Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SPICE ELX 2003 חשודה

Bamba_Car
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

יצא קצת ערוך, אבל זה רכב ראשון שלי ואני לא רוצה ליפול בו. ניסיתי שיהיה ענייני כמה שיותר. תודה (רבה!) מראש למי שמקדיש זמן ועוזר :)

רקע על עצמי: סטודנט מהקריות, מחפש רכב ידני ראשון (נהגתי רק על אוטומט של ההורים) למסלול חיפה-קריות על בסיס יומיומי.

חשוב שיהיה רכב זול, אמין כמה שאפשר, חסכוני בדלק. עדיפות לרכבים יותר חדשים (יותר בטיחותיים ולהרגשה כללית)

תקציב: כ 10K לרכב עצמו.

בתור מועמדות "ישנות": שרייד, סוויפט, פיאסטה.

מועמדות "חדשות": פונטו ספייס, גטס.

היום נסעתי לראות פיאט פונטו ספייס ידנית ELX. מודל 2003, 200K. יד 3, מחיר 9K.

מראה חיצוני- סביר- יש שיפשופים וקילופי צבע. 4 צמיגים חדשים.

מראה פנימי- כל הפלסטיקה במקום, מזגן תקין. רואים שהמושבים בני 11. אבל גם לא קריטי- אפשר לנקות ולשים כיסויים.

חלון חשמל של נוסע נתקע באמצע.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?arrArea=&arrModelID=38&arrSubModelID=1404&FromYear=&UntilYear=&arrAuto=-1&fromPrice=&untilPrice=&arrSubSubModelID=19127%2C19154&arrOwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

מה שכן מדאיג אותי:

1. ראיתי את המודעה בסלולרי ביד 2. בבית אני רואה שהמודעה מופיעה בעמוד של יד 2 למטה, באזור של "סוכנויות רכב".

זה אומר שהמוכר סוכן?

2. צילמתי את מספר הרכב כדי לבדוק באינטרנט שהרכב לא משועבד. ופתאום אני שם לב שעל הדלת האחורית (בגז') רשום "SX".

האם זה אומר שהרכב עבר תאונה?

3. מכירים מוסכים באיזור נהריה? אם אחליט לבדוק את הרכב במוסך שאין משהו חריג מכנית שלא שמתי לב אליו.

האם יוכלו לבדוק במוסך אם הרכב עבר תאונה? הבגז' מאחור מדאיג אותי.

4. כל מה שיש מתחת למכסה המנוע נראה נקי מדי. המוכר טען שהוא "מנקה עם מגבת כי לא סובל שיש אבק על המנוע". מה דעתכם? מסתיר נזילת שמן? בנוסף היה מעט ריח של שמן\גריז מכל האיזור.

200K זה לא אומר שהמנוע מתקרב לסופו?

5. המוכר טוען שנגמר לו הביטוח. לא נתן לי לנהוג אבל בכל זאת נהג כשאני במושב הנוסע.

לפי מה שראיתי ההילוכים עוברים חלק, בלמים עובדים טוב, הוא הראה כמה פעמים שההגה מדייק ולא "זורק" לצד.

יש סיבה לחשוש מזה שהביטוח נגמר\לא נותן לי לנהוג?

הגה סיטי- לא בדקתי לצערי. המוכר טען שעובד תקין, ושהוא לא משתמש במצב סיטי בדרך כלל כי ההגה גם ככה "קל". אם אחליט "להתקדם" עם הרכב כמובן שאבדוק בעצמי את הסיטי.

6. צבע- יש קילופי צבע. לדעתי הרכב עבר צביעה (לא איכותית?). המוכר טוען שאינו יודע על צביעה של הרכב. זה אמור לשנות לי?

7. חלון חשמל נוסע- יורד כמה סנטימטרים ואז נתקע. ויש צליל "טווווו" כאילו צליל אזהרה.

כמה יכול לעלות תיקון?

8. רעש מנוע- לא יודע איך אמור להישמע המנוע ברכב זה. אולי למישהו יש סרטון ששומעים בו מנוע תקין של ספייס?

המנוע נשמע כמו מסחרית ויש דמיון לרעש של מונית גדולה (10 נוסעים). נורמלי?

***אני חייב להודות שזמן רב לא נהגתי בהילוכים. ואני לא בטוח גם אם היה נותן לי לנהוג שזה היה עוזר לי. להבא, מה כדאי לעשות במצבי? האם מספיק שבעל הרכב נוהג? לנסות למצוא מישהו שיש לו נסיון על ידני שיבוא איתי?***

מה ניתן לבדוק לפעם הבאה שלא בדקתי?

תודה רבה מראש!!

עריכה אחרונה על ידי Bamba_Car
פורסם

1-בדקת האם השם שלו מופיע ברישיון רכב?

2-SX זאת רמת גימור.

3-בעכו יש מוסך מורשה פטין,שם טיפלתי בפיאטים,כדי להתקשר אליהם לברר כי יש שם גם מחלקת פחחות.

