Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפניקס לא דורשים כספת נכון אבל דורשים 3 אלף ש״ח יותר מחברות הביטוח שכן דורשות.

בבקשה אל תעשו לי את החישובים. סהכ ביקשתי עזרה במה אפשר לעשות עם הבחורה. קיבלתי את התשובה שלי אפשר לנעול תודה

פורסם

"הבטיחה כספת"?! היא אמרה "אני מבטיחה"?!

אם היא הייתה אומרת לו שיש לרכב סאן-רוף, הוא היה בודק אם יש, נכון? אם היא היתה אומרת שיש מגבר בתא מטען, הוא היה פותח אותו לבדוק, לא?

אמרה לו שיש כספת? תוודא לבד או קח את הרכב למקום שיודע לתת לך תשובה.

פורסם

אם יש לו הקלטה והודעות טקסט בהן נאמר שיש כספת, אז כן - היא הבטיחה לו שיש כספת. לא כל אחד יודע איך נראית כספת או איפה בכלל מחשב הרכב. אימא פשר להשוות בין כספת שנמצאת בתוך תא המנוע, לבין גג שמש שכל אידיוט יכול לראות אם יש או אין. הבטחה בעל פה צריך לקיים. זה חוזה לכל דבר. בד"כ הבעיה היא להוכיח את ההבטחה. ברגע שיש לו הוכחה, אני לא רואה כל סיבה שלא יקבל את הכספת שלו.

פורסם

שתי אפשרויות לפניך:

1. לתבוע אותה (ע"ס ההקלטות שיש לך במידה ואתה חושב שזה מספיק. והתשובה שלה בטח תהייה מה שהחבר'ה ציינו לפניי - לא יודעת וכו').

2. לשחרר (כי אם זו הבעייה היחידה ברכב - אשריך).

תשחרר (ולהבא תבדוק לפני).

alfa 156 2.5.

פורסם

תעצרו רגע,

אם יש התחייבות בכתב או בהקלטה שיש כספת - אז היא חייבת לו כספת. נקודה.

אם הוא ראה את האוטו עם מערכת של אלפיין וככה הם סיכמו בע"פ ובכתב שהאוטו עם המערכת ואחרי שהם עשו העברת בעלות הוא גילה שהיא החליפה את המערכת לרדיוטייפ של רודסטאר (למבוגרים שיודעים מה זה רדיוטייפ, לזקנים שיודעים מה זה רודסטאר) - אז זה מחייב.

כעת ההחלטה אם לתבוע אותה או לא היא בידיו.

הייתי שולח לה בדואר רשום או שליחים עם אישור מסירה צילום מהחשבונית על ההחתנה על הכספת בצירוף התיעוד שיש לי שבו היא מבטיחה שיש כספת ודורש ממנה את ההפרש. אני רציני.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

^^

מחזק. לא מבין את הגישה התבוסתנית של "שחרר". המוכרת הבטיחה משהו, שהדיוט לא יכול לראות בעין.

כשקניתי את הפאביה של בת זוגי המוכר אמר שיש איתורן סייב. מה אני אתחיל עכשיו לפרק חצי רכב כדי לוודא שבאמת יש איתוראן סייב?

זו הטעיה ככל הטעיה בביצוע עסקה. שתתכבד ותשלם. ואם היא לא יודעת, אז שתגיד שהיא לא יודעת. שלא תבטיח משהו שאין.

פורסם

ואם היתה אומרת שאין לה כספת או שאינה יודעת? היית מוותר על קנית הרכב רק בגלל זה? לוקח אותו לבדיקת מיגון? מן הסתם לא, היית פשוט מביא בחשבון שיש לך עוד 500 ש"ח להוציא בשביל הביטוח.

ולא, אין סיבה שהיא היתה מסכימה או צריכה לקזז את זה מהמחיר רק בגלל שהביטוח שלך דורש ושלה לא.

