Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מקווה שנהניתם לקרוא.

כן. מאוד.

בכל אופן, האביב הביא איתו רוח רעננה לפורום. LIKE!

שאלה (אמנם בעלת חשיבות שולית לאור המסקנה) - יש אפשרות לביטול מלא של בקרות?

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא אין.

נהנתי לקרוא את הסקירות של כולם, במיוחד כאלה שהסכימו איתי ;)

אני חושב שההרפתקה הזאת הייתה מעולה לפורום ומשתמשיו ועוררה הרבה עניין.

בסוף גם גיבשנו אחלה מסקנה.

לא לעשות מהלך דומה בעתיד יהיה פשע.

נ.ב

אישית נהנתי לקרוא את הסקירות פה יותר מכתבה באתר/ מגזין כי מדובר באנשים שונים אחד מהשני וזה נחמד לראות איזו ביקורות שונה יש להם על הרכב.

המנוסים יותר לא התרגשו והחבר'ה הצעירים בתחום היו צריכים להסדיר את הדופק :).

שוב, כיף לקרוא.

עריכה אחרונה על ידי ExoduS

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

למי שתהה לגבי הבדל המחיר - ביחס למחירי 1.8 בחול הרכב הזה היה אמור לכלות כאן 180... אבל מיצוב ושיקולים אחרים כנראה השליכו אותו צפונה.

לגבי השוואה למזדה 3 או פוקוס - איך זה רלבנטי? הסקודה עולה כמעט 100 (!) אלף יותר מהמזדה...

לצערי מיצובה המוגזם מבחינת מחיר מכריח אותך להשוות אותה לסביבת המחיר - ושם הרכבים ממש לא קוטלי קנים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לגבי השוואה למזדה 3 או פוקוס - איך זה רלבנטי? הסקודה עולה כמעט 100 (!) אלף יותר מהמזדה...

התכוונתי לגרסאות היותר חזקות של הדגמים האלה, אבל זה העניין: ברגע שאתה יוצא מהשבלונה של סיווג על הנייר לפי מחיר, סיווג לפי סגמנט וסיווג לפי ברושור, ומשווה לפי "מה הרכב אשכרה עושה ומועיל", האוקטביה RS ממוצבת מול משפחתיות חזקות אחרות ולא מול רכבי "ספורט" שנמצאים בסגמנט התמחור שלה.

האם היא שווה 200K ש"ח אחרי מיקוח? לדעתי ולדעת שותפיי למבחן ממש לא. ב-160-170 אלף ובמרכב סטיישן היה לה ביקוש בקבוצה הלא מייצגת שלנו. אף אחד אגב לא העדיף אותה בידני כי פשוט זה מיותר ברכב כזה, שאינו ספורטיבי באופיו (שוב, לפי דעתנו).

הרכב חזק וכיפי בדרכו שלו, אבל כרכב גרזן הוא פשוט לא זה. אף אחד מאיתנו לא חשב לשנייה שהאוקטביה עומדת באותה סקלה כמו הרכבים שלנו. אבל כרכב משפחתי חזק במחיר הגיוני, מדוע לא? אין בה שום דבר רע, רק טוב, ברגע שמבינים מה היא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

המחיר הוא הדבר הגדול ביותר שדופק את המכונית, כי בסביבת המחיר שלה היא לא מספיק תחרותית. כל מי שקוטל אותה עושה את זה, בגדול, מכיוון שהיא בכ"ז הדגם הספורטיבי ביותר של האוקטביה ומכיוון שבכסף שלה משחקות אחיות לפלטפורמה כמו לאון קופרה ויציאות כמו פוקוס ST. שוב - ב-180/190 אש"ח היו מדברים הרבה פחות על החסרונות שלה, והמ חיר היה מבטא טוב יותר את המיצוב האמיתי של הדגם. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הרכב חזק וכיפי בדרכו שלו, אבל כרכב גרזן הוא פשוט לא זה. אף אחד מאיתנו לא חשב לשנייה שהאוקטביה עומדת באותה סקלה כמו הרכבים שלנו. אבל כרכב משפחתי חזק במחיר הגיוני, מדוע לא? אין בה שום דבר רע, רק טוב, ברגע שמבינים מה היא.

