Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הציבור כאן מטומטם, בור ושטוף מוח. חוץ מאיתנו, שאנחנו בקושי טיפה בים בין שאר נהגי ישראל, רוב האנשים כלל לא יבין מה הבעיה עם היוזמה ההזויה הזאת, שכן בסופו של יום מהירות זה פויה ופיכסה וכל האמצעים כשרים כדי להילחם בעברייני המהירות

לא מדוייק ואני אסביר,

הרכבים המודרנים היום חזקים משמעותית מאלה המיושנים יותר וכתוצאה מכך נוצר מצב שמהירות השיוט של הרכבים עלתה.

אם ברכבים מיושנים יותר מהירות השיוט ה"טבעית" היתה סביב 90-100 קמ"ש, היום יש לא מעט רכבים בהם שיוט נינוח מתבצע סביב 120 קמ"ש, מה שנקרא ההבדל בין שיוט חוקי לבין שיוט לא חוקי.

אבא שלי שייך בדיוק לאותם אנשים שבטוחים שמהירות זה דבר רע והיא הורגת וכן הלאה ובו זמנית הוא מוצא את עצמו לא פעם משייט בנינוחות במהירות 120-130 קמ"ש שזו המהירות שיוט ה"טבעית" בסיוויק 2008 שלו.

כבר כמה פעמים הסברתי לו שמהבחינה הזה החוק מגדיר אותו ואותי תחת אותה קטגוריה, שנינו עברייני תנועה וההבדל היחיד הוא שמהירות השיוט שלו תעלה לו בכסף ונקודות ואצלי במקרה הטוב תעלה כסף+ רשיון הנהיגה ובמקרה הרע תעלה לי במעצר....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם ההורים שלי בדיוק כמו אבא שלך, וכמו שציינת גם הם נוהגים במהירות שיוט של 120-130 קמש כי "לא שמתי לב למהירות, לא הרגיש לי כך".

מה שכן, מסתבר שלא רוצים שנשתעמם במדינה הזו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לא מדוייק ואני אסביר,

הרכבים המודרנים היום חזקים משמעותית מאלה המיושנים יותר וכתוצאה מכך נוצר מצב שמהירות השיוט של הרכבים עלתה.

אם ברכבים מיושנים יותר מהירות השיוט ה"טבעית" היתה סביב 90-100 קמ"ש, היום יש לא מעט רכבים בהם שיוט נינוח מתבצע סביב 120 קמ"ש, מה שנקרא ההבדל בין שיוט חוקי לבין שיוט לא חוקי.

אבא שלי שייך בדיוק לאותם אנשים שבטוחים שמהירות זה דבר רע והיא הורגת וכן הלאה ובו זמנית הוא מוצא את עצמו לא פעם משייט בנינוחות במהירות 120-130 קמ"ש שזו המהירות שיוט ה"טבעית" בסיוויק 2008 שלו.

כבר כמה פעמים הסברתי לו שמהבחינה הזה החוק מגדיר אותו ואותי תחת אותה קטגוריה, שנינו עברייני תנועה וההבדל היחיד הוא שמהירות השיוט שלו תעלה לו בכסף ונקודות ואצלי במקרה הטוב תעלה כסף+ רשיון הנהיגה ובמקרה הרע תעלה לי במעצר....

מדויק מאוד, וההוכחה לכך היא שאביך, על אף שהוא עצמו חוטא (לכאורה, כמובן שרק לכאורה...) בנהיגה במהירות מופרזת ביחס לחוק, עדיין צריך שהבן שלו (אתה) יסביר לו שהוא עבריין לא פחות ממנו.

האם ההסבר הזה שלך שינה את דעתו של אביך בנוגע להיות שניכם עבריינים? אם לא, סימן שלמרות הכל גם הוא לצערנו נפגע משטיפת המוח של מכונת התעמולה הממסדית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד בהחלט צודק. זה הרי מעגל שמתחיל באמונה שמהירות זה פיכסה, וחוזר כמעט לאותה הנקודה, בסלידה מספורט מוטורי וכל מה שקשור אליו.

