Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ביצעתי בדיקה לרכב (פיג'ו 307 שנת 2007, 1600 סמ"ק) לפני קנייה היום לרכב שאני רוצה לרכוש והרי לפניכם הליקויים.

אשמח בבקשה שתייעצו לי האם כדאי לקנות (ללא קשר למחיר לצורך העניין), מה חובה לטפל עכשיו, ומה הליקויים הכסת"חים.

אציין שבעל המוסך ציין בפניי שאין כל סיבה לפסילת הרכב מקנייה ואף הגיר והמנוע בהחלט תקינים, ואין שום פגיעה בשלדה/שאסי.

תודה רבה.

1.jpg2.jpg

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

לפי הבדיקה, אין ברכב ליקוים חמורים שלא ניתנים לתיקון או תיקונים יקרים מאוד. כמה ק"מ הרכב עבר?

הייתי מטפל בכיוון פרונט.בודק מה זה הנזילת שמן במערכת הנעה.

בודק למה סיבובי מנוע לא יציבים/רעידות. מחליף תושבת מנוע.

על פי מה קבעו שצריכת דלק גבוהה -גם זה דורש בדיקה.

סהכ דרוש כאן יישור קו ,בהערכה גסה (מאוד) 3000 שח.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
לפי הבדיקה, אין ברכב ליקוים חמורים שלא ניתנים לתיקון או תיקונים יקרים מאוד. כמה ק"מ הרכב עבר?

הייתי מטפל בכיוון פרונט.בודק מה זה הנזילת שמן במערכת הנעה.

בודק למה סיבובי מנוע לא יציבים/רעידות. מחליף תושבת מנוע.

על פי מה קבעו שצריכת דלק גבוהה -גם זה דורש בדיקה.

סהכ דרוש כאן יישור קו ,בהערכה גסה (מאוד) 3000 שח.

הרכב עבר 89,000 קילומטר.

יש אפשרות להיות יותר ממוקד או שכל מה שרשמת הכרחי לגמרי? כי 3000 זה המון בשבילי כרגע (למרות שבעל הרכב הוריד על הדברים)

התמחור של המוסך היה 2000-2500 ש"ח.

סה"כ יש בסופו של דבר אישור לקנייה?

איך אני אוהב כסתחים של מכוני בדיקה. איך בדיוק הוא קבע שצריכת הדלק גבוהה?

נראה כמו בדיקה של מכון חובבני ביותר

הוא לקח את הרכב לסיבוב קטן ואולי ע"פ מרחק מול נפח דלק (סתם זרקתי השערה אין לי באמת מושג) הוא הבין את זה?

לדעתך ע"פ הטופס ניתן לקנות את הרכב ללא חשש מלבד תיקון הליקויים החשובים?

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

בדיקה טובה למדיי לשנתון.

לגבי צריכת הדלק: בטח הסתכל במחשב רכב, שהמוכרת בוודאי לא טרחה לאפס ב-4 השנים האחרונות, בהן נסעה נסיעות מאוד קצרות כל יום... לא להתרגש.

סעיפים שהייתי שמה לב אליהם במיוחד: השחיקה בצמיגים קשורה כנראה לסעיף של הכיוון פרונט. צריך לבדוק את גיל ומצב הצמיגים ולהעריך האם דרושה החלפה שלהם. אם כן, לבצע כיוון פרונט לאחר ההחלפה.

בעייה במערכת החימום: האם באמת יש בעיה? צריך לבדוק שהתיקון לא יקר (אם דרוש פירוק דשבורד).

בלימה לקויה בסרן אחורי: לטפל.

פנסי חזית: מה הבעיה שלהם...?

צריך חוו"ד ממוסך לגבי מערכת הפליטה וסעיפים במנוע של רעידות בסרק ותושבות מנוע (שכנראה גורמות לרעידות אם הן אכן פגומות).

מי נתן לך הערכת מחיר של 2000-2500? המכון הבודק?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
בדיקה טובה למדיי לשנתון.

לגבי צריכת הדלק: בטח הסתכל במחשב רכב, שהמוכרת בוודאי לא טרחה לאפס ב-4 השנים האחרונות, בהן נסעה נסיעות מאוד קצרות כל יום... לא להתרגש.

סעיפים שהייתי שמה לב אליהם במיוחד: השחיקה בצמיגים קשורה כנראה לסעיף של הכיוון פרונט. צריך לבדוק את גיל ומצב הצמיגים ולהעריך האם דרושה החלפה שלהם. אם כן, לבצע כיוון פרונט לאחר ההחלפה.

