Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

באיחור אופנתי קל גם אני מצטרף לשתף את החוויה שלי מהמונית העצבנית.

הכנסתי את האלפא לחניון אפל בעיר התחתית בחיפה כדי שהיא לא תראה מה אני הולך לעשות ויצאתי לנקודת המפגש. כעבור מספר רגעים הגיעה מונית מסוג סקודה לאסוף אותי, רק שהפעם במקום להפעיל מונה הנהג הציעה לי את ההגה. אז מה היא שווה?

הדבר הראשון שנבחן היה העיצוב. ובכן למעט החישוקים הנאים, אין דברי הלל בפי, אך גם לא קלס. בסה"כ מדובר על עיצוב די בנאלי.

כאשר נכנסתי פנימה, גיליתי שגם בפנים הרכב הנהלת פולקסוואגן הכתיבה קווים ישרים, צפויים ומסודרים. עיצוב וניחוח ספורטיבי? למעט רמיזה קלה במושבים, בסקודה לא תמצאו לזה זכר. קצת דיסוננס, לא? נחזור לזה בהמשך.

החומרים טובים ורכים לרוב, ההרכבה טובה אך כבר ברכב צעיר נשמעו כמה קרקושים. חבר שהצטרף לנסיעה דיווח על מרווח מעולה מאחור. תא המטען גדול מאוד ובגדול מדובר על רכב בעל שימושיות טובה מאוד.

יצאנו לדרך. כאן זה המקום להזכיר כי עמדה לרשותי שעה ובחינת מערכות מולטימדיה ושאר צעצועים אינה מעניינת, לא אתכם ולא אותי.

אז בדרך לכבישים הנכונים שמתי לב לנוחות המתלים, גם ברחובותיה השבורים של חיפה המונית הלבנה הצליחה לבודד את יושבי הרכב מתילי החורבות בחוץ. המתלים אמנם מאפשרים זויות גלגול, אך לא במידה חריפה ובתמורה מקבלים נוחות טובה.

המושבים של הרכב מחבקים את הנהג לא רע. יחד עם זאת, בנסיעות ארוכות, כנראה שאינם נמנים על המושבים הכי נוחים שיש - הטוכעס שלי התלונן לקראת סוף הנסיעה.

אז אחרי ההקדמה הזו, נעבור ברשותכם למנה העיקרית: נהיגה.

אצטט הודעה של חבר לאחר מעשה:

"אגב חשבתי על זה לעומק ועברנו בהרבה מאוד מקומות.

קרית הממשלה, כביש החוף, עתלית, כביש בית אורן, פאתי עוספיה, אוניברסיטת חיפה, כביש המחצבות, רמות יצחק, נשר, צומת הצ'ק פוסט, מנהרות הכרמל, גרנד קניון, קניון חיפה, כביש פרויד, מרכז חורב, רוממה, כביש נחל הגיבורים, משטרת החוף, לשכת התעסוקה וסיום בחומוס אבו מארון...הספק יפה בשעה."

יש לה 2 ליטרים מוגדשים וגיר כפול מצמדים (רטובים) עם שישה יחסי העברה. איך זה עובד?

המנוע עובד יפה מאוד, לא רק בגלל הכוח אלא גם בגלל העלייה הנמרצת לעבר הקו האדום (סל"ד) ותוספת הכח המלווה את העליה הזו. התלונה העיקרית היא סאונד מהונדס למדי וכזה שלא באמת נשמע טוב. חביב וזהו.

הרושם שלי מהגיר אמביוולנטי. מצד אחד החלפות ההילוכים קורות מהר שזה טוב, מצד שני יש לו מספר חסרונות. אין מצב ידני אמיתי, שכן המחשב יעלה הילוך בקו האדום או יוריד בעת לחיצה הגונה על הגז (בהילוך גבוה מדי לדעת המחשב). מעשית, מעבר לעובדה שזה סתם מעצבן, כשמגיעים לסיבוב קרוב לקו האדום ורוצים להשאר שם עד ליציאה למחשב יש תוכניות אחרות.

בנוסף, אפשר להרגיש חבטה קלה בהילוכים הנמוכים (לא ביג דיל) ויש את ההשהייה בעת היציאה מהמקום (גם זה לא עניין כזה רציני אך ראוי לאזכור).

