Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות החליפו רב יצרני הרכב את אורות החנייה הרגילים בתאורת לד בצורות שונות.

לאחרונה שמתי לב לאופנה חדשה, רכבים שנוסעם בשעות החשיכה כאשר תאורת הלד דולקת ללא אורת הדרך. ברור לי לגמרי שזה לא במקרה, ושנהג הרכב חושב לעצמו שזה יותר "מגניב" (במילעל) לנסוע כך. האמת, יש בזה משהו,ג'יפ שחור של קאיה עם תאורה שכזו, עושה פוזה של מינימום x6 עד לרגע שהוא מתקרב. כניראה שפוזה חשובה יותר מבטיחות לחלק מהנהגים. "לא שמתי לב" יאמר אותו נהג לשוטר שיעצור אותו. "חשבתי שאני על אורות מלאים, מצטער". הרבה מהשוטרים יוותרו לנהג כזה. ברגע שהשוטר יתרחק הוא שוב יחזיר את מתג האורות למצב חנייה ויהיה מבסוט מעצמו כל פעם שיעמוד ליד חלון ראווה של חנות שיאשר לו שהפוזה עדיין כאן.

אני לא בא לחנך אף אחד. מי שרוצה לנסוע עם אור חנייה בלבד שיסע, הוא מסכן את עצמו. שכן יכולת הראות שלו למרחק נפגמת. הבעיה היא שבחלק מהרכבים, בעיקר הקוריאניות, קאיה יונדאי ושות..., במצב שמדליקים אורות חנייה בלבד (לד) אין אורות אחוריים. וזה כבר מסכן לא רק את אותו נהג אלא גם את הסובבים אותו.

ההצעה שלי, לכל מי שעדיין חשובה לו הפוזה, וברכב שלו אין אורות אחוריים בזמן שמדליקים רק אור חנייה שייגש לחשמלאי שיסדר לו שידלקו גם האורות האחוריים באותו מצב. או שיעלה לכאן תמונה של מפת הפיוזים מספר הרכב ויסבירו לו כאן איך עושים ג'אמפר פשוט ומסדרים את הבעייה.

אני יודע, זה לא חוקי, אבל לפחות הפוזאיסטים לא יסכנו אחרים.

נסיעה בטוחה לכולם.

פורסם

לא מדובר באורות חניה, ולדעתי גם לא מדובר בענין של פוזה.

מדובר באורות DRL שדולקים מרגע שמסובבים את הסוויץ'. אורות אלו במרבית המקרים הינם רק לפנים ולא מאחור.

"להוסיף חטא על פשע", בחלק מהרכבים גם תאורת הדשבורד נדלקת עם סיבוב המפתח, מה שגורם לחלק מהנהגים לחשוב שכבר הדליקו אורות, ובסביבה עירונית קשה להם להבחין בכך.

פורסם

אתקן אותך ביונדאי כאשר מדליקים אורות חנייה גם האורות האחוריים נדלקים.

אני מאוד לא תומך במה שכתבת מכיוון שאורות "DRL" מאווד מסנוורים ואם ילכו לחשמלאי סביר להניח שהוא רק יגרום לזה להדלק ולא יתקין מתג ששולט על עוצמת ה DRL.

לכן הפתרון הפשוט והיעיל הוא להדליק אורות!

חוץ מזה ברגע שאתה רק עם אורות חנייה הראייה קדימה נפגמת קשות, לא מומלץ בכלל ומי שעושה את זה כנראה רק משחק עם הגורל שלו ועם הפרה שהוא לא יראה בבין עירוני הקרוב שיעבור בו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

רכבים חדשים כאלו כבר באים עם חיישן אור אז בחושך האורות כבר נדלקים לבד, אלה אם כן הנהג בעצמו מבטל את זה כל פעם שנכנס לרכב. אני לא מבין למה אנשים רואים בזה "פוזה" זה כמו לנסוע עם אורות ערפל באמצע היום, חוץ משאני אני אומר לעצמי "מטומטם מה הוא לא רואה את האורות ערפל דלוקים". המקרה שמדובר יצא לי פעם אחת לראות וחבל שלא נכנס גדר בטיחות באיזה סיבוב אולי ככה היה מלמד אחרים מה לא לעשות.

פורסם

אורות DRL מסנוורים? ממתי?

הרבה מכוניות מודרניות מצויידות בהם, והם עובדים כל זמן שהפנסים הראשיים לא עובדים. מן הסתם היצרן לא היה מוסיף אורות מסנוורים.

פורסם

אכן מדובר באורות DRL שעובדים תמיד (חוץ מכאשר עובדים אורות הדרך) מרגע הנעת המכונית.

הפנסים האחוריים לא נדלקים במצב כזה כי החוק (האירופאי מהכמה שנים האחרונות והקנדי מאמצע שנות ה- 90) לא דורש מהיצרנית לשים כאלה.

4ריל - אתה תתפלא לשמוע לכמה מעט מכוניות חדשות יש היום חיישני אורות, במיוחד כשמדובר בגרסאות הלא מאובזרות.

נמסיס - כן, DRLים, מאוד (מאוד מאוד מאוד) מסוונרים. עצם התפקיד שלהם הוא לגרום לכך שהרכב שעליהם הם מותקנים ייראה טוב גם ביום, בשביל זה צריך נורות חזקות מאוד. תוסיף לזה את העובדה שאלומת האור שהם מפיקים לא מכוונת למקום ספיציפי כמו אורות דרך אלא פשוט מפוזרת. בקיצור, מאוד לא נעים לפגוש כזה דבר בכביש חשוך. זאת לדעתי, בניגוד לאורות ערפל שלא באמת מסנוורים כי הם מכוונים נמוך מדי ויסנוורו נהג שבא מולך רק עם אתה עולה על פס האטה).

