Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צריך המלצה לרמקולים קדימה ואחורה ללא מגבר.

יש לי את הרדיו דיסק הזה.

רדיו דיסק Pioneer DEH 1550 UB.

איזה קומפוננט ינוצל ללא מגבר?

הרכב מאזדה לנטיס 2001.

תקציב עד 1000שקל לשניהם.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

מה גודל הרמקולים שנכנסים? בתקציב כזה ובגלל שאתה לא מעוניין במגבר (אז גם לא בסאבוופר) הייתי ממליץ לך לקנות רמקולים קוקסאלים שיתנו גם את המעט באס שקומפוננט לא ייתן.

JL Audio

פורסם

רמקולים קדמיים + אחוריים = 1000 שקל.

זה אומר זוג ב500.

אתה מוכן לחפש יד שניה

תוסיף התקנה

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
מה גודל הרמקולים שנכנסים? בתקציב כזה ובגלל שאתה לא מעוניין במגבר (אז גם לא בסאבוופר) הייתי ממליץ לך לקנות רמקולים קוקסאלים שיתנו גם את המעט באס שקומפוננט לא ייתן.

אוהד, תרשה לי לחדד את התגובה שלך.

קואקיאלי זה רמקול בו הטוויטר מובנה ביחד עם הוופר עצמו.

קומפוננט- סט שבו הטוויטר נפרד מהוופר (מידבאס).

יכולת המיקום של הטוויטר במקום אחר תורמת לנו לשני דברים:

1. גובה הבמה- הסאונד יישמע במיקום נכון יותר

2. פירוט- כשהטוויטר "תקוע" בתוך הדלת, אני מאבדיח חלק מן הפירוט גם בגלל הזווית של הטוויטר וגם בגלל כלל הדברים בהם הסאונד פוגע בדרך לאוזן שלנו, בקונפוננט יש זווית כמעט ישירה לאוזן ולכן הצליל נשמר טוב יותר.

מעבר לכך- זה לא שלקומפוננט יש "פחות באס", קחו לדוגמא מורל טמפו- הקומפוננט והקואקסיאלי בנויים באופן די דומה. ישנם רמקולים בהם הקואקסיאלי והקומפוננט לא בנויים באופן דומה ואולי שם יש הבדלים, אך זה נובע מהיות הרמקול שונה ולא מהיותו קואקסיאלי.

שתי נקודות לצדקתך, אוהד:

1. העניין העיקרי בהכנסת קואקסיאלי לשם תוספת באס היא הגדלת הקוטר. אם אנו לא חייבים להכניס קומפוננט (שלרוב מגיע במידה של 6.5 או קטן יותר) ששטח הפנים שלו קטן יחסית ולכן הנצילות נמוכה יחסית, אלא ניתן להכניס רמקול בגודל 6*9, או 7*10 שהוא גדול יותר, נציל יותר ודוחף אוויר בקלות יתרה על פני ה 6.5, ולכן ייתן היענות טובה יותר בתחום הנמוך, משמע- יותר באס.

2. יש מקרים בהם הקרוסאובר בקומפוננט עתיר רכיבים ביחס לקואקסיאלי, ולכן יש יותר איבודי אנרגיה, ושוב- ירידה בנצילות.

לפותח השרשור:

הייתי מחפש קומפוננט נציל לדלתות הקדמיות ורמקול 6*9 קואקסיאלי לאחור.

בין הסטים הנצילים נמצאים הרץ דיצ'י וגלאדן M. גם הטמפו של מורל סט מצוין, פחות נציל (לכן יישמע פחות חזק ללא מגבר) אבל איכותי ונעים לאוזן.

ההמלצה הטובה ביותר היא לשמוע כמה סטים ולהחליט בעצמך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

עדיפות לקומפוננט קידמי +6X9 על המגש האחורי.

מותגים מומלצים :

פוקל מסידרת אינטגריישן

בוסטון אקוסטיק סדרות SE\SC

איפיניטי מסידרת רפרנס

שילוב של פיוניר קוואסלי מסידרה 6 וקומפוננט מסידרת PRS

שילוב הרץ דיצי \אנרגי

שילוב מורל מקסימו \טמפו

אלפיין מסידרת SPG

פולק אודיו סידרת DB

סרווין ווגה מסידרת VEGA

כולם דגמים טובים ,השאלה מה ניתן להשיג בחנויות

למה אתה יותר מתחבר, ובאיזה מחיר תצליח להשיג אותם.

פורסם

מאחורה 6X9 מקדימה נעשה הגבהות ל-6.5

רמקולים קדמיים + אחוריים = 1000 שקל.

זה אומר זוג ב500.

אתה מוכן לחפש יד שניה

תוסיף התקנה

אני יתקין לבד עדיף חדש

ל-AUDIO KING

ו-srool

תודה על ההסברים, אם אפשר קישור לזאפ, לקומפוננט קדמי 6.5, ורמקולים אחוריים 6X9, שיהיו נצילים ומחיר משתלם.(אני מחפש קצת יותר עוצמה כי כרגע שומעים חלש שמגבהים הרמקולים מזייפים)

יש לי כרגע, את הרמקולים המקוריים ברכב, משנת 2001, עכשיו החלפתי רדיו דיסק

Pioneer DEH 1550 UB הוא בסדר?

