Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אינסטלטורים התפקדו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נראה קטן ל4 צול בתמונה

בכל מקרה, תתחיל כמו שנאמר לפתוח את המכסה, רק תזהיר את השכנים שלא יפתחו עליך מים...

פורסם

דיזסטר !

מדובר בצינור ישן מאוד - סוג של יציקת ברזל ארורה.

זה צינור מאוד חזק - אבל (!!!) - יכול להיסדק בקלות, למרות עובי מפגר של איזה 10 מ"מ !!!

כשיש בעיות עם הצינור הזה, לרוב חותכים אותו באמצע ועושים ניתוח עם צינורות פלסטיק מודרניים.

קיים מתאם מיוחד מ 100-110 מ"מ ל 90 מ"מ שמתאים בדיוק למטרה הזו.

בהחלט יכול להיות סדק *או* שינוי שנעשה והחל לדלוף פתאום.

אגב, לא בכל הבניינים "של פעם" ביטנו את הצינורות האלו, כבר נתקלתי בכאלה שהיו חשופים לחלוטין (וסגרו אותם, לאחר שנים רבות, עם חיפוי גבס שקל להסירו).

בקיצור, אינני איש בשורות.

אם יש תקציב ויש נכונות, תאגדו את יתר הדיירים ותחליפו אחת ולתמיד את הצינור הארור הזה, אחרת לא יהיה לכם שקט ממנו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - את בעל מקצוע, ואכן הצינור נראה במצב זוועתי.

אני לא בעל מקצוע ,אבל התמונה מזכירה לי מקרה שקרה לי לפני שנים רבות בדירה שהיתה בת 5. תמונה דומה של רטיבות סביב צינור "4 שירד דרך חדר הכביסה שלי. האינסטלטור שהוזמן איתר רטיבות בקיר החיצוני - התברר שמקור הדליפה היה בצינור מים בדירה 2 קומות מעלי שבעליה היו בחו"ל, בגלל ימים גשומים אף אחד לא שם לב לרטיבות בקיר החיצוני, אבל עינו המיומנת של השרברב איתרה את הסיבה. צינור הביוב (שהיה פלסטי והרבה יותר צעיר) היה innocent bystander.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על איזה סדר גודל של תקציב מדובר? ניסיתי להעלות את ההצעה אבל די ירדו מזה מהר כי תוך שנה אמור להתחיל פרוייקט תמ"א 38 שבו הצינור יוחלף.

פורסם

אני מניח שמדובר בכמה אלפי ש"ח. תיקון של צינור פלסטי בתוך הקיר שלי לפני כשנתיים עלה כ-12 אש"ח, אבל כאן הצינור גלוי והחומר שונה.

שים לב שמה שצריך להדאיג אתכם הוא לא עלות תיקון הצינור, אלא משמעות אי תיקון בגרימת נזק למבנה עצמו. מים שחודרים לשלד גורמים להתפוררות הבטון ולהחלדת הברזל של הזיון, כך שמדובר בנזק משמעותי למבנה, שתיקונו יהיה יקר מאד.

לגבי התמ"א - עד כמה אפשר לסמוך על הלו"ז של הקבלן?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למרות שחלק מהמעורבים בעבודה המעשית הם בעלי אינטרסים מובהקים לזרז עניינים ,כמו כל פרוייקט תמ"א 38 אי אפשר ממש לסמוך על שום לו"ז.

אדבר מחר עם ראש הוועד ואשאל אותו מה הוא רוצה לעשות.

בכל מקרה, ביטחתי את הדירה, עד כיסוי של 400 אלף נזק ,ו500 אלף צד ג'.

פורסם

ביטחת גם תכולה?

לגבי לו"ז התמ"א - כוונתי היתה לכך שיתכן שהחלפת הצינור תדחה משמעותית ולכן חשוב לתקנו כעת. העלבה בעיה זו בפני הוועד.

פורסם

זה קצת אוף טופיק, אבל האם יש לכם כבר חוזה תמ"א חתום? אם לא אז לוח הזמנים שלך להחלפת הצינור הוא אופטימי מאוד. גם אם כן, האם בחוזה מצויין במפורש שיוחלף הצינור הורטיקאלי בחדש? אם לא, אל תניחו שהוא יוחלף - אצלינו עשו תמ"א, ולא רק שלא החליפו את הצינורות הורטיקאליים, אלא בחלק מהדירות אף חיברו את הקומות החדשות לאותם צינורות ישנים.

קבלני התמ"א מנסים לחסוך כמה שיותר ומשקיעים בשני מקומות: בקומות החדשות ובקומת הכניסה, מה שבין לבין זה סרח עודף מבחינתם שצריך לחסוך בו כמה שיותר.

פורסם

איציק, יש גם אופציה של שירוול של הצינור הקיים. אני לא יודע כמה זה עולה אבל זה פיתרון מעולה.

מכניסים שרוול בד עם אפוסי ואחר כל רובוט שחותך את הפתחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא ביטחתי תכולה כי אני לא גר בדירה, הדירה מושכרת.

עשיתי ביטוח מבנה למרות שבחוזה השכירות עם הדיירים חייבתי אותם לרכוש ביטוח.

לגבי הלו"ז, אין ספק שהוא יכול להשתנות ולהדחות.

לגבי החוזה, כן יש חוזה חתום. ובפירוט בחוזה רשום שהצינור יוחלף.

משום מה זכור לי את הנזילה הזאת כבר לפחות שנתיים, אבל אני לא בטוח, זכור לי שפעם עברתי שם וראיתי את הטפטוף, אבל לא ייחסתי חשיבות.

השאלה אם לא נעשה נזק ממשי במשך שנתיים, האם אפשר לחכות עם זה עוד שנה שנתיים או שזה מסוכן.

• תוכן חדש...