Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

הגעתי לכאן כשי להתייעץ איתכם

אני בעלים של רנו קליאו b 2002

ואני סתם מוציא עליו כסף לפח והחלטתי להשקיע ברכב

אני מוכן להשקיע 45K במזומן אלא אם כן זאת מציאה יד ראשונה וק״מ נמוך

או לחלופין האם כדאי לי כבר למתוח את התקציב לאיזור ה55-60 ( ההפרש בתשלומים ) וללכת על רכב חדש מהחברה?

מחפש רכב ידני וקטן בעיקר נהג בודד ומידי פעם שני אנשים ובמקרים רחוקות רכב מלא

נסיעות בעיקר בין עירוניות ( גר במושב ) אבל הרוב לתוך עיר

כמובן שישר חשבתי על אלטו/פיקנטו/i10

אבל לא יצא לי לנהוג באף אחת מהם

זה רכב שני שלי ואני רוצה להיות בראש שקט לפחות למשך שלוש שנים הקרובות

השאלה עם לחפש יד שניה 2011-2013 או כבר לקנות חדש ולסיים עם זה?

מצטער על החפירה ותודה על העזרה!

פורסם

אכן, השיקול לרכוש רכב יד שנייה או חדש היא דילמה לא קטנה מכיוון שהרכב מתחיל להתיישן, אבל היום אתה מקבל אחריות על רוב המכלולים אם אתה רוכש מחברה גדולה ומוכרת (אוטו-סנטר, אלדן למשל) מה שכן צריך לבדוק היסטורית טיפולים ומתי הטיפול הבא יהיה ומה מחירו.

לדעתי קיה פיקנטו תתאים לך, מציע לך לבצע נסיעת מבחן ולהחליט בעצמך.

פורסם

תודה על התגובות

שכחתי לציין שאם אני הולך על יד שניה ( לקנות מיד ראשונה )

אני אלך נטו על בן אדם פרטי ... לא רוצה מחברות כמו השכרה/מגרשים וכ׳ו

מה שהצלחתי למצוא יד שניה ( ראשונה ) אלו i10 / פיקנטו 2011-2012 באיזור ה 40K+-

וההפרש לרכב חדש הוא עוד 20 אז זה ממש מבלבל ... יש אפשרות לדעת בערך כמה הערך של הרכבים חדש/ישן ירד במהלך שלוש שנים?

פורסם

אתה יכול לדעת בערך לפי הערך של המכוניות המשומשות כיום.

ז"א אם היום I10 בת 3 שווה 40, זה אומר שהיא הפסידה בערך שליש ממחירה כחדשה (כ20 אלף ש"ח), כמובן שמדובר בסדר גודל.

אלו מכוניות שפחות נפוצות בחברות הליסינג, אך בהחלט אפשר למצוא אותן במגרשי טרייד אין כמכוניות משומשות מיד פרטית.

פורסם

אני חייב לציין שזה לא יאומן, אבל עמדתי לכתוב את אותו הפירסום אחרי חיפוש רב של שרשורים בפורום של נושאים דומים.

אתה פגעת בול בדילמה שלי !!!

אפשרות מספר 1: קניית יונדאי I10 או סקודה סיטיגו ידנית חדש מהניילונים (מחיר סופי על הכביש (60-63K)

אפשרות מספר 2 : קניית רכב בין 45K לבין 50K יד ראשונה מפרטי , מפנק מעט יותר , זאת אומרת סופר מיני כמו סקודה פאביה או סיאט איביזה.

הדילמה החלה כנהגתי בנסיעת מבחן בסקודה סיטיגו החדשה והרגשתי בחלק מהמפרט של הרכב שאני מתפשר.

כשנכנסתי לרכב משומש שנתיים על הכביש וראיתי את מצבו ומחירו , התלהבתי מאוד.

עד אתמול הייתי בטוח שאני סגור על אפשרות מספר 2, אך שים לב !

ראיתי את הבדיקה על הרכב, ראיתי שיש מה לסדר, צריך לקחת לטסט וטיפול, הרכב אינו חדש ולא עבר רק אצלך ואינך יודע בדיוק את ההיסטוריה שלו.

