Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

alfa 159 Vs Audi A3

133hp
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אז כן ביצעתי חיפוש בפורום ובאינטרנט בכלל ועדיין קשה להגיע להחלטה, גם אחרי שקראתי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?523019-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-159-%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99-A3&highlight=159

לעניין: אני מחפש רכב ספורט מעניין ולאחר התלבטויות רבות נשארו לי רק האאודי והאלפא.

ההתלבטות באלפא היא בין גרסה 3.2 (אוט') לבין 2.2 רובוטית. עדיין לא הבנתי מי מהם יותר טובה?

או אאודי A3 TFSI 200 HP

תקציב עד 65K גג שבגג לאחר מתיחת התקציב.

מה חשוב לי?

1. יופי (אין ספק שהאלפא יפה יותר) ועדיף שיהיה מפואר אם כי לא חייב

2. רכב מהיר ומהנה.

3. סחירות סבירה\גבוהה בעתיד (אין ספק שאני לא קונה קורולה וברור לי שאני אפסיד על הרכב אבל לפחות שיהיו קונים בעתיד :)

מה פחות חשוב?

1. צריכת דלק - לא כ"כ מעניין מאחר ואני נוסע מעט כ-800 ק"מ בחודש בערך.

2. עלויות אחזקה - אני מודע להן במכוניות האלה ומוכן לזה ולכן זה פרמטר שכבר לקחתי בחשבון...

מה דעתכם? איזה רכב מומלץ יותר? אולי יש איזה רכב שלא העלתי על דעתי?

תודה

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

על 159 נכתב כאן המון, כך גם בפורום של מועדון אלפא רומאו הישראלי, מניח שנכתב גם על אודי אך לא בדקתי. בכל אופן:159 3.2 היא שתיינית כבדה, אם זה לא מטריד- יופי אך קרא על גל ההינע שלה, שרשרת הטיימינג שלה ויש אומרים גם הקוילים שלה.

159 2.2 הגיונית בהרבה. לא כולם אוהבים את תיפקוד הסלספיד- הגיר הרובוטי שלה. רכב חזק למדי, אוחז מהנה ומרנין את העין. האחזקה השוטפת סבירה אך אם יהיו תופעות של בלאי עקב גיל[האמינות הבסיסית סבירה] חלקים רבים יקרים, לעתים יקרים מאוד. הסחירות קיימת- יש לחתוך במחיר כשתרכוש ולהיות מודע שכך יקרה גם כשתמכור. אם תחזיק אותה למעלה משנתיים שלוש, יקרה מה שקורה לרוב האלפות: הרוב מפסיקים לרכוש אותן בגלל רושם ופוזה וקהל היעד מצטמצם למכורים יותר.

אאודי בתקציב הזה אינני מכיר, היא קטנה בהרבה לטוב ולרע ואולי גם קלה יותר כך שהכוח מורגש יותר. נהגתי לאחרונה באיי 3 עם מנוע טיפש אס איי שנת 2014: בנויה היטב, הגה לא רע, גיר ידני נחמד, לא יודע כמה סוסים. מוצר איכותי אך לא מרגש. אין לי מושג כמה סוסים היו לה- בטח לא מאתיים.

נ.ב כאמור, ניתן להנות מהאלפא- רכב ספורט לא הייתי קורא לה. אני לא בטוח שגם האודי עונה להגדרה.

חלופות? תלוי אם אתה רוצה ספורט או דגשים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

אאודי מבציר 06 ("T אדום") עומדת בתקציב.

ברור לי שלא מדובר רכבי ספורט "אמיתיים" אך ללא ספק מדובר ברכבים מפנקים ומהנים.

אני כן פתוח להצעות... אני עם ראש פתוח ורכב ספורט גם בא בחשבון כמובן.

1. רנו קליאו ספורט דור שני פסלתי מכיוון שאני לא אוהב את המראה ולמען האמת אין היצע.

2. סובארו אימפרזה טורבו - כולן שחוטות - הייתי שמח מאוד לקנות אחת אבל לך תמצא.

3. גולף GTI יקרה מדי.

4. איביזה FR - לא אוהב את הצורה של השנים שנכנסות בתקציב.

5. מיאטה - נכנס לתקציב רק אוטומטי משנת 05 (לא כיף) והבנתי שעדיף ללכת על שנת 06 אך הן חורגות מהתקציב כבר.

פספסתי משהו?

פורסם

פיספסת סיאט ליאון. ניתן להוסיף גם מיטו.

בין מיאטה ל159 יש הבדל גדול. לכן אני מניח שאתה פשוט מחפש רכב עם ערך מוסף ועניין עבורך- רצוי חזק, מעוצב, מפנים ומבחוץ. משהו שלא נראה לך טריויאלי.

