Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום .לפני חודש וחצי קניתי את הרכב מאדם פרטי. הכל טוב. וכל שנה עבר טיפול במוסך מורשה של יונדאי .

ק"מ הרכב שרכשתי אותו 49,000

שאלתי ללכת על טיפול כל 15,000 ק"מ או כל שנה על השעון ? (נראה לי שאעשה 10,000 ק"מ בשנה ) .

איזה דברים אני יכול לעשות ברכב שזה די בקלות ללא מוסך? כמו שמנים לרכב . ומה הכי מתאים וטוב לרכב ? שמן מנוע ,גיר , נוזל קירור וכו'..

אני יודע שב3.14 הרכב עבר טיפול .. אבל במידה ואצטרך להוסיף שמן .. האם צריך של אותה חברה חוץ מסוג הצמיגות? כי לא יודע באיזה חברה השתמשו . אגב המוסך שטיפל ברכב כל הפעמים הוא אוטו קליניק פ"ת . בטיפול הרכב לא מתכוון ללכת למורשה חברה .

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגוגל תוכל לחפש ולהוריד בעברית את ספר ההוראות כולל שגרת טיפולים מלאה לרכב, אני פשוט לא מצליח להעלות לפורום את הקובץ עבורך. בכל מקרה לפני כמה ימים פרסמו בפייסבוק של הפורום שמתארגנת קבוצה של בעלי יונדאי כדי לקבל הנחה בטיפול, שווה לעקוב :).

• ספונסר פורום
פורסם

ביונדאי i20 עושים טיפול בכל שנה או 20 אלף קילומטרים - הקודם מבין השניים. כלומר אם אתה נוסע רק 10,000 קילומטרים בשנה אתה חייב להיכנס לטיפול אחת לשנה למרות שלא עברו 15 או 20 אלף קילומטרים.

ברכב תקין אין סיבה שתצטרך להוסיף נוזל קירור בכמות גדולה בין טיפולים וככל הנראה גם לא שמן.

הוראות טיפול בסיסיות ברכב שלך "עשה זאת בעצמך" אתה יכול למצוא בספר הרכב שקיבלת עם הרכב או כאן באתר של יונדאי ישראל:

http://www.hyundaimotors.co.il/wp-content/uploads/2014/01/2009_i20.pdf

באותו הקישור בעמוד 344 תוכל למצוא גם את מפרט השמנים והנוזלים שמתאימים לרכב שלך.

אם אתה מפתח תקווה אז שים לב שבעיר יש לך גם את המוסך המרכזי של יונדאי.

פורסם (נערך)

תודה.

יש לי את הספר . אבל בכל זאת רציתי לדעת אולי יש המלצות על חברות בלי קשר רק לצמיגות השמן .

ראיתי פה באתר הרבה פעמיים שאפילו שהיצרן מציין 20 אלף ק"מ או שנה הקודם מבין השניים. עדיין אפשר למשוך.. אם הרכב למשל עשה בשנה רק 10 אלף ק"מ

אני מאלעד וזה קרוב לפתח תקווה. לא מתכוון ללכת למוסך מורשה יונדאי שמחירים גבוהים. באופן כללי יש לי מישהו שמכיר ויודע שאמין מוסך סיאני בראש העין .

עכשיו,שאתם אומרים טיפול .. זאת אומרת שצריך להחליף/לחדש כל דבר שבספר מצויין שכבר צריך להחליפו? או שאפשר שבעל מוסך בודק ורואה אם צריך להחליף -אז מחליפים או אם עדיין אפשר למשוך.. - אז מושכים .כמו מסנן אוויר וכדו'...

פורסם

עזרה, שגרת הטיפולים לפי מה שאני מכיר ורואה גם בקישור שצרפת היא לא כל 20K אלא טיפול אחד כל 15K ולאחר מכן טיפול כל 20K ושוב כל 15K וחוזר חלילה.

מעניין אותי לדעת, האם יש לך מושג למה היצרן קבע שגרת טיפולים כזו מסובכת? למה לא לקבוע שגרת טיפולים בק"מ /תאריך קבוע :).

אגב, יש כאן חבר פורום בשם amsterdam שהעלה פרויקט טיפול ליונדאי I20, טיפול גדול כולל החלפת שמן גיר. ממליץ לך לחפש ולראות, פרוייקט ממש מושקע כולל תמונות והסבר מפורט!.

• ספונסר פורום
פורסם
תודה.

