Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא רומאו ביצעו עדכון קל לג'ולייטה וזו הוצגה לראשונה בתערוכת פרנקפורט 2013. שם פגשתי אותה פנים מול פנים לראשונה.

ניגש ישירות לעניין, מה נשתנה?

רשמית, הודעת העיתונות התמקדה במספר שינויים:

- עדכון חיצוני קל מאוד אשר כולל גריל קדמי שונה, מסגרות כרום לפנסי הערפל, מגוון צבעים חדשים וכמה חישוקים חדשים (כמו כן, חלק מהצבעים והחישוקים עד העדכון הוצאו מן המגוון).

- עדכון המנוע לתקן יורו 6 (או 5 פלוס כפי שזה מכונה במקומות מסויימים).

- מושבים חדשים בעלי תמיכת צד משופרת.

- מערכת Uconnect הכוללת דיבורית שן כחולה, כניסות AUX ו-USB ומסך מגע בשני גדלים: 5'' או 6.5''. הגדול יותר מקבל גם מערכת ניווט תלת מימדית (לא בדקתי בעצמי) וחריץ SD.

- חומרים משופרים באיזורים שונים בסלון הרכב.

הסקרנות אכלה אותי לאט לאט - רציתי לגלות מה תורמים המושבים החדשים לחווית הנהיגה. אז קיבלתי מסמל"ת הצעה שלא ניתן לסרב לה: קח את רכב המבחן שלנו בסוף יום עבודה והחזר אותו למחרת בבוקר בתחילת יום העבודה.

יום ראשון. 17:45. סוכנות אלפא רומאו במפרץ חיפה.

10471101_10152541435887952_3578937185661261945_n.jpg

אומרים שגברים רואים 16 צבעים. יש סיכוי שזה לא רחוק מן האמת. אני עדיין לא סגור על עצמי איזה צבע זה, האם לבן, אפור, תכלת או איזשהו שילוב מגניב של שלושתם. כך או אחרת, הצבע איננו "סקסי" כמו אדום לדוגמא, אלא קלאסי ואלגנטי ולטעמי מאוד הולם את הרכב.

נכנסתי לסוכנות, לקחתי את המפתח ויצאתי החוצה אל הרכב. צבע מעניין זה.

התיישבתי בפנים ומיד מרגישים שמשהו השתנה, אה כן...המושבים, סוף סוף אלפא השכילו לתת לג'ולייטה מושב ראוי. מכניס את המפתח לסוויץ', מניע והקול שלה קצת מוזר לי, אבל מוזר לטובה. יפה, יש כאן שינויים נוספים, מעניין מה עוד יתגלה הלילה.

קיבלתי את הרכב עם מעט מאוד דלק. הוצע לי להמתין כמה דקות עד שיתדלקו אותה אך לא ראיתי בכך כל טעם כשאני יכול לעשות זאת בעצמי.

תחנת פז ליד הגרנד קניון בחיפה. לקראת סיום התדלוק, יוצא מנהל התחנה ומציין שהצבע מאוד מיוחד (אז לא רק אני שמתי לב).

טוב, כעת שהמיכל מלא אפשר לצאת לסיבוב קצר.

מהר למדי שמתי לב ש:

הגיר והמצערת קיבלו עדכון קל לכיול שלהם וכעת הרכב יוצא מן המקום עם יותר נחישות וכל זה מלווה בצליל יותר ספורטיבי ובריא. V

המתלים מצליחים לספוג את תחלואי הכביש באופן יעיל יותר ויחד עם זאת מרסנים את המרכב טוב יותר. V

איך לעזאזל זו המהירות החוקית כאן? הבידוד שופר...V

מה קורה כאן? הרכב נועל ברידג'סטון טורנצה מקדימה (צמיג סביר לכל היותר), מאחור יש קונטי-ספורט 3 וה-Turn in טוב יותר מאשר בג'ולייטה שלי אשר יושבת על 4 צמיגי גודייר F1 Eagle (צמיג ספורט מעולה). V

המשך יבוא...