סתם, לדוגמא, השבוע הנושא עלה אצלי בעבודה ואחד מהאנשים שם טען ש"מזל שאין ספורט מוטורי בארץ". למה? האמת שלא ממש התעמקתי. אבל בהתחשב בכמות הכותרות שרואים ושמציגות את ה"ספורט מוטורי" כמרוץ מאולתר ומסוכן בכביש 44 או כל מקום דומה - זה לא באמת מפתיע שזה מה שאנשים חושבים.

גם אור ירוק, אגב, מטיפים נגד הספורט (ואו ההפתעה).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא סתם מהירות זה פיכסה, אלא שמהירות זה שורש כל הרוע והתאונות בארץ.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אתם צריכים לעשות הפרדה בין שטיפות המוח של אור ירוק והממסד לבין מה שנתפס בעיני רבים כנורמה.

אבא שלי עם וותק נהיגה באיזור 45 שנים, כלומר עוד לפני המצאת הסיסמא "מהירות הורגת", לפני מצלמות המהירות והרבה לפני שנולד השיקוץ הזה שנקרא עמותת אור ירוק (אני בספק שהוא בכלל מכיר את העמותה).

מבחינתו, וללא קשר לשטיפות המוח השונות, מי שנוהג במהירות מופרזת גורם לסיכון עבורו ועבור הסובבים אותו בכביש.

כשהוא נוהג על 120 קמ"ש לעומת יתר הנהגים סביבו שנוהגים סביב 100 קמ"ש זה לא נראה ויזואלית כאילו הוא נוהג משמעותית מהר יותר מיתר הנהגים.

לעומת זאת בנהיגה של 150 קמ"ש לעומת יתר התנועה שמתנהלת על 100 קמ"ש הבדלי המהירות הרבה יותר מוחשיים.

מכאן אתה יכול להסיק שללא קשר לשטיפות מוח אלה ואחרות תמיד תיהיה לו תחושה שהנהיגה שלי לעיתים מסוכנת, פועל יוצא של מהירויות גבוהות והנהיגה שלו בטוחה, פועל יוצא של נהיגה על פי מגבלת החוק עם סטיה מסויימת.

אני נוטה להאמין שעיקר הסלידה הציבורית מהנהגים הממהרים היא בגלל אותה חריגה מהנורמה של הנהגים, פחות בגלל השפעת סיסמאות בשקל של עמותה ב-2 שקל..

ובכל זאת, בואו לא נתמם, אומנם הסיסמא "מהירות הורגת" הינה מוגזמת אבל זה לא שמהירות הופכת אותנו לבטוחים יותר.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

הממסד דווקא פחות או יותר נקי בתחום המהירות.

משרד התחבורה מעלה את המהירות המותרת לאט לאט, במשטרת התנועה לא משלים אף אחד במטרת פרויקט המצלמות, אף אחד לא דיבר בכלל על תאונות.

אור ירוק ועמיתיה בתקשורת (בתשלום או שלא בתשלום) מפמפמים זאת כל הזמן.

גם כשיש כתבה על זה שעצרו נניח פרארי אחרי שהנהג נהג במהירות של 190 קמ"ש, זה משרת את האג'נדה.

וכמובן שחדשות רעות הן חדשות, וחדשות טובות הן לא, זה צריך להיות חדשה מצוינת כדי שתמצא את עצמה בעיתון, ולכן אוטומטית משייכים כתבה "חלבית" כזו כחדשה רעה.

אין דבר כזה תושב ישראל שלא חשוף לשטיפת המוח של "אור ירוק" בדרך כזו או אחרת, ברוב הפעמים הוא בכלל לא יודע את זה.

בוא נגיד אחרת - אני מוכן למצלמות מהירות סטייל שוויץ שמקבלים קנס על כל קמ"ש מעבר למותר, אבל אך ורק אחרי שמסיימים לטפל בגורמים האמיתיים לתאונות דרכים, אי מתן זכות קדימה, מעבר באור אדום וכו'.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אין דבר כזה תושב ישראל שלא חשוף לשטיפת המוח של "אור ירוק" בדרך כזו או אחרת, ברוב הפעמים הוא בכלל לא יודע את זה.