אם כך הטווח רחב בהרבה מ159 או איי 3 והכותרת של"התלבטות קשה" בין השתיים אינה מתאימה. אתה מתלבט על כיוון, כנראה.

פורסם

מיטו לא עומדת בתקציב.

לא בהכרח, ההתלבטות היא אכן קשה והכותרת כן מתאימה כי לאחר שפסלתי את כל הרכבים המוזכרים לעיל נשארתי רק עם שני רכבים. אבל זה לא הנושא.

נכון שאין לי משהו ספציפי שאני מחפש ושאני כן פוזל למכוניות שונות, ולכן העליתי את השאלה כאן בפורום. אולי מישהו כן יכול לתת לי חוות דעת וייעוץ לגבי שני הדגמים האלה, ואולי אפילו להאיר את עיני לגבי רכבים שלא חשבתי עליהם.

צדקת בזה שאני מתלבט על כיוון, כפי שאמרתי - אני דיי סגור על שני הדגמים האלה אבל הכל פתוח...

פורסם

אתה כותב "אולי מישהו כן יכול לתת חוות דעת וייעוץ... ואולי להאיר עיניי לגבי רכבים שלא חשבתי עליהם"

חשבתי שזה מה שעשיתי: בתגובתי הראשונה ניסיתי לטובתך להרחיקך מ159 3.2 וכתבתי לך למה להתייחס ולמה לצפות ב2.2.

בתגובתי השנייה הזכרתי ליאון ומיטו.

צר לי אם לא סייעתי לך, השתדלתי.[כתבת "אולי מישהו כן יכול לתת לי חוות דעת..."]

שיהיה בהצלחה, בכל אופן. [הנה, הקפצתי לך כדי שתקבל תגובות ענייניות יותר]

פורסם

אודי הנ"ל היא מכונית מיינסטרים למהדרין, מהירה ככל שתרצה, נוחה ושימושית, ספורטיבית ומרגשת היא לא. ככלל בשביל לקבל אקשן מאאודי רצוי שהדגם יתחיל באות S. האלפא הנ"ל קצת יותר ספורטיבית באופי, במיוחד ה2.2. ההיגוי מצוין, הטרן אין חד, ובמצב רוח המתאים היא גם תכשכש בזנב. 3.2 כבדה ומסורבלת יותר, הרבה פחות חדה.

אם אתה מוכן לחשוב על מכונית ישנה יותר, תנסה למצוא 156 גרסת V6. מבחינת ספורטיביות ומראה מאפילה על שתיהן, והפרש המחיר יכסה על עלות יישור קו וטיפולים שנובעים מהגיל.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

זה כיוון שגם אני הייתי ממליץ לשקול. התקציב שלו מאפשר קניה + יישור קו + שיפורים כלשהם.

מה שכן, זהו רכב נדיר שרק מוסכים מעטים מסוגלים להביא למצב כשירות ואמינות גבוהים.

בעיני יש מעט רכבים סקסיים יותר בז'אנר בישראל, אבל אני משוחד :-D

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

פנדוב ידידי אני ממש לא מבין למה אתה חושב שלא התייחסתי לתגובות שלך או שיותר נכון התייחסתי בזלזול וביקשתי את עזרת אחרים אבל ממש לא ! התגובה שלך הורידה אותי מה -3.2 ועזרה לי מאוד. בכל מקרה תודה על העזרה ואני בסך הכל מנסה להגיע להחלטה ומבקש ייעוץ :)

לגבי ה-156 זה אומר שאצטרך לחפש אחת מודל 00-02? לדעתי הן נדירות מאוד לא? בזמנו חיפשתי אחת כזו ולמיטב זכרוני הדגם המומלץ הוא ה-2.0 אך גם שם הדעות חלוקות לא?

פורסם (נערך)

היי 133, שמח שסייעתי. עזרת רבים תמיד מוסיפה כמובן. כתבתי מה שכתבתי לאור דבריך"אולי מישהו כן יכול לתת חוות דעת.." משמע- עד כה לא ניתנה חוות דעת.

כנראה לא הבנתי היטב.

עניינית:

מיטו היא בתקציב שלך, בדוק שוב.

פיאט בראבו היא מכונית מצוינת, לא ספורטיבית בהגדרתה אך מהנה במהותה ואינה חלשה. אתה מקבל את חלק מיתרונות המיטו ויתרונות נוספים במחיר נמוך יותר- הסיבה היחידה שלא ציינתי אותה קודם היא תחושה שאתה מחפש משהו יותר"פריים".נכתב עליה רבות בפורום.

באשר לאלפא 156 שגם עליה נכתב רבות, זו מכונית מצוינת. מצוינת ומזדקנת. ניתן להמליץ עליה וגם זה לא לכל אחד למי שתקציבו נמוך משלך: לטעמי היא יפה מן ה159 אם כי פחות מרשימה את הרוב, קטנה קלה ואינטימית יותר. אוחזת פחות אך מרגישה יותר, צליל המנוע שלה עולה לאין שיעור על ה159 ועוד ועוד.

