Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

יש ברשותי סיריון 2010 האם מומלץ/לא מומלץ ליסוע איתה נסיעות ארוכות שעתיים שלוש לממשל עם 4 מבוגרים?

הרכב עם מנוע יחסית קטן ורציתי לדעת אם זה אפשרי.

פורסם

מה יש לכולם שחושבים שהאוטו שלהם זה בימבה לנסיעות למכולת וחזרה בלבד? מנוע קטן לא אומר מנוע שלא מסוגל לעבוד הרבה זמן. זה גם לא הרבה זמן בשבילו. תאמין לי שלמנוע תקין, אין שום בעייה לעבוד אפילו עוד כמה שעות טובות ברצף. הוא אפילו מעדיף את זה על פני התנעה, נסיעה של שתיי דקות, וחוזר חלילה. הוא אוהב להיות בטמפרטורת הפעולה שלו. כל שעת מנוע בטמפרטורת עבודה תקינה וסל"ד יציב בלי הרבה יציאות מהמקום הרבה יותר בריאות למנוע ולמכלולים מאשר נסיעה עירונית מומצעת. וקצת פרספקטיבה! זה לא אוטו אספנות שכל רגע יכול לקפוץ לו הרדיאטור המקורי שהורכב בימים שהיה אסור לשתות אלכוהול בארה"ב. סע לשלום ותהייה רגוע.

פורסם

נסעתי עם רנו קליאו 1.2 (הרכב שלי) הלוך חזור לאילת באותו יום, קיסריה ועוד כל מיני מקומות,

כמו שאתה מבין הרכב עדיין נוסע ואני עדיין פה.

אין שום מניעה לנסוע נסיעות כאלו ברכב כזה. זה רכב מודרני והוא יעמוד בנסיעה הזאת בלי בעיות אם הוא מתוחזק בצורה טובה.

הסיבה היחידה שהייתי עושה עצירה בנסיעה כזאת, זה בשביל לפרוק עצמות ולשתות משהו. המנוע יכול לסחוב שעות בלי בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
היי כולם,

יש ברשותי סיריון 2010 האם מומלץ/לא מומלץ ליסוע איתה נסיעות ארוכות שעתיים שלוש לממשל עם 4 מבוגרים?

הרכב עם מנוע יחסית קטן ורציתי לדעת אם זה אפשרי.

אטוס מנוע 1000 שנת 00 נסיעה לאילת 5 גברים(עם ציוד) הלוך חזור, הסר דאגה מלבך.

רק בדיקה של אוויר, שמן, ונוזל קירור.

פורסם

שים לב, ברוב המכוניות יש המלצות יצרן ללחץ ניפוח צמיגים שונה במצב עומס חלקי ובמצב עומס מלא. בעומס מלא בדרך כלל מוסיפים 3-5PSI בצמיגים האחוריים ובחלק מהדגמים גם בקידמיים.

בדוק מה כתוב במדבקת לחצי ניפוח באוטו ותעלה את הלחץ בהתאם לפני הנסיעה.

אם הנסיעה בשעות הערב, תכוון את כפתור גובה האורות בתוך הרכב למצב 3-4. כשיושבים אנשים בספסל האחורי, החלק האחורי של האוטו שוקע והקידמי עולה. ואז האורות מסנוורים.

הכפתור הזה מוריד את אלומת האור כלפי מטה כדי למנוע סנוור.

כמובן אל תשכח אחר כך להחזיר אותו חזרה למצב 0.

אם יש משענת ראש מרכזית במושב האחורי, ואף אחד לא יושב במרכז, תוריד או תפרק את המשענת כדי לשפר את שדה הראיה לאחור דרך המראה הפנימית.

פורסם

הסיריון שלנו נוסעת את אשדוד - תל אביב וחזרה כבר יותר מארבע שנים, יום יום, עם ארבעה-חמישה מבוגרים כמו גדולה.

לא הכי נוח, והבגז' הקטן מעט מגביל - אבל עושה יופי את העבודה.

פורסם

כל עוד הרכב מתוחזק כמו שצריך לא תהיה בעיה, הכסאות ברכב נועדו כדי שישבו עליהם והיצרנים לקחו בחשבון שחלק (ואפילו למצב קיצון שכל) הנסיעות יהיו כאלה.

אני ממליץ לך להשמע לעצותיו של בוקי לגבי לחץ האויר והאורות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני משתמש בהודעה הטובה והנכונה של בוקי כדי להאיר כמה נקודות נוספות בנוגע לנהיגה ממושכת ברכב עם הרבה נוסעים.