לרגע חשבתי שאני כתבתי את זה, עד שראיתי את שם המשתמש שלך מימין :-o

אכן, הוצאת לי את המילים מהפה. זה בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב למקרא דבריו של עידן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך ynet יקבלו הרבה צפיות? יחרטטו כתבה על זה שיש טכנולוגיה לאכיפת מס מהירות ושניתן ליישם את זה בארץ. הרי רוב הציבור נוהג ברכב ולרוב הציבור אכפת מהכסף שלו. אם זה באמת מתוכנן לביצוע לא מעניין אותם, העיקר לשלהב את הציבור להכנס לאתר ולעשות להם עוד כסף מצפיות. הציבור באמת מטומטם, אין ספק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ובכל זאת, בואו לא נתמם, אומנם הסיסמא "מהירות הורגת" הינה מוגזמת אבל זה לא שמהירות הופכת אותנו לבטוחים יותר.

משרד התחבורה העלה מהירות מותרת בכבישים מסוימים ולא נרשמה הרעה אלא אפילו הטבה בכמות הנפגעים באותו כביש. המשמעות היא שהעלאת המהירות המותרת כן הופכת אותנו לבטוחים יותר כנראה מהסיבה שפחות "נרדמים" על ההגה משעמום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יותר ברור?

עכשיו כן.

משרד התחבורה העלה מהירות מותרת בכבישים מסוימים ולא נרשמה הרעה אלא אפילו הטבה בכמות הנפגעים באותו כביש. המשמעות היא שהעלאת המהירות המותרת כן הופכת אותנו לבטוחים יותר כנראה מהסיבה שפחות "נרדמים" על ההגה משעמום.

אתה יודע מה יפה בסטטיסטיקה? איך שהיא לא יכולה להעיד על כלום.

קח הטלת מטבע. סטטיסטית אמור לצאת לך מתוך 10 הטלות 5 פעמים כך ו-5 אחרת. בפועל, מצב של 10 כך ו-0 אחרת גם קורים. ביום אחד תוכל להטיל בתוך הממוצע וביום אחר לחרוג ממנו לחלוטין. אז עושים ממוצע, נכון? ושוב, זה עדיין לא מחייב כלום. אז בשבוע שעבר הטלת 4 ימים רצוף 8 ו-2, השבוע הטלת 5 ימים רצוף 6 ו-4. אה, אז עושים ממוצע, נכון? זה עדיין לא מחייב כלום, כי יכול להיות ששוב 5 ימים תטיל 5 ו-5.

מדובר על לא יותר מהנחה. אתה מניח שבכביש X יש פחות תאונות בגלל סיבה Y. מה יקרה אם בשנה הבאה כמות הנפגעים תעלה משמעותית? מה יקרה אם באחת התאונות יהיה מעורב אוטובוס שישנה לגמרי את הסטטיסטיקה?

החיים הם לא יותר מאוסף של ח*א רנדומלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז אל תבלבל הסתברות עם סטטיסטיקה!

סטטיסטיקה עוסקת באיסוף נתונים וניתוח יחסי גומלין בין המשתנים השונים.

הסתברות עוזרת לחשב את הסיכוי שמאורע כלשהו יקרה, דוגמת הטלת המטבע שנתת למשל היא פעולה "ללא זכרון" כל פעם שתבצע אותה לתוצאה אין קשר לכמות הפעמים שעשית את הפעולה או לפילוג התוצאות, ההסתברות היא עדיין 50% לכל כיוון כי זה סך האופציות.

אז בוא נחזור לאספלט, ההסתברות להקלע לתאונה הוא ככה-וככה וכל פעם שאתה עולה לכביש אתה מגריל את הגלגל מחדש, את אחוז ה "ככה-וככה" מחשבים בעזרת נתוני התאונות הידועים ומשקללים אותם עם שלל נתונים ידועים אחרים.

עד כאן חפירה.

שורה תחתונה: "החיים הם לא יותר מאוסף של ח*א רנדומלי".

פורסם
החיים הם לא יותר מאוסף של ח*א רנדומלי.

שורה תחתונה: "החיים הם לא יותר מאוסף של ח*א רנדומלי".

זה כל כך נכון. בחיים שלי לא ראיתי שני גושי חרא שנראים אותו דבר. אני משתדל לבדוק כשאני מחרבן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...