Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רענון נהיגה - האם דחוף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קיבלתי הזמנה לרענון נהיגה לפני כחצי שנה, לפני מספר ימים קיבלתי שוב זימון בצבע אדום שכתוב שם שיש לי 60 ימים לבצע את זה אחרת רשיוני לא יחודש.

אני צריך לבצע חידוש רשיון ב05.15 (עוד שנה!), האם דחוף לבצע כעת את הרענון נהיגה? התקשתרי גם למשרד הרישוי והנציגה שענתה לי שם אמרה לי שצריך לבצע בהקדם אחרת ידווח או משהו כזה שלא עשיתי...

האם יש חובה לבצע כעת(מבחינה חוקית) או שאני יכול לחכות קצת לפני חידוש הרשיון שלי?

תודה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עשיתי בחודש שעבר, בזבוז של 12 שעות מהחיים והמון מידע שגוי ו/או לא מדויק.

המבחן כל כך פשוט שרוב חובבי הרכב יכולים לעבור אותו גם בלי כל החפירות.

העדפתי לעשות אחרי שקיבלתי התראה שנייה משום שהרישיון שלי סופר חשוב לי.

פורסם
שלום, קיבלתי הזמנה לרענון נהיגה לפני כחצי שנה, לפני מספר ימים קיבלתי שוב זימון בצבע אדום שכתוב שם שיש לי 60 ימים לבצע את זה אחרת רשיוני לא יחודש.

אני צריך לבצע חידוש רשיון ב05.15 (עוד שנה!), האם דחוף לבצע כעת את הרענון נהיגה? התקשתרי גם למשרד הרישוי והנציגה שענתה לי שם אמרה לי שצריך לבצע בהקדם אחרת ידווח או משהו כזה שלא עשיתי...

האם יש חובה לבצע כעת(מבחינה חוקית) או שאני יכול לחכות קצת לפני חידוש הרשיון שלי?

תודה.

למה אתה לא מתכוון לסיים עם זה...

שלחו לך לפני חצי שנה, עכשיו עוד פעם, כתוב 60 יום, בררת וענו לך ברור - למה אתה מחפש להכנס לפינות?

אני מבין שאתה רוצה לדעת את החוק ולנצל אותו לטובתך עד קצה, אבל ראבק...

ולא שאני מאמין שתצא מהקורס הזה מדריך נהיגה מתקדמת...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תעשה אותו וזהו, הייתי בדיוק במצב שלך, מהמכתב הראשון התעלמתי, במכתב של ה60 יום החלטתי שהגיע הזמן לגמור עם זה וזהו.

וכך היה, אל תמשוך סתם זמן, סך הכל שני ימי שישי, לא סוף העולם.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

ברמה העקרונית - צריך לעשות ולסיים עם זה.

ברמה המעשית - התקנות מתירות למשרד התחבורה לא לחדש רשיון, למיטב חיפושיי בנושא אין סנקציות שניתן להפעיל על מי שמחזיק רשיון בתוקף.

קח בחשבון זמן דיווח בין ביצוע הקורס והמבחן ועד חידוש הרשיון, תקח לך מרווח זמן של כמה שבועות לפחות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תעשה אותו וזהו, הייתי בדיוק במצב שלך, מהמכתב הראשון התעלמתי, במכתב של ה60 יום החלטתי שהגיע הזמן לגמור עם זה וזהו.

וכך היה, אל תמשוך סתם זמן, סך הכל שני ימי שישי, לא סוף העולם.

אני הייתי שלושה ימים ברצף מ-5 עד 9 בטבריה.

פורסם

קיבלתי מכתב כזה - העפתי לפח.

קיבלתי מכתב אדום עם 60 יום אזהרה - גם הוא עף לפח.

עברו 5 שנים...

ואז ראיתי את המדריך שמעביר פה את הקורסים האלה בתחנת דלק, טען שאם אני לא אבוא הם יכולים להתלות את הרישיון - אז הלכתי.

היה משעמם נורא, רק אני השתתפתי, אף אחד לא יודע כלום. המדריך מאוד התפלא שידעתי איך בודקים תאריך צמיגים למשל. ממש שיעמום נורא.

טענתי שהמהירות המותרת מגוחכת וגרמתי לפיצוץ בשיעור, המדריך לא היה מרוצה. המבחן פשוט מטופש, שאלות מפגרות.

פורסם
אני עשיתי בחודש שעבר, בזבוז של 12 שעות מהחיים והמון מידע שגוי ו/או לא מדויק.

המבחן כל כך פשוט שרוב חובבי הרכב יכולים לעבור אותו גם בלי כל החפירות.

העדפתי לעשות אחרי שקיבלתי התראה שנייה משום שהרישיון שלי סופר חשוב לי.

