Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשלוש שעות שביליתי איתה בגלבוע, קיבלתי הרבה צפצופים, הבהובי אורות ו "LIKE" מנהגים אחרים, אבל זה לא חכמה מאחר ומדובר בעיקר בנהגים מביני עניין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חברים, כשמגיעים אליכם, אשמח לראות תמונת פנים שצולמה מהאמצע מושב האחורי. כאילו של הקונסולה וההגה, רק מרחוק יותר. תודה.

במיוחד בשבילך

20140327_115622.jpg

היה אדיר, חוויה מדהימה! תודה רבה לשלומי!

כשאני אסדיר קצת את הדופק אכתוב סיכום עם יותר תמונות :wink:

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

טוב, אז הנה גם ההתרשמות שלי. בבוקר שלומי הגיע עם אותה הכחולה - ולדעתי היא באמת נראית טוב! הצבע יפה, והטאצ'ים האדומים לא מוגזמים. עיצוב הפנים בהחלט לרוחי - בהחלט עדיף על הלאון בה נסעתי לפני כמה שבועות. תנוחת הנהיגה מצוינת, המושב דווקא הרגיש לי לא תומך מספיק וקצת נוקשה מדי - כאן המושב של הלאון היה מתאים יותר.

המסלול תוכנן מראש כמעט כולו, כאשר באלתור של הרגע האחרון החלטתי לא לנסוע דרך העיר התחתית, אלא לקחת את כביש נחל הגיבורים החדש - עליה ארוכה ומאד מהירה. מאד. האוקטביה מאיצה וסוחבת, סוחבת ומאיצה. 35.7 קג"מ לא הולכים ברגל (הם נועלים פירלי, אגב, שמאד אהבתי). הנסיעה בתוך חיפה הובילה אותי לפרויד, שם כצפוי היא הייתה מאד צייתנית בסוויפרים (אם כי במהירות חוקית למדי שלא התקרבה לדגדג לה - אמצע היום בכ"ז). משם היא עברה למבחן הנוחות - נווה דוד. אם אני יוצא מנווה דוד עם חיוך, סימן שהאוטו עובר את מבחן היום-יום. האוקטביה עוברת - היא נוחה, פשוט כך. מהמורות, פסי האטה - הכל סביר ביותר, בוודאי ביחס לייעוד הרכב. בצירוף המרווח העצום שלה במושב האחורי ותא המטען שמאפשר לחלטר בהובלות מדי פעם - היא משפחתית מצוינת! מערכת הסטופ-ספארט עבדה ברגעים ההם, וכמו בכל סטארט-סטופ עם גיר שהוא לא ידני - היא איטית לטעמי. בידני איכשהו זה מסתדר לי יותר טוב.

ביציאה מנווה דוד עליתי על כביש החוף, בואכה מחלף עתלית ובית אורן. כצפוי, היא שייטת מצוינת. עקיפות ללא מאמץ, הגיר מעולה גם במצב הרגיל, ועל אחת כמה וכמה במצב ספורט. אבל - לא בשביל זה הגענו, אלא בשביל בית אורן ונשר - ושם התחיל הכיף האמיתי. נתחיל מהסוף - הלאון מהירה יותר ואוחזת יותר, בעיקר כי 137 ק"ג, 45 ס"מ הבדל באורך ו-8.4 ס"מ בבסיס הגלגלים הם לא משהו שקל להסתיר. אבל - היא טובה והיא כיפית! המנוע עוזר לאכול את העליות במומנט אינסופי, ההגה מאד מהיר - כמו ב-156 שלי, סיבוב וקצת לכל כיוון, מה שהקל עלי להתרגל, וגם אם הוא לא מתקשר מדי, הוא מאד מדויק ולא נזקקתי לתיקונים מיותרים. בקרת המשיכה התגלתה כחיונית בפניות ההדוקות, שכן המומנט הרב הקשה על הקדמיים לצאת בלי להסתחרר ולמשוך את האוטו לתת היגוי, לכן היא הוחזרה לפעולה זמן קצר לאחר ניתוקה. לא מצאתי לנכון לנתק את ה-ESP, כי את הזריקות הקטנות שאני אוהב היא הרשתה לי גם ככה (כולל אפלים קטנים ונחמדים), ויותר מזה אני פשוט לא אוהב בכביש ציבורי, הדוק, עם מעקות בטון ורכב לא שלי. כצפוי, גם העקיפות בבית אורן היו בטוחות ומהירות, על גלי (הרי) המומנט. כבישי הנהיגה התבצעו במוד ידני, עם הפדלים שמאחורי ההגה, שהיו נוחים כרגיל. בפעמים שנשארתי בשלישי במקום להוריד לשני, האוקטביה הוכיחה שזה לא ממש מזיז לה, והמשיכה לסחוב.