בינתיים אני מזמין את Shellcase ו-RK להצטרף לשרשור.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 179
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הקטע של צמיגים שונים מקדימה/אחורה?

אני מניח שהמידות זהות...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בתור בעלים של אחת מדור קודם:

א. מושבים עם תמיכה צידית טובה יותר זה באמת נחמד, אם כי הנוכחיים מפתיעים בנוחותם היחסית גם בהיעדר תמיכה כזו. מצד שני, אני לא ממש מתגרזן.

ב. הגריל נראה פחות טוב מהקודם לטעמי, ובעיני חיפשו בכוח מה לשנות.

ג. סוף סוף יש מסך מגע נורמאלי עם USB מקורי, אבל הם הזיזו את הכפתורים המגניבים של תפעול למקום סתמי.

ד. צבע באמת יפה ומספר מאוד דומה לשלי :-)

ה. מעניין מה השתנה בגיר ובמצערת - אצלי במצב N (לרכב 170 כס) הרכב לא כ"כ סוחב עד 2000 סל"ד. איך הרכב החדש בהשוואה ל- 210 כ"ס שלך?

ו. מבחינת בידוד אין לי תלונות כיום, אולי אצלך זה שונה בגלל כח המנוע?

ז. נדבר בעוד שנה וחצי, אם כי מבחינתי האלפא הבאה צריכה להיות ידנית...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

על איזו גרסה מדובר? ידני או אטומטי? איזו רמת גימור?

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

יום לימודים ארוך, חוסר בשעות שינה, ופתאום - סחבק מקבל הצעה שהוא לא יכול לסרב לה, סוג של "ערה?" :)

מסכים לחלוטין עם מה שנכתב, הרכב מרגיש מרוסן יותר, אך נוח יותר, האחיזה האבסולוטית גבוהה יותר גם מהגולייטה דור קודם, גם מסיוויק האץ' 2009 שנועלת סט צמיגים כנ"ל (גודייר F1 אסימטריק2) במידה זהה, את הסיוויק אני מכיר היטב, ובמקומות בהם הייתי מצפה לפסיעת זנב קלה והתערבות של הESP, הג'ולייטה אחזה ואחזה, וגם כשנראה שהיא מאבדת אחיזה בגלל אספלט גלי בסיבוב, היא מרסנת את עצמה מיד ללא שום דרמה.

וגם אם נשווה לקליאו 172* (שנועלת R1R) באחיזה נטו - האלפא עדיין תנצח.

ההרגשה שמקבלים היא שבשביל לגרום לרכב הזה לאבד אחיזה, גם על צמיגים בינוניים מאד, צריך להתאמץ (למשל לבלום לתוך סיבוב בירידה חזקה על אספלט חלק), כפועל יוצא מכך - הESP בכלל לא מתערב (בסשן נהיגה ארוך ומאומץ הוא לא הורגש כלל).

עוד פלוס גדול הוא הבידוד, הרכב כלכך שקט ונינוח, ההרגשה בכביש מהיר היא כאילו אתה נוהג 40-50 קמ"ש לאט יותר ממה שקורה בפועל, סמל"ת יעשו בשכל אם יצרפו ולנטיין לחבילה הזאת, אחרת לאט לאט, כל הלקוחות שלהם יעברו למרצדס וולוו:wink:, ולא מהסוג הנכון.

את הפלוס האחרון אני אתן לגיר, אל אף היותו רובוט, הוא מרגיש טוב, גם במצב האוטומטי הוא כמעט לא מתבלבל, ובמצב הידני העברות ההילוכים חלקות ומהירות, החיסרון היחיד שלו לנהג הממהר, הוא שהוא קצת איטי ביציאה מהמקום - אבל אם לוקחים בחשבון שמדובר סך הכל במשפחתית פרימיום, ולא בהוט האץ' - אין עם זה שום בעיה.