אבל:

כדי לרכוש 2000 סלספיד עד שנת 2002 צריך מזל ואומץ.

כדי לרכוש 2000ידנית טובה ובמיוחד לטירון באלפא צריך ידע ומזל יוצאי דופן- למנועים אורך חיים של כ200000 ויש עוד בלאי טבעי לרכב ישן.

כדי לרכוש 2000 משנת 2003 ומעלה צריך אומץ של שהיד וכיס אמיד.

כדי לרכוש 2500אוטומטית צריך הגיון סביר אך בסכום פחות בהרבה מהקצאתך. צריך גם לזכור גיר ארוך עם ארבעה הילוכים בלבד. שהוא במידה רבה עוכר שמחות.

כדי לרכוש 2500 ידנית טובה צריך מזל ידע כסף וסבלנות לתחזוקה.

כדי לרכוש 156 עייפה ולשקמה נדרש כסף רב, סבלנות ומידת מה של חוסר הגיון.

בכל מקרה תקבל רכב מהנה, יפה מאוד, לא ידידותי לחנייה, מזגן רע[וזה חשוב] והוצאת זמן וכסף- לא בגלל חוסר אמינות אלא כי זה רכב ישן וחלקיו יקרים.

לאדם שהוא חולה אלפא או סגור על דגם מסויים- ניתן לנווטו כך שיתמודד עם הדגם בדרך אופטימלית. לאדם שאינו כזה[אתה למשל] מוטב שלא להכניסך לשם מלכתחילה, זה מה שאני מנסה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

טוב האאודי ירדה מהפרק.

פנדוב אכן המיטו נכנסת לתקציב ומכאן נשארתי עם:

מיטו 2009 155HP מול 159 2.2 JTS (גם 2009 - רובוטית)

מיטו ידנית מרגישה נמרצת יותר ונראה כי גם תהיה סחירה יותר בעתיד. בנוסף עושה רושם שהיא יותר אמינה.

ה-159 יפה יותר בחוץ ובפנים, אחיזה גבוהה יותר אבל רובוטית. מרגישה הרבה יותר מפוארת ואיכותית מבפנים. הלכתי לראות אחת והוצאתי את היסטוריית הטיפולים שלה מהמוסך ונדהמתי לראות שאפילו שהרכב יד שניה עם פחות מ-100K הוא נכנס בשנה האחרונה משהו כמו 9 פעמים למוסך כשבין היתר הוחלף:

צמת חוטים, יחידה רובוטית, מתזמן גל זיזים אגזוז מוטות קישור להגה ועוד... עכשיו יכול להיות שהבעלים עבר סוג של יישור קו לרכב (בכל זאת הרכב בן6-7) ויכול להיות שפשוט מדובר בלימון.

לא יודע מה לבחור... עזרה?

פורסם

לפני יומיים רכשתי מיטו ידנית, עדיין לומד את הרכב ולא יכול לחוות דעה של ממש.

אבל החיוך...

החיוך לא מצליח לרדת לי מהפנים...

אני מרגיש כמו ילד שקיבל צעצוע חדש.

אם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול בפרטי ואשתדל לענות מהנסיון הקצר שלי איתה.

פורסם

אבל מיטו מול 159, שים בצד אמינות סחירות ושאר ירקות עתידיים - אלה שתי מכוניות כל כך שונות באופי, שאתה אמור להיות מסוגל לבחור בקלות מי יותר מדברת אליך: 159 נוחה, מגהצת את הכביש (יחסית) דבוקה לאספלט - מיטו קופצנית הרבה יותר; 159 מרגישה כבדה, גדולה - מיטו מרגישה קלילה וזריזה; מיטו מרגישה בנוח גם בעיר, 159 מגלה את היכולות שלה במהירויות הרבה יותר גבוהות.

חוץ מזה ההיגוי הרבה יותר טוב ומדויק ב-159. עלויות אחזקה נמוכות משמעותית במיטו. אבל זה משני ביחס להבדלים באופי הרכב.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לפני יומיים רכשתי מיטו ידנית, עדיין לומד את הרכב ולא יכול לחוות דעה של ממש.

אבל החיוך...

החיוך לא מצליח לרדת לי מהפנים...

אני מרגיש כמו ילד שקיבל צעצוע חדש.

אם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול בפרטי ואשתדל לענות מהנסיון הקצר שלי איתה.

בכמה רכשת? איזה דגם? שנה? מה המחירון?

אם לא נח לפרסם מחירים אז רק תרשום בכמה אחוז מעל\מתחת רכשת..

תודה

• תוכן חדש...