מבית אורן עברתי לכביש נשר, בירידה, שם הבלמים עבדו קשה מאד - מבלי לאבד שמץ מיכולתם. לקראת הסוף מהלך הדוושה התארך קצת, אך היא בלמה ובלמה מצוין. את ה-ABS אהבתי פחות, נכנס מוקדם מדי לטעמי. מה עשיתי לאחר מכן? חזרתי ועשיתי את הכביש שוב :)

לפני הסיכום וכדי לאזן את ההשתפכות קצת על חסרונות הרכב - לא הייתי מתנגד למושבים תומכים יותר. צליל המנוע טוב רק בסל"ד נמוך עד בינוני, בחלק העליון של מד הסל"ד הוא פשוט לא נעים. הפריעו לי רעשים מכיוון המתלים בזמן עבודתם. חיווי ההילוך על הצג שבין מד הסל"ד למד המהירות קטן מדי, וודאי לרכב חם. הראות לאחור לא טובה - החלון האחורי קטן ומשופע, ומראות הצד משונות ולא נוחות. סטופ-סטארט איטי כמו שכתבתי, אבל זה משותף לכל הרובוטיות עם המערכת שיצא לי לנהוג בהן.

ולסיכום - האוקטביה היא פשוט רכב ספורטיבי לחיים האמיתיים! היא משפחתית לכל דבר, משפחתית מצוינת אם כבר (אפילו מחזיקי הכוסות טובים - שלומי השאיר איזו רבע כוס קפה ששרדה את בית אורן ונשר בלי להישפך :-D), מאובזרת, מרווחת מלפנים ומאחור, תא מטען ענק, מיזוג טוב, פתחים נורמליים למושב האחורי, מולטימדיה וכו'. בנסיעת המבחן העברתי אותה בכל התנאים שבהם אני מעביד את הרכב - עיר, בינעירוני, ספורטיבי - והיא חבילה טובה. היא מתנהגת טוב, בעלת יכולת ספורטיבית טובה, אחיזת כביש מעולה והיא מהירה מאד. מי שצריך רכב משפחתי אך רוצה רכב ספורטיבי היא מתאימה כמו כפפה ליד. הבעיה שלה בינתיים היא המחיר, והקופרה שמחכה לה מעבר לפינה - כי היא בהכרח תהיה יותר ספורטיבית, ואם תעלה את אותו הדבר יעדיף את האוקטביה רק מי שצריך את הגודל. חבל, כי היא מצוינת לטעמי.

צריכת הדלק - בין 8 ל-9 ל'/100 ק"מ בדרך אלי, 13 ק"מ/ל' בתנאי מבחן - וזה פשוט מצוין, בהתחשב בתנאים.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
במיוחד בשבילך

[ATTACH=CONFIG]375115[/ATTACH]

היה אדיר, חוויה מדהימה! תודה רבה לשלומי!

כשאני אסדיר קצת את הדופק אכתוב סיכום עם יותר תמונות :wink:

תודה רבה. בדיוק מה שרציתי לראות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עריכה - 13 ל'/100 ק"מ (היינו 7.7 ק"מ/ל') - בתנאי כבישי נהיגה הרריים של הילוך 2-3, זה פשוט מעולה לדעתי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, תודה רבה על הכתיבה - זה מה שרציתי לקרוא.

בשורה התחתונה, היית רוצה לנהוג אותה בגיר ידני, או שה- DSG מהנה מספיק?

פורסם

אני בעד גיר רובוטי ברכבים ספורטיביים (ברקים, רעמים ופאביות עלי, כן כן) - זה חוסך הרבה קשב ומפנה אותו לכביש ולי באופן אישי כיף עם זה. כך שאני לא התגעגעתי לקלאץ'.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פחות. הוא יותר קופצני בהילוכים הנמוכים לטעמי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מעניין. אני, ש"חונכתי" על DSG6, עוד לא התרגלתי לזה שה- TCT לפעמים "מושך" יותר הילוכים :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

כנראה שממש אחרי RK שלומי הגיע אלי.

קודם כל שמחתי לראות שהכחולה הגיעה אלי (לא שהייתי מתלוננת על הלבנה) ואז שלומי הפתיע אותי בזה שהוא לא מתלווה לנסיעה. בשביל ההתחלה, העדפתי לא להשאר אחד על אחד עם המפלצת, אז נסענו לאסוף את החבר היקר שלי (מוכר לכם כ-Ghostbuster) שהצטרף אלי לנסיעה.

מראש ויתרתי על בית אורן וכביש 7212, כבישים עם 0 מקום לטעויות ברכב שאני לא מכירה. אז מה כן היה בתפריט? עליה לאוניברסיטה דרך 705, עצירה לכמה תמונות בנוף היפה (כמו שהבטחתי), חזרה לנשר וימינה ליגור שם הסתובבנו וחזרנו לנשר. מתחלפים, Ghostbuster מתיישב ליד ההגה, שוב עליה לאוניברסיטה וחזרה ליגור. מתחלפים, אני חוזרת לנהוג חזרה דרך לתל חנן דרך כביש 75 ולב המפרץ.

