Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשואים + מינוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פרויקט של כלכליסט שמנסה לברר מי אשם באשראי הגדול שניתן לאזרחים.

http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3642960,00.html

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בתור מלווה בפעמונים אני יכול לומר שמעמד הביניים פשוט קורס וזה באשמת כל הרשויות במדינה ונותני האשראי אך גם באשמת האנשים עצמם שלא מצליחים להיות אחראים לכלכלת המשפחה שלהם ונכנסים לסחרור בעקבות כך.

כלל הברזל צריך להיות שאסור להוציא יותר כסף מאשר אתה מכניס.

יש שתי אופציות לשמור על כלכלת משפחה יציבה למי שנקלע למצב של חובות. או להגדיל הכנסות או לצמצם הוצאות ועדיף שילוב של שניהם ביחד.

לדעתי, בכל בית ספר צריך להיות שיעור של כלכלת המשפחה כדי לתת כלים כבר מגיל צעיר לניהול כלכלי אחראי.

בתכלס, כל אחד צריך לדעת בדיוק מהו המאזן הכלכלי של המשפחה שלו ולפעול בהתאם.

כמה מאיתנו באמת עוקבים ברמת השקל ויודעים בדיוק את ההוצאות וההכנסות שלהם?

כל אחד שעושה שיקוף שכזה נדהם מהתוצאות ומבין היכן הוא יכול להצטמצם.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

איל - את רוב האשמה אני מטיל על האנשים.

אנשים לא יודעים גבולות. לא מפסיקים להגיד אין כסף, אבל מעמיסים עגלות בסופר, ממלאים את הקניונים ולא מפסיקים לעבור בנתב"ג.

רק החודש התבשרנו שהמדד ירד. הצריכה הייתה צריכה לרדת. אך האם הצריכה הפרטית ירדה? ממש לא! להיפך, היא עלתה ב- 4.5%! מה שאומר שאנשים הגדילו הוצאות.

נכון, יש לנו הרבה כשלי שוק ואין כ"כ תחרות, אבל אם הצרכן הישראלי מוכן לשלם, למה שלא יקחו ממנו?

למה חייבים להוציא כסף על דברים שלא צריך?!?! למה חייבים למלא את הקניונים?!?!

פורסם

את כל האשמה אני מטיל על הציבור, לא את רוב האשמה.

אף אחד לא מכריח אף אחד לקחת הלוואות מהבנק, ומשיכת יתר היא הלוואה לכל דבר.

חשבון הבנק שלי מעולם לא עמד בחובה, אפילו לא יום, ותמיד חייתי על כסף שיש לי, לא כסף שאולי יהיה לי.

כשהייתי צריך, עבדתי 2 עבודות, ולא מעט שנים.

גם היום, כשמצבי הכלכלי טוב, אני חי מחושב ולא שורף כספים על שטויות.

ולהחליף סלולארי כל שנתיים תוך לקיחת הלוואות זו הפקרות לשמה.

והעיקר באים בטענות לכל העולם, שיסתכלו קודם במראה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חם - אני אתךף למרות שהיו שנים ארוכות שבהן נזקקתי לאוברדראפט, אבל תמיד מבוקר. וחוץ מ-2-3 חודשים אחרי הוצאות חריגות (מעבר דירה) תמיד לאחר קבלת המשכורת החשבון חזר לפלוס, גם אם קטן וזמני. לא אפשרתי לו להדרדר. ולצורך זה שבוע עבודה של 80-100 שעות היה עניין שבשגרה.

בכל מקרה - החינוך הייקי שלי ושל אשתי (זה לא עניין של גיאוגרפיה, אלא של אופי) יחד עם המנהגים שרכשנו באותה תקופה, גורמים לנו לא להיות פזרנים גם כיום, כשרווח לנו. לא מכונית פאר, לא טלפונים יוקרתיים, חקר שוק לפני כל קניה, משקית חלב ועד מכונית. רק שני דברי אנחנו מרשים לעצמנו: חופשות קצרות בחו"ל פעם-פעמיים בשנה, (וגם אלה - בהקפדה שהעלות תהיה סבירה), ודירה מרווחת מאד, עם שיקול שמעבר להנאה ממנה היא גם תאפשר לחסוך על ידי כך שהילדים יוכלו להתגורר אתנו עוד כמה שנים תוך שמירה על פרטיותם, וגם שמדובר בדיקה שסביר שערכה יישמר לאורך זמן, כך שמדובר בהשקעה יותר מאשר ב הוצאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשבון הבנק שלי מעולם לא עמד בחובה, אפילו לא יום, ותמיד חייתי על כסף שיש לי, לא כסף שאולי יהיה לי.