אני ממש לא בטוח שאני רוצה גרזן כרכב יומיומי. מנקודת המבט שלי, כאחד שנוהג הרבה, הרבה נסיעות ארוכות והרכב הוא סוג של רכב עבודה - רכב כמו האוקטביה משרת אותי הרבה יותר טוב מאשר אותה פוקוס ST או מגאן RS. הכל עניין של סדרי עדיפויות, פשוט היה הרבה יותר קל לבלוע את סדרי העדיפויות של האוקטביה במחיר ראוי יותר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אודי אני מבין למה אתה מתכוון, אבל בארץ, איזה משפחתיות חזקות באמת יש? ולכן אין לך ברירה אלא להשוות אותה - נניח - לאוקטבה 1.8. האם היא מצדיקה עוד 50 אלף? או ל320, נניח.

אין ספק שב170-80 היא היתה קניה מאוד מעניינת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בדיוק, זו החשיבה. מאזדה 3 שני ליטר או פוקוס אקובוסט לא מתאימות? סבבה - אוקטביה 1.8 שזולה יותר בצורה משמעותית עדיפה בעיני על האוקטביה RS כי ההבדל המינורי בעיני בביצועים ובשופוני לא מצדיק בעיני את ההפרש במחיר.

320 כמשפחתית חזקה מול ה-RS? אולי, למי שאוהב את המותג והממון בכיסו. באמת אלה אולי הדגמים שכדאי להשוות את ה-RS אליהם ולא לקופרה או ל-ST.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

320 אוט' יקרה מהאוקטביה ב-46K ש"ח. 3/4 פיקאנטו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מעניין, דווקא לראשל"צ לא הגיעו.

הצעתי לשלומי ולמאסטרו לצאת רכבות יחד עם הוולבו בסופרלנד, תפסו רגליים קרות ולא הגיעו.

מבין אותם.

לא נעים לאכול CO לא מסונן.

שמח שנהנתם, ונהנתי לקרוא את רשמיכם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפי ההתרשמויות של חברי הפורום תיארתם בדיוק את איך שהרגישה לי המונדאו טיטניום (240כ"ס). רק שהיא קטגוריה למעלה בגודל ועלתה 190K ש"ח.

אם ככה, את מי שמעניין רכב בסגנון, שווה לחכות לתחילת 2015 לכשתגיע המונדאו החדשה. גם ככה עד אז המחיר של האוקטביה לא רלוונטי.

פורסם
התכוונתי לגרסאות היותר חזקות של הדגמים האלה, אבל זה העניין: ברגע שאתה יוצא מהשבלונה של סיווג על הנייר לפי מחיר, סיווג לפי סגמנט וסיווג לפי ברושור, ומשווה לפי "מה הרכב אשכרה עושה ומועיל", האוקטביה RS ממוצבת מול משפחתיות חזקות אחרות ולא מול רכבי "ספורט" שנמצאים בסגמנט התמחור שלה.

האם היא שווה 200K ש"ח אחרי מיקוח? לדעתי ולדעת שותפיי למבחן ממש לא. ב-160-170 אלף ובמרכב סטיישן היה לה ביקוש בקבוצה הלא מייצגת שלנו. אף אחד אגב לא העדיף אותה בידני כי פשוט זה מיותר ברכב כזה, שאינו ספורטיבי באופיו (שוב, לפי דעתנו).

אני מעדיף ידני תמיד.

עוד לא יצא לי לנהוג עליה. לפי המבחנים של מי שנהג על כל הגירסאות הם בחרו בידנית.

פורסם
אף אחד מאיתנו לא חשב לשנייה שהאוקטביה עומדת באותה סקלה כמו הרכבים שלנו.

אפשר פירוט?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...