Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוסך שמשלם מיסים ועובד חוקי ונקי, לא חושב שהוא יקח לך פחות מ100 לשעת עבודה.

אני משלם 150 לשעת עבודה והבנתי שזה זול (למורשה).

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מכעיס פה את כל בעלי המקצוע בפורום כי כל תגובה שלך מורידה את הענף לזנות ממש

אצלך כולם גנבים ושודדים על זה שכלל מחייבים משהו

וזה עוד לפני שאני מתחיל לדבר על העיצות שלך שחלקם לא נכונות ומטעות

פורסם
אתה מכעיס פה את כל בעלי המקצוע בפורום כי כל תגובה שלך מורידה את הענף לזנות ממש

אצלך כולם גנבים ושודדים על זה שכלל מחייבים משהו

וזה עוד לפני שאני מתחיל לדבר על העיצות שלך שחלקם לא נכונות ומטעות

לא מפתיע אותי שאתה מגיב כך.

כל בעל מקצוע פה כבודו במקומו מונח אז בבקשה ממך אל תכניס לי מילים לפה כי לא כולם שודדים ולא כולם גנבים אך מה לעשות שגם לא כל המוסכים ישרים כמו סרגל וגם על זה למען ההגינות צריך לתת את הביקורות. תאמין לי שגם אני מייחל ליום הזה שנוכל לגשת למוסכים בהרגשה טובה בלי חששות כלל.

פורסם (נערך)
לא היתכוונתי למוסכים מורשים בוקי. ישנם מוסכי מידרכה שזה המחירים שהם ייגבו ואני גם מכיר כאלה רק לא באיזור של פותח השירשור.

מוסכי מדרכה זה לא מוסך ואין על זה מה להתווכח. חאפרים שעושים עבודה באיזור מגורים עם בוק וחצי ומחליפים שמן מנוע+נוזל קירור ושופכים אותו לתעלת הביוב וגובים עבור העבודה 150 שקלים זה לא מוסך זה פושע ולכן המחירים הם בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

האם מומלץ להוסיף פשוט וולאו ירוק למים הירוקים שישנם ( בעלים קודמים ) או לרוקן ולשים חדש? זה לא מתכון לנזילות אחר כך? השמן שכרגע ברכב הוא עבר 3000 ק״מ בערך . אין לי מושג איזה איכות. לחכות עם ההחלפה עד עשר אלף או להחליף?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חסר מים שצריך להוסיף? אם לא, אין מה לגעת.

אם לפי הוראות היצרן צריך להחליף נוזל קירור כל X זמן, ואתה יודע שלא עשו את זה, תחליף הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אני לא טועה הפילטר שמן אצלך הוא טבול ולא חיצוני.

כאחד שמטפל בצרפתייה שלו בעצמו, תפנה לך גג שעה לביצוע עבודה כזו, ותבצע אותה בעצמך זה לא מדע טילים סהכ טיפול קטן.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם
חסר מים שצריך להוסיף? אם לא, אין מה לגעת.

אם לפי הוראות היצרן צריך להחליף נוזל קירור כל X זמן, ואתה יודע שלא עשו את זה, תחליף הכל.

כן. זה מתקרב כבר למינימום. אני לא יודע אם הוחלף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
מאור אתה לצערי קצת לא מחובר למציאות.

גם מוסך סופר דופר הוגן לא יקח לך על החלפת שמן ונוזל קירור רק 50 ש"ח מהסיבה הפשוטה שאחרי תשלום מע"מ, מס הכנסה, משכורת לעובדים, ארנונה, מים, חשמל וכו' מה 50 ש"ח האלו ישארו בכיס של בעל המוסך אולי 10-20 ש"ח ובשביל הסכום הזה פשוט לא שווה להתעסק.

גם אם זה רק רבע שעה. (מה גם שזה לוקח קצת יותר זמן אם סופרים מרגע כניסה למוסך עד רגע העזיבה).

גם אל תשכח לדרוש אחריות מקיפה על העבודה, הרי שילמת 50 שקל. :shock:

רק בגלל זה אני לא מתעסק עם ישראלים, וואלה הכי טוב להיות שכיר. היום אני עוזר ועובד עבור עצמי ועל רכבים רק של המשפחה.

רק להתעסק עם אנשים יכל להוציא אותך מדעתך, באמת כל הכבוד למנהלי המוסכים. היום כבר להיות בעל מקצוע זה לא מספיק.

