Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגירה

למה לא לקחת את השכן לצפות בפריחה של איריס הגלבוע. למה????????????

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המקסימום שאירוס הגלבוע היה מעורב ביום הזה היה שכמעט דרסתי קבוצת מטיילים קשישים שירדו מהאוטובוס בשביל לראות את אירוס הגלבוע והחליטו לבדוק איזה סנדביצ'ים כל אחד הביא...באמצע הכביש!

קצת פחות ערנות מצידי וזה היה יכול להיות משחק באולינג מעניין, לא בטוח שהייתי מביא סטרייק, אבל ספייר על בטוח! :lol:

בנימה קצת יותר רצינית, אין בנהיגה כזו מקום ל"קצת פחות ערנות", זו גם הסיבה שהופק דו"ח "כמעט וקרה" ולא דו"ח תאונה.

זה הזמן לבקש סליחה מבעל השירוקו האפורה (לא ידעתי שיש כזה צבע) שהבהב מאחוריי פעמיים באורות הגבוהים בקטע של "יאללה, בא נראה מה יש לסקודה להגיד" שניה לפני שנעלמתי לו אי שם באופק! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תסכים איתי שעל המסלול אין שום מקום להנאה ולמשחקי שליטה על המגבלות?

על המסלול יש 100% אחיזה מוחלטת או שאתה איטי מהאחרים ולכן אי אפשר להגיד שהספורטיביות של VAG "פונה לקהל הרחב ולא למבינים", כי המבינים, אלא שבאנגליה (סתם לדוגמא) שהענין שלהם בחיים הוא לעלות בסופ"ש על סילברסטון והשאיפה שלהם לעשות אותו כל פעם יותר מהיר ואולי אפילו להכנס לאליפות ברכבים סטנדרטים (שכחתי את הקלאס? N?), יש להם סיכוי גבוהה יותר להיות תחרותים בלאון ולא במגאן.

חרף אכזבת ה"קונוסרים" הנורדבורגרינג הוכיח לנו את זה הלכה למעשה.

יכול להיות שה RS היא בדיוק "כוס התה שלי" כי את הקורסים שאני עשיתי, עשיתי לנהיגת מסלול (היה לי פעם חלום...) ולכן את כל הענין של הוצאת זנב, הידוק פניה וכו' (שיש להם מקום של כבוד) אני רואה כ"קשקשת מיותרת שרק גורמת לך להיות איטי יותר", את הקורס הראשון בחים עברתי אצל ג'ים ראסל וכל פעם שבאיפקס הייתי גורם בטעות להחלקה קלה היתי מקבל צפחה אדירה בקסדה, זה היה אסור בתכלית!

כנראה שעשית ג'ים ראסל על מכוניות סאלון, כי בקורס על סינגל סיטר, לא התלווה אלינו אף אחד :lol:, אפילו לא בסשנים על מכוניות הסלון(שנת 1990, דונינגטון פארק, מכוניות הסאלון היו ווקסהול(אופל) אסטרה GSI16V והסינגל סיטרס היו פורמולה פורד 1600).

כביש הררי צר איננו סילברסטון הרחב או דונינגטון בעל הפניות הארוכות. בכביש כמו בית אורן, אתה חייב להעביר משקל באפקטיביות ולנהוג את הרכב על הדוושה לא פחות מאשר עם ההגה. אינני מדבר על החלקות שהן בחזקת שעשוע חביב שמאיט אותך, אלא על העברות משקל מוחשיות, שמסייעות לך להעמיס משקל על החרטום, כשצריך - ולהקל על הזנב, שיעזור לך להכנס לפנייה ולחלק את העומס על ארבעת הגלגלים במקום להעביד בפרך את הציר הקדמי. את זה, הסקודה לא כל כך יודעת לעשות ולכן היא קצת מרגישה כמו קרפיון באקווריום בכבישים כאלו, גם אם תגרור בלימה לתוך הסיבוב או אם תנסה להפנות אותה בחדות. תן לה פניות ארוכות ומהירות יותר, רצוי על אספלט טוב - ושם היא תיתן לך את כל האחיזה שבעולם. אם זה מה שעושה לך את הכיף, אז הסקודה תספק לך אותו בכמויות.

בסופו של יום, עבורי לפחות, החיוך על הפנים שווה יותר מכמה עשיריות שנייה תיאורטיות על הרינג...

