Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות ויום טוב :-o

אני מנסה לעזור לחבר'ה מהעבודה להבין מספר דברים, לא הצלחתי למצוא מידע מדוייק באתרי זכויות עובדים (או שהוא כן מדוייק ומקום העבודה מחרטט דברים בלתי חוקיים).

במקום העבודה יש לא מעט סטודנטים שעובדים כ"עובדים שעתיים".

לפי מקום העבודה, אין תשלום נוסף על שעות נוספות - כל שעה נחשבת כשעה רגילה.

גם אם עבדת 12 שעות ביום, וגם אם עבדת למעלה מ-43 שעות שבועיות - הכל נחשב כשעה רגילה.

כששאלו פעם לגבי שעות נוספות יומיות - ענו "לא, מחשבים שבועי וכו' אז לא מגיע לך כלום".

היום כששאלתי מה עם המקרה עכשיו, כשבשבוע מסויים גם עבדו באופן יומי למעלה מ-9 שעות וגם בכלל השבוע למעלה מ-43 שעות, הלכו עוד צעד ואמרו "לא, מה פתאום, לא הגעתם ל-186 שעות חודשיות".

וזה, ממה שהבנתי, לא חוקי.

האם מישהו יכול לשפוך אור על העניין?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

באתר הזה אכן הסתכלתי :-) תהיתי אם תהיינה תובנות נוספות.

יש לנו קשר עם ההסתדרות ונעביר את השאלה לאיש הקשר.

כל עניין השעות הנוספות הזוי לחלוטין במקום הזה (למרות היותו מקום גדול אשר עובד, לכאורה, לפי החוק).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הספירה גם יומית וגם שבועית, אין חודשית.

ביום סופרים 8.6 שעות לעובד חמישה ימים, או 8 לעובד שישה ימים. עבודה לא כולל הפסקות.

בשבוע סופרים 43 שעות ״רגילות״- כלומר אם עבדת חמישה ימים 10 שעות, ועל כל יום קיבלת שעתיים נוספות- בשבועי סופרים רק 40 ולא 50.

פורסם

אכן השתמשו בתירוץ של "סופרים שבועי", עד שנוצר מצב שאדם עבר גם את זה והם קפצו לשלב הבא של "סופרים חודשי" (שאין לו הגדרה בחוק למיטב ידיעתי).

פורסם

זה שהמקום גדול ממש לא מבטיח שהוא פועל לפי החוק.

פעם עבדתי בחברת אבטחה מאוד גדולה שהייתה פועלת ממש איך שבא לה. ברמה שהיו "שוכחים" לשלם עבור שעות שלמות בצורה עקבית אצל כל העובדים כל חודש. ממש היה צריך לשבת עם יד על הדופק איתם.

כשפניתי לגוף שעוסק בעניין, הם אמרו לי ש"יוצא להם להפגש בבית המשפט"

היום אני עובד שעתי בחברה אחרת, בתחום המכירות, ובגלל שאני סטודנט אני עובד ממש מעט.

וגם אם אני עובד 12 שעות ביום אחד בודד בחודש, אני יודע שאקבל שכר עבור "שעות נוספות".

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...