Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא רוצה לדחות טיפולים. פשוט בפורום כאן לא כל הדעות שלמות. יש כאלה עם דעה שהיצרנים סתם מקציניים .

לגבי שמן גיר.. יוצא שאצטרך לעשות אותו לא בטיפול הבא אלא ב3.2016 . באמת עדיף לבקש עצת מחיר ממוסך או כמה על החלפים שצריך ועבודה ... ואז לצלצל ליונדאי שופ ולראות עצת מחיר לחלפים.

תחילה יש לי הטבה שעשיתי בדואר בבדיקת שעיבוד. זה החלפת שמן ומסנן שמן חינם + 15 אחוז הנחה על החלפים.. ובפתח-תקווה יש ברשימת הדף רק את אוטו קליניק (איפה שהרכב מימלא היה מטופל אצל הבעלים הקודמים) .

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אם אין הוראות יצרן לחליף את השמן גיר אז למה שיציעו לך להחליף את השמן ?

מצד שני אם אתה ממש מתעקש אין שום סיבה שהמוסך לא יסכים לעשות זאת אלא אם הוא חושב שהגיר אולי לא משהו ואחרי החלפה יתחילו בעיות

קודם כל שתדע שאין לי משהו נגד מוסכים מורשי יבואן, להיפך, אם תסתכל בהיסטוריה של ההודעות שלי תראה שאני מטפל רק במוסך מורשה יבואן (ברע"מ וברק ברכבי VAG שהיו לי, בני את דוד באשקלון להונדה שברשותי, ואפילו במוסך מיצובישי בב"ש ללנסר 93' שהייתה לי בשנת 2009 למרות שהיא הייתה ישנה).

הוראות היצרן ביונדאי I20 הן החלפת שמן גיר כל 90K או 45K לרכב בתנאים קשים.

עריכה: מצאתי את השרשור שפתחתי לא מזמן בנושא, רציתי לעשות יישור קו ליונדאי כי אמנם יש לי היסטוריית טיפולים של קל אוטו אבל לא כתוב לי מה החליפו בכל טיפול, ובמוסך של יונדאי בדרום קיבלתי תשובה שמנוגדת להוראות היצרן בספר הרכב ("רק כשהשמן שחור מחליפים שמן גיר").

כל זה, הביא אותי למצב שאני מפקפק במקצועיות של המוסכים וזו הסיבה שאני מחפש מוסך מקצועי ואמין ולא איכפת לי המחיר (לא שיהיה מופקע אבל חשוב לי שיעשו עבודה טובה) עבור היונדאי כי עוד חודשיים-שלוש היא תצטרך להיכנס לטיפול 135K.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

המקרה שתיארתי היה באותו המוסך,

הנציגי שירות לא ידעו מה אני רוצה מהחיים שלהם וכשביקשתי הצעת מחיר להחלפת שמן גיר נתקלתי בסירוב (כפי שכתבתי בשרשור שאני פתחתי, "בטיפול נגיד לך").

במוסך השני שהיה בעיר אחרת היה סיפור אחר, לא קשור למקצועיות אלא ליחסי אנוש גרועים.

פורסם

אם יש בהשג ידך ספר רכב תציץ בספר ותראה אם כתוב על החלפת שמן גיר ברכבך.

אם כתוב קשה לי להאמין שמוסך מורשה מטעם היבואן יגיד אחרת.

אם אתה גר באזור הדרום ממליץ לך ללכת ליונדאי אשדוד .

יצא לי לבקר במוסך כמה פעמים השרות הוא מאוד אדיב והטיפולים יחסית לא יקרים בהשוואה למוסך מורשה לא של היבואן.

פורסם

הנתונים שכתבתי ואמרתי למוסך הסתמכו אך ורק על ההוראות בספר הרכב. כמו כן, תוכל לראות בלינק ש"עזרה" הטמיע לספר הרכב של היונדאי בפרק 7.

לא דרשתי סתם החלפה אלא הסתמכתי אך ורק על מה שכתוב בספר הרכב.

תודה על העצה לגביי המוסך באשדוד, אני אבדוק את הנושא ובמקביל אני מחכה להטבה שמנסים לארגן דרך הפורום ופרסמו בפייסבוק.

פורסם

בלינק של "עזרה" בספר רכב זה טיפול ואחזקה במודל 2009 ואצלך מודל 2011 .

אולי במודל שלך לא צריך להחליף שמן גיר.

אם אתה באזור אשדוד תבדוק במוסך יונדאי באשדוד מוסך מאוד אמין.

