Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"ג'קים" לא מתעשתים :-) הם מוכרים לחברים בזול. כבר ראינו כאן בתחילת השרשור שהרכב לא צריך לעלות יותר מ- 170/180, בהשוואה לפערי המחיר מול ה- 1.8T בעולם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כנראה שממש אחרי RK שלומי הגיע אלי.

בהחלט :) פספסת שלא עשית את בית אורן או 7212, היית נהנית.

נהג עליה אולי מישהו שמכיר מקרוב רכבים זריזים אחרים (GTI, STI, QV), שיכול לתת השוואה?

[ומה הם חמשת הריבועים מתחת לשם התחנה glgltz? חמש תחנות?]

ברת השוואה ל-QV מבחינת תאוצה (אם-כי ה-QV תהיה מהירה יותר בפיתולים). הריבועים הם תחנות הרדיו, וזה מסך מגע - יש הרבה לאן לגלול.

לרגע חשבתי 13 ק"מ ל-1 ליטר, בכל אופן הנתון שלך נשמע כמעט הגיוני (איך נמדד? מחשב? צריכה רגעית או ממוצע לנסיעה?).

מחשב. מכל מקום, 7.7 ק"מ/ל' זה מעולה בהתחשב בתנאים (כבישים מפותלים, הילוכים 2-3, קצב ראוי).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עזבי פונטו, הייתי שם גם עם ג'ימני :-D

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מחשב. מכל מקום, 7.7 ק"מ/ל' זה מעולה בהתחשב בתנאים (כבישים מפותלים, הילוכים 2-3, קצב ראוי).

אותי מעניין האם מדובר בצריכה רגעית, בכל מקרה אני מהמר שלא.

כבישים מפותלים לרוב קצרים ולכן מקבלים צריכה ממוצעת לנסיעה סבירה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

איך אמרו פעם בארץ נהדרת, "פייר, אני מאוכזבת".

שלא תבינו לא נכון, הרכב נהדר, אבל הוא מרגש כמו סקס עם אישתך אחרי 10 שנות נישואים, עם קונדום.

הכל מאוד צפוי ובקושי מרגישים משהו, אתה עדיין נהנה מזה אבל בסוף תמיד נזכר בימי ההוללות שלך כשהיית בן עשרים.

תחילה אספר לכם איך האישה נראת.

אין ספק שמדובר ברכב יפה ומרשים, אם זאת אף לא מבט אחד, חיסרון? תלוי למי.

למען האמת, אני לא מבין למה ספינה כחולה על ג'נטים ענקיים עם וקליפרים אדומים לא מסובבת ראשים.

סביבת הנהג נעימה והנדסת האנוש מעולה, לא מצאתי דבר אחד להתלונן עליו, איכות החומרים משתנה מטובה וקצת זולה, למשל הגימור של הפלסטיק.

זה אמור להיות סוג של דמוי קרבון אבל עם הזמן נראה קצת מצחיק, עדיף היה לעשות אותו בצבע אחיד.

המושבים עשויים בד, יפים ותומכים, אבל עם כיוונונים ידניים לגמרי, אחרי כמעט שעתיים ברכב שום דבר לא הציק יותר מהרגיל.

יש מספיק מרחב מאחור וסה"כ הרגשה מוצקה, לא הייתי מצפה מפחות מרכב מסוג זה במחיר הזה.

מערכת המולטימדיה נחמדה מאוד, ברורה וקלה מאוד לתפעול, הרמקולים טובים ואם אתה לא הולך לשתות על הבדג' לפני כניסה למועדון אין ממש סיבה לשדרג.

כמו כן יש נגישות לכל מיני בקרות ברכב, החל מהמזגן (המעולה) ועד למערכות בקרה שונות.

עכשיו החלק של הסקס.

פעם אחרונה שלא היה ברשותי רכב ספורטיבי הייתה לפני 7 שנים וגם אז זו הייתה רובר 25 זריזה יחסית, אז קצת קשה להפתיעה אותי.

לכן באופן טבעי השוותי את האוקטביה לאאודי A3 2.0T שלי שיצאה משערי המפעל בגרמניה אי שם בשנת 07, סוג של דודה מבוגרת יותר של האוקטביה עם קצת חמוצים שמציבים אותה עם קצת יותר סוסים באורווה.