בעייה במערכת החימום: האם באמת יש בעיה? צריך לבדוק שהתיקון לא יקר (אם דרוש פירוק דשבורד).

בלימה לקויה בסרן אחורי: לטפל.

פנסי חזית: מה הבעיה שלהם...?

צריך חוו"ד ממוסך לגבי מערכת הפליטה וסעיפים במנוע של רעידות בסרק ותושבות מנוע (שכנראה גורמות לרעידות אם הן אכן פגומות).

מי נתן לך הערכת מחיר של 2000-2500? המכון הבודק?

היי מיכל,

צריכת דלק - אני לא מאמין שהיא טרחה לאפס (אשמח להדרכה איך עושים את זה, אני מניח שזה לא הכפתור הרגיל על הפסלטיק)

צמיגים - זה מאוד מוזר, 2 קדמיים הוחלפו לפני 4 חודשים, ו-2 אחוריים לפני חצי שנה ככה שאני באמת לא מבין מדוע, ונעשה כיוון פרונט לאחר ההחלפה.

מערכת חימום - לא ממש הבנתי מה הבעיה שם אם לומר את האמת.

בלימה - אטפל בהחלט.

פנסי חזית - פשוט הם לא פנסים "2015" וקצת דהויים מבפנים. (נו באמת...)

מערכת פליטה, רעידות, ותושבת - אני אגש לבדוק את העניין, האם הוא דחוף כמו ברקסים?

כן, בעל המוסך נתן לי את הערכת מחיר הזו.

Steve Jobs

פורסם

טוב, לפי מה שאתה מספר על הצמיגים נשמע כמו כסת"ח מיותר בבדיקה. אם תקנה את הרכב, במהלך היישור קו במוסך בקש שיתנו לך חוו"ד נוספת על השחיקה בצמיגים. במקרה הכי גרוע תעשה עוד כיוון פרונט (עניין של כ200 ש"ח), אבל אם הצמיגים חדשים לא תצטרך להחליף אותם גם אם נשחקו מעט בגלל חוסר איזון (שוב- אם קיים כזה באמת).

מערכת הפליטה- סיכוי סביר שזה שום דבר. מערכת חימום- בדוק שכשאתה מכוון את המזגן על חימום אכן יוצא חימום ושאין נזילה של נוזל קירור באיזור השטיחון של הנהג בזמן החימום.

תושבות מנוע- אם אכן דורשות החלפה, מומלץ להחליף. לא בדחיפות כמו הברקסים, אבל לטובת הבריאות הכללית...

ונזילת שמן ממערכת ההנעה- גם כן להפנות את תשומת לב המוסך המטפל שיתנו חוו"ד עד כמה חמור (גם כאן 50-50 שאין כלל בעיה אמיתית).

הערכת המחיר נראית לי הגיונית בהתחשב בדברים הנ"ל, ויכול להיות שאפילו פחות מכך. הבדיקה נראית מלאה בפסילות על כלום ושום דבר... בסה"כ בדיקה טובה מאוד לרכב.

פורסם
טוב, לפי מה שאתה מספר על הצמיגים נשמע כמו כסת"ח מיותר בבדיקה. אם תקנה את הרכב, במהלך היישור קו במוסך בקש שיתנו לך חוו"ד נוספת על השחיקה בצמיגים. במקרה הכי גרוע תעשה עוד כיוון פרונט (עניין של כ200 ש"ח), אבל אם הצמיגים חדשים לא תצטרך להחליף אותם גם אם נשחקו מעט בגלל חוסר איזון (שוב- אם קיים כזה באמת).

מערכת הפליטה- סיכוי סביר שזה שום דבר. מערכת חימום- בדוק שכשאתה מכוון את המזגן על חימום אכן יוצא חימום ושאין נזילה של נוזל קירור באיזור השטיחון של הנהג בזמן החימום.

תושבות מנוע- אם אכן דורשות החלפה, מומלץ להחליף. לא בדחיפות כמו הברקסים, אבל לטובת הבריאות הכללית...

ונזילת שמן ממערכת ההנעה- גם כן להפנות את תשומת לב המוסך המטפל שיתנו חוו"ד עד כמה חמור (גם כאן 50-50 שאין כלל בעיה אמיתית).

הערכת המחיר נראית לי הגיונית בהתחשב בדברים הנ"ל, ויכול להיות שאפילו פחות מכך. הבדיקה נראית מלאה בפסילות על כלום ושום דבר... בסה"כ בדיקה טובה מאוד לרכב.