אם חווית הנהיגה אינה בראש מעיינך אז לך על אופציה של רכב חדש!!!!!!

יש מספיק דרכים נוחות לבצע זאת, התוספת בכסף לא נוראית, ובגלל שזה רכב זול מראש ירידת הערך שלו היא שונה משל רכבים יקרים יותר.

אצלי זה מעט שונה, חווית הנהיגה חשובה אצלי, וברכבי המיני החדשים של +60K אני מרגיש מעט התפשרות.

אפשר לדעת מה סדר העדיפויות שלך ברכב? זה יעזור

פורסם

כמובן שחווויה חשובה לי אבל לא רק ...

כנראה עד שאני לא יעשה סיבוב על מכונית כזו אני לא אדע בוודאות ...

שוב תבין ברכב שיש לי כרגע אני נוסע בלי מזגן מלא טיפולים ואני לשניה לא נהנתי ליסוע בו ...

אני רק רוצה שקט ללא תקלות או טיפולים לשנים הבאות ושהרכב יגיע מידי פעם ל120 בלי להרגיש שהוא מתפוצץ קלינית ..

השאלה אם אני אוכל להשיג את זה ביד שניה ...

פורסם

כמובן שתוכל להשיג את זה ברכב שלא מהניילונים,

אך ככל שהרכב היה יותר קילומטראז או שנים על הכביש לפניך ככה יש סיכוי גדול יותר שתיהיה תקלה בהמשך

ותמיד , לא לשכוח , יהיה את יד הגורל ! לפעמים הרכב שאתה קונה אמין טוב ותקין, ולפעמים לא.

יש כמובן את הבדיקות שלפני הקניה ואת בדיקת היסטוריית הטיפולים של הרכב בשביל לאבחן את העניין הזה מבעוד מועד, אך תמיד יהיה את הסיכוי הזה שהרכב עבר משהו שדפק אותו ועכשיו זה הדפיקה שלך.

רק על ההרגשה הזאת אני רוצה לקנות רכב חדש מהניילונים... יכול להיות שאעשה זאת, אני לא יודע.

אני ממליץ בחום לקחת אחת מהרכבים הקטנים האלו ב60K לנסיעת מבחן, וכך תצליח לקבל יותר פרספקטיבה על ההחלטה שלך.

אם תאהב את חווית הנסיעה ברכבים האלו אז לך על זה !! רכב חדש מהניילון זה חוויה בפני עצמה, ראש שקט, ופינוק אמיתי .

ממליץ על I10 או סקודה סיטיגו , אלו המועמדות שלי בקטגוריה

פורסם

I10/פיקנטו שנת 2012 מיד ראשונה המחירים שמצאתי בערך 39-46 אלף

בין 25-40 אלף קילומטר

עדיין יש אחריות בין שנה +- מהחברה

לדעתי זה רכב חדש לגמרי והכל שמור ומתועד בחברה ובנפילת מחיר כבר הייתה אז כנראה שלא ירד בהרבה לעומת רכב חדש

רק בשביל שתוכל להוריד את הניילונים אתה צריך לשלם עוד 20 אלף לעומת מי שעשה את זה שנתיים לפניך וחימם קצת את הכיסא ואתה ״ מרוויח ״ כאן את הירידה של הערך ומקבל כמעט רכב חדש דנדש

אבל זאת המחשבה שלי ... מה אתם אומרים ? ( בגלל זה אני פה לשאול ולהתייעץ )

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר ואני מסכים עם רובם אבל כפי שכתבתי, ברכב יד שנייה יש סיכונים, לפעמים הרכב עבר תאונה ואולי לא תיקנו כראוי, אל תשכח שהרכב מתבלה ומועד החלפת הצמיגים מתקרב, בקיצור- יש דברים שצריך לקחת בחשבון ולהפחית ממחיר הרכב.

כמובן שחשוב מאוד לבדוק אם טיפלו ברכב כמו שצריך, מתי בוצע טיפול אחרון ומה מועד הטיפול הבא ומחירו.