לא התיימרתי לאתגר את הרכב וידעתי טוב מאוד שהמגבלות שלי בתור נהגת יגיעו הרבה לפני שהאוקטביה תשים לב שמשהו קורה, ככה שכל מה שנשאר זה להנות ואז לרוץ לספר על זה לחבר'ה.

אז מה בכל זאת היה לנו פה. הרכב פשוט משגר את עצמו מהמקום, בלי לשים לב מצאתי את עצמי תוך כמה שניות במהירויות שהשתיקה יפה להן בעליות החדות של האיזור, תאוצה זה פשוט השם השני שלו. תחושת היציבות, הביטחון והכוח שהוא נותן, איפשרה לי לבצע איתו דברים שלא העזתי עד היום עם אף רכב אחר.

אם נתמקד קצת בחווית הנהיגה השיגרתית, הרכב נוח ושקט. במהירויות עירוניות נמוכות וכבישים כמו שרק מע"צ יודעים לסלול הוא מרגיש קצת קשה, לעומת זאת שיוט במהירויות הגבוהות יותר, זה כבר המגרש הביתי שלו. ההגה נעים מאוד ורך לתפעול בתוך העיר וגם חד ומדוייק בחוץ. אומנם החלון האחורי צר בצורה מפתיעה, לא הרגשתי ששדה הראיה שלי מוגבל.

עיצוב פנים, שחור וקשוח כמו שציפיתי לראות, אבל תפרים אדומים מוסיפים לו חן מוסיים בלי להפוך אותו למצועצע. החומרים מרגישים איכותיים ולא פלסטיקיים. מושבים משלבים בד ועור במקומות הנכונים, ציפיתי מהם לחיבוק יותר הדוק, אבל כנראה שהם בנויים לחבק אנשים גדולים יותר. הגה מצופה עור שפגע ישר בנקודת החולשה שלי והייתי שמחה לקחת אותו איתי גם אחרי הפרידה מהרכב :lol:. יצא לי לבלות כמה דקות של נסיעה במושב האחורי, מרווח מדהים, שני פתחי מיזוג, משענת יד נשלפת עם מחזיקי כוסות מובנים.

ממש בסוף, החלטתי להציץ גם בבגאז', במילה אחת: עצום! בכמה מילים: פתח הטענה רחב ונוח שמוביל למחסן שמסתתר בתוך רכב.

באופן כללי, הרכב נראה כמו חבילה מעולה למשפחה שבה ההורים אוהבים לנהוג גם בלי הילדים באוטו (אתם יודעים למה אני מתכוונת :wink:).

לסיכום, אגיד תודה רבה לפורום על החוויה המדהימה, היה פשוט אדיר, נהנתי מכל רגע.

כמו שכבר אמרתי, הספורטיבית הראשונה שנהגתי בה, מקווה שממש לא האחרונה.

IMG-20140327-WA0014.jpg20140327_115636.jpg20140327_115622.jpgIMG-20140327-WA0030.jpgIMG-20140327-WA0029.jpgIMG-20140327-WA0004.jpg20140327_131517.jpg

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

נהג עליה אולי מישהו שמכיר מקרוב רכבים זריזים אחרים (GTI, STI, QV), שיכול לתת השוואה?

[ומה הם חמשת הריבועים מתחת לשם התחנה glgltz? חמש תחנות?]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
המחירים המנופחים הם בעיה כללית בקטגוריה.

עד עכשיו הצעת 180...מה קרה? אני מקווה שהצ'קים שלך לא יחזרו ;-)

תהיה ריאלי, רק התחילו למכור אותה ונראה שיש מאמץ מעל המקובל בנושא. קצת קשה להאמין שיתקפלו כל כך מהר.

הסיכוי היחיד למחיר נמוך זה גרסה ידנית ערומה. אני נותן לזה סיכוי נמוך. אולי רק אם ממש לא יצליחו תקופה מסויימת.

השיקים שלי אף פעם לא חוזרים...

הצעתי 180 עבור המגאן rs cup או על st.

אני באמת ריאלי לגבי מחיר של 170 א' ₪ עבור הידנית. ברור לי שאצטרך לחכות לימי מכירות או אף למעלה מזה.

בשום פנים ואופן אני לא אהיה מוכן לגירסה ערומה אלא אני מוכן לוותר על הגג הנפתח.

אני מאד מקווה שג'קי יתעשת ויתמחר בצורה אטרקטיבית יותר .

פורסם
עריכה - 13 ל'/100 ק"מ (היינו 7.7 ק"מ/ל') - בתנאי כבישי נהיגה הרריים של הילוך 2-3, זה פשוט מעולה לדעתי.

לרגע חשבתי 13 ק"מ ל-1 ליטר, בכל אופן הנתון שלך נשמע כמעט הגיוני (איך נמדד? מחשב? צריכה רגעית או ממוצע לנסיעה?).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...