כך גם עכשיו, חשבת שיש כספת ושנחסכו לך 500 ש"ח, גילית שאין ואתה צריך להוציא, אבל אלה אותם 500 ש"ח שהיה עליך להוציא לו ידעת מראש שאין כספת.

היא הטעתה אותך בתום לב, מבאס אבל לא יותר מזה.

פורסם
יש לי הקלטה שהיא אומרת שהיא אמרה לי שיש כספת ברכב. בנוסף התכתבות בסמס לפני הקנייה שהיא אומרת שיש כספת וגם מסמך הזכרון דברים שאומר שכל מה שנאמר הוא אמת לאמיתה.

נורא פשוט.

יש לו הקלטה שהיא אומרת שיש X.

יש SMS ממנה שאומר שיש X.

יש זכרון דברים שאומר שכל מה שהובטח בע"פ (בד"כ לך תוכיח, כן יש הקלטה) מחייב.

היא לא אמרה לו "אני לא יודעת". היא לא אמרה "מה זה כספת". היא לא אמרה "אין לי מושג".

היא כן אמרה, כך לדבריו, שיש כספת. אם היא מטומטמת שאומרת דברים שהיא לא מבינה בהם - שתשלם. אולי היא תלמד.

יש לו עילה לדרוש ממנה לשלם לו את ההוצאות שנגרמו לו, במקרה הזה 500 שקלים.

מכתב מנוסח היטב, בצרוף תמליל ההקלטה וצילום מסך ה SMS - וכנראה שהיא תקלל אותו לא מעט אבל תשלח שיק ע"ס 500 שקלים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
ואם היתה אומרת שאין לה כספת או שאינה יודעת? היית מוותר על קנית הרכב רק בגלל זה? לוקח אותו לבדיקת מיגון? מן הסתם לא, היית פשוט מביא בחשבון שיש לך עוד 500 ש"ח להוציא בשביל הביטוח.

ולא, אין סיבה שהיא היתה מסכימה או צריכה לקזז את זה מהמחיר רק בגלל שהביטוח שלך דורש ושלה לא.

כך גם עכשיו, חשבת שיש כספת ושנחסכו לך 500 ש"ח, גילית שאין ואתה צריך להוציא, אבל אלה אותם 500 ש"ח שהיה עליך להוציא לו ידעת מראש שאין כספת.

היא הטעתה אותך בתום לב, מבאס אבל לא יותר מזה.

לא מסכים כלל.

אם היה יודע שאין כספת, אולי לא היה רוכש. אולי היה מתמקח על המחיר ומקבל הנחה נוספת.

עסקה בין שני אנשים נושאת בחובה הצעה וקיבול. המוכרת הציעה לו רכב X אשר כולל כספת, הרוכש קיבל את ההצעה ושילם. הוא צריך לקבל רכב עם כספת.

אם היא לא יודעת, שתגיד לא יודעת. זה כמו שתלכי לחנות ותרכשי מוצר על סמך דברי המוכר שיש לו תכונות מסויימות. ואז כשתקבלי אותו, תגלי שלא גרביים ולא נעליים. ואז כשתרצי את התכונה החשובה לך, יבקשו ממך להוסיף כסף.

זה לא חוקי באותה מידה. חוזה בעל פה תקף ומחייב. הבעיה העיקרית היא להוכיח אותו.

במידה ויש הוכחה, אני לא רואה שום סיבה לוותר לה.

לחילופין, שתקח את הרכב שלה בחזרה ותחזיר את הכסף. אבל ברור שעבור 500 ש"ח לא כדאי לה לעשות זאת.

פורסם

אמרה לו שיש כספת? תוודא לבד או קח את הרכב למקום שיודע לתת לך תשובה.

כן. אמרה שעשתה רינגים, טיימינג? קח למקום שיודע לתת תשובה...

נו, באמת.

ארז רונן

פורסם

אז אם אתה קונה רכב ואומרים לך שיש ברכב X, Y אתה פשוט מאמין למה שאומרים בעיניים עצומות?

קשה לי להאמין שתהיה כזה פתי.

• תוכן חדש...