אם אסכם את כל הסלט שעשיתי פה לשלוש שורות: דעתי היא שמדובר ברכב שקולע בצורה מצויינת לקהל היעד שלו, "איש המשפחה הממהר", אותו אחד שלא מחפש לזרוק זנב או לצאת בחריקת צמיגים מכל רמזור, אלא סך הכל מחפש להינות מנהיגה בקצב גבוה מבלי שהלב ירד לתחתונים ומבלי להתפשר על נוחות ואיכות חיים, ואת זה - האלפא יודעת לעשות בצורה מעולה.

* שרשור "התחדשתי" יגיע מיד בתום תקופת המבחנים =)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
יושבת על 4 צמיגי גודייר F1 Eagle (צמיג ספורט מעולה).

תלוי היכן יוצרו.

מניסיוני יש הבדל מהותי בין הצמיגים שנושאים את השם הזה ומיוצרים בתאילנד לבין אלו המיוצרים בגרמניה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מהמר שהקונטי' המקוריים מקדימה נכנעו מהר להתגרזנות של נהגי המבחן..

אכן כך. חבל שלא בחרו בצמיג זהה.

בתור בעלים של אחת מדור קודם:

א. מושבים עם תמיכה צידית טובה יותר זה באמת נחמד, אם כי הנוכחיים מפתיעים בנוחותם היחסית גם בהיעדר תמיכה כזו. מצד שני, אני לא ממש מתגרזן.

מסכים איתך. המושבים של גרסת טרום המתיחה נוחים מאוד וזה מורגש בנסיעות ארוכות פחות מעייפות. בנהיגה נמרצת לעומת זאת החוסר בתמיכת צד ראויה מורגש ופוגע, לטעמי, בחויית הנהיגה. למזלינו העניין תוקן במסגרת העדכון של הג'ולייטה.

ב. הגריל נראה פחות טוב מהקודם לטעמי, ובעיני חיפשו בכוח מה לשנות.

אכן לא השתנה הרבה ולדעתי טוב שכך. העיצוב נראה טוב ועדכני גם היום.

ג. סוף סוף יש מסך מגע נורמאלי עם USB מקורי, אבל הם הזיזו את הכפתורים המגניבים של תפעול למקום סתמי.

לא רק שהם הזיזו את חמשת הכפתורים, הכפתורים הפכו לסתמיים ואיבדו את סגנון הרטרו של הגרסה המקורית. אני מניח שזה המחיר שגובה המסך.

ד. צבע באמת יפה ומספר מאוד דומה לשלי :-)

ה. מעניין מה השתנה בגיר ובמצערת - אצלי במצב N (לרכב 170 כס) הרכב לא כ"כ סוחב עד 2000 סל"ד. איך הרכב החדש בהשוואה ל- 210 כ"ס שלך?

מבחינת מצערת, התחושה היא כאילו הרכב מגיב טוב יותר, כלומר נמרץ יותר, ללחיצה על הגז. יחד עם זאת, מדובר על אותו המנוע ולמעט העניין עם כיול המצערת וצליל משופר, אני לא מאמין שיש יתרון ביצועים שכן האופי הכללי נותר כפי שהיה.

מבחינת גיר, היציאה מהמקום יותר נחושה ואגרסיבית. אך אין טוב בלי רע, אלפא משום מה החליטו לאמץ את הגישה של פולקסוואגן וכעת המחשב של הגיר יתערב גם במצב ידני (העלאת הילוך בסוף רצועת הכוח וקיק דאון), אם כי יש לציין שלא הרגשתי שזה מפריע לנהיגה.

ו. מבחינת בידוד אין לי תלונות כיום, אולי אצלך זה שונה בגלל כח המנוע?

הבידוד טוב גם בגרסה שלנו, בחדשה הוסיפו עוד קצת והוא טוב יותר.