יש לי את הספר . אבל בכל זאת רציתי לדעת אולי יש המלצות על חברות בלי קשר רק לצמיגות השמן .

ראיתי פה באתר הרבה פעמיים שאפילו שהיצרן מציין 20 אלף ק"מ או שנה הקודם מבין השניים. עדיין אפשר למשוך.. אם הרכב למשל עשה בשנה רק 10 אלף ק"מ

אני מאלעד וזה קרוב לפתח תקווה. לא מתכוון ללכת למוסך מורשה יונדאי שמחירים גבוהים. באופן כללי יש לי מישהו שמכיר ויודע שאמין מוסך סיאני בראש העין .

עכשיו,שאתם אומרים טיפול .. זאת אומרת שצריך להחליף/לחדש כל דבר שבספר מצויין שכבר צריך להחליפו? או שאפשר שבעל מוסך בודק ורואה אם צריך להחליף -אז מחליפים או אם עדיין אפשר למשוך.. - אז מושכים .כמו מסנן אוויר וכדו'...

אם אתה רוצה שהרכב ישרת אותך היטב ולאורך זמן מומלץ שלא למשוך. היצרן קובע שגרת טיפולים מסוימת מתוך הבנה שיש חומרים שהבלאי שלהם הוא לא רק לפי קילומטרים אלא גם לפי זמן. למשל שמן מנוע, שמתחמצן עם הזמן ומאבד את היכולת שלו. מה גם שרכב שנוסע מעט קילומטרים בשנה נוסע לרוב יותר נסיעות קצרות, מה שגורר בלאי רב יותר על המכלולים. בקיצור, לא מומלץ למשוך טיפולים אם אתה בונה על אחזקת הרכב לאורך זמן.

המוסך המרכזי של יונדאי זול הרבה יותר ממה שאתה כנראה חושב ומחיריו ממש לא גבוהים. אני מציע לך לא לפסול מראש ולבדוק מה המחיר גם שם.

עזרה, שגרת הטיפולים לפי מה שאני מכיר ורואה גם בקישור שצרפת היא לא כל 20K אלא טיפול אחד כל 15K ולאחר מכן טיפול כל 20K ושוב כל 15K וחוזר חלילה.

מעניין אותי לדעת, האם יש לך מושג למה היצרן קבע שגרת טיפולים כזו מסובכת? למה לא לקבוע שגרת טיפולים בק"מ /תאריך קבוע :).

לפי מה שמופיע אצלי בטבלאות רק הטיפול הראשון הוא אחרי 15 אלף קילומטרים ואחר כך עוברים לטיפול בכל 20 אלף - 35,55,75 וכו'.

פורסם (נערך)

מבין שזה האשכול http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?531436-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-Hyundai-I20-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%A0%D7%9F-%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F-%D7%9E%D7%A1%D7%A0%D7%9F-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%95%D7%92%D7%99%D7%A8-(%D7%95%D7%9E%D7%A1%D7%A0%D7%A0%D7%99%D7%9D)&highlight=amsterdam

אם מדובר רק בחסכון של כמה מאות בדדות לא יודע אם כל הזמן העבודה הזה ישתלם לי .

....

בכל אופן ברכב אין לי שום מכלים של נוזל קירור. סוגי שמנים וכדו'. חששתי ,אולי צריך שיהיה או פשוט כל שנה אכנס לטיפול וזהו . כמובן אם אראה במשך השנה בעיה כלשהי . אברר מה לעשות איתה .

אז לטענתך ( 'עזרה ' ) יש הבדל במחיר בין מרכז שירות כולמוביק פ"ת לבין אוטו קליניק פ"ת .

פורסם

נגיד אצטרך להחליף את כל אלה או חלק מזה. ורוכש דרך

יונדאי שופ

ורק המוסך עובד על זה. זה יכול להגיע לחיסכון טוב? מאשר שהכל עובר אצל המוסך?

1. פילטר שמן .

2. פילטר שמן גיר .

3. פילטר מזגן .

4. פילטר אוויר .

6. שמן גיר .

7.שמן מנוע.

פורסם

בוודאי, אבל כדי לאמת זאת עלייך לקבל הצעת מחיר מהמוסך בדיוק עבור אותם החלפים (שלא ירכיבו לך במוסך חלפים שונים ממה שאתה מתכוון לרכוש) ולוודא שהצעת המחיר כוללת מע"מ.