בדיוק סיימתי 3 ימים של הרענון, קורס ערב גם כן ( חידוש ראשון ) ואני אשמח לדעת, איזה מידע לא מדוייק /שגוי נתנו לך שם? מה סיפרו לך שהוא לא נכון?

כל הקורס מתבסס על תקנות התעבורה חד וחלק, כמו כן, הוא תמיד מזכיר לך ש:

1. יש את תקנות התעבורה, אבל ( סעיף 2 )

2. להשתמש בהגיון מותר וזה בסדר גמור בחלק מהמקרים כפי שהם מסבירים יפה מאוד, הוא אף אמר, שכחו מהגיון, הגיון וחוקי תעבורה לא עובדים ביחד. את מה שאנחנו נעשה על הכביש בהפעלת ההגיון, זה באחריותנו בלבד.

פשוט אני לא מבין למה לבלבל אנשים ולספר להם שהמידע שם שגוי או לא מדוייק כאשר כל המידע מדוייק וכך גם בחוברת והם פועלים לפי התקנות.

דרך אגב, תתפלא, בקורס הזה ישבו איתי אנשים ( גם בנים וגם בנות ) שלא היה להם מושג קלוש, באולי חמישית מהדברים, היו בהלם מכל דבר ו... סמוך עליי שהם היוו גורם לסכנה בכביש כל הזמן הזה ולא ידעו. אנשים לא יודעים למי הזכות קדימה בצמתים, צומת T וכו'.

עזוב, הסיפורים שאנשים שם מספרים והם אמיתיים מכל הלב, גורמים לי לדאוג עוד יותר, אני שמח שישנו את הקורס.

פורסם

אני זוכר שהלכתי לזה וחלק מהחבר'ה לא הלכו וכולם קיבלו רשיון מחודש! איך לא הקשבתי להם והלכתי לזה? איך?!

וכבונוס אני זוכר שהם זימנו אותי לזה עוד פעם! כי הם איבדו את הרשימות של מי שעשה, אתם קולטים?!

מזל שאיכשהו הצלחתי להוכיח שכן עשיתי.

פשוט הזוי :screwy:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ואם לא היית מוכיח, היית נאלץ לעשות קורס חוזר, אין כאן חוכמות ;).

זה מתעדכן ישירות בתיק האישי שלך במסוף של משרד התחבורה.

( צריך לבדוק זאת אבל יש מצב שבמסוף או במקרה של כל דבר חס וחלילה, ייבדקו ובמידה ולא נעשה קורס, יכולים לתת בראש למרות שנשלח חידוש ).

פורסם
קיבלתי מכתב כזה - העפתי לפח.

קיבלתי מכתב אדום עם 60 יום אזהרה - גם הוא עף לפח.

עברו 5 שנים...

ואז ראיתי את המדריך שמעביר פה את הקורסים האלה בתחנת דלק, טען שאם אני לא אבוא הם יכולים להתלות את הרישיון - אז הלכתי.

היה משעמם נורא, רק אני השתתפתי, אף אחד לא יודע כלום. המדריך מאוד התפלא שידעתי איך בודקים תאריך צמיגים למשל. ממש שיעמום נורא.

טענתי שהמהירות המותרת מגוחכת וגרמתי לפיצוץ בשיעור, המדריך לא היה מרוצה. המבחן פשוט מטופש, שאלות מפגרות.

עשיתי את הקורס בשירות הצבאי (יומיים בבה"ד 6). אצלי היה ויכוח של חצי יום עם הגאון התורן מבית היוצר של "אור ירוק" שטען בתוקף שמרחק הבלימה (לא עצירה, בלימה) מ-100 קמ"ש זה 100 מטרים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אולי הוא התכוון לרכבת...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אולי אצלו רכבת נוסעת על 4 גלגלים בכביש 6 :lol:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
עשיתי את הקורס בשירות הצבאי (יומיים בבה"ד 6). אצלי היה ויכוח של חצי יום עם הגאון התורן מבית היוצר של "אור ירוק" שטען בתוקף שמרחק הבלימה (לא עצירה, בלימה) מ-100 קמ"ש זה 100 מטרים.

לפי מה החלטת שהוא טועה? מרחק הבלימה באמת יהיה קרוב מאוד ל100 מטרים ועלול להגיע אפילו ליותר, כמובן שזה לא מדע מדוייק ועל הקמ"ש הבודד אבל בחשבון של זמן תגובה של 2 שניות ב100 קמ"ש אתה עובר כבר כ-60 מטרים, בוא נגיד שאתה צמש ערני, 50 מטרים שאתה פשוט לא עושה כלום, מ100 קמ"ש בלימה יכולה להגיע בכיף ל50 מטרים נוספים וזה בהנחה שאתה בכביש עם מקדם חיכוך גבוהה צמיגים איכותיים ולחץ אוויר תקין

• תוכן חדש...