4-אי אפשר לדעת,אני למשל גם מנקה כול הזמן את המנוע והוא ניראה כול הזמן כמו חדש.

5-ההגה באמת בפיאט גם ככה קל וגם אני לא השתמשתי בCITY,לדעתי אתה חייב לנהוג,כדאי להרגיש את הרכב,ולהרגיש בעצמך,אם ניגמ הביטוח המוכר יכול להתקשר לחברת הביטוח ולבטח ליום.

6-הרבה מהפיאטים עם קילופי צבע,אין מה לעשות.

7-אולי מדובר על המנוע שזה כ 300,צריך לבדוק.

8-מבחוץ הוא נשמע ככה?

***אולי כדי לדבר עם מוסך פטין שיבדוק את הרכב,הם גם תמיד עושים נסיעת מבחן לראות שהכול בסדר,לכן המוכר יכול לעשות ביטוח לרכב,הרי גם ככה צריך לקחת אותו לבדיקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

,

1. לא בדקתי. מהסיבה שהגעתי אליו מיד 2 דרך הסלולרי ולא היה כתוב "סוכנות רכב". אלא רק במחשב.

יכול להיות שהוא רק בן אדם פרטי ששילם כמה שקלים כדי שהמודעה תקודם למעלה באתר? או שזה אומר שהוא סוכן?

אתקשר לשאול אותו. בכל מקרה זה אמור להפריע לי?

2. אני יודע ש-SX זו רמת גימור. אבל הרכב הוא רמת גימור ELX.

לכן השאלה היא אם זה מצביע על כך שהרכב היה מעורב בתאונה והחליפו את הדלת האחורית?

כי כששאלתי אותו הוא אמר שלא היו תאונות (חוץ משיפשופי\מכות קלות בפח וטמבונים)

3. תודה על ההמלצמה, אבדוק.

8. מבפנים.

פורסם

לקנות מסוחר רכב ישן לא מומלץ,בדרך כלל בכאלה מחירים מגיעים כול הזבל של הרכבים והוא מנסה למכור לכאלה שלא מבינים.

2-צודק לא שמתי לב,אם כך יכול להיות הוחלפה הדלת תא מטען או שתיקנו אותה ושמו את הELX,בדיקה לרכב תתן פרטים מה הוחלף.

או שאם לא בדקת את הרישיון יכול להיות שמדובר על SX הוא ובטעות רשם ELX.

מבחינת מנוע קשה לי להגיד,צריך לשמוע,במוסך יגידו לך אם זה תקין.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. כנראה שמדובר בסוחר, אבל קיים סיכוי נמוך שבן אדם פרטי התבלבל ופרסם את המודעה במקום הלא נכון. לא בדקת את הרישיון רכב כשנפגשת איתו? כדאי לבדוק את שם בעל הרכב ואם הכתובת שם תואמת את המקום שבו אתם נפגשים.

2. כמו שצויין לפני, SX זאת רמת גימור. אני חייבת לדעת איך הגעת לכל נושא התאונה?

3. לא מכירה מוסכים באיזור נהריה.

4. איזור המנוע נראה מבריק כשהמושבים נראים מלוכלכים? לא מריח לי טוב. (אגב, סוחרים "אמיתיים" דואגים לניקוי פנימי של האוטו לפני שהוא מוצע למכירה).

5. אתה צריך לבדוק את ההגה לבד ולראות שלא דולקת נורת אזהרה בלוח המכוונים. בכל אופן, אם הייתה בעיה במנוע ההגה כנראה שהיית שם לב שהמוכר מתקשה לסובב את ההגה.

6.אמור לשנות לך אם הרכב עבר צביעה, בדר"כ זה מצביע על תאונה. אבל הרבה רכבים מהשנים האלה סובלים מקילופים גם בצבע המקורי.

7.מדובר במנגנון. בפונטו ספייס שהייתה לנו נשברו כמה שיניים בגלגל השיניים שנמצא במנגנון של החלון, הרעש שאתה שומע זאת לא אזהרה אלא רעש של המנגנון שמסתובב במקום. בדר"כ עזרה קטנה עם היד הייתה עוזרת לחלון לחזור לעבוד. תבדוק בפירוקיה כמה עולה מנגנון (נראה לי בערך 300 ש"ח).

8. המנוע של הפונטו לא אמור להשמע כמו מנוע דיזל (מונית גדולה) אבל אוזן "לא מיומנת" לא בטוח שתדע להבדיל בין הצללילים.

פעם הבאה תבדוק קודם כל את הניירת, הכתובת שרשומה ברישיון, התוקף שלו, אם מס, הק"מ שרשום ברישיון ובאוטו עם הפרשים הגיוניים.

יצא לי לעזור לחבר טוב ברכישה של פונטו ספייס ללא נהיגה, אבל היה מדובר במציאה די נדירה בנוף הישראלי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

למרות שלא ניסיתי אף פעם לקנות כזאת בעצמי, למיטב הבנתי הפונטו ספייס הזאת נחשבת לרכב סחיר ומבוקש למדי.

