Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני אוסיף עוד מילה, כאשר קרב האויר הוא כמו שקורה כ"כ הרבה שנים, בין ישראלי/אמריקאי לבין ערבי/דרום אמריקאי וכו', הפרש האיכויות בהכשרת הטייסים הוא כזה שבאמת משגרים טיל מפיזדיולוך על משהוא שבכלל לא רואים והחיווי היחיד אם הפלת או לא היא נורית על המכם.

לשגר טיל מעבר לאופק על טייס סובייטי במיג/סוחוי חדיש זה פשוט בדיחה, אין שום סיכוי סביר להפלה וזה בזמן שכאמור, שרפת טיל מתוך כמה בודדים שיש לך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עכשיו בואו נכניס עוד נתון "שולי" למשוואה:

לוחמה אלקטרונית.

חיל האויר עובד מאוד חזק על הכשרה של תפעול המטוסים בצורה ידנית וכן שימוש בתותח מתוך ידיעה שבשעת אמת האוייב עשוי להפעיל לוחמה אלקטרונית מסיבית שתפגום בפעילות המטוס ובעצם תאלץ את הטייס להפעיל את המטוס "ידנית" וללא יכולת לנעול טילים.

כשזה קורה טווחי קרבות האויר מתקצרים מאוד וגם המעט טילי א"א שיש לך עשויים להפוך ללא רלוונטים.

בקיצור, היכולת של טייס לסיים קרב אויר בצורה מוצלחת תלויה בכישוריו, איכות החימוש א"א, יכולת התמרון של המטוס ואם אתה טייס קרב ישראלי אז יש אס נוסף בדמות תורת לחימה שהיא שונה ממה שמקובל כמעט בכל חיל אויר אחר (ועל זה אני כמובן לא מתכוון להרחיב אבל מעדות של טייס קרב וותיק ומאוד מוכר- יש לא מעט מטוסים של צבאות שנלחמו נגדנו ונפלו בדיוק בגלל אותה תורת לחימה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למרות שהחלטתם שמדובר בבדיחה של אחד באפריל, מסתבר שזו תוכנית אמיתית.

את הכוח האדיר שנדרש כדי להביא רכבת לכזו מהירות, יספק קטר חדשני שמבוסס על מנוע משופר של סקודה פאביה ספורט (גג לבן, למי שמתעקש).

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
עכשיו בואו נכניס עוד נתון "שולי" למשוואה:

לוחמה אלקטרונית.

חיל האויר עובד מאוד חזק על הכשרה של תפעול המטוסים בצורה ידנית וכן שימוש בתותח מתוך ידיעה שבשעת אמת האוייב עשוי להפעיל לוחמה אלקטרונית מסיבית שתפגום בפעילות המטוס ובעצם תאלץ את הטייס להפעיל את המטוס "ידנית" וללא יכולת לנעול טילים.

כשזה קורה טווחי קרבות האויר מתקצרים מאוד וגם המעט טילי א"א שיש לך עשויים להפוך ללא רלוונטים.

בקיצור, היכולת של טייס לסיים קרב אויר בצורה מוצלחת תלויה בכישוריו, איכות החימוש א"א, יכולת התמרון של המטוס ואם אתה טייס קרב ישראלי אז יש אס נוסף בדמות תורת לחימה שהיא שונה ממה שמקובל כמעט בכל חיל אויר אחר (ועל זה אני כמובן לא מתכוון להרחיב אבל מעדות של טייס קרב וותיק ומאוד מוכר- יש לא מעט מטוסים של צבאות שנלחמו נגדנו ונפלו בדיוק בגלל אותה תורת לחימה).

עזוב שטויות. ל AMRAAM יש HOJ ויש אפשרות לנעילה ויזואלית בעזרת פוד.

טיל א"א מונחה IR לא צריך שום מכ"ם ושום אלקטרוניקה (חיצונית, כמובן) כדי להינעל.

