Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייט ראשון עם Audi S1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקופר אס החדשה הרגישה לי פחות חדה מה S1, למרות היתרונות העיצוביים (לטעמי) של הקופר אס והבקפיירים הבלתי פוסקים, נהנתי לנהוג ב S1 יותר מאשר בקופר אס. אבל זו לא חוכמה, נהנתי לנהוג בקופר החדשה יותר מאשר באס, היא הרגישה לי יותר שובבה ומאוזנת, למרות הפער המורגש בכח.

אגב, ישנם צילומי פנים?

אין לי תמונות פנים, מצטער :oops:

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תודה לכותבים, כתוב יפה ונהניתי לקרוא.

לא נהגתי על הרכב הזה, אבל נהגתי על האחות הגדולה - A4 קוואטרו 3.2 ליטר.

הנסיעה שלי הייתה בת יותר מ- 200 ק"מ בכביש ים המלח והרכב הזה ייצר מהירות מופרכת לחלוטין, די אם אציין שהגעתי מהמלונות אל המחסום בכניסה לי-ם תוך פרק זמן קצר מזה שלוקח לנהג ממוצע להגיע מי-ם לת"א.

למה אני מספר על זה? כי המסקנה הכללית שלי מהרכב דומה באופן מפתיע למסקנה הכללית של הכותבים כאן, זה היה קל מידי, סטרילי מידי, כמו במשחק מחשב ולא בנהיגה אמתית - כך שגם אני יצאתי מהנסיעה הזו עם פחות מידי אנדרנלין בדם, פחות מידי סומק בלחיים - ולצערו של היבואן ללא נכונות קניה.

פשוט לא אהבתי.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

כיף לקרוא, אני מת לנסות את הטיל הקטן הזה.

נראת לא רע בצהוב, לשם שינוי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אחלה סקירה חברה ממש נהנתי לקרא .

לא הפתעה גדולה ,התיקשור הנמוך והפידבק מהרכב למרות טרן אין שהישתפר גם בגלל משקל נמוך(נסעתי ב חול נסיעה קצרה ולא ממצה).

בתור אחד שרוכב על S3 האודי מאוד לא סטנדרטית ומתלבט בקשר לרכב הבא.

נהגתי גם באברט אתה צודק יבגניפ ,האברט מדברת מ 30 קמ"ש . CAVEMAN תנסה את המיני S החדשה למרות שגדלה והתבגרה עדיין נהנתי לנהוג בה

יותר מהS3 שלי ,עזבו מהירויות גבוהות בהרבה ב S בכל מצב,כן גם בסיבובים ה S לוקחת בגדול.

אבל עדיין הכיף של האברט, המיני החדשה , לעומת הרבה יותר כיפיות לנהיגהֱ!

לא יודע לגבי הפיאסטה שלך GAL כנראה לפי הדיבורים עליה היא להיט מוטורי היסטרי ,חבל שלא מביאים בסדיר.

התלבטות קשה, עדיין האודי למרות מחירה הגבוה מדברת בשפה שאנחנו אוהבים אים כי סטרילית יותר מהחבורה שרשמתי.

פורסם

CAVEMAN ,תאמין לי מהכרות אישית של המנועים האלה, זהו קצה המזלג. יש בהם משהו חוליגני וזמין כל כך שממכר אותך

מיידית,הודות גם ל 4X4 ומערכת אלדקס מתוחכמת ואים הבקרות מתנתקות לחלוטין,בכלל כיף גדול .מה גם שהיום השיפור הכי

טוב לרכבי האודי 4X4 זה האלדקס קונטרולר שמנתב את הכוח 80 אחוז לגלגלים אחוריים והנה לך מכונת מלחמה לא תת היגויי (מנסיון אישי).

הזמינות בכל מצב והילוך ,עד שאתה לא מתנסה אתה לא מתמכר.ההילוכים דווקא כשהקצב עולה מרגישים כל כך נכונים

והיציאה מפניות ממכרת לגמרי.

אני אנהג שוב ברכב בנסיעה יותר אגרסיבית בארץ ואבדוק שוב,אולי אתמכר שוב.

