Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום רב לכם, מומחים בכל נושא אפשרי.

אני מחפש מפסק לשליטה בווליום, אבל לא רוטארי אנקודר או פוטנציומטר אלא משהו שסוגר מעגל אחד עבור VOL UP וסוגר מעגל שני עבור VOL DOWN.

וכמובן מצב אמצעי שבו לא קורה כלום.

האם מה שאני מחפש נקרא DPDT?

אין לי COMMON GROUND, כי מה שאני עושה זה בעצם לסגור מעגל של כפתור של שלט.

אני צריך סוויץ' קטן יחסית (גובה עד 2 סנטימטר), שחוזר עם קפיץ למצב האמצעי (הכל פתוח).

מצב עליון- סוגר מעגל עבור כפתור VOL UP, מצב תחתון- סוגר מעגל עבור VOL DOWN.

למישהו יש מושג איך ואיפה אני מוצא כזה דבר, ואיזה מילות חיפוש אני צריך?

כמוכן אציין שהסוויץ' הזה אמור לעבוד בהספקים נמוכים מאוד (נניח 3 וולט וזרם אפסי).

לתשובתכם אודה!

פורסם

1. תלוי במבנה השלט שלך, ייתכן שבמקרה יש רגל משותפת לשני הלחצנים האלו. לא בעיה לבדוק.

2. שקול לוותר על רציחת השלט ולהשתמש במקום זאת בפתרון תוצרת בית לשידור IR. למשל ארדואינו.

כדי לעזור יותר תצטרך להסביר את הפרוייקט ואת רמת ההיכרות שלך עם מיקרו-בקרים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

אם יש לך אדמה משותפת אתה צריך מפסק 3 מצבים עם 3 רגליים. כמו זה: http://www.ebay.com/itm/3-x-AC-6A-250V-10A-125V-3Pin-SPDT-ON-OFF-ON-3-Position-Snap-in-Boat-Rocker-Swit-/140972675645?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d2a0523d

DPDT סוגר 2 מעגלים בכל פעם. ובקיצור של שני זוגות הרגליים הנגדיות, הוא גורם להיפוך הקוטביות.

אם אין לך אדמה משותפת אז אתה יכול להשתמש בו, תחבר מעגל ראשון על רגל אמצעית + אחת מהצמודות שלה ימין או שמאל, ובשני תחבר רגל אמצעית וצד הפוך ממה שחיברת למצב הראשון.

לדעתי תוכל להשתמש בזה: http://www.ebay.com/itm/Automobile-Car-Power-Window-Switch-Control-DC-12V-20A-Black-5-Pin-DPDT-Momentary-/370888359593?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item565aab3ea9&vxp=mtr

רק תצטרך לברר מה קורה עם הרגליים שלו כי מיקמו אותם בשורה ואין תרשים שמתאר מה שהולך שם.

עריכה אחרונה על ידי matansab

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אתה לא תוכל להלחים חוטים לפדים של הכפתורים במעגל של השלט.

תתפלא, דווקא הקטע הזה נפתר בקלות (מלחימה הלחימה את החוטים ישירות לג׳וק ממנו יוצאים כל הסיגנלים לפדים של השלט).

באופן די מוזר וממעקב אחרי ההדפסה על המעגל, לא בטוח שיש אדמה משותפת או יותר נכון כל פד סוגר 2 רגליים שונות של הג׳וק.

אני אנסה לבדוק את זה יותר לעומק אבל כך זה נראה בעין בלתי.

השלט אגב נרצח כבר, ונקנה למטרה זו (אוניברסלי סיני זול).

לגבי פיתרון עם ארדואינו- יש מצב שבנוסף לשלט הנ"ל תהיה שליטה גם דרך פיי שמצטרף לחגיגה וגם ככה חלק מהמערכת הכוללת, אבל כרגע לשם הפשטות אני מעדיף דווקא לקחת פיתרון קיים כמו שלט אוניברסלי.

לגבי הלינקים לאיביי- המפסק של החלון נראה מתאים מאוד, רק צריך לברר באמת את המיפוי של הרגליים שלו. מצאתי כמה דומים אבל הם עלו הרבה יותר וגם היו גדולים מידי בגודל, כך שהלינק עזר לי מאוד.

התכנית המקורית הייתה לסוויץ׳ כמו של רדיו דיסקים ישנים שנראה כמו כפתור ווליום עם צ׳ופצ׳יק כזה שאפשר לסובב למעלה חצי סיבוב או למטה חצי סיבוב, אבל כזה בכלל אין לי מושג איך לחפש...

עריכה: בעצם גם הכפתור של האוטו קצת גדול מידי, הגובה של הכפתור שאני מחפש צריך להחות פחות מ3 סנטימטר.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

אם אתה מוסיף למערכת פיי אז ניתן בקלות לגרום לו לשדר איזה פקודות IR שאתה רוצה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אם אתה מוסיף למערכת פיי אז ניתן בקלות לגרום לו לשדר איזה פקודות IR שאתה רוצה.

ממה שראיתי קל נורא לקלוט, לשדר זה סיפור קצת יותר מורכב...

מה גם שכל עוד אני לא משדרג לREV B+, יש לי מחסור רציני בGPIO מה שאומר שאני אצטרך לגבות את הפיי עם שלט אוניברסלי בכל מקרה.

כרגע אין כל כך מקום בקופסה להרחבה של הGPIO.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

כדי לשדר IR אתה צריך פין בודד, כזה שתומך ב-PWM.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק, אבל בכדי לשלוט בנוחות בפין הבודד הזה דרושים לי כמה GPIOים נוספים.

כרגע אין לי מסך מגע וגם כשיהיה - אני לא רוצה לשלוט בווליום ממנו.

מה שכן- יוצא עכשיו REV B+ עם 5 גפיויים נוספים,

ויש לי רעיון זדוני להשתמש ברוטארי אנקודר שיתרגם את הסיבוב למספר לחיצות של השלט, רק צריך לראות איך הפרוססור יגיב לכזה רצף של לחיצות.

פורסם

אם תסביר את הקונספט הכללי יהיה יותר קל לעזור לך.

קיימים מסכים עם לחצנים שמתחברים ב I2C או שיטות אחרות וצורכים רק 2 פינים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הקונספט הכללי-

HU (יחידת ראש- מערכת לאוטו) מבוסס RPI שיוציא יציאה אופטית (שכרגע יוצאת מהI2C, אבל הבנתי שאפשר לשרשר?)

הדבר הזה יתחבר לפרוססור, והשלט אינפרה אמור לשלוט בפרוססור (השלט המקורי עצום מימדים ולא פרקטי לשימוש באוטו).

• תוכן חדש...