Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים.

בקצרה עלי.

אני פעיל בפורום כמה שנים וכמו רובנו פה מאוד אוהב רכבים וכל הקשור לעולם הרכב והנהיגה.

בשנים הראשונות שלי עם הרישיון נהיגה התחלתי להשתלב לתחום המוטורי על ידי כך שהייתי פעיל ב"מועדון מירוצי ישראל" כמרשל ובהמשך עשיתי קורס נווטים וכמה הכשרות ספציפיים. (אותה תקופה שכשמסתכלים על העבר מבינים שאלו היו השנים בין הטובות בענף הספורט המוטורי בישראל אזב זה לא קשור לנושא הנ"ל).

החברים וכל מי שהכיר אותי היו מודעים ליכולות נהיגה שלי ולידע שהוא קצת מעל הממוצע ולכן רובם ביקשו שאני היה סוג של "מורה דרך" שלהם לאחר קבלת רישיון ונהיגה בעולם האמיתי. עזרתי לחברים ולמשפחה וגם יצא לי לעזור לכמה אנשים שלא הכרתי לפני ופנו לעזרה שאחד מהם כאן בפורום. אומנם לא הקדשתי המון שעות לבחור אבל לקחתי את עצמי ונסעתי לעיר אחרת כדי לתרום מהידע והניסיון שלי עבורו.

יש לציין שאני לא גביתי ולא חשבתי לגבות מעולם עבור העזרה, גם כאשר זה עלה לי בזמן ודלק.

אני חושב שעמותה כמו אור ירוק לא תורמת הרבה לשינוי התרבות ויכולות נהיגה של נהגים ולכן חשבתי על הרעיון.

הרעיון:

עמותה ללא מטרות רווח כמובן ועם מתנדבים ברחבי הארץ עם ניסיון נהיגה של כמה שנים שיעזרו לאותם צעירים וצעירות שקיבלו את הרישיון או שלא נהגו הרבה זמן ולא בטוחים בנהיגה ושנדרשת להם עזרה ועל מנת לנהוג בטיחותי ואם סוג של ביטחון מינימלי, ולרכוש ידע רב המצוי בקרב נהגים עם ניסיון בתמורה לסכום סמלי ביותר.

התחלתי קצת לקרוא על תנאים להקמת עמותה ואחד הטיפים הוא שהיו בה כמה חברים ולא אחד. ובכללי אני חושב שעדיף שהיו כמה אנשים ולא אדם אחד. לכן אני פונה כאן לכל החברים בין וותיקים או חדשים ומנהלים שאם אתם חושבים שזה רעיון טוב ויש לכם רצון לעזור להקים עמותה כזאת או אתם חושבים להיות חלק מהמתנדבים אשמח לקבל ממכם הערות, בקשות, שאלות ועזרה כמובן.

יש לציין שעוד לא התחלתי בשום תהליך ולכן אני משתף כאן בפורום עם אנשים שנמצאים כאן כדי לשנות קצת את התרבות הנהיגה בישראל.

**אשמח אם תגיבו ותשאלו שאלות. ואם יש אנשים כאן שיוכלו לכוון אותי לכיצד להרים דבר כזה אני הודה לכם מאוד אם תגיבו.

ד"א חשבתי על שם לעמותה "דרכים טובות" כדי שכולנו ניסע בדרכים טובות :wink:

החיים הם כמו....

פורסם

רעיון מצויין ואני ישמח להיות חלק מהעמותה.

לצערי אין לי ידע בהקמת עמותות אבל אם אוכל לעזור במשהו- אשמח.

פורסם

אין לי נסיון בהקמת עמותות, אבל הנושא קרוב גם לליבי. אשמח לסייע בתהליך.

יש לי ידע בנהיגה מתקדמת, בניית אתרים, ניהול מוצר, ניהול פרוייקטים, מחקרי שוק, עיצוב ועוד...

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

בכיף. אני אמשיך לקרוא על כל העניין העמותה וכיצד ניתן לגייס תרומות אבל הכי חשוב זה שיווק.

אחכה שעוד אנשים יקראו את השרשור ואולי יגיבו או יכתבו עוד חברים.

החיים הם כמו....

פורסם

מיכאל,מקווה שלא שכחת אותי : )

אם אתה לא פנוי ,אני ישמח אם תתן לי המלצה על מישהו טוב שאתה מכיר.

(אפשר בפרטי).

אהרון.

פורסם

הרעיון נשמע טוב מאוד,

אבל השאלה איך הציבור יקבל אותך אחרי כל השטויות שאור ירוק מספרים לכל העולם, וממה שאני רואה רוב האנשים מאמינים להם כאילו מדובר באיזו תורה קדושה.