פורסם

מעניין, לא קיבלתי את ההזמנה, איזה באסה - בטח נכנסה בטעות ל-SPAM? :)

העניין עם מכונות כאלה שהופכות את הביצועים לבלתי מרגשים, שסף הריגוש עולה. רובנו, כולל הנהגים הטובים שבינינו, יגיעו למגבלות היכולת האישית בשביל להגיע למגבלות היכולת של הרכב, במטרה להרגיש קצת אדרנלין ולהזיע, ובאותו זמן יגיעו גם לרמת סיכון/אי חוקיות שחורגת ממה שבד"כ אני לפחות מרשה לעצמי על כביש ציבורי. ויתר על כן, מי שלא ירצה להגיע לרמות הסיכון הללו, ופשוט יתמכר לקלות שבהפעלת הכוח - תוך שנה כבר ירגיש שזה לא מספיק - 200 קמ"ש ירגישו כמו 150, ואז רוצים יותר ויותר כוח קל. מה שהגרמנים תמיד ישמחו לספק, תמורת תשלום הולם.

האיטלקים יודעים בדרך כלל לספק סוסים קצת יותר פרועים, שלוקח יותר זמן להשתלט עליהם, שיש להם קצת (הרבה) מצבי רוח, שמשעשעים גם במהירויות נמוכות יחסית, וגם אם לוקח להם עוד שנייה או שתיים 0-100 יודעים לספק הנאה שמשלבת ביצועים נאותים (במגבלות ההנאה הקדמית), מראה נכון וצלילים נכונים. מה שבסופו של דבר מאפשר להנות מהם לאורך שנים רבות יותר. מה שטוב, לאור העובדה שלוקח שנה למכור אחת...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מירוץ החימוש מגיע לקטנטנות.

מצד אחד זה נהדר וכמובן זמין יותר.

מהצד השני, המגמה של חתירה לדפי נתונים מרשימים (כוחות G, דציבלים, 0-100, 100-0, ועוד) עוד לא מצאה את סולם המדידה לריגוש ולחיבור ולכן המגמה של הזנחתם לא נעצרת.

מכונית מודרנית, מהירה מאוד, די צפויה, בטוחה. אפילו ידנית...

האם זה מספיק כדי למלא את אותם צרכים? האם מתגעגעים אליה? האם היא מיוחדת?

לא נהגתי בה.

פורסם
האיטלקים יודעים בדרך כלל לספק סוסים קצת יותר פרועים, שלוקח יותר זמן להשתלט עליהם, שיש להם קצת (הרבה) מצבי רוח, שמשעשעים גם במהירויות נמוכות יחסית, וגם אם לוקח להם עוד שנייה או שתיים 0-100 יודעים לספק הנאה שמשלבת ביצועים נאותים (במגבלות ההנאה הקדמית), מראה נכון וצלילים נכונים. מה שבסופו של דבר מאפשר להנות מהם לאורך שנים רבות יותר.

זה אולי היה נכון ברכבים האיטלקיים של פעם...

לגבי החדשים, אני ממש לא בטוח. נהגתי לא מעט גם ב"מיטו" וגם ב"ג'ולייטה" (ואפילו יצא לי פעם לנהוג ב"בררה"), וממש לא הרגשתי את זה.

הם אמנם חזקים ומהירים לא פחות מהמקבילים הגרמנים, אך לא נהנתי מהרכבים.

בין אם זה היה ב20 קמ"ש, 50 קמ"ש או 100 קמ"ש (וגם צפונה מכך).

בסופו של יום, מעולם לא הרגשתי "געגוע" לרכב כזה או "התרפקתי" על הכיף שעשיתי איתו (בניגוד למכונות נהיגה אחרות מלא מעט יצרנים אחרים).

מה שטוב, לאור העובדה שלוקח שנה למכור אחת...

זה כנראה הקשר היחיד שיש לרכבים האיטלקים של 2014 עם אלו של 1984 ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המתלים האדפטיביים בכל אופן עושים עבודה טובה מאוד.

