Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חשמלאי מעשי.הלימודים מאוד קלים,אני אגב עובד כטכנאי מתח נמוך,רכב משכורת טובה ותמיד יש דרישה בתחום.

איפה לומדים? כמה זמן לימודים?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למדתי לפני כ 10 שנים כשהייתי חייל משוחרר,למדתי כשנה דרך האבטלה עם משכורת למשך כל הלימודים,אחר כך עבדתי אצל קבלן בתחום המתח הנמוך,התמקצעתי ועברתי לחברה גדולה במשק.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

חבר'ה הגיעו לגמר 2 מקצועות :

-טכנאי חשמל מעשי

-טכנאי SMT

עד כמה קשה להיות חשמלאי מעשי? עבודה מתגמלת?

ומה עם SMT בריפרוף זריז הבנתי שזה הלחמות (מה שהוא דווקא די אוהב ) מה שכן זה גם להיות במעבדה ולא לתרוצץ כל היום בחוץ כמו טכנאי חשמל.

יש עבודה בתור SMT ? דורשים רק קורס או שצריך תואר מסויים? משכורת?

ובאופן כללי מה יותר עבודה נוחה ומתגמלת להרבה שנים?!

פורסם (נערך)

תיקון קטן- טכנאי SMT לא מלחים. הוא יותר עוסק בתפעול הקו כמו Setup וכאלה.

ועוד משהו, בשביל להיות טכנאי SMT אפשר ללמוד תוך כדי עבודה ועם הנסיון תגיע לרמה של כזה שלמד (הלימודים בסיסיים ביותר) והכל יהיה בסדר. לעסוק בחשמל ללא רשיון לעומת זאת.. זה פלילי. לכן לדעתי הרשיון חשמלאי עדיף יותר לטווח הרחוק.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
תיקון קטן- טכנאי SMT לא מלחים. הוא יותר עוסק בתפעול הקו כמו Setup וכאלה.

ועוד משהו, בשביל להיות טכנאי SMT אפשר ללמוד תוך כדי עבודה ועם הנסיון תגיע לרמה של כזה שלמד (הלימודים בסיסיים ביותר) והכל יהיה בסדר. לעסוק בחשמל ללא רשיון לעומת זאת.. זה פלילי. לכן לדעתי הרשיון חשמלאי עדיף יותר לטווח הרחוק.

אני יודע שטכנאי חשמל יש לו יותר מגוון של עבודות ,אבל כל העבודות פיזיות ורובן גם טכנאים משמע אינטראקציה עם לקוחות מה שהוא לא רוצה.

בשביל להיות מלחים או SMT צריך רק לעבור את הקורס ולהיכנס לעבודה? או שיש עוד דרישות למקצוע הזה?

פורסם

חשמלאי בתחום אחזקה (מלון וכדו'), עבודה קלה אך עם

אינטראקציה כזאת או אחרת עם לקוחות, חלקם כעוסים ובלי רצון להקשיב.

חשמלאי בתחום אחזקה (מפעל וכד'), עבודה בהתאם לתחום של המפעל, עבודה עם צוות העובדים שאמורים לעבוד כצוות, כך שנשמע מתאים לבן דוד של פות"ש.

חשמלאי בניין ותעשיה, עבודה קשה.

אך יש לזכור שזאת לא תוכנית כבקשתך, מי אמר שיש ביקוש לחשמלאי מסוים ומי אמר שיבחרו בעובד כזה ולא אחר.

אני למדתי לחשמלאי מוסמך לאחר שחרורי מצה"ל, לימודים של שנה אחת (כמו בית ספר) במשך כשמונה שעות כל יום, בסיומם צריך לעמוד במבחנים חיצונים של משרד העבודה.

המקום עבודה הראשון שעבדתי בו היה כחשמלאי אחזקה בבית מלון, זאת אומרת שלקחו אותי לעבודה למרות שפועל הייתי חשמלאי עוזר (רק לאחר פז"מ מקבלים מעשי ולאחריו מוסמך). עבודה קלה, אך שכר נמוך גם לאחר ביצוע משמרות לילה ושבת.

לאחר מכן עבדתי כחשמלאי בניין, בהתחלה עובדים קשה, חציבות וכדו', מי שמוכיח את עצמו מקבל עבודות קלות של לוחות חיווט וכדו' אם כי מדיי פעם עדיין גם הוא חוצב.

פורסם
אתה צודק שאסור לשאול למה לא שירת - אבל מותר לשאול על כל קורות החיים מבחינת רצף כרונולוגי כולל גילאי 18 - 22 שזה הזמן שבו משרתים בצבא.
נכון אבל לא מדויק, זו בדיוק הסיבה שציינתי מלכתחילה שאי אפשר באמת לאמת את הנושא, זו סוגיה שגם רבים וטובים ממני נתנו עליה את דעתם במהלך גיוס די מסיבי שבצענו בחודש האחרון בחברה בה אני עובד, בשורה התחתונה, פשוט אין דרך לאמת את זה. אלא אם כמובן אתה מגייס לתחום מאוד ספציפי ולבחור/ה יש תעודות עבור קורסים רלוונטים.

עידן -

אפשר להתפלפל על נוסח החוק עד מחר, השורה התחתונה היא שמישהו שרוצה להתקבל למקום עבודה לרוב יראה נכונות לשתף פעולה בראיון העבודה ולענות לשאלות המראיין.

היה ויחליט שאינו רוצה לחלוק את המידע?

לגיטימי מבחינתו כיוון שזה עשוי להיות נושא אישי אך בד בבד לגיטימי מבחינתי לקבל למשרה מתמודד אחר שלא משאיר לי "חורים" בעברו.

בתקופה שהייתי בתפקיד ניהולי בארץ והייתי מקיים ראיונות עבודה קורות חיים בהם צויין שהמועמד לא ביצע שירות צבאי נפסלו על הסף למעט חריגים שבהם צויינה הסיבה בגינה המועמד לא ביצע שירות צבאי ובתנאי שהסיבה לא היתה כזו הקשורה להשתמטות.

אתה רק מחזק יותר את מה שציינתי. בוא נדמיין סיטואציה בלי להתפלפל על נוסח החוק. לך אסור לשאול, לא שאלת. אדון מתראיין יקר החליט לציין שלא גויס לצבא בעקבות ניתוח שעבר ובצבא החליטו שלא לקחת סיכון מיותר ולפטור אותו משירות צבאי. על הדרך הוא מוסיף שהיה חשוב לו מאוד חשוב לשרת בצבא ושדוד שלו הרמטכ"ל ושאח של סבא שלו זה משה דיין ואצלם במשפחה כולם מתגייסים לצבא. אתה מתרשם, מרחם עליו מעט שלא גייסו אותו. בשורה התחתונה? סתם החליט שלא בזין שלו ואתה לעולם לא תוכל לאמת את זה.

החוק הזה גורם יותר נזק מאשר תועלת פוטנציאלית, למה?! כי מילא משתמט, יכול להיות שהרווחת גם שקרן.

• תוכן חדש...