פורסם
יש משהו במה שאתה אומר ואני מסכים עם רובם אבל כפי שכתבתי, ברכב יד שנייה יש סיכונים, לפעמים הרכב עבר תאונה ואולי לא תיקנו כראוי, אל תשכח שהרכב מתבלה ומועד החלפת הצמיגים מתקרב, בקיצור- יש דברים שצריך לקחת בחשבון ולהפחית ממחיר הרכב.

כמובן שחשוב מאוד לבדוק אם טיפלו ברכב כמו שצריך, מתי בוצע טיפול אחרון ומה מועד הטיפול הבא ומחירו.

בוא ניצא ממסקנה שטיפלו ברכב בצורה טובה במוסך מורשה והרכב ללא תאונות ונמצא במצב שמור מאד

כמובן שיהיו טיפולים בהמשך אבל אני לא מאמין שזה יהיה משהו רציני מידי אלא רק דברים שוטפים כמו שמנים פילטרים ומצתים ... כמה בערך עולה טיפולים שוטפים לרכב חדש שבקושי שלוש שנים על הכביש?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכם

אז ככה אחרי הרבה זמן של חיפושים נפלא לדעתי הזדמנות שאני מפחד לפספס אותה אז אני אשמח לתשובה מהירה כי מחר היא יכולה לברוח לי

מדובר על

i10

2014

6500 ק״מ

53000₪

העניין הוא ככה:

הרכב נקנה מהמוכר מהחברה בתור רכב ״תצוגה/שירות״ כאילו הרכב לא היה ״חדש״ כשהוא קנה אותו מהם והוא היה על 3000 ק״מ

עקרונית ברישיון מופיע בעלים 00 ורואים שהרכב הועבר אליו ... העניין הוא שבתכלס הוא לא העביר אותו על שמו שבעצם הוא יהיה כתוב כיד 2 ( אבל בתכלס הוא ראשונה )

הרכב כמובן במצב חדש דנדש ללא כל תקלות נראות לעין או לאוזן ... מתחייב על בדיקה ללא בעיה והמחיר הוא סופי

יש עוד אחריות לשנתיים וחצי מהחברה +-

האם אני צריך לחשוש מהעניין היד ?

אם אני כן הולך על זה האם ללכת למוסך מורשה של יונדאי כדי לעשות בדיקה או לעשות בכל מכון טסטים ?

עכשיו מצד שני מצאתי גם

i10

2012

15000ק״מ

45000₪

הרכב במצב טוב חוץ מכמה שריטות קטנות בדלת ושיפשופים בטמבון

טופל כמובן במורשה הוחלף אטם של עגן שמן + שמן ועוד משהו קטן

עם טסט לשנה וגם נראה ממש טוב

אני די נוטה לכיוון ה2014 כי ההבדל במחיר לעומת השנים והצורה החדשה עם תוספות שליטה בהגה וכ״ו וגם היא נראת הרבה יותר טוב ... מה לעשות אני ממש בשילמה גדולה ..סליחה על החוצפנות אבל זה די דחוף למחר

תודה לעוזרים!

גיא

פורסם

לא הבנתי מה מציאה ביונדאי 2014?

אתה מקבל רכב לא חדש, השם יודע מה עבר עליו בחברה ואיזו קומבינה יש שם עם היד. לא ברור לי איך רואים שהרכב עבר אליו אבל הוא עדיין 00 ברישיון? השם שלו רשום ברישיון או שיש ספח נוסף לרישיון עם העברת בעלות אליו? הסיפור מסריח כמו בסטה של דגים בשוק.

בשביל מה כל הבלגן הזה, כשאתה יכול להוסיף כמה אלפים בודדים להיות יד1 של האוטו, לקבל אחריות מלאה לשלוש שנים וכמובן לקרוע את הניילונים לבד?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש פה איזושהיא קומבינה ברור ... השאלה האם היא אמורה להפריע כל כך ... השם שלו רשום ברישיון אבל הוא זרק איזה משהו בטעות "אפילו לא הספקתי להעביר על שמי את הרישיון"

מ53 אלף זה כבר לא כמה אלפים בודדים זה עוד 10אלף שקל וזה כבר ממש כבד עלי ...

מה בנוגע לרכב השני?

• תוכן חדש...