המתלים ברכב המבחן אינם אדפטיביים. אמנם אפשר לכוון את הרכב לפי מצב הרוח, אבל זו אינה כוללת הקשחה של המתלים.

הצליל נהדר לדעתי, והמנוע חיי מאוד גם בסל״דים הגבוהים, כל הדרך אל הקו האדום.

אישית קצת פחות התלהבתי מהצליל. למרבית הדגמים המתחרים (קליאו ספורט לדוגמא) יש סאונד טוב יותר.

גם אצל האחיות מבית, הGTI או הS3, הצליל הרבה יותר אגרסיבי. כנ"ל של הפולו R שלא מגיעה לארץ.

מאוד מפתיעה העובדה שהרכב ממשיך למשוך גם בסל"ד גבוהה.

אם בGTI הקודמת שלי (MK6) באיזור ה5900-6000 המנוע כבר היה מרגיש ממוצה לחלוטין,

עם הS1 אפשר למשוך עד 7000 (ואפילו קצת מעבר), ועדיין מרגישים את הרכב מושך. מדהים!.

הקצבים שהרכב הזה מסוגל לפתח הם מאוד מהירים.

מסכים לחלוטין. ועדיף שלא להסתכל על מחוג המהירות :)

גלגל ההגה עדיין מרגיש לי מעט גדול מידי בקוטרו.

יצאתי מהנסיעה עם הרגשה דומה, ההגה קצת גדול מידי ולא מספיק שמן.

לפי התמונות, נראה שההגה הקטום (שכלול בחבילת Quattro פנימית) אמור "לטפל" בנושא הזה

התייחסותי באדום.

הרכב בהחלט חוויה וקצת "שובר" את ההגמוניה הקיימת ברמת המחיר הזו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שלום רב,

שמחתי גם על ההזדמנות לשבת מאחורי ההגה של האודי S1 באותו יום מדובר.

ראשית תודה על ההזמנה של קובי - כבר חשבתי שאני זקן מידי להזמנות של "השקות" מסוג זה.

להתרשמות שלי,

תהרגו אותי, אבל קשה לי לחרוץ גורל של מכונית כזו לא ברורה בכמה הקשות תווים במקלדת.

ביליתי איתה הרבה פחות מידי זמן, בכביש עמוס לעייפה במטיילים כאשר על המחוג בסך הכל 600 וכמה קילומטרים המבטיחים בהחלט שהאופי האמיתי של המכונית ישתנה באלפיים הקילומטרים הקרובים כמו קולו של חתן בר מצווה בזמן הדרשה.

אז ברשותכם אני אשמור את הReview המלא לנסיעה קצת יותר משמעותית.

ובכל זאת, יש שם רושם ראשוני. בתור בעלים של מספר מכוניות ספורטיביות שלא התאימו לאופי האשכנזי/לא מחפש צרות שלי, לקח לי זמן להבין ש: 1. אני לא מחפש שישמעו אותי מגיע למפגש ו2. חשוב לי שיהיה לי נח.

אולי למרות המראה המגרה של הS1 מבחוץ שכן מושך מבטים בהחלט הרגשתי שאני נמצא מאחורי הגה בתא נהיגה שמתחשב בי וכיף לשהות בו, בניגוד ללא מעט רכבי ספורט אחרים שישבתי בהם לאחרונה גם כנהג וגם כנוסע, בקטגורית המחיר הנוכחית, התחושה של "פרימיום" קפצה לי שוב ושוב לשפתיים. אני זוכר שישבתי ליד קובי בזמן נסיעת המבחן הקצרה וחשבתי כמה טובה התחושה לשבת בפנים, הרבה יותר מגולף או לאון ובטוח הרבה יותר ממגאן/קליאו ועוד, לא נהגתי במיני החדשה אבל בקודמות, תמיד העדפתי את השילדה על פני התחושה הכללית בתוך הרכב.