מבחינת כוח מדובר במנוע נהדר ומוכר, כמו שציינתי בעבר, כור גריעי שיתן בראש מסל"ד נמוך כאשר הטורבו נפתח באזור ה3K סל"ד.

התאוצה לניארית ותביא אותך למהירות בלתי חוקית בעליל מבלי שתשים לב, אבל ממש, 150 קמ"ש מרגישים כמו 80 בדבר הזה ואני לא חושב שזו תכונה חיובית.

והצליל, מעפן בעליל, לא בשרני מספיק ולמען האמת הזכיר לי צליל של נהג אלביט מאיץ מרמזור לרמזור.

הגיר הוא הDSG 6 המוכר והטוב, עושה את עבודתו נאמנה עם כמה שיפורים יחסית לDSG 6 שיש לי, מצב D האוטומטי כבר לא נמצא כל הזמן בהילוך הכי גבוהה אלה שומר על כוח זמין על ידי שימוש בהילוכים נמוכים יותר.

מצב S עדיין טיפש מאוד וסתם ככה מושך סל"ד עד לאיבוד שיא הכח לפני שהוא מעביר הילוך.

המצב הידני הוא המתאים לאיש המשפחה הממהר והעברת ההילוכים מתבצעת מהר ובאופן חלק יחסית, למרות שאני מוכן להשבע ששלי חלק יותר בהילוכים הנמוכים.

אם זאת שמתי לב שהרכב מסרב להוריד הילוך לבד בזמן, במצבים שבאאודי לא הייתי מתערב כי אני יודע שהיא תוריד הילך לבד בכ1500 סל"ד האוקטביה ממשיכה בשלה גם באזור ה1000, ככה אתה מוצא את עצמך יוצא מפניה על 20 קמ"ש בהילוך חמישי :roll:.

הבלמים מעולים ונושכים היטב, יש הרגשה שהABS מתערב קצת מוקדם מדי אבל ככה זה ברוב הרכבים היום.

הרכב נוח בצורה מפתיעה, לא מתרסק לא קופץ, פסי האטה נסבלים לגמרי, למרות זאת הוא לא רוכן בפניות וזווית הגילגול מרגישה מזערית במיוחד.

אפשר לתקוף פניות במהירות גובהה עם טונות של אחיזה, אולי יותר מדי אחיזה.

למרות ניתוק הESP, להוציא את האוקטביה משלוותה היא משימה כמעט בלתי אפשרית וגם כשמצליחים בסוף הESP המעפן מתערב באופן בוטה מאוד למרות ניתוקו.

סה"כ בקשתי שיעזבו את התחת שלי בשקט ויתנו לי לתפוס אותו בכוחות עצמי ולא עם אמצעים אלקטרונים פולשניים.

ההגה מת, משקלו טוב והוא חד ומדוייק, בדיוק כמו באאודי, אבל הוא מצליח להעביר אפילו פחות מידע מזה של הA3.

לוחמת הגה בקושי קיימת אך בלתי מורגשת, פירפור גלגלים מרגישים רק בעזרת האוזן וריח הצמיגים ואיבוד אחיזה נותר בגדר ניחוש פרוע.

הדבר הזה בשילוב עם ESP שמתערב מוקדם מדי גם כשהוא "מנותק" הרסו לי את הדעה המאוד חיובית שהייתה לי בהתחלה על הרכב.

אז נכון שמהללים את השלדה החדשה, אבל למה זה טוב אם היא עושה את כל העבודה בשבילך גם ככה.

לסיכום, אני אשכרה מעדיף את האאודי הקשישה ולא, זה לא כי אני מכיר אותה, גם באוקטביה הרגשתי בבית מהרגע הראשון.

אולי כמה סיבובים על מסלול יעודי ישנו את דעתי ואולי תוצרת VAG באמת הפכה למהירה מאוד אך מנותקת מדי מהנהג.