...

כל מילה בסלע. ה״בעיה״ היא שזה פשוט מדי.

אנשים לא מוכנים לקבל תשובות פשוטות והגיוניות שמצביעות על עצמם,

הם מעדיפים להטיל את האחריות על משהו או מישהו אחר.

גם כשהייתי סטודנט תפרן לא נכנסתי למינוס,

אז למה שאני אתחיל עכשיו?!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנס - מה מצבך המשפחתי? יש מתבים בחיים שעולים הרבה כסף, ולעתים יש צורך בלקיחת הלואה, כולל כזו הקרויה "אופרדראפט". החוכמה היא להשאר מבוקרים, ולא לתת לחובות לתפוח בלי שליטה. זו הנקודה בפוסט הקודם שלי - היו מצבים בהם נזקקתי להלואות, אבל תמיד דאגתי שיהיו בהיקף שאינו מדרדר אותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתבה זולה, צהובה ופופוליסטיט של מערכת מדיה שכבר לא יודעת על מה לכתוב, אז הם "סוקרים" נושא חם ורלוונטי, הכל ע"מ לקבל עוד רייטינג כשהם כמובן רוכבים על הגל הקלאסי - ישראלי של חוסר לקיחת אחריות וחיפוש אשמים בבנקים וכו'.

כל מה שנאמר מעליי הוא לדעתי נכון מבחינת האנשים האלה שלוקחים ולוקחים אבל לא יודעים להתכלכל נכון.

יפה אמר eyals05 שהציע להנחיל לימוד או התנהגות כלכלית נכונה כבר בבית הספר.

פורסם

לא ממש היה לי עצבים לראות את כל הסרטון (בכללי, שונה כתבות וידיאו, זה גוזל ממך זמן, ומשמיע קול, לא בכל סביבה זה נוח).

אני מניח שזה עוד משהו מסוג "החיים כאן בעצם טובים, רק שאתם לא מתנהלים נכון כלכלית, והכל ורוד פרחים רק אתה רואה שחור".

אבל ממה שהצלחתי לראות, לא הבנתי משהו - הכנסה חודשית 20K (זה רחוק מהכנסה של משפחה ממוצעת, אבל נזרום עם זה כרגע), הוצאה חודשית 17500. מה הבעיה כאן? נשאר 2500 ש"ח עודף, אם זה לא התנהלות כלכלית נכונה, לא יודע מה כן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

FAT BASTARD, זה המאזן הכלכלי שלהם כעת.

לפני כן, המאזן היה שלילי ולכן הם נכנסו לחובות ולקחו הלוואות. כיום אחרי התהליך שעברו המאזן שלהם חיובי והם סוגרים את החובות.

הפרוייקט הזה לא אומר שהכל כאן דבש, ממש לא. הוא מראה שקשה לצעירים ולמעשה לכולם לסגור את החודש כי המחירים פה גבוהים אך גם מראה שעם התנהלות כלכלית נבונה וחכמה ולקיחת אחריות, ניתן לצאת מהמינוס. זה קשה, זה לא קל לוותר על הרגלים ורמת חיים מסויימת אך זה אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

כאשר אני פותח את הארנק שלי אני רואה את הדבר הבא

" חיה מהכנסתך אפילו אם אתה צריך ללוות כסף לשם כך" ( י. בילינגז )

בהקצנה מי שרוצה להגיע לעצמאות כלכלית שיגזור את כרטיסי האשראי ייתנתק מהבנק למעט הורואת קבע הכרחיות , ויחיה עם מה שיש לו בארנק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בזמן האחרון הבחנתי גם בבעיה אחרת. היצע הדירות הוא נורא דל. השכונות החדשות שנבנות, נבנות עם לפחות 4 חדרים. ואני שואל את עצמי, מה משפחה צעירה, שרק בתחילת דרכה, ללא ילדים, צריכה דירה בת 4 חדרים?

