Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש את סוג החנויות שאנו מכירים מרח' הר-ציון בת"א, אבל באזור השרון. ספציפית במרחק נסיעה קצרה מכפר-סבא.

זקוק לכל הרכיבים שניתן לראות על המעגל הנ"ל:

20140528_105636.jpg

מכירים מקום שמתאים לתיאור הזה? אשמח אם תספרו לי עליו.

בתודה מראש.

פורסם (נערך)

אהלן ואדים,

יש לך את אריהב בנורדיה אם זה מספיק קרוב בשבילך.

http://www.arihav.com/reachus.php?lang=heb

עריכה: איך יכולתי לשכוח את סידב כמובן, בהוד השרון:

http://www.cidevelectronics.com/cidev/site/hebrew/cidev.asp

אני יודע שעבדנו איתם בתור חברה, יכול להיות שהם מוכרים גם ליחידים.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

יש אחד קשיש, בקצה המזרחי של רח' סוקולוב בהרצליה, בצד הדרומי של המדרכה.

הוא לא ברמה של החנויות בהר-ציון. כבר אכזב אותי לא פעם.

אבל בשבילי זו קפיצה ברגל. לומר לך לבוא במיוחד מכפר-סבא, אין לי אומץ.

יש מצב שהוא יגרד לך הכל, ובסוף יתקע על איזו דיודה סטנדרטית. ועוד תסתבך בגללו עם פקחי החניה היעילים מידי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש אחד ברחוב בורכוב ברעננה, 50 מטר מאחוזה,

חנות קטנטונת שקיימת כבר משהו כמו 20 שנה-

לא יודע אם יש לו את מה שאתה מחפש אבל הוא נחמד מאוד ואני בעד עסקים קטנים :-)

פורסם

~

תודה לכולם.

את האדון הג'ינג'י ברעננה ("דרגיל" קוראים לעסק ויצחק שמו של הבחור למיטב זכרוני) אני מכיר עוד מלפני אותן 20 שנה כשגרנו שם. איכשהו שכחתי שיש לו גם רכיבים, בהחלט שווה קפיצה. על אריהב שמעתי דברים טובים ומסידב אפילו יש לנו חבר פורום, אם לא אמצא את מבוקשי ברעננה אצור קשר עמם. את הרצליה נשאיר אם כך בתור מוצא אחרון.

אגב, יש (או לפחות הייתה פעם) חנות בנתניה בשם "רכיבים". לשם אני לא הולך מתוך פרינציפ, כי עם תודעת השירות שלהם עדיף כבר לנסוע לת"א.

פורסם (נערך)

קשה לי להאמין שתוכל לרכוש את כול הרכיבים של המעגל בתמונה שצירפת מהסיבות הבאות:

מהתמונה אני מסיק שהמעגל הוא ספק כוח או חלק מספק כוח (תקן אותי אם אני טועה).

מכול חנויות האלקטרוניקה שאני מכיר היחיד שיכול לעזור לך בצורה מקצועית עם בחירת הרכיבים למעגל

מבלי שתצטרך לזהות בעצמך את הרכיבים כלומר לתת לו את המעגל ליד והוא ינסה למצוא לך רכיבים הוא דוד מסימן טוב אלקטרוניקה (הוא מהנדס במקצועו).

בשאר החנויות לרוב אלא מוכרים שאין להם שום קשר לאלקטרוניקה חוץ מאשר למכור.

1. השנאי המחובר למעגל המודפס אין עליו שום סימני זיהוי ולא רוכשים שנאי לפי מידות חיצוניות (צריך לאפיין את תכונות השנאי).

2. הסליל בצד ימין למעלה בצבע שחור גם אין עליו זיהוי וגם לא קיים בארץ מבחר (צריך לאפיין את תכונות הסליל).

3. את 2 הטרנזיסטורים כנראה תוכל לרכוש דומים או תחליפיים.