יכול להיות שצמיגים חדשים נשחקים במהירות כזאת אך ורק בגלל יציאה מאיזון של כיוון פרונט?

הפעלתי את המיזוג על חימום לקח איזה דקה-שתיים עד שהרגשתי שיוצא חום מהפתחי מיזוג אך החום לא היה "לוהט", ייתכן ואם הייתי עוד מעט זמן זה היה מתחמם יותר אני סבור.

תושבות מנוע, סדר גודל של איזה מחיר?

למנוע לא מעט ליקויים, אך בעל המוסך עדיין אומר שהמנוע בהחלט תקין, איך זה מתיישב?

אני דבר ראשון מתלבט אם לתקן שם (יש איזה אחוז הנחה כי שם עשיתי את הבדיקה) או ללכת ל-"שאפט" או "אורן שירותי דרך",

ואני גם לא סגור מה הכרחי במיידי ומה לא למען האמת, קצת התבלבלתי:roll:.

ושוב, תודה רבה לך מיקה.

Steve Jobs

פורסם

לשאלתך- לא, לא מאוד הגיוני, בעיקר לא בנסועה נמוכה כ"כ. לכן זה נדמה כסעיף כסת"ח קלאסי (ביחד עם סעיף ה"נשחקים" בקטגוריית הצמיגים).

לגבי החום- הוא פונקציה של חום המנוע (חימום פנימי נובע בעצם מסירקולציה של נוזל הקירור בתוך תא הנוסעים וניצול הטמפ' הגבוהה שלו, כך שככל שהרכב חם, הטמפ' עולה). אז נשמע בסדר בסה"כ.

אין לי מושג לגבי מחיר של תושבות מנוע...

מציעה בחום *לא* לתקן שם, אלא לגשת לאחד המוסכים המתמחים המומלצים בפורום (שאפט, גבע, אורן) ולקבל מהם גם התייחסות אמיתית ומקצועית לריג'קטים, גם תיעדוף של הטיפול- מה דחוף ומה לא, וגם הצעת מחיר. מכון בדיקה שגם מציע לתקן את הריג'קטים שהוא עצמו הוציא, לא פלא שהנפיץ ריג'קטים שהוא עצמו לא יכול אפילו להסביר מה הם. במוסכים המומלצים לעיל לא יחליפו מה שלא דרוש החלפה ולא יתרגשו מרשימת ריג'קטים. עדיף להתחיל ברגל ימין, בחלפים מקוריים, בטיפול מקצועי, במוסך שניסו רבים לפניך וממליצים עליו, ושישרת אותך גם בהמשך הדרך. בעיקר כשמדובר ברכב בלי היסטוריית טיפולים מסודרת עד עכשיו.

אגב, זה אומר שקנית? :) תתחדש, ו... תמונות!

פורסם

תודה רבה מיקה :-)

אני אקפוץ לקבל מאחד המוסכים שרשמת לי חוות דעת מה נחוץ וכמה עולה בעצתך.

אעדכן אותך, תודה!

Steve Jobs

פורסם

זה כבר נהיה מזמן בדיחה כל העסק,בנייר ה״רשמי״ של הבדיקה, כמעט הכל תחת הרובריקה של לא תקין, אבל בעל פה, המכון אומר לך למעשה שהרכב בסדר גמור לשנתו ואין שום דבר חריג. פשוט בדיחה , כולם כבר יודעים להתעלם מזה, כולם כבר יודעים שהמכון מכסה את עצמו כל כך טוב כדי שלא תוכל אף פעם לתבוע אותו, זה פשוט לא הגומי.

מתי שר התחבורה יקח על עצמו לעשות רפורמה בנושא מכוני הבדיקה?

סליחה לרגע על האוף טופיק....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אתה בעצם אומר שהרכב פסול לקניה?

או שהוא תקין עם תיקונים שספק חלק מהם הכרחיים ספק חלק מהם כסת״ח?

Steve Jobs

פורסם

ממש לא פסול , הוא התכוון שבבדיקה , עמ לכסות את עצמם הם מסמנים הכל באיקס עמ שאם יש תקלה לאחר מכן , הם יגידו שדיווחו על זה כתקול , למרות שזה תקין !

בקיצור , תהנה !

פורסם

תודה רבה לכל מי שעזר ויעץ, העצה שלכם עזרה לי מאוד!

Steve Jobs

• תוכן חדש...