אז נניח לא קונים דירה חדשים, עדיין, למצוא דירות בעלות 2 חדרים זה נדיר אם בכלל, ולרוב גם אי אפשר לקרוא לזה מקום מחיה.

ואני שואל את המדינה ואת הקבלנים, למה לא בונים דירות למעמד הביניים? לא כולם נשואים, לא לכולם יש ילדים ולא כולם רוצים לקנות דירה לכל שארית חייהם.

פורסם

כי כנראה שמתח הרווחים לדירת 3 חדרים הוא נמוך מאוד. גם לקבלנים וגם למדינה.

בנוסף, כשמחיר דירה 3 חדרים הוא מיליון ש"ח ודירת 4 חדרים הוא 1.2 מיליון ש"ח, רוב הישראלים יעדיפו את דירת ה- 4 חדרים. (למה? כי אצלינו אוהבים גדול...)

פורסם

כשהייתי צריך, עבדתי 2 עבודות, ולא מעט שנים.

גם היום, כשמצבי הכלכלי טוב, אני חי מחושב ולא שורף כספים על שטויות.

ולהחליף סלולארי כל שנתיים תוך לקיחת הלוואות זו הפקרות לשמה.

והעיקר באים בטענות לכל העולם, שיסתכלו קודם במראה.

כל מילה בסלע. ה״בעיה״ היא שזה פשוט מדי.

אנשים לא מוכנים לקבל תשובות פשוטות והגיוניות שמצביעות על עצמם,

הם מעדיפים להטיל את האחריות על משהו או מישהו אחר.

גם כשהייתי סטודנט תפרן לא נכנסתי למינוס,

אז למה שאני אתחיל עכשיו?!

אתם שניכם טועים בצורה מסוימת, אני מאמין שזה בגלל ששניכם לא ראיתם את הסרט.

אני מסכים אתכם בגדול שכל משק בית שמרוויח משכורות של 15 אלף ומעלה חים טוב, מבלים טוב ובסוף מייללים שלא גומרים את החודש.

אבל אתם מתעלמים ממאות אלפי עובדי קבלן, מנקים, פועלי ייצור שעובדים קשה, מרוויחים 5000 ש"ח לחודש וכאשר זו המשכורת הראשית בבית +עוד חצי משרה של האשה שמביאה 2500 ש"ח, עם שכר כזה אין אפשרות לגמור את החודש, האנשים האלה נשאבים יותר ויותר למעגל החובות ומעבר לזה שהם נכנסים לחדלות פרעון קשה, מעבר לזה, מאחר וברור שביום הדין לא תכניס מאה אלף אנשים לכלא, זו בעצם תהיה חדלות פרעון של המדינה!

ואני שואל את המדינה ואת הקבלנים, למה לא בונים דירות למעמד הביניים? לא כולם נשואים, לא לכולם יש ילדים ולא כולם רוצים לקנות דירה לכל שארית חייהם.

העיריות רוצות למשוך אליהן אוכלוסיות חזקות כלכלית ולא מעמד ביניים-נמוך ואת זה הם עושים ע"י אישורי בניה לדירות 4-5 חדרים בלבד ולא 2-3 חדרים כמו שה"עם" היה רוצה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

העיריות רוצות למשוך אליהן אוכלוסיות חזקות כלכלית ולא מעמד ביניים-נמוך ואת זה הם עושים ע"י אישורי בניה לדירות 4-5 חדרים בלבד ולא 2-3 חדרים כמו שה"עם" היה רוצה.

בנוסף, בנייני דירות נחשבים להפסד מבחינת העירייה והם מעדיפים בנייני עסקים ולכן נבנות פחות דירות. בממשלה הזו החלו לתת תמריצים לראשי עיריות על מנת שיבנו יותר דירות בשביל להגביר את ההיצע אבל זה תהליך שלוקח הרבה זמן.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...