Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום,

הטסט השנתי הגיע, וכיוון שמאז הפעם הקודמת שעברתי את החוויה המענגת הזו החלפתי את מקום מגוריי, ניגשתי למכון שנמצא קרוב אליי - טסטקאר נשר. ועוד שלא כהרגלי (וזו הטעות שלי) - לא בדקתי את המקום בפורום.

בסופו של דבר, יצא יחסית סביר. לא ניסו לרמות בגדולות, אבל ניסו לעשוק אותי על לוחיות. הלוחיות שלי בסדר גמור - הצהוב עדיין זוהר, השחור כמו דאע"ש, הברחשים מאוד מרוחים ומתים. אבל, החבר'ה בטסטקאר נשר תקועים בדעתם שיש להחליף את הלוחיות, והפלא ופלא - יש דוכן להנפקת לוחיות בידיוק במכון, שגעון הא? 110 ש"ח מנסים לעשוק ממני על כלום. נסיונותי לקבל הסבר לא נענים בשום צורה. ואני לא היחיד, סביב הבעלים של טסטקאר נשר מתאספים להם עוד אנשים, שהפלא ופלא, גם הלוחיות שלהם לא תקינות והם לא מבינים על מה. תגובת בעל המכון לאחד מהם, וזאת מבלי שהסתכל בכלל על הלוחיות - "בחיית', מה כבר נשאר לך? תחליף לוחיות וסע לשלום". הבנתם, הסבר מעלף ומעמיק ללקוחות חסרי המזל שהעזו לגלגל את מכוניתם לעסק עשקני.

אציין שאני נשלחתי לבעל המקום כיוון שכאשר הגעתי לטסט פעם שניה, אחרי שתיקנתי את הליקויים הקטנים (ליטוש פנסים, מגב וכו'), הבוחן לא ידע מה לעשות עם זה שלא החלפתי לוחיות והפנה אותי אליו. שכל אחד יסיק מסקנותיו לבד לגבי ההוראה שכנראה ניתנה לאותם "בוחנים".

כאשר הגעתי מול הבעלים, לא הסכמתי בשום פנים ואופן להחליף לוחיות, והטונים עלו, ובסוף האדון (הלא נכבד בכלל) מציע לי הצעה - "אין בעיה, ניתן לך חותמת על הרישיון, ואתה תוך יומיים צריך ללכת להחתים שוטר שיאשר את הלוחיות שלך". החותמת היא:

kEOciwR.jpg

בסופו של דבר יצאתי מהמקום הזה עם רישיון רכב חתום, מדבקה, וטופס בדיקה שבו הכל חתום תקין - כולל החותמת הזאת בתחתית שלו.

שאלתי היא, מה זה אומר בעצם השטות הזאת? והאם באמת אני אמור למצוא איזה שהוא שוטר כביכול שיחתום לי על כך? או שמה האדון (הלא נכבד) שלח אותי לחפש שדונים שיושבים בקצה הקשת בענן על שק זהב?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

משרד התחבורה ארגן את החותמת הזאת לאחר תלונות על רמאויות בתחום. בעקרון אתה לא צריך להחתים אף אחד, אם הלוחית תקינה סע לשלום ושכח מזה.

את טסטקאר נשר לא אשכח בחיים, פעם אחת לוחית לשווא (טרם עידן החותמת), פעם שנייה הרס כיוון פרונט ועוד שילמתי על זה 50 ש"ח.

מאז אני נוסע לטכנו טסט ברמת ישי, גם קרוב הרבה יותר לבית, גם שקט נפשי כבר המון שנים (ואני מגיע עם מצלמת דרך עובדת שתצלם את כל הטסט, אבל אין צורך בצילומים).

פורסם

בשורה תחתונה, מכון רישוי פעל לפי החוק, אבל הטעה אותך לגבי חתימת שוטר.

כמו שכתוב בהודעה מעלי - במידע ויש מחלוקת בין בעל הרכב לבין מכון רישוי בנוגע לתקינות הלוחית - מכון רישוי צריך לסיים את הטסט, לשים חותמת כשרות תנועה + החותמת שצירפת ולשחרר את הרכב.

חותמת זו משחררת את מכון הרישור מאחריות על תקינות הלוחית, האחריות עוברת לבעל הרכב.

לא צריך להחתים שוטר. אתה יכול לגשת להחליף לוחיות במקום אחר, או אם לדעתך הן 100% תקינות להשאיר אותן. כאמור על אחריותך.

פורסם

עניין של פרשנות.

אתה אומר תקין, הוא אומר לא.

עזוב שטויות, סע ברוגע. הסיכוי שיעצור אותך שוטר בוחן רכב בגלל הלוחית שואף לסיכוי שלי לקבל SMS "ער?" מבר רפאלי בחצי השעה הקרובה.

אם כבר, יעיר לך על החלונות המושחרים :wink:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הסיכוי שיעצרו אותו בגלל הלוחית אפסית, אבל סיכוי לא רע לשוטר שיתעלק עליו בבדיקת רשיונות שגרתית.