בחייכם, כבר עשרים שנה שלא התקיים שום Dogfight בעולם ועם החליפות אוויוניקה שיש למטוסים של היום (אני לוקח כדוגמא את ה F-16I כי איתו יש לי את ההיכרות הכי טובה) הטייס כבר הופך ל"משתמש\יועץ" בעבור המטוס. את רוב ההחלטות והחישובים מבצעים המטוס לבד או מערכות על הקרקע. לא סתם מכנים את הטייסי קרב כ"נהגים", ולא סתם כל מטוסי חוד החנית של חילות האוויר המערביים הם דו-מושביים. כבר מזמן הבינו שניצחון בקרב יבוא מתפעול מקסימלי של המערכות שלרשותך, ולא מפעלולים ותמרוני אווירובטיקה.

פורסם

1. מטוסי הקרב הם דו מושביים כי מערכות הניווט והנשק הפכו כ"כ מתוחכמות, שאדם בודד לא מסוגל להשתלט על שתיהן וגם להטיס מטוס על הדרך.

ההפך המוחלט ממה שטענת שהמטוס מטיס את עצמו והטייס הוא רק בובה בקוקפיט.

2. תעזוב אתה משטויות, כל מי שעיניו בראשו, לא יעז לעולם לזלזל במפלצת הרוסית בתור אויב. אני לא מכיר אף פוליטיקאי/ מנהיג/ לוחם/ רמטכ"ל וכו' שיעיז לזלזל בהם כאויב בקרקע, באויר או בים.

3. ייתכן שבקרוב נקבל תשובות על הדיון התאורטי הזה, בעימות באוקראינה. נקווה שלא.

פורסם

ובכל מקרה, כבר אומרים שדור מטוסי היירוט הנוכחי (דור 5) הוא האחרון שיכבידו עליו טייסים בשר ודם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
...יספק קטר חדשני שמבוסס על מנוע משופר של סקודה פאביה ספורט (גג לבן, למי שמתעקש).

Snowpiercer1.jpg

פורסם
ובכל מקרה, כבר אומרים שדור מטוסי היירוט הנוכחי (דור 5) הוא האחרון שיכבידו עליו טייסים בשר ודם.

אלה ש"אומרים" אומרים הרבה דברים אם זה משרת את האינטרסים שלהם.

תכלס, אני לא רואה את המדינה שמבססת את מערך האויר שלה על מטוסים רובוטיים.

פורסם
קטונתי בכדי להביא דעה על דברים שכאלה.

למה טוענים? תשאל את מי שטוען :wink:

מטבע הדברים, מטוסים אמריקאים נתקלים מאז סוף מלחמת העולם השניה בסיטואציה שהטייס במטוס האמריקאי תמיד עדיף ובצורה משמעותית מאוד, על הטייס במטוס הרוסי כך שהמטוסים הרוסים לא באמת באו לקרב הוגן.

כל טייס קרב ישראלי מהדור של ששת הימים עד יום כיפור יגיד לך שהאימה שלהם הייתה ליפול על מיג עם טייס רוסי בתוכו, זה קרה לא פעם.

חשבתי שגם אתה מהאנשים שבמהלך 30-40 שנות חייהם היו טייסים בח"א וגם אנשי הדממה וגם עבדו במוסד וגם על הדרך סיימו שירות צבאי בגולני ובאפטר הראשון לקחו טרמפ את מנהלת בנק הלאומי ברנו שלהם ומנסיונם העשיר יכולים לכתוב על כול דבר :cry:

אז טעיתי...

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני קראתי את זה על הF35. מצד שני מה שבאגירה כתב נשמע הגיוני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חשבתי שגם אתה מהאנשים שבמהלך 30-40 שנות חייהם היו טייסים בח"א וגם אנשי הדממה וגם עבדו במוסד וגם על הדרך סיימו שירות צבאי בגולני ובאפטר הראשון לקחו טרמפ את מנהלת בנק הלאומי ברנו שלהם ומנסיונם העשיר יכולים לכתוב על כול דבר :cry:

אז טעיתי...

מכל מה שכתבת, הייתה לי פעם רנו! :lol:

פורסם (נערך)

אז תתפור לנו איזה סיפור סביב הרנו ואל תשכח להוסיף את המילים מנסיון בכדי שיהייה משקל לסיפור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

האמריקאים מעבירים טייסות קרב לפולין, האבדות הראשונות לרוסים כבר נספרות (על הקרקע), נראה שבקרוב מאוד נגלה למי העליונות באויר.

• תוכן חדש...