Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברווז אל תבלבל הסתברות עם סטטיסטיקה!

אני לא.

סטטיסטיקה עוסקת באיסוף נתונים וניתוח יחסי גומלין בין המשתנים השונים.

הסתברות עוזרת לחשב את הסיכוי שמאורע כלשהו יקרה, דוגמת הטלת המטבע שנתת למשל היא פעולה "ללא זכרון" כל פעם שתבצע אותה לתוצאה אין קשר לכמות הפעמים שעשית את הפעולה או לפילוג התוצאות, ההסתברות היא עדיין 50% לכל כיוון כי זה סך האופציות.

אז בוא נחזור לאספלט, ההסתברות להקלע לתאונה הוא ככה-וככה וכל פעם שאתה עולה לכביש אתה מגריל את הגלגל מחדש, את אחוז ה "ככה-וככה" מחשבים בעזרת נתוני התאונות הידועים ומשקללים אותם עם שלל נתונים ידועים אחרים.

עד כאן חפירה.

שורה תחתונה: "החיים הם לא יותר מאוסף של ח*א רנדומלי".

הדגשתי לך את הכפילות בהסבר על ההבדל בין סטטיסטיקה והסתברות.

וכשאתה עולה על הכביש- זו פעולה עם זיכרון?

אז אתה עולה על הכביש. היום חזר מהחופש בחור שאוהב לשתות ולעשן סמים, והוא מתודלק טילים וגראדים. והוא נוסע לאותו כיוון כמוך או לכיוון ההפוך ממך, באותו הכביש. יכול להיות שהוא יפגוש אותך, יכול להיות שהוא יפגוש מישהו אחר, יכול להיות שהוא לא יפגוש אף אחד (יפגוש= פגוש לפגוש...). אם הוא יפגוש מישהו, זה בגלל המהירות או בגלל שהוא מסטול? איך זה משפיע על הסטטיסטיקה?

היום עלה על ההגה אדם עייף שישן רק שעתיים בלילה, והוא נוסע לכיוון שלך. הוא עייף רצח, אז הוא נוסע לאט, אבל נרדם באמצע הנהיגה. איך זה משפיע על הסטטיסטיקה?

יודע מה, הוא מת להגיע כבר אז הוא נוסע מהר מאד ועדיין נרדם. איך זה משפיע על הסטטיסטיקה?

לעלות על הכביש זה לא יותר ממשחק מזל. אתה יכול למזער את הסיכון, אבל לא לנטרל אותו. וכל הסטטיסטיקה וההסתברות שבעולם לא יעזרו לך.

הנה דוגמא מעניינת: אתה יכול להיות הנהג הכי זהיר בעולם, ולא להיות מעורב באף תאונה במשך 60 שנה. אתה עוצר בתחנת דלק, ונופל עליך כן-נסע של ארקיע... קרה מתישהוא במהלך הכמה שנים האחרונות, דומני 2008 אבל לא זוכר בוודאות. תודה לאל שאף אחד לא נפגע באירוע המדובר ו"הנהג הכי זהיר בעולם" היה רק לצורך הסברה ולא דמות מציאותית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן נסע ניתק ממטוס ופוגע באדמה ובאותו "נהג הזהיר בעולם" ב-230 קמ"ש

לאור זאת אור ירוק יסווגו זאת במחקרים שלהם "כתאונה עקב מהירות מופרזת".

• תוכן חדש...