה הוצאות משפט.

שווה לך להתעסק עם זה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

אני מציע שתתבע לה את הצורה. תיקח עו"ד תותח (אני ממליץ על ששי גז), תכניס לה על הטרחה ועגמת הנפש לפחות עוד 5000 ש"ח.

רק ככה היא תלמד.

*אני רק מקווה שיש לך תיעוד שהיא אמרה לך שיש כספת, ושיש לך הוכחה שהיא הבינה במה מדובר, ומה זו כספת. (כמו שאתה בעצמך יודע מה זה בדיוק, ואיפה היא מותקנת). אחרת כל התיק שלנו נופל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תמיד כשקונים רכב צריך לבדוק לבד את הכל ולא לשאול את המוכר ! זה לא איזה תאונת שילדה חמורה שהיא לא סיפרה לך זה בסך הכל פריט דיי קטן שיכולת לבדוק בכל מוסך.

פורסם

לא מבין ממתי "היא אמרה" הופך להיות קדוש. אז אמרה. אתה רוצה לקנות ואתה משלם כסף אז אתה תבדוק בדיוק מה יש ומה אין ברכב.

חסכת 500 ש"ח בבדיקה, עכשיו תוציא אותם על כספת.

פורסם

אז לא, לא חסכתי בבדיקה. לקחתי את הרכב לדינמומטר בירושלים שילמתי 500₪ ולא אמרו לי שום דבר על אמצעי מיגון.

לא רציתי ללכת לתבוע אותה בטח לא על סכום ועניין כזה אני בסך הכל רוצה שהיא תעמוד בהתחייבות שלה. דיברתי איתה מספר פעמים על עניין הכספת ובכל פעם היא אמרה בוודאי שיש. לאחר קניית הרכב בשיחתנו הראשונה היא אמרה כן בוודאי אמרתי לך שיש כספת וכשאמרתי לה שעשיתי בדיקה היא טענה שזה טעות של הבודק ושהיא תברר את הנושא. לאחר שהיא ביררה את הנושא היא פשוט פתאום באה ואמרה ש״אין לה מושג על איזה כספת מדובר״ ו״למה צריך כספת ברכב״ ו״גם עליי עבדו זאת לא הבעיה שלי״

זה נראה לכם בסדר? אז לא, לא ביקשתי לתבוע אותה ולדרוש עונש מאסר פשוט ביקשתי לדעת מה אפשר לעשות במצב כזה. תודה רבה על עזרה מדהימה, מעניין אם כל אחד כאן היה נתקל במצב כזה פשוט היה הולך וזורק 500 שקל על משהו שהובטח לו והיה ידוע לו שיש לו. חכמים גדולים על סיטואציות של אחרים.

פורסם

נתנאל,

קניתי אוטו שהבעלים טען שהחליף את כל הצלחות והרפידות לפני 2000 / 3000 ק"מ בערך.

בבידקה במוסך הן נחזו להיראות תקינות.

קניתי.

אח"כ התברר שהן ממש לא בנות 2000/3000 ק"מ, אלא הרבה יותר. הן תקינות לגמרי אבל ממש לא חדשות כמו שהוא טען.

נו? כעסתי עליו חצי שעה, לא טרחתי להתקשר כי היה חבל לי על שיחת הטלפון (למרות שאני בחבילה גלובלית). הוא תוייג אצלי בזיכרון כרמאי לייט וזהו.

הוא גם ידע שהרדיאטור גמור וטען שזו רק צינורית, והאמנתי לו, כי אכן נחזתה רטיבות בחיבור עם אחת הצינוריות מים.

שורה תחתונה אין לך מה לעשות וזהו. לא רימו אותך ולא נעליים. אני עדיין די בטוח שאין לה מושג מה זה כספת. אני לא בטוח שלי יש מושג מה זה כספת.

לשעבר:

פורסם

חוצמזה, מאחר ואתה לא משתף פרטים נוספים על האוטו, נטיית לבי, שמסתמכת על העובדות שכן ציינת, שמדובר ברכב לא חדש, יד שלישית, שאף אחד מהבעלים לא חוייב להתקין כספת, היא להטיל ספק בנחיצות כספת באוטו. איך בכל זאת הסכימה חברת הביטוח לבטח אותך?

ארז רונן

פורסם

אם היתה לך הקלטה או מסמך חתום, היית יכול לתבוע אותה בתביעות קטנות על עלות התקנת כספת.

אם אין לך? זה מסתכם ב He said She said, ולא הייתי מנסה את מזלי. בטח לא בשביל 500 ש"ח, כאשר אתה עלול להפסיד עוד כסף בהוצאות משפט.

פורסם

יש לי הקלטה שהיא אומרת שהיא אמרה לי שיש כספת ברכב. בנוסף התכתבות בסמס לפני הקנייה שהיא אומרת שיש כספת וגם מסמך הזכרון דברים שאומר שכל מה שנאמר הוא אמת לאמיתה.

איזה עוד פרטים אתה רוצה על הרכב? אתן לך כל מה שתרצה..

חברת הביטוח ביטחה אותי בביטוח חובה והביטוח המקיף מותנה בבדיקת מיגון שלאחריה כאמור התברר שאין כספת. כל עניין הכסף ששילמתי כבר על המקיף היה בגלל שזאת חברה שגם ההורים והאחים מבוטחים בה אז כבר אתה יודע מכירים..

ואם אתה מוכן לשתוק על זה שמוכרי רכב מייפים את הדברים ואומרים לך מה שאתה רוצה לשמוע אז מה אני אגיד לך.. כל הכבוד. אני אישית יודע שאם מחר אני אמכור את הרכב והקונה ישאל אותי אם יש כספת אני לפחות אברר אם יש או מה זה. ולא העיקר להגיד כן כמה וכמה פעמים.

אין לי בעיה עם תשובה ״תכלס נדפקת אין מה לעשות״ אבל בואו כנסו לפרופורציות זה כסף של אנשים וכן זה עוגמת נפש והפסד ימי עבודה ללכת פעמיים לבדיקת מיגון לדבר עם החברת ביטוח לדבר איתה עוד יום עבודה שילך לי על התקנת כספת ולהיות בדאגה שאולי במקרה יגנבו את הרכב והלך 60 אלף ש״ח כי אין לי מקיף כרגע..

פורסם

אז במקום להפסיד כסף,ימי עבודה,להתעצבן,לקצר כמה שנים מהחיים ולהציק לבחורה שרוב הסיכוי פשוט לא יודעת על מה היא מדברת יכולת כבר להתקין בעצמך את הכספת.

חבל שלפני שקנית את האוטו לא עשית שעורי בית ולא בדקת פיזית את קיומה של הכספת.

זה כבר נהיה קטע בפורום של אנשים לקנות רכב בפזיזות,להידפק ולחפש את מי לדפוק בגלל החוסר תשומת לב שלהם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הבחורה מכרה לך רכב, לא מכרה לך כספת ולא שום דבר אחר מעבר לזה, מה שמגיע עם הרכב זה מה שמגיע

יש מלא חברות ביטוח שמבטחות ברמת מיגון יותר נמוכה ככה שאתה לא צריך כספת.

טוב שלא התלוננת שהיא לא השאירה לך מיכל דלק מלא.

וכדרך אגב, הפניקס מבטחת את הרכב הזה ללא צורך בכספת. רק עלוקה. שזה בטוח יש לך.

• תוכן חדש...