Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר רואה עמודי ביקורת עם מצלמות שמזהות מכוניות ובודקות אם מותקנת בהם הקופסא או שהם מנסים לנוע "מתחת לראדר" ומיד שולחת ניידת להוריד את הרכב מהכביש לצורך התקנת קופסאת מעקב.

מצד שני, לא יהיו יותר דוחות שווא, יהיה תיעוד מסודר של מיקום הרכב בכל רגע נתון.

אפשר יהיה למנוע העברת כלי רכב לרשות והורדת מחירי הביטוח, או שבעצם חברות הביטוח יתמכו במהלך ולא יורידו את הפרמיות כי זה לא טוב לעסקים.

אז הנה, כבר מצאנו קשר פוטנציאלי בין הון (ביטוח) ושלטון, תוך עשור לא נדע איפה הזרוע הארוכה של המדינה נגמרת והפרטיות שלנו מתחילה.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוץ מזה אני מאמין שאם דבר כזה יקרה אזרחי ישראל יקומו ויהפכו שולחנות מול בתים של שרים ובצמתים (כולל האלו מהליסינג).

ממש.

מה זה יקומו, אל תשאל כמה.

אופנוען

פורסם

ברגע שקראתי את המילה "גמיש" בכתבה, הבנתי שאין לה שום בסיס במציאות. זה לא יעבור.

תגובת משרד התחבורה:

בניגוד לפרסומים: משרד התחבורה אינו בוחן מערכת לגביית אגרה מנהגים שייסעו מהר.

שר מכחיש כל קשר למשהו? מעניין למה זה נשמע לי מוכר. לא היו כמה שהכחישו כל קשר לכל מיני דברים, ועשו בדיוק אותם אחר כך וכולם "שכחו להם"?

מצד שני, לא יהיו יותר דוחות שווא, יהיה תיעוד מסודר של מיקום הרכב בכל רגע נתון.

אפשר יהיה למנוע העברת כלי רכב לרשות והורדת מחירי הביטוח, או שבעצם חברות הביטוח יתמכו במהלך ולא יורידו את הפרמיות כי זה לא טוב לעסקים.

הצחקת אותי פעמיים. לא יהיו דוחות שווא- דווקא יהיו. לא חסר דוחות שינסו לתקוע, לפחות בשנתיים עד שהעניין יוברר בבית משפט וכל נהג שיזומן למשפט על מהירות ייצא זכאי.

הורדת מחירי הביטוחחחח... סליחה, התפלקה לי ה-ח'. להיפך, אם כבר. ברגע שמשהו נהפך ליותר יעיל או בטיחותי או משהו כזה, ישר קופצים על למצוא דרך לחייב את האזרח הפשוט לגביו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, אני מתנצל, התכוונתי לדוחות חניה.

לגבי ביטוח, כמו שאמרתי, הורדת פרמיות זה לא טוב לעסקים ובגלל זה זה לא יקרה, למרות שהיום נותנים את האופציה להתקין קופסאת מעקב בתמורה להפחתת הפרמיה.

פורסם

מעניין לשמוע את תגובתו של מנכ"ל משרד התחבורה עוזי יצחקי, שלפחות עפ"י הכתבה הוא זה שחתום על אותם מסמכים פנימיים שהתגלגלו לידי כלכליסט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא הבנתי אגב למה חושבים שהמדינה תרוויח מהעניין (מס על נסיעה מהירה). רוב מוחלט הנוסעים מהר קבוע הם נהגים שלא משלמים על הדלק וכאלה שלא איכפת להם מעלות הדלק. ברגע שיהיה מס על נסיעה מהירה, 99% מאלה שמקבלים החזר על הדלק יפסיקו לנסוע מהר והמדינה תפסיד המון כסף, כי במהירות גבוהה צריכת הדלק גבוהה משמעותית.

פורסם

מתקני מעקב GPS מקובלים והינם חובה בחלק נכבד מאירופה המערבית. למשל - מי שלא יודע, האוטובאהן הוא כביש אגרה - הנגבית לפי דיווחים מקופסות GPS המותקנות בכל רכב - וכידוע, גרמניה היא מדינה שבה שמירת הפרטיות קדושה, הגרמנים עושים את המוות, למשל, ל-google. אתם לא מודעים לכך כיון שאתם שוכרים שם מכוניות פרטיות, ורכב במשקל מותר עד 3500 ק"ג פטור מהאגרה - נכון לעכשיו, וזה בהחלט יכול להשתנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משרד התחבורה צריך לשקול מערכת הפוכה. ככל שרכב נוסע לאט יותר הוא משתמש בכביש יותר זמן והוא יצטרך לשלם יותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אין בעיה,פשוט לא לוקח איתי טלפון לשום מקום.

מישהו מוכר טלקארט?