מנוע

מדהים, זה לא הילד הזה שאומרים לו שיש לו פוטנציאל ויום אחד הוא יגלה אותו. התחושה היא של מנוע גדול בהרבה והדחיפה קדימה הזכרתי לי את הפעם הראשונה שנהגתי בRS4, נכון לא מדובר בכלל באותם נתונים, ויש ספורטיביות "קטנות" חזקות יותר. אבל תעזבו רגע את הנייר, וואו איך האוטו הזה מתקדם קדימה, לא זוכר מתי בפעם האחרונה ישבתי במכונית שמזמינה אותי להאיץ בלי הפסקה.

למרות שאני מנוי על המגדר שאוהב להינות במהירות חוקית ומתבאס ממכוניות שחייבים לנפץ את החוק בשביל לחייך, זו לא ההתרשמות שלי.

פשוט נהנתי לתת גז, לא קרה לי כבר הרבה זמן.

אם מתחשבים בעובדה שבביקור קצר לפתח המצת מתקבלים עוד הרבה יותר סוסים בלי שצריך לגעת בשום דבר אחר, אולי הפוטנציאל האמיתי עדיין חבוי בכל זאת.

איך שלא יהיה מדובר בקטנה חמה אש.

התנהגות

קשה מאוד להגיד, מערכת האלדקס אף פעם לא הייתה חברה שלי במיוחד, אני לא מצליח להבין איך הדבר הזה עובד, מתי זו הנעה קדמית ומתי כפולה וגם לא באמת מעניין אותי, גם לא מעניין אותי שההגה הוא AUDI סטייל שהוא לא המבריק בחבורה, גם ככה אני עובד עם המבט הגז והברקס הרבה יותר ממה שאני משתמש בהגה.

אני כן יכול לומר שהנהיגה המהנה לא אינטואיטיבית ודורשת התאמה של סגנון הנהיגה.

דרושה מעט יותר אגרסיביות על מנת לשחרר את החלק האחורי של הרכב לתוך פנייה ואז להזהר שלא לחזור לגז מוקדם מידי, בכל פעם שמנסים לחזור לגז בזמן פנייה התחושה מזכירה לי תור שבו אתה מתקדם וכאשר אתה עוצר מאחורי הבא בתור מישהו מאחורייך נתקע בך ודוחף אותך קדימה - בקיצור תת היגוי אבל מהסוג המתסכל.

בכל פעם שכן חיכיתי קצת, וישרתי את ההגה, התחושה הייתה יותר נטראלית, ובמקרה ספציפי אחד גם הגעתי לנעילה נגדית מהנה.

בשלב הזה ההחלקה נגמרת מייד כשחוזרים לגז. חשבתי ברגע הראשון כמה מבאס שאין נטייה יותר להנעה אחורית אבל אז הטורבו פרץ קדימה שוב ולא היה לי זמן לחשוב - כי שוב הגיע החיוך המטופש הזה - אחד החברים הנוספים שהיו באותו יום בנסיעת המבחן הגדיר את זה בקלארקסונית POWER.

לסיכום,

קצר מידי להחלטות סופיות, בהחלט רוצה להיפגש לדייט שני, אולי הפעם בכבישים יותר פתוחים או פחות עמוסים, אני לא חסיד גדול של עוטף ירושלים גם ככה - נראה לי שצריך לבקר בפייביש לנד הצפונית.

קשה להעריך אם העלות של הרכב מצדיקה או לא, אם מלכתחילה אתם מתכוונים להוציא סכום של 200,000 + ש"ח מהכיס לרכב, זה ממש לא משנה השוואת מחירים כזו או אחרת למכוניות השונות בקטגוריה כי בסוף מדובר ברכישה רגשית ולא כלכלית.

אני נהנתי

חגי

פורסם
הקופר אס החדשה הרגישה לי פחות חדה מה S1, למרות היתרונות העיצוביים (לטעמי) של הקופר אס והבקפיירים הבלתי פוסקים, נהנתי לנהוג ב S1 יותר מאשר בקופר אס. אבל זו לא חוכמה, נהנתי לנהוג בקופר החדשה יותר מאשר באס, היא הרגישה לי יותר שובבה ומאוזנת, למרות הפער המורגש בכח.