למה תיאורטיות? כי לא אתה ולא אני יודעים אילו שיפורים נסתרים מהעין מהנדסי סיאט שתלו בשוברת השיא.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
האם מישהו מבין הנוהגים שם לב לרעש המהום (תהודה, כמו מיסבים גמורים) באזור 120 קמ"ש?

ככל שגברה המהירות התגבר רעש מהצמיגים שהורגש בעיקר במושב האחורי.

אם זה הרעש שאתם מתכוונים אליו אז האשם הוא בפירלי הרועשים ולא בסקודה.

פורסם (נערך)

לאחר שקראתי את מרבית השרשור עכשיו -

חשוב היה לי לציין שוב לטובה את היוזמה המבורכת מהפורום! כל הכבוד!!!

בקשר למכונית עצמה,

אני מבין לחלוטין את מי שמנסה לשים אותה מול מכוניות משפחתיות חזקות ואולי זה אכן מקומה אבל בפועל

היא כן ממוצבת לדעתי אל מול ה-GTI, ה-ST, הקופרה.

מבחינת המחיר, קהל היעד אבל קצת פחות אולי בביצועים.

גם להן יש 5 דלתות, מרווח מספק ב-7 בפנים ותא מטען (נכון שבסקודה הוא גדול פי 4).

גם הן סוג של זאב בעור של כבש.

אני מתחרט של יצא לי לנהוג באוקטביה בכבישים טכניים יותר ולכן אני לא ממש יכול להשוות

אותה לקופרה בכל הקשור לניהוג אבל כמו שכתבתי קודם, בכבישים עירוניים ובין עירוניים היא מרגישה

חזקה מאד ועם ים של אחיזה.

בהחלט מתחרה בקטגוריה שהרי גם ככה, רב הרוכשים בקטגורייה קונים את ה-GTI רק כי היא הגרסה ה"מאובזרת" ביותר

ויחסית מעטים אלו שבאמת רוכשים רכבים מהסגמנט הזה לטובת מה שייצרו אותו.

(כמובן למעט המגאן).

נב.

בלבנה לא היה כל רעש במהירות גבוהות.

בכלל, היא לא ממש עושה רעש במהירות גבוהות... :lol::lol::lol:

עריכה אחרונה על ידי GuyHar

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מי שקונה GTI כי היא המאובזרת ביותר רוצה שיראו שיש לו אוטו יקר. הוא לא יקנה מונית ב215K.

מי שרוצה ביצועים של GTI ויכול להוציא 215000 ש"ח יקנה GTI.

היא לא מתחרה בST בשום דבר (למעט מחיר) ובטח לא עולה עליה בשום היבט דינמי.

האוטו הזה הוא מה שרובנו הרגשנו, רכב משפחתי חזק, מהיר ומרווח עם הרבה הרבה פלפל.

פורסם
כביש הררי צר איננו סילברסטון הרחב או דונינגטון בעל הפניות הארוכות.

נכון, כביש הררי אינו פניות ארוכות של מסלול אבל כל מסלול שאני מכיר כולל בתוכו גם שיקין מהיר וגפ איזה היירפין הדוק.

רכב שיתקשה במסלול הררי יאבד זמנים בשניהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נכון, כביש הררי אינו פניות ארוכות של מסלול אבל כל מסלול שאני מכיר כולל בתוכו גם שיקין מהיר וגפ איזה היירפין הדוק.

רכב שיתקשה במסלול הררי יאבד זמנים בשניהם.

כן, אבל הוא יפצה על כך בהאצה חזקה בישורות ובמהירות גבוהה בפניות הרחבות, מהן מורכב רובו של המסלול.

דוגמה מצויינת לכך אתה רואה במירוצי סאלון של שנות הששים והשבעים, כשמכוניות אמריקאיות התחרו בסבב האנגלי. בהיירפינים המיני והלוטוס קורטינה ברחו להן, אבל בפניות הרחבות ובישורות הן נעקפו כאילו הן עומדות.

הסיבה שהקורטינה והמיני ניצחו מירוצים(ואליפויות) ולא האמריקאיות, היתה שהאחרונות לרוב לא שרדו מירוץ שלם ופרשו בגלל בעיות בלימה/מתלים וכו'. למה זה קרה? האמריקאיות היו בשימוש של privateers, לא של קבוצות מפעל מאורגנות כמו הבריטיות - וההכנה בהתאם...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...