ז. נדבר בעוד שנה וחצי, אם כי מבחינתי האלפא הבאה צריכה להיות ידנית...

תלוי היכן יוצרו.

מניסיוני יש הבדל מהותי בין הצמיגים שנושאים את השם הזה ומיוצרים בתאילנד לבין אלו המיוצרים בגרמניה.

שמעתי על כך גם כן. שלי בכל אופן מיוצרים בגרמניה.

אגב, זה לא שמצב האחיזה ברכב שלי אינו טוב, פשוט בחדש הוא טוב יותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הרשמים שלי מנסיעת המבחן - קצת פחות משעה, כולה במצב "דינאמיק" בכבישים מפותלים. טוב לגור במקום שבו הכבישים בשפע, במרחק 5 דות נסיעה :twisted:

אני מכיר די טוב את הג'ולייטה דור קודם. נהגתי על ה-120, על ה-170 עם שתי תיבות ההילוכים שבהיצע (ידנית ו-TCT) ועל התלתן, לכן נקודת הייחוס קיימת ואמיתית.

יש דברים שאליהם שמים לב מיד (המושבים, הדאשבורד והמסך) והם שדרוג, ללא ספק. המושבים טובים בהרבה וסוף סוף יש תמיכה צדית הולמת. לא S60R, אבל לא רע. במחיר של ויתור על הכפתורים היפהפיים במרכז הקונסולה מקבלים מסך וחיבור USB שבלעדיהם, אם להיות הוגנים, היה ביזיון למכור רכב בקצת פחות מ-200K. עכשיו הג'ולייטה מיישרת קו, לפחות מבחינת האבזור. יש דברים שאליהם שמים לב פחות - הגריל, למשל. בניגוד לבר72 אני מוצא את החדש כיותר יפה, אבל אני בהחלט מסכים אתו שהשינוי הוא כי חיפשו בכוח מה לשנות. זה בהחלט נראה כך. גם גלגל ההגה שונה, והוא כבר לא גלגל הגה של גרנדה פונטו, אם כי זה לא עושה אותו יותר יפה. זה כן עושה אותו יותר נוח לאחיזה, וזה טוב.

מה שמפתיע באמת, הוא שקיים שוני בין הגרסא המתוחה לגרסא המקורית בכל הקשור להתנהגות כביש. ההגה כבד יותר (אני מאד אוהב את זה), אם כי כמו בכל הגה של רכב מודרני אין מה לחפש תקשורת. בסולם העדיפויות שלי תקשורת נמצא הרבה מתחת לדיוק, ולפחות כאן ההגה מדויק מאד. האיזון בין הרייד להנדלינג טוב מאד, והרכב בולע מהמורות ושיפועים בפניה בלי תזוזות רוחביות מעצבנות. הג'ולייטה מאד מהירה, ומהירויות הפניה שלה מרשימות ביותר. מה שכן, ורבים לא אוהבים את זה, היא מרגישה ממש שתולה על מסילות (באופן מאד דומה ללאון החדשה) - נדרשה פרובוקציה אלימה (תנועת הגה חדה מדי בהיירפין בירידה מקורצפת עם בלימה חדה בסמוך לאייפקס) כדי שהיא תואיל בטובה להוציא תחת. לא כולם יאהבו את זה - אבל היכולת שלה לייצר קצב פסיכי בלי שמץ דרמה מאד מרשימה. הבלמים מצוינים, תאוטה מצויינת ואפס דעיכה. טרן-אין מעולה. צליל המנוע יותר יפה מהדור שלפני מתיחת הפנים, אך רק עד 5000 סל"ד. אחרי זה הוא הופך ללא נעים וגם המנוע מרגיש כאילו הוא נחנק ולא נעים למשוך אותו מעבר (וזה למרות ששיא ההספק מגיע ב-5500 סל"ד). תיבת ההילוכים מעולה, ההעברות מהירות וחלקות ביותר, לדעתי יותר חלקות מה-DSG6. בשלב מסוים זנחתי את התפעול הידני ועברתי לאוטומטי, והדבר לא הפריע כלל בנהיגה מהירה, חוץ ממקרה אחד בפניה איטית בו התיבה איחרה להוריד לשני.