אין לי תמונות פנים, מצטער :oops:

מבקש הבהרות אם אפשר. קצת מסובכת לראש פשוט הסתירה הזו בין קופר אס פחות חדה ולכן נהנית לנהוג יותר באודי, להמשך המשפט ולפיו זה לא חכמה כי נהנית יותר מהקופר. וגם הענין הזה של "שובבה ומאוזנת" נראה לי כמו אוקסימורון לא קטן. וכל זה מבלי להתייחס לביג מיק שהשאיר אותי פעור פה בתהיה מתמשכת האם באמת האבארת' מהנה יותר וממה בעצם.

פורסם

רועי5

רשמתי שבאבארט 500 שנהגתי ההרגשה שלי היתה שהרכב כיף לנהיגה גם במהירויות נמוכות, אפילו ב40 קמש ויש כאלה שאוהבים את זה.

הרכב זורק טוסיק מכלום ובבלימה לא ישרה וחזקה נזרק ימינה שמאלה מנער אותך. וזה גם כיף,מלא כיף.

לא יודע להחליט מה יותר כיף.

נסיעה מהירה מאוד ומדויקת,אף על פי שגם באודי אפשר במהירות נמוכה להנות אבל צריך יותר להיות אגרסבי ולנתק בקרות.

אני חושב שמנקודה לנקודה,האודי תהיה הרבה יותר מהירה (ואני לא מדבר על מסלול קטן וטכני כמו בכוכב יאיר) בכבישים מסולסלים ומהירים.

והמיני S החדשה ממה שאני התרשמתי(לא נהגתי בדגמים קודמים של ה S),הרבה יותר שלמה ומהנה מאוד למרות הפיצוצים והפרובוקציות של האברט,

ההגה לטעמי הוא חלום חד ומדויק ואים מדברים על תחושות שילדה היא הקופר ראשונה ברשימה. אבל יש משהו ממכר באודי S1.

הכוח השולט ממכר יש טרן אין בכניסה לסיבוב יותר טוב מאחותה הS 3 הגדולה והמשקל הקל של ה S1 לחובבי התאוצות והיציאה מסיבוב ומי

שמכיר אודי יודע שביציאה מסיבוב אין לה מתחרים .

ואתה גם יודע כשהתחת יוצא הוא סוחף הכי כיף שאפשר (S3) והחיוך ביציאה מהסיבוב ואתה מדושן מעונג.

ואתה גם יודע כשאתה נוסע ב S ,אתה בטוח שתגיע הביתה גם אם הגעת ונסעת על המיגבלות ותאמינו לי הם רחוקות מאוד אבל אפשר להגיע לשם

בביטחה יחסית להרבה מכוניות וזו הדילמה.

נקודה.

פורסם

אנסה להסביר את עצמי. קודם כל אבהיר שבקופר אס נהגתי הכי מעט משלושת המכוניות ובקופר הכי הרבה.

הקופר אס הרגישה לי פחות חדה ועם יותר הישענות מה S1, מה שקצת פגם לי בהנאה. בהיגוי גם באס וגם ב S1 היה חסר לי פידבק, אבל בקצב של ה S1 זה פחות הפריע משום מה. ההיגוי בשתיהן הרגיש לי מדויק (להבדיל ממתקשר), אבל שוב, ב S1 ההרגשה שאני קיבלתי היתה טובה יותר.

לגבי ההשוואה שלי בין הקופר לקופר אס, הקופר משום מה הרגישה לי יותר "כמו קארטינג" ונהנתי איתה יותר. אני לא אומר שהיא יותר חדה מהקופר או שהיא נשענה פחות, להפך, אבל היא נתנה לי הרגשה טובה יותר. מיותר לציין שהסאונד בקופר אס והכח היו עליונים לקופר, אבל כחוויה כוללת, אישית זה לא הטה את הכף.

מצטער אם זה מבלבל, אבל אני לא יכול לשים את האצבע מה בדיוק הגורמים לכך, זו פשוט החוויה שלי מהרכבים האלה.

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

• תוכן חדש...