4. את 2 הקבלים או הוריסטורים בצבע כחול ניתן להשיג.

5. הקבלים הקירמיים והאלקטרוליטים וגם הנגדים אין שום בעיה להשיג.

כול הנאמר מתייחס לחנויות אלקטרוניקה כמו סימן טוב או אבן אלקטורניקה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

~

תודה, מרק.

מדובר בספק כח של שולחן אור Medalight LP-1624, מוצר שנמצא בשימוש רחב אצל זייפני צ'קים ובתי דפוס. במכשיר יש שניים כאלה ושתי נורות פלורסנט 24W, אשר אחת מהן חדלה לפעול. החלפת נורה לא עזרה ומהמעגל עולה ריח שרוף (במיוחד מהסליל אם אני לא טועה). תיקון אצל היבואן הוא יקר מאד ולא מאריך ימים, לכן חשבנו שכדאי פשוט לקנות את כל הרכיבים ולהתחיל להחליף אותם לפי הסדר, עד שיחזור לעבוד.

אתה מדבר על סימן טוב, אני מניח שהכוונה לאלו שיושבים בפ"ת, הם נראים כמו חברה גדולה למדי. איך אני מאתר שם את הדוד הזה?

פורסם (נערך)
~

תודה, מרק.

מדובר בספק כח של שולחן אור Medalight LP-1624, מוצר שנמצא בשימוש רחב אצל זייפני צ'קים ובתי דפוס. במכשיר יש שניים כאלה ושתי נורות פלורסנט 24W, אשר אחת מהן חדלה לפעול. החלפת נורה לא עזרה ומהמעגל עולה ריח שרוף (במיוחד מהסליל אם אני לא טועה). תיקון אצל היבואן הוא יקר מאד ולא מאריך ימים, לכן חשבנו שכדאי פשוט לקנות את כל הרכיבים ולהתחיל להחליף אותם לפי הסדר, עד שיחזור לעבוד.

אתה מדבר על סימן טוב, אני מניח שהכוונה לאלו שיושבים בפ"ת, הם נראים כמו חברה גדולה למדי. איך אני מאתר שם את הדוד הזה?

סימן טוב אלקטרוניקה (החנות הקטנה) עד לפני שנה המיקום שלהם היה בת"א ברחוב וולפסון, הייבואן יושב בפ"ת כאשר הייבואן היה מתעסק במכירה לחברות גדולות.

היום הם יושבים באותו בניין של הייבואן סימן טוב אלקטרוניקה וקיימת גם חנות למכירת רכיבים לבודדים שאותה מנהל בחור נחמד בשם דוד.

הלינק שצירפת נכון.

** שים לב !

לא בטוח שלדוד או לאחד העובדים יש תמיד את הזמן לאפיין את הרכיבים אשר מולחמים על המעגל המודפס.

אם אתה יכול להכין רשימה מסודרת של הרכיבים זה מצב עדיף.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

זה ספק AC? מה הוא מוציא בכלל?

אולי יהיה יותר זול ואפקטיבי להזמין מאיביי 10 ספקים עם נתוני יציאה זהים בכמה גרושים?

ולגבי תיקון - אתה בטח לא צריך את כל הרכיבים.

נסה להבין מה הרכיב התקול. לפעמים רואים ויזואלית.

כמובן שרצוי לאמת עם מכשיר מדידה.

הסליל הקטן וגם ליפופי השנאי אמורים להימדד ככמעט קצר. אפשר בד"כ למדוד גם בלי לשלוף אותם מהמעגל.

את הטרנזיסטורים גם אפשר למדוד (במצב מדידת דיודות ברב מודד) בלי לשלוף אותם.

נגדים גם ניתן למדוד, אם כי בתלות ביתר המעגל ייתכן שתקבל ערך שקול נמוך יותר. מה שכן - אם תמדוד ערך שקול גבוה מהערך הרצוי של הנגד אז בינגו.

