Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי במוסך בקשר לחום מנוע שעולה מאט

במוסך הנציג שרות בדק את הרכב ואמר לי שזה משאבת מים

הוא השאיר את הרכב מונע ופתח מעט את המיכל עיבוי והמים ישר התחילו לעלות הוא סגר ולא נתן למים לצאת

הוא אמר שאם זה לא משאבת מים אז זה ראש מנוע

שאלתי במוסך אחר

הנציג ענה לי שהמים עלו והיו יוצאים לא בגלל המשאבת מים אלא בגלל שיש גזים במערכת וזה משהו אחר במנוע

מוסך הראשון דורש 2500 שקל חלפים מקוריים

מוסך שני דורש 2200 שקל חלפים לא מקוריים

איך אפשר לדעת מה הבעייה

פורסם

פנה אליהם שוב בקש שיעשו בדיקת דליפת לחץ ממערכת הקירור. אם אתה מאיזור המרכז פנה למוסך רון, מומלץ מאוד בפורום מאיזור המרכז תוכל לקרוא עליו בפורום חוות דעת

פורסם

מה זה בדיקת לחץ ממערכת קירור

איך בודקים את זה

המוסך הראשון לקח לי 300 שקלים על הבדיקה אמר שיוריד לי אותם אם אני יעשה את הטיפול אצלו

כמה עולה הבדיקת לחץ הזה ?

פורסם

בדיקת לחץ זה הדבר הכי פשוט בעולם. מחברים משאבה ידנית (כמו של אופניים) עם מד לחץ אויר, לפתח של הרדיאטור ומתחילים לנפח, מנפחים עד הלחץ המתאים משאירים ומחכים משהו בין רבע שעה לחצי שעה.

כשחוזרים מסתכלים אם הלחץ ירד ומסתכלים על הצינורות לראות אם הלחץ גרם לנזילה של נוזל מאחד מהם.

עלות הבדיקה לא יותר משעת עבודה של מוסך.

אולי יותר משתלם כבר לקנות את המשאבה הזו ולבדוק לבד... מעניין כמה היא עולה. זה לא אמור להיות יקר.

פורסם

היתקשרתי למוסך רון

הוא אמר שבדיקה כזאת עולה 400 שקל

בכל אופן את ממליצים קודם לעשות את הבדיקה הזאת

לפני שאני מחליף משאבת מים ?

פורסם

מוזר. אתה בטוח שביקשת בדיקת לחץ למערכת הקירור? ולא בדיקת לחץ בבוכנות/קומפרסיה?

פורסם

זה נושא אחר, בגלל זה שאלתי.

האם יורד לך מפלס נוזל הקירור מאז הבדיקה? כמה נסעת מאז?

פורסם
האם יורד לך מפלס נוזל הקירור מאז הבדיקה

לא יורד

ולא נוזל

לא נסעתי הרבה

לא הנעתי את הרכב מאתמול שחזרתי מהבדיקה

אבל אני נוסע עם הרכב כבר שבועיים ככה

ואין נזילות ואין חוסר במים

רק מידי פעם עולה החום וחוזר אחרי כמה דקות

פורסם

הייתי במוסך רון היום בבוקר

רון בדק את הרכב ואמר שהחום מנוע יכול להיות מכמה סיבות

וכרגע עדיף לא לגעת בזה

כי החום זה בין 90 ל 100

הוא אמר שאם זה היה עולה מעבר ל 100 ונשאר שם אז היה צריך לסדר את זה

בקשר להחלפה של משאבת מים ורצועת תזמון

בפעם האחרונה שהחלפתי ברכב רצועת תזמון ומשאבת מים הייתה ב 2007

מאז נסעתי 47000 קילומטר

הוא אומר שיש עוד זמן עד שיהיה צריך להחליף

וגם אם אני יחליף לא בטוח שזה יפתור את הבעייה של החום כי זה יכול להיות מדברים אחרים

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף את הכל תבדוק טרמוסטט יכול להיות שהוא תקול, בשברולט אופטרה שהייתה לי גם החום היה עולה ואז יורד הטרמוסטט היה רקוב ולא היה נפתח בזמן ולכן המאוור לא היה פועל החלפתי אותו לבד בבית עבודה של 20 דקות והחום השתפר, אצלי גםבסוף החלפתי את הרדיאטור כי בעליות הרכב התחמם כנראה שהוא כבר היה סתום ולא היה מעביר מספיק מים לקירור המנוע כאשר התאמץ, לא תיארת מתי זה קורה עליות? כביש ישר? עומד ברמזור/פקק?

אצלי דרך אגב הלחץ מים היה תקין ולא היה איבוד הוזל קירור. הטרמוסטט לרוב נמצא בצד שמאל בקדמת בלוק מנוע והוא מתחבר לצינור העליון של הרדיאטור כאשר הוא נפתח הצינור התחתון צריך להיות באותו חום של העליון תבדוק את זה לרוב הוא נפתח בסביבות ה95/96 מעלות ותראה שהמאור נכנס לפעולה.

אני לא יודע בדיוק היכן ממוקם הטרמוסס בסיאט לאון אם מישהו יודע בדיוק שיסביר לו בבקשה חבל לעשות טיימניג ומשאבה אם הם תקינים.

פורסם

7 שנים מההחלפה האחרונה והוא אומר שלא צריך להחליף טיימינג? אז מתי כן?

פורסם

כתבתי ההמאווררים עובדים

הרכב מתחמם בעיקר שהוא עומד ברמזור / פקק מגיע ל 100 מעלות

שאני מתחיל ליסוע החום יורד לבין 90 ל 100

קרוב יותר ל 90

• תוכן חדש...