Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולא - אני לא מדבר על עובדות במקצוע העתיק בעולם :-)

בזמן האחרון, במהלך שיפוץ הדירה, היו אצלי מגוון בעלי מקצוע (קבלנים עם צוותיהם, נגרים, אנשי אלומיניום, ועוד רבים וטובים), ממגוון מוצאים שונים, שביצעו מגוון מטלות רועשות/מעלות אבק, אבל המשותף לכולם היה שאף אחד מהם לא השתמש באביזרי בטיחות - אוזניות, כפפות, משקפי מגן, מסיכות נשימה, וכדומה - גם בעבודות שההיגיון שלי צועק שדורשות שימוש בהם: ימים של קדיחה עם קונגו ללא אוזניות, שיוף אינטנסיבי ללא מסכה, וכן הלאה.

סתם זלזול בבטיחות? תחושת "לי זה לא יקרה"? סתם הפרזה של ההיגיון שלי? משהו שפיספסתי?

פורסם

עצלנות נטו.

שעבדתי בחשמל אין מצב שלא שמתי אטמים ומסכה, והיו כמה עובדים איתי כולל המעסיק שמעצלנות פשוט לא שמו מיגון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עצלנות וגם אי נוחות.

עבדתי במפעל עם כימיקלים מסוכנים וכמעט כל העובדים המבוגרים והמנוסים לא היו משתמשים במסכות אב"כ. היו עבודות שממש לא נח לעשות כמו שצריך עם מסכה וסרבל, במיוחד בימים חמים. כמובן שזה לא באמת מצדיק חשיפה לרעל, אבל לך תגיד למישהו בן 50 שעושה את אותו דבר 30 שנה שצריך ללבוש מסיכה. ככה גם קשה יותר למנהל לצעוק פקודות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבחור מלמעלה ממש צודק.

כשעבד אצלי בבית האינסטלטור ואני עשיתי את החציבות לחשמל עם דיסק יהלום הוא צחק כשעבדתי עם משקפי מגן, אטמים ומגן נשימה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

~

בפשטות - אין שכל אין דאגות.

מי שעובד במפעל עובד לפי הספר (אם זה מפעל רציני) ובהתאם לכל כללי הבטיחות, כי שם יש מי שדואג לחנך ולאכוף את הנושא. מי שעובד באופן עצמאי בד"כ טיפש ו/או עצלן מדי בשביל להתעסק בזוטות כאלה, וכל מה שמעניין אותו הוא הנוחות בטווח הקצר והיכולת לסיים עבודה מהר בשביל להרוויח עוד כסף. את המחיר האמיתי האנשים האלה משלמים אח"כ, כשהם מגיעים לגיל פנסיה חצי חירשים או חצי עיוורים או עם פריצת דיסק וכו'.

הבעיה הזאת הרבה יותר רחבה ונוגעת לא רק לציוד הגנה אישי, זו בורות כללית לגבי בטיחות וגיהות בעבודה. ככה קורות שריפות, הרעלות כימיקלים ושאר תאונות עבודה שעליהן אנו קוראים אח"כ בעיתונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התאוריה שלך לא תופסת בארץ. זה מפעל ממש גדול שמייצר ציוד בשווי מליוני דולרים, יש הדרכות בטיחות על כל שטות קטנה ועל כל פיפס קטן צריך לקבל אישור ובכל זאת, מי שיש לו מספיק וותק עושה מה שמתחשק לו בנושא. עניין של מנטליות מפגרת ולא יעזור כמה תהליכי ביקורת תפעיל.

פורסם (נערך)

~

בעקרון כל מפעל שעובד לפי תקן ISO9000 חייב להסדיר ולתעד את הנושא, כולל הדרכות רענון תקופתיות. במצב כזה אין קיצורי דרך ואין איך להתחמק מחובת הביצוע. מחלקות ספציפיות שבהן לא מקפידים על העניין זו בעיה נפרדת המעידה על ניהול שנוי במחלוקת.

עם מפעלים או בתי עסק שלא עובדים לפי אותו תקן אין הרבה מה לעשות, אבל הם גם הולכים ונהיים פחות נפוצים. מדובר בסוג של תעודת יושר לכל מי שרוצה לייצא את התוצרת שלו.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

שמע סיפור, לפני מעל עשור עבדתי בבניין, יום אחד התחלתי עבודה אצל קבלן חדש וקיבלתי תחת אחריותי לפרק את הקרמיקה הישנה בשירותים.

תא קטן וסגור ואני מפרק קרמיקה עם פטיש אוויר.

הערתי את צומת ליבו של מר קבלן שאני תכף נחנק\מקבל סרטן\מת מדום לב והוא פשוט אמר לי לקמבן נשימות של אוויר נקי יחסית בכל מיני דרכים.

וזה לא שרק אותי הוא כנראה לא אהב במיוחד, גם שאר הפועלים בדירה קיצרו את חייהם בדרכים משונות של נשימת חומרים מסוכנים כאלה ואחרים.

להמשך הארות בנושא בדוק את השירוש המקביל "שהבן שלך יהיה פחח".

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמובן שיש להם שם הדרכות והכל בתקן ISO9000 מאחר ואלה מוצרים שנמכרים בכל העולם.

אבל כמו שאומרים, אתה יכול הביא את הסוס עד לשוקת, אבל אתה לא יכול להכריח אותו לשתות.

פורסם

~

במקרה דנן אתה יכול לפטר את הסוס או את מנהל העבודה שלו. יתרה מכך, אם לא תנקוט באמצעים משמעתיים - תחשוף את עצמך לתביעה בהמשך כשבאמת יקרה משהו. אם ההנהלה הבכירה באותו מפעל לא מבינה את הלוגיקה הפשוטה הזאת... ראה תגובתי הראשונה לעיל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תשכח שגם אם הוא לא משתמש בציוד בטיחות, הוא חתום שהיה בהדרכות ושיש לו ציוד כזה. למפעל יש כסת"ח מפה ועד הודעה חדשה ובסופו של דבר העובד הוא היחיד שסובל מהטימטום שלו.

פורסם

זו תופעת / תרבות ה"סמוך" הארצישראלית ו"לי זה לא יקרה". אנשים טיפשים, זה הכל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בצבא הייתי מכונאי והיינו עוברים כל כמה חודשים הדרכות בטיחות וחותמים על כל פיפס. מספיק שהיה מגיע ציוד חדש, היה צריך לחתום קודם כל כל הדאכת בטיחות.

הסיבה לכך שאם במידה ויקרה משהו עקב כך שלא עמדנו בדרישות הבטיחות, הצבא יכול להתנער מאחריות (ובצדק).

באזרחות אני מאמין שזה לא שונה וכל החכמולוגים שעובדים במפעל 30 שנה ומסכנים את עצמם בריאותית, למעשה מסכנים את עצמם גם כלכלית, כי במקרה של תאונה חס וחלילה, לא יהיה להם את מי לתבוע בגלל רשלנות אישית.

• תוכן חדש...