לא מזמן החלפתי 2 קבלים (קטנים. 4.7uF אלקטרוליטיים) בספק של מקרר יינות והוא חזר לעבוד כמו נינג'ה. בהתחלה חשדתי בטרנזיסטורים אבל ראיתי ויזואלית סימנים של חומצה יבשה ליד החיבורים של אחד הקבלים אז החלטתי להחליף אותם (עזרה גם העובדה שהיו לי קבלים כאלו בבית. טרנזיסטורים מיוחדים - לא)

לאחר שליפת הקבלים מהמעגל מדידה במכשיר למדידת קבלים אישרה שהם היו דפוקים.

עד היום החלפתי קבלים והחזרתי לעבודה תקינה:

2 ממירים לקליטת לווינים (של קרוב משפחה)

2 לוחות אם של מחשבים

1 ספק כח של מקרר יינות

1 ספק כח של מחשב

ובטח יש עוד, לא זוכר.

לא הצלחתי להחזיר למוטב והרמתי ידיים:

1 מודם-ראוטר של בזק

1 לוח אם של מחשב

1 מכשיר אל פסק

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

~

נסיעת עבודה לחולון אפשרה לי להגיע לסימן-טוב מוקדם מהצפוי, כבר היום. מסתבר שיש להם שם חנות נקיה ונחמדה בבניין הצמוד ל"חשמל ישיר", ומדי פעם אפילו אפשר למצוא חניה במרחק הליכה (עדיף על המצב בדרום ת"א בוודאות). דוד והבחור הנוסף במקום עובדים לאט אך יסודי, בסופו של דבר מצאו את הזמן וענו לי על כל השאלות.

מסתבר שע"מ לאפיין את הרכיבים שלי הם צריכים להיות תקינים (יופי, זה כל הפואנטה...) ומופרדים מהמעגל, לכן קבענו להיפגש בשבוע הבא כשאביא להם את המעגל הנוסף והתקין מאותו מכשיר. מקווה שיצא מזה משהו, כי את רוב הרכיבים דוד אמר שיש להם במלאי. בצילום מעל לא רואים זאת, אך יש על הלוח מספר אלמנטים שקל לזהות כתקולים, למשל קבל שהתפוצץ וסליל שמריח שרוף.

סה"כ חוויית ביקור נחמדה. טוב לדעת שיש מקום כזה קרוב למשרד ואין צורך לנסוע במיוחד עד ת"א בפעם הבאה שיש לנו איזה פרוייקט אלקטרוני.

תודה לכולם, אעדכן בהמשך איך הנושא נסגר.

פורסם

אני שמח שיצאת מרוצה (קשה לרצות אותך ? :wink:). אני מכיר את דוד כבר יותר מ-15 שנים ואת החנות כבר יותר מ-20 שנים וקצת לכן המלצתי עליהם כאפשרות מספר 1.

מכיוון שהחנות מקושרת לייבואן אלקטרוניקה יחסית גדול הסיכוי להשיג אצלם את הרכיבים הוא יחסית גדול לעומת חנויות אחרות.

אם אתם זקוקים לקבלים אלקטרוליטים מיוחדים או עם ESR נמוך וציוד הלחמה של HAKKO הייבואן שלהם הוא " אלקטרוניקה הר ציון" בת"א.

יש לך התרשמות משאר החנויות שהומלצו לך כאן באשכול ?

הבעיה היחידה שאני רואה זה עם הסליל בצבע שחור והשנאי.

פורסם

את הסליל פשוט תמדוד עם רב מודד (כשהוא בתוך המעגל) במצב התנגדות. הוא אמור להיות כמעט קצר. אם זה המצב אז הוא לא שרוף.

יכול להיות שמה שאתה מריח זה הקישקעס של הקבל שעפו על הסליל והתבשלו עליו.

תחליף כבר את הקבל המסכן הזה ולדעתי סיכוי של 80% שהמעגל יחזור לעבוד כמו נמר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...