אולי יעלו פה מחירים של לוחית רישוי במכונים אחרים, לפחות נדע כשיגיע הזמן להחליף ללכת למי שיותר הגון, ופחות שוחט במחיר.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

החותמת היא על רשיון הרכב או על הטופס הנלווה?

תעלה תמונה של הלוחיות כדי שנוכל להתרשם ממצב הלוחיות.

אל תרוץ לקרוא לאף אחד רמאי ושקרן כל עוד אין לך הוכחה שאכן זה מה שקורה במכון ואין כל צורך להחליף את הלוחית על מנת שלא תעמוד מול מצב מביך של הוצאת דיבה לשווא.

פורסם

חותמת היא בגב של רישון הרכב.

סיכוי שיעצור אותו שוטר בגלל הלוחית נמוך. אבל אם יעצור בגלל משהו אחר יתמקד יותר בבדיקת לוחיות, עקב החותמת.

מחיר הנפקת לוחית רישוי חדשה הוא פחות או יותר אחיד בכל המקומות, בין 50 ל 60 ש"ח ללוחית אחת.

אגב, בלי לראות את הלוחיות, אני מהמר שהן לא "פיקס" אלא קצת, ממש קצת דהויות או מקולפות. טיפה.

היה לי אותו סיפור בטסט שנה שעברה. לוחית הייתה בסדר עם נקודה אחת מקולפת בגודל 2 סנטימטר. לא העבירו אותה. ביקשתי שישימו את החותמת הזו, שמו חותמת.

לא החלפתי כלום.

לאחר חצי שנה כבר כל הלוחית הייתה מקולפת ואז נאלצתי לנסוע במיוחד ולהחליף. בדיעבד, עדיף היה כבר להחליף בזמן הטסט וזהו.

פורסם

רגע, אני רוצה להבין משהו בוודאות לאחר שנכשלתי בטסט האחרון על לוחיות רישוי.

במידה ואני חושב שהלוחיות תקינות והכל בסדר (כמו שקרה בטסט האחרון),

אני יכול פשוט לבקש שיעבירו אותי טסט ושיעבירו את האחריות אליי או שזה נתון להחלטת מכון הטסטים עצמו?

רק אחרי ויכוחים ומריבות מקבלים טופס שכזה?

פורסם

חבר פורום העלה בעבר הלא רחוק פוסט שכזה, על מכון טסטים באזור ירושלים. פשוט מאוד - במקרה שאומרים לך שלוחית הרישוי אינה תקינה, ולדעתכם היא תקינה, תבקשו את הטופס הזה חתום שאתם, בתור הבעלים של הרכב, אחראים על טיפול לוחית הרישוי. ככה תחסכו 100 שקל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532549-%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA%D7%99-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%A1%D7%98-%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%94

בלי ויכוחים, בלי מריבות. לבקש זאת חד משמעית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

1. לי דווקא ניסיון טוב באותו מכון, פעם אחת פסלו אותי על לוחית זיהוי שאכן היתה דהויה, פעם נוספת גבלל גרמושקה - בסופו של דבר לטובתי. וזה מתוך לפחות 20 טסטים שביצעתי שם.

2. דומני שללוחית זיהוי יש תוקף 5 שנים - ותאריך הייצור מוטבע עליה.

3. איפה עמית (קומפי)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חבר פורום העלה בעבר הלא רחוק פוסט שכזה, על מכון טסטים באזור ירושלים. פשוט מאוד - במקרה שאומרים לך שלוחית הרישוי אינה תקינה, ולדעתכם היא תקינה, תבקשו את הטופס הזה חתום שאתם, בתור הבעלים של הרכב, אחראים על טיפול לוחית הרישוי. ככה תחסכו 100 שקל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532549-%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA%D7%99-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%A1%D7%98-%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%94

בלי ויכוחים, בלי מריבות. לבקש זאת חד משמעית.

השרשור שצירפת חידש והבהיר לי הרבה דברים.

תודה רבה.

פורסם

אגב, בלי לראות את הלוחיות, אני מהמר שהן לא "פיקס" אלא קצת, ממש קצת דהויות או מקולפות. טיפה.

היה לי אותו סיפור בטסט שנה שעברה. לוחית הייתה בסדר עם נקודה אחת מקולפת בגודל 2 סנטימטר. לא העבירו אותה. ביקשתי שישימו את החותמת הזו, שמו חותמת.

לא החלפתי כלום.

לאחר חצי שנה כבר כל הלוחית הייתה מקולפת ואז נאלצתי לנסוע במיוחד ולהחליף. בדיעבד, עדיף היה כבר להחליף בזמן הטסט וזהו.

בתחילת החודש העברתי טסט. הלוחית הקדמית היתה מקולפת בספרות השחורות, אז לפני הטסט הקדשתי שעה שלמה לצבוע את הספרות עם לורד שחור. יצא 100% ולא אמרו כלום.

• תוכן חדש...