שים לב, ברוב המכוניות יש המלצות יצרן ללחץ ניפוח צמיגים שונה במצב עומס חלקי ובמצב עומס מלא. בעומס מלא בדרך כלל מוסיפים 3-5PSI בצמיגים האחוריים ובחלק מהדגמים גם בקידמיים. ולפעמים אפילו הרבה יותר.

בדוק מה כתוב במדבקת לחצי ניפוח באוטו ותעלה את הלחץ בהתאם לפני הנסיעה. אני מוסיף שהמלצת היצרן נכונה ללחץ קר. אם נסעת אפילו עשר דקות לתחנה, הצמיגים חמים והלחץ בתוכם גובר וכך גם הלחץ שעליך למלא. במקרה כזה מומלץ לנפח את הצמיגים ללחץ הגבוה ב-10% לפחות מהלחץ הקר המומלץ. בכל מקרה, אל תחשוש ממילוי צמיגים באויר רב: עדיף גם 10PSIG יותר מדי מאשר 3PSIG חסרים ביחס לעומס ולטמפרטורת הצמיגים, בהרבה!

אם הנסיעה בשעות הערב, תכוון את כפתור גובה האורות בתוך הרכב למצב 3-4. כשיושבים אנשים בספסל האחורי, החלק האחורי של האוטו שוקע והקידמי עולה. ואז האורות מסנוורים. כיוון שבכל מקרה מומלץ לנהוג כשאורות המעבר (או אורות היום הייעודיים) דולקים, אני ממליץ לכוון את מצב גובה האורות לזוית הנכונה בלי קשר לשעה ביום בה מתרחשת הנסיעה.

אם יש משענת ראש מרכזית במושב האחורי, ואף אחד לא יושב במרכז, תוריד או תפרק את המשענת כדי לשפר את שדה הראיה לאחור דרך המראה הפנימית.בכל מקרה, היכן שיש נוסעים (אם במושב המרכזי או באחרים) מלבד לוודא שכולם חגורים כמו שצריך, תוודא גם שמשענות הראש של כולם מכוונות, שהרגליים על רצפת הרכב ולא מורמות קדימה/הצדה ושאין חפצים חופשיים בתא הנוסעים.

המלצות נוספות: כיון שמדובר בנסיעה ארוכה ועוד ברכב מאוכלס בצפיפות, אני ממליץ לקחת הפסקה קצרה אחרי כל שעה של נהיגה. זה הרבה יותר טוב מהנטיה לנהוג שעתיים עד שעתיים וחצי ורק אז לקחת הפסקה גדולה.

קח קצת זמן להתרגל להתנהגות של הרכב כשהוא עמוס בנוסעים: אנשים הם מטען די כבד שיושב יחסית מאוד גבוה ויש לו השפעה מעניינת על יציבות הרכב ועל אחיזתו בכביש. מהירות הנסיעה צריכה להיות קצת אטית יותר לטובת האטות אפשריות ופניות, ויש לשמור מרחק מעט גדול יותר מרכבים אחרים.

אבל רכב עמוס בנוסעים הוא קודם כל הסחת קשב. אפשר כמובן לגלגל בשיחה קלה ולכן גם כדאי לא לתת לנוסע שלידך מלפנים להירדם כדי שיעזור לך וגם יהיה השוטר האחראי בתוך הרכב במקומך, אבל צריך להקפיד שהרעש ברכב לא יהיה כזה שיפריע לך לריכוז.

כפי שנאמר כאן כבר, מושב אחורי מלא בנוסעים על משענות הראש שלהם יסתיר לך שדה ראיה בראי המרכזי. מרבית הנהגים פותרים זאת על ידי כיוון מראות מכונס יותר במראות הצד, אך זה לא מומלץ. עדיף להשאיר את המראות פתוחות רחב ולהטות קצת את הראש כדי לקבל את שדה הראיה הדרוש לאחור, או להרכיב מראת עזר קטנה באחד הצדדים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם זה עניין קבוע אז חבל על הרכב וכדאי מאוד לבחור רכב אחר

אם זה עניין חד פעמי או לא קבוע אז באמת שלא אמורה להיות בעיה

פורסם
אולי עוד מישהו רוצה להלל את הרכב שלו ולהגיד שגם הוא הצליח לעשות נסיעה כזאת או אחרת?

ייאלה חאלס,הבין.

בכוונה :|

לפני שנים רבות אחרי שנפתח מעבר הגבול לסיני נסעתי לשארם עם גולף דור 2 מבציר 1986 מנוע 1300CC עם מזגן בהתקנה מקומית.

האוטו נסע מצויין ולכולם שלום.

איזה כייף לי :)

פורסם
אם זה עניין קבוע אז חבל על הרכב וכדאי מאוד לבחור רכב אחר

ואם זה פעם בשבוע או פעם בחודש זה משנה ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...