אני מאוד בעד תרבות נהיגה והקניית תרבות נהיגה לנהגים חדשים וצעירים, ואני בעצמי הייתי שמח לעזור במידת האפשר והצורך במידה ותצליח לעשות משהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שאור ירוק ימשיכו לספר עד כמה המלחמה על דוחות מהירות מוצדקת. הם מזמן לא משנים כלום לטובת התרבות. אני בסך הכול רוצה לעזור לצעירים ואפנה גם להורים שירצו שהילד שלהם יעבור הדרכה קצרה עם אדם מנוסה תמורת תרומה לעמותה. אני לא חושב לעשות מחירון נמוך אלא כל אחד כמה שיכול או רוצה לתרום. מישהו יתרום 30₪ ומישהו גם 100.

החיים הם כמו....

פורסם

רעיון מצויין !!

אשמח להיות אחד המתנדבים, ולתרום מהידע שלי :)

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם (נערך)

הרעיון בבסיסו מעולה. כל הכבוד על היוזמה והנכונות להוציא אותו לפועל. אני יותר מאשמח להיות חלק מהפעילות ואשמח לעזור ולהדריך נהגים חדשים/צעירים/וותיקים וחלודים /כל דבר אחר.

א-ב-ל. שאלה אחת עולה לי לראש. מה הרף להתקבל כמדריך? אני רואה שיש היענות גבוהה מאוד של חברים, אבל מי מחליט שהם (אנחנו לצורך העניין) יכולים להדריך נהגים ולא נשריש בהם הרגלים שגויים או אף מסוכנים?

מי אחראי משפטית ברגע שאחד המודרכים עושה תאונה שבוע אחרי ההדרכה והורג ילד על מעבר חצייה ולהגנתו אומר ש"ככה אחד המדריכים מקארס פורום לימד אותי"?

בכל אופן, הרעיון, כמו שאמרתי, מעולה ואני אשמח לקחת בו חלק. אבל אני חושב שצריך "לגהץ" קצת את כל העניין.

עריכה: שיהיה ברור, אני לא מדבר על אף אחד מהמגיבים, אני לא מכיר אף אחד באופן אישי או את כישורי הנהיגה של כל אחד מהם.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אולי מבחן כלשהו בסימולטור או בסרטון DVR, לראות איך נהג מגיב במצבים מסוימים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מניח שקודם כל רוצים לראות שיש בכלל היענות.

דבר שני אני דיי משוכנע שהרוב הנהגים שיציעו את עצמם, הם בעלי נסיון נהיגה גדול יותר מה'מודרכים', ובכל מקרה יוכלו לתרום להם ולעלות יותר את הביטחון.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם

הרעיון נשמע טוב . לא הבנתי את החלק של תרומה לעמותה ,האם המתלמד צריך לתרום לעמותה ? לא נשמע לי הגיוני וזה כבר יוריד מאוד את ההענות . המימון לעמותה לדעתי צריך לבוא ממקורות אחרים.

במידה ורעיון זה יצא לפועל אשמח לתרום מזמני להדרכה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תודה חברים, זה באמת רק מחזק אותי ונותן לי מוטיבציה.

היום היחתי אצל עורך דין שמנהל בעצמו עמותה והוא הבטיח לעזור.

כמובן לאחר שאני לכתוב עקרונות אז הרבה שאלות יועלו וגם אצטרך לחשוב על תשובות.

לגבי התרומה- לא יהיה שום חיוב או רמיזה. רק אם אותו אדם ירצה או שקרוב שלו ירצה אז זה יהיה מבורך. אני אחפש מקורות חיצוניים.

העניין שאין הוצאות, אני מתנדב יחד עם חברים פה שירצו ויוכלו לעזור בזמנם החופשי ואולי יצטרפו עוד אנשים בהתנדבות. אז בשוטף אין הוצאות חוץ מאגרה שנתית. משאד ומזכירה יש לי בגלל היותי עצמאי.

אני אשמח אם מישהו ירצה להיות בועד של העמותה. כי עדיף שהיו כמה חברים בועד וכך יותר קל לאשר עמותה. כל מה שזה מצריך זה לקיים ישיבה (אפילו בסקייפ או טלפון) ולנהל מדיניות. אז מי שרוצה להצטרף תרשמו לי בפרטי. העניין להרים את זה לעט, לעט ובלי לחץ כי כולנו אנשים שעובדים קשה והרבה זמן אין.

החיים הם כמו....

• תוכן חדש...