פורסם (נערך)

אני לא מבין אנשים קונים רכב ורוצים לחסוך טיפולים ?לדחות אותם ?

רכב צריך להיות מטופל לפי הוראות היצרן בלבד.

אתה לא חייב לבצע טיפולים במוסך היבואן אבל תבצע טיפולים בזמן עם חלקים מקוריים .

וקנית לך שקט נפשי .

לגבי שמן הגיר עדיף שתבצע במוסך מורשה מטעם היבואן.

הסבר : כשאתה פותח את הקרטר של הגיר לא כל השמן יוצא ממנו נשאר שמן במעברים של הגיר.

אתה שם שמן חדש והוא מתערבב עם השמן הישן לא בריא למערכת.

יש מכשיר שנקרא pf-5 .

המכשיר יונק את השמן הישן מבצע פלשינג לגיר ומכניס שמן חדש לגיר.

לא בכל מוסך מורשה ישנו המכשיר הנ"ל.

המכשיר נמצא בכל מוסך מורשה מטעם היבואן.

הטיפול לא זול במאזדה למשל עלות הטיפול כ1000 ש"ח.

אבל אם אני פעם ב 5 שנים או ב 100k"m מוציא 1000 ש"ח על טיפול לגיר שווה לי מאשר לשפץ גיר אחרי כמה החלפות "ביתיות"

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

ביונדאי בדרום אמרו לי שלא מחליפים את שמן הגיר, רק אם הוא שחור לגמריי למרות שהתווכחתי עץאיתם שרשום בהוראות יצרן, והם אמרו שלא מחליפים פילטר שמן גיר, אז אני קצת מסופק לגביי אם צריך לעשות את זה רק במוסך מורשה יבואן.

אגב, החלפתי לפניי חודשיים שמן גיר בסיויק 1800 , שמן מנוע, מסנן שמן,מסנן מזגן ונוזל בלמים- 1000 ש"ח במוסך מורשה הונדה באשקלון. אז אני לא חושב שזה צריך להיות כל כך יקר.

פורסם (נערך)

קשה לי להאמין שזה מה שאמרו במוסך .

אולי לא הבנתם אחד את השני .

לפי הוראות היצרן יש להחליף שמן גיר ביונדאי כל 95k"m או כל 60 חודשים .

לגבי הפילטר גיר יכול להיות שלא מחליפים גם במאזדה 626 לא מחליפים פילטר גיר.

כמו שכתבתי מומלץ ביותר לבצע החלפת שמן גיר עם המכונה .

אבל אם תמצא מוסך מורשה שמחזיק מכונה שמוציאה ושוטפת ומכניסה שמן גיר .

תבצע טיפול במוסך מורשה ולא במוסך מורשה של היבואן.

למרות שקשה מאד למצוא מוסכים שמחזיקים את המכונה הנ"ל.

לגבי הטיפול בהונדה יצאת בזול.

עם חלקים מקוריים ?

האם החליפו לך נוזל בלמים עם מכשיר שמרוקן ? או ששאבו לך רק מהכוסית עם מזרק ?

מאזדה אשדוד מוסך מורשה מטעם היבואן טיפול עם חלקים מקוריים הכוללת שמן מנוע, פילטר אוויר, פילטר שמן ,פלגים, ופילטר למזגן ובדיקת ברקסים.

1200ש"ח אחרי הנחה של 5%על חלפים ו 5% הנחה על עבודה.

החלפת שמן גיר לא כולל פילטר 1000 ש"ח סה"כ 2200 ש"ח

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

אני נישבע לך שזה מה שאמרו לי, אני הייתי בהלם. פניתי לשירות של יונדאי הארצי וגם הם, לא נתנו לי תשובה שיכולה להצדיק אותי, אלא הצדיקו את המוסך.

את כל הרכבים שהיו לי טיפלתי במוסכים מורשי יבואן ובהונדה אני עדיין מטפל. אבל קיבלתי שירות זוועתי ב 2 מוסכי יונדאי ואני לא חושב שאני רוצה להתקרב אליהם שוב, אולי אם אני אמצא מוסך אחר אז כן.

פורסם

אם אין הוראות יצרן לחליף את השמן גיר אז למה שיציעו לך להחליף את השמן ?

מצד שני אם אתה ממש מתעקש אין שום סיבה שהמוסך לא יסכים לעשות זאת אלא אם הוא חושב שהגיר אולי לא משהו ואחרי החלפה יתחילו בעיות

• תוכן חדש...