בגדול - הרכב מאד מרשים, אבל את זה ידעתי גם על הגרסא המקורית. מתיחת הפנים ללא ספק מתקנת כמה באגים, בעיקר אבזור ומושבים קדמיים. למי שיש את הקודמת - לא הייתי רץ להחליף. למי שהתלבט לרכוש ונרתע בשל האבזור הלוקה - הבעיה נפתרה. הבעיה העיקרית שלה היא המחיר הנמוך יותר של הלאון (והעובדה שמנוע ה-1.8 עדיף). הבעיה של הלאון היא שהיא לא ייחודית מספיק מבחוץ ומכוערת מבפנים, ופחות מהנה (אם כי פחות או יותר שווה מבחינת יכולת, זמנים וכו').

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

חברים, האם גרסאת תלתן הולכת להגיע ארצה לג'ולייטה מתוחת הפנים?

כרגע יש להורי 159 3.2 Q4 והגיע הזמן להחליף אותה, אנחנו שוקלים בהחלט לעבור לג'ולייטה(לא שיש מבחר) אבל אנחנו רוצים את גרסאת התלתן בעלת רמת הגימור הכי גבוהה והכי חזקה, השאלה אם אנחנו נרגיש דרסטית ירידה ברמה לעומת ה159 שיש לנו, מה שחשוב לנו זה כמובן סביבת פנים אמיתית של אלפא, זמינות כוח בכל מצב ויציבות מעולה בסיבובים(כרגע את כל אלו יש לנו ב159), כמובן אם אפשר לקבל אמינות גבוהה יותר וצריכת דלק נמוכה יותר זה בהחלט רצוי! אשמח לקבל דעה לעניין בנוגע לסוגיה הזאת, תודה.

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

רומן, מה התרשמת כל כך מה1.8? לדידי גם שם בסלד נמוך אין די כח.

אגב, כשהייתי במומ מול אלפא, באמת השתמשתי במחיר של הסיאט, אבל באמת שאין מה להשוות מבחינת מראה ותחושה. מצד שני, האבזור והמרווח מאחור עדיף בסיאט.

פורסם
למי שהתלבט לרכוש ונרתע בשל האבזור הלוקה - הבעיה נפתרה.

לפי ההודעה הראשונה בשירשור אתה טועה. באמת שאני לא מבין מה הקטע שלהם באלפא לשים בבסיס מסך 5 אינץ'. נעזוב שגם 6.5 זה פחות כמעט מכל הרכבים האחרים, אבל 5? נו באמת, בחלק מהרכבים שעולים 100 אלף פחות שמים מסך נורמלי יותר. לפי ההודעות שלכם כאן הם השקיעו בכל כך הרבה דברים, אז על זה לחסוך?

פורסם
לפי ההודעה הראשונה בשירשור אתה טועה. באמת שאני לא מבין מה הקטע שלהם באלפא לשים בבסיס מסך 5 אינץ'. נעזוב שגם 6.5 זה פחות כמעט מכל הרכבים האחרים, אבל 5? נו באמת, בחלק מהרכבים שעולים 100 אלף פחות שמים מסך נורמלי יותר. לפי ההודעות שלכם כאן הם השקיעו בכל כך הרבה דברים, אז על זה לחסוך?

באמת שלדעתי זה בערך הדבר הכי לא מעניין, מה כלכך משנה גודל המסך? באופן אישי, אני בכלל מעדיף כפתורים, העיקר שהרמקולים יהיו טובים!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הם למדו מצ'מפיון. ראית מה מגיע עם הלאון FR? משהו עוד יותר מביש.

• תוכן חדש...