50 שקל זה 10 יורו או בלחץ 15 דולר... חבל להוציא את הכלי עבודה מהמגירה.....:lol: שישארו נקיים עדיף על ה 50 שקל.

פורסם
לא מפתיע אותי שאתה מגיב כך.

כל בעל מקצוע פה כבודו במקומו מונח אז בבקשה ממך אל תכניס לי מילים לפה כי לא כולם שודדים ולא כולם גנבים אך מה לעשות שגם לא כל המוסכים ישרים כמו סרגל וגם על זה למען ההגינות צריך לתת את הביקורות. תאמין לי שגם אני מייחל ליום הזה שנוכל לגשת למוסכים בהרגשה טובה בלי חששות כלל.

זה הרושם שאתה מייצר כמעט בכל תגובה שלך

היום הזה שאתה מייחל אליו הגיע מזמן ואתה יכול לשאול הרבה מוסכים ובעלי מוסכים שנותנים שירות מעולה והלקוחות מרוצים וחוזרים שוב ושוב גם למוסכים המורשים של היבואן

פורסם (נערך)
כן. זה מתקרב כבר למינימום. אני לא יודע אם הוחלף.

האוטו נוסע טוב?

שים גלון וולאו בבגאז׳, תעקוב אחרי המפלס, הוא לא אמור להשתנות בזמן הקרוב, אם משתנה אז יש בעיה.

אין קשר להחלפה ולנזילות אם המערכת פועלת טוב.

מה הכוונה פ.שמן טבול? אני אשמח לקצת מידע ומה ההבדל בעבודה.

לא ראיתי כזה בחיים או שראיתי ולא שמתי לב להבדל.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
זה הרושם שאתה מייצר כמעט בכל תגובה שלך

היום הזה שאתה מייחל אליו הגיע מזמן ואתה יכול לשאול הרבה מוסכים ובעלי מוסכים שנותנים שירות מעולה והלקוחות מרוצים וחוזרים שוב ושוב גם למוסכים המורשים של היבואן

אין ספק בכלל שישנם מוסכים שנותנים שירות מעולה וגם אני בזמנו חוויתי זאת מכמה בעלי מקצוע פה כמו צביקה קרבורטורים וחיים יוד אך שוב אני אומר, יש גם לא מעט מוסכים שמתיימרים להיות כאלה אבל הם לא! ומי כמוך שמעורב המון בכל מה שניכתב פה בפורום אני בטוח שאתה לא יכול לשים יד על הלב ולומר שאחוז הציפיות ממוסכים בכללי גבוה כמו שמצפים שיהיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הכוונה פ.שמן טבול? אני אשמח לקצת מידע ומה ההבדל בעבודה.

לא ראיתי כזה בחיים או שראיתי ולא שמתי לב להבדל.

בפילטר טבול פותחים את בית הפילטר ומחליפים רק את אלמנט הסינון שבפנים. זה דומה בעיקרון לפילטר סולר של משאיות צבאיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין ספק בכלל שישנם מוסכים שנותנים שירות מעולה וגם אני בזמנו חוויתי זאת מכמה בעלי מקצוע פה כמו צביקה קרבורטורים וחיים יוד אך שוב אני אומר, יש גם לא מעט מוסכים שמתיימרים להיות כאלה אבל הם לא! ומי כמוך שמעורב המון בכל מה שניכתב פה בפורום אני בטוח שאתה לא יכול לשים יד על הלב ולומר שאחוז הציפיות ממוסכים בכללי גבוה כמו שמצפים שיהיה.

אז יש עשבים שוטים אבל מפה עד להוריד כל עבודה לזנות עם משפטים כמו זה צריך לעלות גג עשרים שקלים או לא אמורים לחייב על בדיקה או תחליך מייד מוסך או השחילו אותך מבלי להיות בקי בעובדות ועוד מגוון פנינים

פורסם
בפילטר טבול פותחים את בית הפילטר ומחליפים רק את אלמנט הסינון שבפנים. זה דומה בעיקרון לפילטר סולר של משאיות צבאיות.

הבנתי תודה, זה פשוט להחלפה כמו פילטר רגיל לפי מה שראיתי ביוטיוב.

יש איזה הבדל מבחינת ביצועי הסינון\ משתנים אחרים בין סטנדרטי לבין טבול?

• תוכן חדש...