אם הרכב הוא רכב טוב מדוע הגיע לסוחר? חלק ממה שכתבת אכן נשמע חשוד משהו.

אגב, בתקציב הזה ניתן להכניס גם פולו ו206 משנים 01-02.

עם 206 אין לי נסיון אבל 6N2 הייתה לי במשך שנתיים ואני יכול להמליץ עליה מאוד. שירתה אותי בנאמנות ובאמינות.

V5

פורסם

יש פה בפורום ELX ידנית קרוב אליך

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?539350-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1-2003-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-ELX

מיכאל הכול תלוי במצב של הרכב,אם הרכב עבר תאונה קשה או מוזנח עם תקלות הוא יגיע לסוחר לא משנה איזה רכב.

פורסם

בהחלט,אם הרכב טוב אין סיבה למכור לסוחר.

פורסם

2-צודק לא שמתי לב,אם כך יכול להיות הוחלפה הדלת תא מטען או שתיקנו אותה ושמו את הELX,בדיקה לרכב תתן פרטים מה הוחלף.

או שאם לא בדקת את הרישיון יכול להיות שמדובר על SX הוא ובטעות רשם ELX.

יכול להיות שהחליפו דלת ולא הייתה תאונה? למה שיעשו זאת?

כתוב במודעה שהדגם הוא ELX. המוכר הדגיש שזה 80 כ"ס ולא 60.

חיפוש בגוגל של המספר הראה לי שהוא נמצא במודעה אחרת:

http://www.focusnet.co.il/inner-pages/singlead/?adId=59062

כנראה שמדובר בסוחר. שווה להתקשר אליו לבדוק אם זה באמת המצב? או שלוותר ולעבור הלאה?

פורסם
בהחלט,אם הרכב טוב אין סיבה למכור לסוחר.

תרשה לי לחלוק עליך.

יש מספר רב של אנשים שרוצים להפטר יחסית במהירות ובקלות מהרכב הישן והם מגיעים לסוכנות טרייד אין.

בעבור מספר רב של אנשים עסקת טרייד אין היא עסקה נוחה שלא גורמת להפסד ימי עבודה ותסביכים שונים.

לעתים רבות ימי החוסר בעבודה ובזבוז הזמן יקר יותר מה"גזירה" של סוכנות הטרייד אין.

יש סוחרים שמוכרים סחורה טובה ואיכותית ולא כל הסוחרים נוכלים.

-----------------------------------

Audi A8 6.0L W12 '08

פורסם

מגרשי ליסינג זה משהו אחר,למרות שגם שם יש את הבעיות שלהם,אני למשל נתתי את הפנדה שהייתה לי לטרייד אין כי נתנו מחיר טוב.

אבל בכללי הסוחר מוריד הרבה מהמחיר שלו,במיוחד במידה וזה רכב ישן שיש תקלות שהבעלים לא רוצה לתקן.

אין טעם להחליף דלת אם לא הייתה תאונה.

אבל שוב,רק בדיקה תראה מה בדיוק היה שם.

אם זה באמת סוחר הייתי עובר הלאה,תבדוק את הפונטו ששלחתי לך בלינק.

פורסם

כן,אבל זה לא טרייד אין. זה לא סוכנות של אוטודיל או כלמוביל טרייד.

זה ככל הנראה סוחר שמתחזה לאדם פרטי. ומכוניות טובות א מגיעות לסוחרים מהסוג הזה.

V5

פורסם
כן,אבל זה לא טרייד אין. זה לא סוכנות של אוטודיל או כלמוביל טרייד.

זה ככל הנראה סוחר שמתחזה לאדם פרטי. ומכוניות טובות א מגיעות לסוחרים מהסוג הזה.

ואולי ה"סוחר" הזה כמו שאתה מתאר אותו הוא בעל עסק קטן שמפרנס משפחה ועובד בכבוד.

אולי הוא אפילו קניין של אחת החברות המובילות בשוק,

אני מכיר מקרוב סוחר כזה שקונה את רכבי הטרייד אין שחוזרים מחברת ליסינג ומוכר אותן,

בנאדם ישר כמו סרגל.

מסכים איתך שיש סטיגמה.

אך לא כולם רמאים.

בכל אופן,

כפי שמתואר פה אכן הסיפור של הביטוח לא נשמע אמין.

יש הרבה רכבים כאלו ואחרים שתוכל למצוא בתקציב שאתה מחפש.

-----------------------------------

Audi A8 6.0L W12 '08

פורסם

אוקיי תודה לכולם.

yulianx,

האמת שהתקשרתי למודעה שפירסמת היום והמוכר נשמע מאוד נחמד.

רק שהוא שומר את הרכב למישהו. כנראה כבר סגרו על עסקה.

החיפוש ממשיך.

יש הבדל גדול בין 60 כ"ס ל 80 כ"ס? כי אין הרבה מהגרסא של ELX.

• תוכן חדש...