פורסם

היונדאי של פותח השרשור היא שנת 2011 ושלי 2009. כפי שכתבתי, יש לי ספר רכב בבית מקורי של הרכב ושם כתוב בפירוש שחור על גבי לבן שיש להחליף שמן גיר כל 45K לרכב בנסיעה מאומצת או כל 90K לרכב בתנאים רגילים.

• ספונסר פורום
פורסם

אז לטענתך ( 'עזרה ' ) יש הבדל במחיר בין מרכז שירות כולמוביק פ"ת לבין אוטו קליניק פ"ת .

בהחלט כן!

כמה חברי פורום כבר בדקו את זה וראו בעצמם שהמחיר של המרכזי נמוך יותר אחרי ההנחה המיוחדת לחברי הפורום.

נגיד אצטרך להחליף את כל אלה או חלק מזה. ורוכש דרך

יונדאי שופ

ורק המוסך עובד על זה. זה יכול להגיע לחיסכון טוב? מאשר שהכל עובר אצל המוסך?

1. פילטר שמן .

2. פילטר שמן גיר .

3. פילטר מזגן .

4. פילטר אוויר .

6. שמן גיר .

7.שמן מנוע.

רוב המוסכים לא אוהבים שאתה מביא את החלקים והם מבצעים רק את העבודה.

חוץ מזה, רוב המוסכים גם ככה קונים מיונדאי שופ ומקבלים מחיר יותר טוב ממה שאתה מקבל (כי הם מוסך, והם קונים יותר ממך, אז יש להם הנחת כמות). ככה שיכול מאוד להיות שאם תנסה זה גם יעלה לך יותר, גם לא תקבל אחריות על הטיפול וגם תצטרך לשלם יותר על דלק וזמן.

אבל תנסה, תעשה מה שיוצא לך יותר משתלם.

פורסם
בהחלט כן!

כמה חברי פורום כבר בדקו את זה וראו בעצמם שהמחיר של המרכזי נמוך יותר אחרי ההנחה המיוחדת לחברי הפורום.

לא ידעתי. שאפשר תמיד לקבל הנחה אם אומרים להם שפניתי דרך הפורום . כמה הנחה?

רוב המוסכים לא אוהבים שאתה מביא את החלקים והם מבצעים רק את העבודה.

חוץ מזה, רוב המוסכים גם ככה קונים מיונדאי שופ ומקבלים מחיר יותר טוב ממה שאתה מקבל (כי הם מוסך, והם קונים יותר ממך, אז יש להם הנחת כמות). ככה שיכול מאוד להיות שאם תנסה זה גם יעלה לך יותר, גם לא תקבל אחריות על הטיפול וגם תצטרך לשלם יותר על דלק וזמן.

אבל תנסה, תעשה מה שיוצא לך יותר משתלם.

יונדאי שופ לא עושים משלוח לחלקים?

פורסם

רק בשביל לדעת. ברכב שלי צריך להוסיף שמן? זאת אומרת מוציאים חלק מהישן ומוסיפים חדש? או מחליפים את כל השמן?

אתם יודעים.. רוצה ידע לפני שפוגש מוסך.

עוד שאלה שאינה קשורה אבל בטח תדעו. עברתי דירה לפני חודש. האם צריך לעדכן מעבר דירה .. לאגרת חוב רכב שמגיע הרי כל שנה? ובאיזה דרך עושים את זה.

תודה

• ספונסר פורום
פורסם
לא ידעתי. שאפשר תמיד לקבל הנחה אם אומרים להם שפניתי דרך הפורום . כמה הנחה?

יש הנחה יפה מאוד. ציין בבקשה בדיוק איזה טיפול אתה צריך לעשות ותקבל מחיר.

יונדאי שופ לא עושים משלוח לחלקים?

עושים משלוח.

רק בשביל לדעת. ברכב שלי צריך להוסיף שמן? זאת אומרת מוציאים חלק מהישן ומוסיפים חדש? או מחליפים את כל השמן?

אתם יודעים.. רוצה ידע לפני שפוגש מוסך.

עוד שאלה שאינה קשורה אבל בטח תדעו. עברתי דירה לפני חודש. האם צריך לעדכן מעבר דירה .. לאגרת חוב רכב שמגיע הרי כל שנה? ובאיזה דרך עושים את זה.

תודה

אם צריך להוסיף שמן בין טיפולים פשוט מוסיפים לבד, לא צריך ללכת למוסך בשביל זה ובטח שלא להוציא את כל השמן הקיים.

במעבר דירה יש לעדכן את משרד הפנים בכתובת החדשה. המחשב של משרד הרישוי מחובר לשם ויקבל את הכתובת החדשה שלך.

• תוכן חדש...