תודה רבה לכולם.

פורסם

זה שרשור של חמאה ולחם, רמקולים ללא הגברה או יותר נכון על בסיס המגבר הפנימי של הhu

אנחנו לא מחפשים כאן במה, אנחנו מחפשים כאן משהו שיכנס בתקציב של אלפיה, יהיה נציל ועם כמה שפחות רכיבים זוללי הספק כמו קרוס פסיבי למשל.

הייתי מתמקד על 6*9 שהם 1way או 2way מאחורה וקואקסיאלי 2way מקדימה ונוסע לעבר השקיעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני התקנתי מורל טמפו 6 ללא הגברה מקדימה ושומעים נחמד מאוד,בטוח שעם מגבר זה בכלל היה מעיף אותי לעננים אבל במצב הנוכחי אני מאוד מרוצה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
זה שרשור של חמאה ולחם, רמקולים ללא הגברה או יותר נכון על בסיס המגבר הפנימי של הhu

אנחנו לא מחפשים כאן במה, אנחנו מחפשים כאן משהו שיכנס בתקציב של אלפיה, יהיה נציל ועם כמה שפחות רכיבים זוללי הספק כמו קרוס פסיבי למשל.

הייתי מתמקד על 6*9 שהם 1way או 2way מאחורה וקואקסיאלי 2way מקדימה ונוסע לעבר השקיעה.

עכשיו אני בכלל מבולבל, אני לא מחפש מערכת מפוצצת.

מחפש שישמעו קצת יותר גבוה, היה לי רדיו דיסק מקורי ברכב משנת 2001, החלפתי אותו, והרמקולים גם משנת 2001, אני רוצה לשדרג אותה קצת.

אז קומפוננט לא מומלץ ללא מגבר?

ועל איזה 6X9 ממליצים?

ועל איזה רמקול קדמי?

אני רואה כל מיני הספקים RMS יש 40 יש 80 יש 120 מה ההבדל?

אם הרדיו דיסק מוציא 50W בכל יציאה אז עדיף רמקול עם RMS נמוך?

תודה.

פורסם

הצ'יפ של הרדיודיסק מספק אולי 20RMS

מבחינה טכנית העדיפות היא לרמקול נציל ככול האפשר ,רמקול נציל יעבוד טוב יותר עם ההגברה של הרדיודסיק.

אך זה לא הקריטריון העליון הספק יותר\פחות חזק ,הקריטריון החשוב ביותר הוא אופי הסאונד ולמה אתה יותר מתחבר.

פורסם

הרדיו דיסק שלך מוציא 50 וואט בפיק - כלומר נתון רגעי של שיא צריכה והספק - בפועל הוא מוציא יציב באזור ה18-20 וואט וגם הם לא הכי נקיים שבעולם בלשון המעטה.

בקיצור, המצב הסטנדרטי הוא עגום משהו.

אני הייתי מחפש רמקולים עם נתוני ספיגה כמה שיותר נמוכים בנצילות כמה שיותר גבוהה - ככה המגבר הפנימי של הרדיודיסק שלך יוכל לנצל אותם יותר טוב.

ולגבי החתימה שלך - בעיניי להיות ישראלי זה לקנות דירה במחירי בלתי הגיוני ולא לעשות דבר בנידון. הדור הצעיר כאן ישן והדור הבוגר יותר עייף מידי בכדי לעזור - כולנו נרדמנו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מסכים שצריך לוותר על במה בתקציב הזה.

בתקציב שלו נכנס חופשי מורל טמפו או הרץ דיאצ'י שניהם קומפוננטים ניצילם גם ללא מגבר שיתנו לו במה יותר טובה מכל קואקסלי בגלל שתהיה לו אפשרות לכוון את הטוויטרים.

(מה שהוא לא יוכל לעשות עם קואקסלי ללא בניות שגם ככה לא רלוונטיות בתקציב)

בשארית התקציב שיקנה 6X9 כלשהם שיתנו לו באס.

פורסם

איתמר,

בתקציב הזה, על הגברה פנימית של HU ככל הנראה סטנדרטי - אתה מוגבל מאוד ביכולת שלך ליצור "במה" סבירה מלחתכילה וגם זה לא מה שפותח השרשור מחפש.

הוא בסה"כ רוצה להשתדרג קצת ממה שהוא מכיר כרגע מהרמקולים המקוריים שלו.

אין לו EQ נורמלי אם בכלל יש לו כלשהיא יכולת איקולציה למעט באס, מיד, טרבל

אין הגברה מספיק חזקה בכדי להוציא את רמת הפירוט ונקיון הצליל שהרמקולים שהוא יקנה באמת מסוגלים לספק.

אין לו יכולת לבצע TC.

הרכב לא מבודד אקוסטית והמיקומים הם המיקומים הסטנדרטיים עם הזוויות הסטנדרטיות.

איזו במה אתה בדיוק מתכוון לרדוף כאן?

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...