אני מסכים עם טום_22, הסיבה באמת הרבה יותר פשוטה מ"פוזה" נטו, לוח המחוונים נדלק ישר עם סיבוב המפתח, מה שלא היה קורה עד לפני מספר שנים, בהרבה מכוניות אין אינדיקציה לאורות מעבר שנדלקים, כל זה פלוס סביבה יחסית מוארת נותן אנשים שפשוט שוכחים להדליק אורות. יותר מזה, ה-DRL נותן קצת אור קדימה ויכול אפילו לבלבל את המאוד מעופפים ולגרום להם לחשוב שהם כן נוסעים עם אורות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא יודע, לטעמי אורות היום לא מסנוורים יותר מאשר אורות הדרך. הבעיה העיקרית היא חוסר בפנסים אחוריים שזה כבר מסוכן. אבל האמת, לא נתקלתי בהרבה כאלה. אצלי הבורר יושב פשוט על מצב אוטומטי וחסל.

פורסם
אורות DRL מסנוורים? ממתי?

הרבה מכוניות מודרניות מצויידות בהם, והם עובדים כל זמן שהפנסים הראשיים לא עובדים. מן הסתם היצרן לא היה מוסיף אורות מסנוורים.

אכן מסנוורים.הdrl,מתעמעמים עם הדלקת אורות הדרך,לזה הם תוכננו ולזה התכוון היצרן, הבעיה שיש אנשים שהפוזה חשובה להם יותר מהחיים ונוהגים ללא אור דרך בחשיכה ואז הdrl עובד בעוצמה הגבוהה יותר ומסנוור.

ועוד לא דיברנו על אלו ששמים לד בשקל תשעים באור חנייה ונוהגים איתו בחשיכה...

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

עוד תופעה באותו סגנון שאני רואה אצל הרבה אנשים שנוהגים בפיקנטו, הם מדליקים בלילה את אורות הערפל הקדמיים בלילה.

ו? איך אתה מצפה שיראו אותך מאחור?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם בפיקנטו זה תאורת DRL שדולקת קבוע עם הסוויץ' כל עוד אורות רגילים כבוים, ולא פנסי ערפל.

פנסי ערפל יש רק בדגם מאובזר של פיקנטו, ובכל מקרה את פנסי הערפל אי אפשר להדליק בלי הדלקת אורות רגילים. כך זה לפי תקנות (אין אפשרות להדליק פנסי ערפל בלבד בשום רכב).

פורסם
עוד תופעה באותו סגנון שאני רואה אצל הרבה אנשים שנוהגים בפיקנטו, הם מדליקים בלילה את אורות הערפל הקדמיים בלילה.

ו? איך אתה מצפה שיראו אותך מאחור?

זה הdrl בפיקנטו.

יש שתי נורות אחתdrl(לא מסוג לד), ואחת ערפל.הם פשוט לא מדליקים אורות.ע

עריכה:buki. כבר הקדים אותי

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

בוקי, למיטב ידיעתי מספיק להדליק את נורות החניה כדי להפעיל את נורות הערפל ברוב הרכבים.

במקרה כזה, יש 2 אפשרויות. או אידיוט פוזאיסט שמודע למה שהוא עושה, או אחד שחושב שהוא הדליק את האורות הראשיים ומתג אורות הערפל היה דולק מראש או הופעל בטעות.

פורסם

יש מספר אפשרויות, בהתאם למה שיצרן הרכב החליט:

1. אורות ערפל פעולים רק בשילוב עם אור נמוך/גבוה

2. אורות ערפל פועלים בשילוב אור חניה או אור נמוך/גבוה

3. אור ערפל קידמי פועל בשילוב אור נמוך/גבוה, אור ערפל אחורי פועל בשילוב אור חניה או אור נמוך/גבוה

בנוסף לנ"ל, יש מכוניות ש"לא זוכרות" את הדלקת אורות הערפל מהפעם הקודמת: לדוגמה נסעת עם אור נמוך+אור ערפל דולק. הגעת, כיבת אור נמוך.

בפעם הבא כשתדליק אורות, אור ערפל לא ידלק, תצטרך להדליק אותו יזום. ויש מכוניות שכן "זוכרות" והוא כן ידלק.

את הקטע של הפוזה אני לא קונה. מדובר פשוט באנשים ששוכחים להדליק אורות. את הסיבה הסברת יפה מאוד בתגובה מס' 2.

פורסם

אכן פירטת כל אפשרות :wink:.

ההתייחסות לענין הפוזה בהודעתי האחרונה התייחסה לענין אורות הערפל, לא הDRL.

אני גם בטוח שיש אנשים שפשוט לא יודעים לתפעל את מתגי האורות כראוי.

פורסם

בוקי, ב I30 שלי יש כפתור של אורות ערפל קדמיים וכאשר הוא נשאר לחוץ הם ידלקו באופן קבוע.

בנוסף יש אפשרות להדליק את אורות הערפל ללא אורות הדרך הראשיים, אבל באופן אוטומטי אם הדלקת פנסי ערפל ה DRL כבה

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...