נ.ב

תודה לשלומי והמאסטרו על ההזמנות לשחק עם צעצוע חדש, אשמח להשתתף במיזמים דומים בעתיד, במיוחד בהתחשב בעובדה שהתברר שאני ושלומי ממש שכנים. :)

2014327143444.jpg

2014327143526.jpg

2014327143632.jpg

2014327143647.jpg

2014327145037.jpg

2014327155328.jpg

2014327160533.jpg

2014327160539.jpg

עריכה אחרונה על ידי ExoduS

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

היום בסביבות 2 בצהריים נסעתי במנהרות הכרמל, פתאום אני רואה במראה ארבעה זרקורי קסנון מתקרבים אלי מאחור. כשעקפו אותי הבנתי שמדובר בשתי אוקטביות RS, הלבנה עקפה אותי ראשונה ומיד לאחר עקפה גם הכחולה.

לא היה מושג שהאוקטביה RS הגיעה בכלל לארץ, אבל הייתה לי הרגשה שהפורום הזה איכשהו קשור לזה. עכשיו אני מבין :-D

פורצה יובה!

פורסם
אותי מעניין האם מדובר בצריכה רגעית, בכל מקרה אני מהמר שלא.

כבישים מפותלים לרוב קצרים ולכן מקבלים צריכה ממוצעת לנסיעה סבירה.

לא רגעית, ממוצעת. משקפת את כל נסיעת המבחן שלי, והיא לא הייתה קלה.

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

לי היה העונג עם הלבנה ועם אלירן.

נרוץ לסוף - כשעתיים מסיום הנהיגה אני עסוק בלבדוק איך אני קונה אחת.

ולהתחלה.

יורד לרחוב ומגלה מולי מכונית שהיא הכל חוץ ממונית. הצורה מוכרת, נכון. הצבע הנפוץ, כן. הסמל, נו.

ה-RS אגרסיבית במידה הנכונה. הפרונט מצויין עם יחידות תאורה לא גדולות והמון קווים וחתכים שמשתלבים מצויין יחד.

היא רחבה וארוכה (אך נראית יותר ממידותיה), שלחתי יד לחפצים שלי במושב האחורי וכמעט נתפס לי הגב -

בהתמתחות דומה ב-147 אני מגיע לשמשה האחורית. מבחוץ. מרווחת מאוד מאחור, תא מטען מופרך במידותיו.

הדבר היחיד שמקלקל לי - ואני מבין שאני במיעוט פה - הם הג'אנטים. גדולים מדי (יש דבר כזה) ועם היעדר

שיתוף פעולה עיצובי מהפגושים והחצאיות, הרכב פשוט נראה גבוה מדי.

בנוסף הם בעלי אופסט קטן מדי מה שבכלל מגדיל את המראה הגמלוני.

בתמונות מהעולם רואים סט אחר (וכנראה שהרכב שם מונמך) והתוצאה עדיפה בהרבה.

יוצאים לדרך. שמח לגלות הגה קצר-קצר, שני סיבובים כמו ב-147. אבל בשונה לו, מעט אילם ורך יותר.

הדבר משתפר ככל שעולה המהירות ומתחילים בסיבובים. שמינית-רבע סיבוב ומרגישים

משקל נאה בלי לוחמה אך לצערי בלי יותר מדי מידע מבחוץ. אבל בכלליות - לא מאכזב כלל.

לגבי הנוחות, בבאמפר הראשון (ובישוב שלנו הם כמעט מרובעים), התלוננתי שהיא קשה.

עם עליית המהירות המצב משתפר לרמה נסבלת ומעלה.

האחיזה גבוהה מאוד. למעשה במגוון הסיבובים והעיקולים, על מגוון מהירויות ומגוון מחדלי מע"צ או איך שלא קוראים להם,

לא הצלחתי לגרום (לעצמי) לתחושה לא נעימה או מסוכנת.

האוקטביה משרה המון ביטחון, ההיגוי נותר ניטרלי, זוויות גלגול נמוכות מאוד, היא מאפשרת לתקן מאוחר בעזרת בלמים מעולים שאמנם חזקים אך לא שותלים באלימות את האף, אלא מאפשרים ליטוף עדין ואחיד.

לשלילה אני מציין את המושבים שהיו קצת רחבים על מידותיי הצנועות. מהצד השני יש לציין אפשרות כיוונון תנוחת נהיגה אופטימלית.

ההגה נופל מצויין לידיים, מתגי התיבה בדיוק במקום, השעונים נראים כמו שצריך.

אחרי כל אלה וממש מעל כל אלה, הגיר והמנוע. המנוע והגיר. בהחלט, לדעתי, מדובר בשתי

מערכות משובחות במיוחד שביחד נותנים תחושה של יציאה חזקה מהקונטקסט.

