Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלירן,

אכן הבדיקה נראית די מכוסתח"ת.

תן דעתך על הנושא של תורים לא יציבים שרשמו לך שם. זה יכול להיות כלום או יכול להיות חיישן יקר. תניע את הרכב, תן כמה פעמים גם, תראה שמחט התורים חוזרת לסרק יציב. תיסע קצת, כדיי שהרכב יתחמם, תדליק מזגן לכמה דקות ואז תכבה אותו.

תעמוד בניוטרל ותראה שהתורים שוב מתייצבים כמו שצריך.

אני מדגיש לך את זה כי זו יכולה להיות תקלה במנוע צעדים יקר, חיישן חום מנוע תקול או חיישן למבדה שהוא גם מאוד יקר.

אני לא אומר שבפירוש זו התקלה, אני רק מצביע על הנקוגה החשודה. תעשה את הבדיקה העצמית שהצעתי לך ותחבר את הרכב לדיאגנוסטיקה.

יואב :arrow:

פורסם

ברמונדו,

שאתה אומר שהבדיקה נראית די מכוסתח"ת אתה מתכוון שיש כסתח"ים בבדיקה או שהבדיקה הזו לא מעידה על תקינות הרכב?

לפי מה שידוע לי ממה שראיתי ונהגתי על הרכב לא ראיתי קפיצות של הטורים באופן סתמי גם כאשר הרכב היה מונע מעל 5 דק' (על ניוטרל)

וגם כאשר המזגן דלק על רמה 2.

איך מחברים את הרכב לדיאגנוסטיקה? תוכל להמליץ לי את מקום מומלץ באיזור המרכז? וכמה בדיקה כזו צריכה לעלות?

תודה רבה על עצותיך.

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

היי אלירן,

תשמע אני לא יכול ולא רוצה גם לקבוע דברים על סמך הטופס הזה ועוד בכתב דרך הפורום.

אני רק הסבתי את תשומת ליבך על סעיף בטופס הבדיקה שכדאי לבדוק אותו לעומק.

הכי טוב זה ללכת עם הטופס הזה לאחד המוסכים שמכירים רכבים אלו - גבע, שאפט או עוד מוסכים מומלצים לצרפתיות.

במוסך, יתחברו למחשב של הרכב (דיאגנוסטיקה) ויראו האם יש תקלות מדווחות. כמו כן יעשו סיבוב על הרכב שלך ויבדקו אותו על הליפט.

אני מאמין שככה תקבל תמונה הרבה יותר אינפורמטיבית על מצב הרכב מאשר מכון בדיקה. במכון בדיקה חוששים מאוד מתביעות עתידיות על דברים שהם לא גילו ולכן אתה שומע המון את המילה "כסת"ח" בשרשור הזה.

אני אישית די מחבב את מוסך גבע וסומך עליהם, מניסיון טיפול אצלם ברכב הצרפתי שברשותי.

כשאני אמרתי "כסת"ח" - התכוונתי לכך שהבדיקה הזו לא בהכרח מעידה על מצבו האמיתי של הרכב - לטוב ולרע.

יואב

פורסם
צור קשר עם המוסך "גבע" המתחמחה ברכבים צרפתיים שנמצא בתל אביב.

אני בטוח שהם ישמחו לתת לך חוות דעת מקצועית על הרכב כולל הצעת מחיר לתיקונים, במידה וישנם כאלה.

בדיקה כזו כרוכה בתשלום? או שרק לגבי חוות דעת והצעת מחיר ואז לחשוב?

היי אלירן,

תשמע אני לא יכול ולא רוצה גם לקבוע דברים על סמך הטופס הזה ועוד בכתב דרך הפורום.

אני רק הסבתי את תשומת ליבך על סעיף בטופס הבדיקה שכדאי לבדוק אותו לעומק.

הכי טוב זה ללכת עם הטופס הזה לאחד המוסכים שמכירים רכבים אלו - גבע, שאפט או עוד מוסכים מומלצים לצרפתיות.

במוסך, יתחברו למחשב של הרכב (דיאגנוסטיקה) ויראו האם יש תקלות מדווחות. כמו כן יעשו סיבוב על הרכב שלך ויבדקו אותו על הליפט.

אני מאמין שככה תקבל תמונה הרבה יותר אינפורמטיבית על מצב הרכב מאשר מכון בדיקה. במכון בדיקה חוששים מאוד מתביעות עתידיות על דברים שהם לא גילו ולכן אתה שומע המון את המילה "כסת"ח" בשרשור הזה.

אני אישית די מחבב את מוסך גבע וסומך עליהם, מניסיון טיפול אצלם ברכב הצרפתי שברשותי.

כשאני אמרתי "כסת"ח" - התכוונתי לכך שהבדיקה הזו לא בהכרח מעידה על מצבו האמיתי של הרכב - לטוב ולרע.

יואב

אני חושב שבאמת אני אקפוץ לגבע עם הטופס בדיקה שיבדקו מה הדברים ההכרחיים ויתנו לי הצעת מחיר טובה.

שמתי לב (איכשהוא הכי במקרה משלל מכוני הבדיקה עשיתי בדיקה באותו מקום (אני בחרתי לא המוכר) שהמוכר עשה בדיקה לפני 4 שנים)

שיש חפיפה בדו"ח על ליקויים שנשארו ככל הנראה מאז, אתה חושב שזו רשלנות? או שתיקונים לא הכרחיים? או שהדברים תוקנו והתקלה חזרה?

תודה יואב.

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

חלק מהדברים שצריך לגביהם חוות דעת דורשים זמן, ליפט ועבודה. לדעתי לא תוכל לקבל חוות דעת מקיפה ללא תשלום כלשהו, אלא אם אתה מתכוון לחוות דעת שבע"פ לפי טופס הבדיקה, אלא שזו חוות דעת תיאורטית בלבד.

בחר מוסך לטיפול, ותן להם לבדוק מה שצריך כחלק מהטיפול. אני מטפלת ב"שאפט" כבר 3 שנים, ואם קרה והתגלה משהו שדורש תיקון/החלפה בזמן הטיפול ברכב ומייקר את הטיפול, ולא הסכמנו עליו מראש, הם לא נוגעים בו לפני שוידאו איתי שאני מאשרת את זה (גם טלפונית, אם קרה ולא נשארתי פיזית במוסך).

קח בחשבון שביישור קו של רכב שרק קנית, ובעיקר בהתחשב בכך שאין לו היסטוריית טיפולים, יש סיכוי להפתעות ברגע שהרכב "מופשט" על הליפט.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

או שהרבה סעיפים מהרשומים הטופס הינם דברי ברירת מחדל שכותבים על כל רכב שנכנס לבדיקה.

תקנה רכב חדש ומהנמל תיסע למכון בדיקה, ירשמו לך דברים כמו: "רעש מערכת תזמון ושסתומים", "נקישה בשילוב הילוכים"

עריכה אחרונה על ידי ברמונדו

פורסם

אני מציע גם לבדוק את נושא הנקישות בתיבת ההילוכים, שלרוב אכן מהווה כסתח מכוני בדיקה מצוי, אך ספציפית הגיר הזה ידוע בשסתומים רגישים שגורמים להעברות הילוכים לא חלקות, ובק"מ שציינת העניין כבר לעתים מצריך התייחסות. העלות אינה דרמטית (כ-1500 ש"ח) אך רצוי להפנות את תשומת לב המוסך אליו אתה פונה שיבדוק את העניין מול המחשב ובנסיעה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אין בעיה תודה רבה לכם!

Steve Jobs

• תוכן חדש...