אם תרצה אני אסדר לך מחיר טוב על אסימונים...

פורסם
מתקני מעקב GPS מקובלים והינם חובה בחלק נכבד מאירופה המערבית. למשל - מי שלא יודע, האוטובאהן הוא כביש אגרה - הנגבית לפי דיווחים מקופסות GPS המותקנות בכל רכב - וכידוע, גרמניה היא מדינה שבה שמירת הפרטיות קדושה, הגרמנים עושים את המוות, למשל, ל-google. אתם לא מודעים לכך כיון שאתם שוכרים שם מכוניות פרטיות, ורכב במשקל מותר עד 3500 ק"ג פטור מהאגרה - נכון לעכשיו, וזה בהחלט יכול להשתנות.

גם כביש 6 הוא כביש אגרה והמיקום שלך בכביש די ידוע (וגם לא מסובך לחשב מהירות ממוצעת).

אבל אתה לא חייב לסוע בכביש 6, יש עוד אלטרנטיבות, לא יודע איך זה באוטובאנים.

פה מדברים על פרישת מערכת מעקב לכבישים שהם לא כבישי אגרה.

פורסם

נכון, אבל בסופו של דבר עניין צנעת הפרט אינו שונה בהרבה. תחשוב על מערכות ה-LPR שמשמשות בכבישי אגרה וחניונים בכל העולם המערבי, ועל כך שיש מדינות בהן עיקר רשת הכבישים הבין עירונית היא של כבישי אגרה ולמעשה אין דרך להמנע משימוש בה, כך שנושא המעקב אחר מיקמו של רכב על ידי הרשויות די נוח, גם אם מדובר בהגדרת קטע כביש ולא מיקום מדוייק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ברווז, אני מתנצל, התכוונתי לדוחות חניה.

לגבי ביטוח, כמו שאמרתי, הורדת פרמיות זה לא טוב לעסקים ובגלל זה זה לא יקרה, למרות שהיום נותנים את האופציה להתקין קופסאת מעקב בתמורה להפחתת הפרמיה.

אל תתנצל, אין צורך- באמת שאין על מה, אבל לא הצלחתי להבין מה הקשר האמת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה נאמר בסרקזם מוחלט פשוט זה לא עבר בכתב. ננסה שוב:

המדינה הולכת להכנס לנו כל כך עמוק בפרטיות שנוכל להתחבא רק בתחבורה ציבורית (וגם זה לא ממש), אבל היי צריך להסתכל על הצד החיובי בדבר, אף רשות מקומית לא תוכל לדחוף דוחות פארש כי יש רישום מיקום מדויק של הרכב (יאייי!) וגם שחברות הביטוח יורידו את מחירי הפרמיות בהתאם למודל שהם מציעים היום, אבל זה לא באמת יקרה מסיבות ברורות.

בקיצור, כולנו נאכל צינור במהלך הזה.

יותר ברור?

פורסם
נכון, אבל בסופו של דבר עניין צנעת הפרט אינו שונה בהרבה. תחשוב על מערכות ה-LPR שמשמשות בכבישי אגרה וחניונים בכל העולם המערבי, ועל כך שיש מדינות בהן עיקר רשת הכבישים הבין עירונית היא של כבישי אגרה ולמעשה אין דרך להמנע משימוש בה, כך שנושא המעקב אחר מיקמו של רכב על ידי הרשויות די נוח, גם אם מדובר בהגדרת קטע כביש ולא מיקום מדוייק.

קח למשל את השיטה האמריקאית, אתה מגיע לעמדת תשלום, מעביר תשלום או מציג אמצעי זיהוי (אנא אערף) המחסום נפתח ואתה נוסע בכביש בניחותא ואף אחד לא מציץ לך מעבר לכתף על הספידומטר.

פורסם
זה נאמר בסרקזם מוחלט פשוט זה לא עבר בכתב. ננסה שוב:

המדינה הולכת להכנס לנו כל כך עמוק בפרטיות שנוכל להתחבא רק בתחבורה ציבורית (וגם זה לא ממש), אבל היי צריך להסתכל על הצד החיובי בדבר, אף רשות מקומית לא תוכל לדחוף דוחות פארש כי יש רישום מיקום מדויק של הרכב (יאייי!) וגם שחברות הביטוח יורידו את מחירי הפרמיות בהתאם למודל שהם מציעים היום, אבל זה לא באמת יקרה מסיבות ברורות.

בקיצור, כולנו נאכל צינור במהלך הזה.

יותר ברור?

הפרטיות בתחבורה ציבורית כבר חוסלה בהצלחה בעזרת רב-קו.

כמובן שאפשר להמנע מהשימוש בו, אם מוכנים לוותר על הנחות שמשמעותיות מאוד בנסיעה קבועה לאורך זמן.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...