שני אלה בתוך הבודי הזה?? כן! וזה מה שבכלל עושה את חוויית הנהיגה עליה ליותר מיוחדת.

המנוע גמיש ומושך חזק ובהחלטיות בכל מצב, תוך שהוא מגרגר ברמה נסבלת ונעימה

כל עוד לא עוברים את ה-5000 סל"ד, אך גם שם ומעבר – אמנם רעש לא נעים אבל המשיכה לא נגמרת.

פשוט רצועה רחבה של כוח, אחיד ועגול.

בכ"ז מינוס קטן וקנטרני. אם נקלעים איכשהו ל-90-100 קמ"ש בחמישי ומחפשים האצה

(הרי מתרגלים לקבל פה תאוצה בכל מצב), מורגשת סרבנות שמצריכה הורדה לרביעי.

רביעי ו-90 קמ"ש והאוטו שוב שועט קדימה.

הפוך מהבעיטה שיש בטורבואים קטני הנפח והחנק הפתאומי שהם חשים ב-4000 סל"ד.

והתיבה. אני לא מגלה לאף אחד כלום על הוותיקה והטובה הזו. לי אין ניסיון רב איתן

אבל אלירן אומר שהתפקוד שלה שונה מעט מהדגמים הלא ספורטיביים.

הוא מהיר בצורה מרהיבה. דיברנו על מחט הסל"ד שנראה שלא נעה על הסקאלה כרגיל אלא פשוט

מופיעה מחדש כל פעם על מספר אחר. כ"כ מהר וללא שום השתהות במעברים, למעלה ולמטה.

ל-stio שהציף את העניין – רובוטית מוצלחת כזו עם תפעול מההגה, לתחושתי כמובן, עדיף תמיד על ידני.

הידיים לא יורדות מההגה, לא הולך לאיבוד שום זמן העברות.

הרגשתי כך גם לפני הנהיגה על האוקטביה, גם על תיבות חד-מצמדיות (אך לא כולן),

ברמה כזו שהמחליפה ל-147 שתבוא מתישהו עשויה בהחלט להיות רובוטית.

מניח שאין צורך בסיכום כי דעתי ברורה.תלונה מתבקשת לגבי המחיר. עם כל האמור למעלה,

הוא צריך להיות נמוך יותר. גם מ-K200-205 שמלחששים שניתן לסגור עליה.

היא צריכה להיות מובדלת יותר מהגולף (שגם מתומחרת בנדיבות). פחות מזה ויש פה פוטנציאל ללהיט.

בקיצור ובלתי נמנע: קחחחחחח קחחחחחח מי פנוי בצ'מפיון?!?!

תודה לשלומי, אלירן ול-CF על היוזמה הביצוע. היה תענוג!

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אקסודוס - אני לא חושב שהיה לאוקטביה סיכוי בהתחשב בציפיות שלך. היא פשוט לא אמורה לתת את מה שביקשת ממנה.

איתי - המושב הזה בהחלט לא תוכנן לגבהים שלנו :)

לגבי הבלמים - חוץ מההערה בעניין ה-ABS נזכרתי גם שהייתי מעדיף דוושה רחבה יותר - היה טיפה קשה להגיע אליה עם רגל שמאל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

וואוו !

חגיגה רצינית ושוב ברכות על היוזמה.

אמנם ויתרתי, אך סוג של עניין קיים.

נהנתי לקרוא את הסקירות וחייב לציין שאף אחד לא הפתיע אותי.

לפחות לפי מה שהצלחתי לחבר ולהדביק - המכונית הזו מאוד צפויה.

אין פה הימור. VAG במיטבה. חבילה מהונדסת היטב בלי תעוזה. נוסחא שעובדת היטב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

ראשית, כל הכבוד על היוזמה הנהדרת ועל המאמץ שהושקע בביצועה. לחבר'ה יש כנראה קיבות של ברזל, אם הם שרדו את הנהיגות של כולנו מבלי לחטוף בחילה...

אלירן אסף אותי עם הסופר-צ'יקן הלבנה, שגם עם הקוסמטיקה הספורטיבית והחישוקים המרהיבים נותרת בנאלית ואפילו לא כל כך פרופורציונאלית למראה. אין ספק שדגם הסטיישן יציע מראה מעניין יותר, בנוסף לפרקטיות המובנית. מה שלא ישתנה בסטיישן הוא עיצוב הפנים הקודר, קל וחומר כשנקודת היחוס היא אותם 215K זוזים המבוקשים עבור הגברת.

כפי שציינו קודמיי, לתרנגולת על סטרואידים נוחות נסיעה מפתיעה, בהתחשב בכיול ובצמיגים. עם זאת, דווקא על כבישים חלקים וטובים, דומה שהגלגול אינו חלק וחרישי, כאילו פעולתם של המיסבים מורגשת קמעא. בנסיעה איטית על שיבושים, מהסוג הרווח בחיפה, מורגש מחיר השימוש בצמיגים הגדולים. ואם במחירים עסקינן, מזכיר לכם לבדוק את העו"ש לפני החלפת רביעיית הצמיגים המקורית ב-RS, במידה ותקנו אחת.

אתחיל מהסוף. אני לא הייתי קונה אחת. לא ב-215, לא ב-200 ואפילו לא ב-170, ש-KALA מוכן לשלם על המכונית. המדובר במכונית רבת יכולת ושימושית, אחת שתגמד מרחקים ותקצר כל כביש, מתולתל ככל שיהיה. היא אוחזת. היא מהירה. היא בולמת והיא עושה את העבודה. לי המושב דווקא היה נוח וגם תנוחת הנהיגה היתה spot-on.

אז למה לא הייתי קונה? כי לא נהניתי במיוחד. כי לא נשארתי עם טעם של עוד, עם חשק לעוד כיכר לפני הפרידה מאלירן.

אוקטביה RS היא לא גולף GTI, על אף ריבוי החלקים המשותפים. יש לה את ההגה בעל יחס ההעברה המשתנה, אותו פגשתי ב-S3 ובגולף המדוברת. בשתיים ההן הוא עבד נהדר, בסקודה תרומתו לא הורגשה. עוד בעניין ההגה, רמת הדיוק סביב המרכז היא ברמה אינצ'ית, לא מילימטרית והתחושה הכללית ממנו, כמו מהשלדה, היא של מכונית קהת תחושות; מכונית עמומה. עזבו אתכם מה-ESP שלא מתנתק לגמרי; המכונית די אדישה להעברות משקל, כך שהזנב לא ממש עוזר לכם לפנות, קל וחומר שההפנייה לא ממש חדה. הסקודה עושה את העבודה; היא פונה, אוחזת, נותנת קצת תת היגוי במגבלות. אבל את זה אוכל לקבל גם באוקטביות חלשות יותר.

ואת זה אינני יכול לאמור כשאני משווה גולף GTI לגולף TSI מן המניין.

כך שנותרנו עם מכונית שקצת נופלת בין הכסאות. חובבי נהיגה שיתאהבו ברעיון המשפחתית המהירה, יגלו לאחר זמן שלרעיון הזה אין עומק ואין מימד שלישי, קל וחומר אינטימיות. מחפשי המשפחתית השימושית והזריזה, יקבלו את מבוקשם די צרכם באוקטביה 1.4 או 1.8, אגב חסכון לא מבוטל בעלויות.

בכל מקרה, שאפו גם לצ'מפיון על שיתוף הפעולה עם קארספורום.

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

כך שנותרנו עם מכונית שקצת נופלת בין הכסאות.

כפי שחשבתי ואף כתבתי בשרשור התמחור שלה.. מבלי לבצע מחטף לשרשור הנוכחי, יהיה מעניין לשמוע את דעתך על ה-S60 המרועננת המוצעת כעת ע"י וולוו (עדיף אולי בשרשור ההוא).

:idea:
פורסם

504L, אני מניח שהרגשת את מה שאני הגדרתי סינטטי. אין ספק שמדובר ברכב שהוא מכונת

תאוצה, וכמו שציינתי אני לא בדיוק נוהג על עגלה ביומיום, וגם כמעט תמיד נהגתי על רכבים מהירים,

אבל מה שהכי חסר באוקטביה הזו הוא חיבור בין הנהג לרכב.

לדעתי ההגה מאוד מנותק, וגורם לחלק גדול מהתחושה הזו.

• תוכן חדש...