דבר נוסף לגבי הגיר, מיקום ה+/- של הבורר הפוך להגיון. העלאת הילוך משמעה דחיפה קדימה, הורדה אחורה.

ניהוג.

קודם כל אציין כי קל להתחבר לרכב הזה ודי מהר מצאתי את עצמי מתגרזן איתה ומגיע למהירויות מרשימות.

למרות זאת, יש לה לא מעט חסרונות כרכב ספורטיבי. ההגה אילם כמצופה אבל הבעיה האמיתית שלו היא חוסר דיוק, לא אחת מצאתי את עצמי תוקף את הסיבוב, את המעבר הצר מתוך ידיעה שככל הנראה אצטרך לבצע תיקונים תוך כדי. בהקשר זה אציין גם כי האף אינו נטוע באדמה אלא נוטה לטייל שזה קצת פוגע בתחושת הבטחון.

הידוקי ישבן, זריקות תחת? לא בבית ספרנו. אמנם הדבר אפשרי, אך הכיול הבסיסי של הרכב הוא לתת היגוי.

הבלמים התחילו להסריח בשלב מסוים אך עדיין תפקדו, כלומר הם ביצעו את המוטל עליהם.

כדי לא להשמע כאילו אני קוטל את הרכב מכל וכל, אסכם שהרכב איננו רכב ספורטיבי אלא רכב מהיר.

אז למי זה מתאים, ועוד בתמורה ל-215 אלף ש"ח?

לדעתי, לאף אחד. הבעיה מתחילה במיצוב הרכב כאלטרנטיבה עם בגאז' ושימושיות לרכבים כמו פוקוס ST, מגאן RS, גולף GTI, ג'ולייטה תלתן ועוד. הסקודה לא באמת נמצאית שם, המחיר כן.

ברגע שמחליפים תקליט ומבינים שזה בעצם אחלה משפחתית מהירה, הכל מסתדר טוב יותר בראש והרכב מוצא את מקומו האמיתי. מה הבעיה? המחיר כמובן.

לסיכום,

הסקודה הזו הינה מכונית בעלת מנוע מרשים, מהירה, מרווחת ושימושית והיא לא מתחרה דה פקטו בהוט האצ' למיניהן, בניגוד למה שVAG/צ'מפיון אולי רוצים שנאמין.

אז קונים? בטח, וולוו S60.

--------------------------------------

כל הכבוד לצ'מפיון וקארספורום על הארגון של ה"מבצע" הזה. אני נהניתי מאוד ואני בטוח שגם היתר.

תודה לצביקה פיק על הסבלנות :wink:

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אז קונים? בטח, וולוו S60.

אחרי נהיגה בS60 ולפני נהיגה בVRS המשפט הזה ממש, אבל ממש מבאס

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אין לי טעם להתחיל לחזור על ההגה, המיתלים וכו' אמרו את זה קודם לפניי ועם מרבית מה שאמרו אני מסכים.

לא מדובר במכונת מהיגה מושחזת, אבל בהחלט מדובר במכונת נהיגה מהירה מאוד.

ביליתי עם הRS הלבנה 3 שעות בגילבוע, עשיתי את המסלול אולי 4-5 פעמים וכל פעם בוריאציה אחרת, פעם עם בקרות, פעם בלי בקרות, פעם בנהיגה קלאסית ומהירה, פעם בנהיגה "מאתגרת" ויש לי תובנה אחת חשובה מאוד שמתבססת גם על הנסיון שלי וגם על קריאת התגובות של מי שנהג על הרכב: בנהיגה קלאסית מהירה, הרכב מהיר מאוד.

עזבו אותי רגע אם ההגה מתקשר מחסוי או שהשילדה מדווחת בגוביינה, תנהגו בקווים הנכונים, עגול, קלאסי והרכב הזה מהיר מאוד. מאוד!

ברגע שמתחילים לשחק איתו, לנסות להוציא ישבן, לתקן באמצע סיבוב, להדק עם הישבן וכו', ה RS מאותת לך בצורה הברורה והמוחשית ביותר "עזוב, לא בבית ספרנו".

ראינו ממש לאחרונה את הלאון קופרה שוברת את שיא הנורדבורגרינג של המגאן, זה מדגים בצורה יפה מאוד את מה שאני מנסה להסביר, VAG רואים את עולם הספורטיבי בצורה שונה מאוד מרנו, הרכבים מדברים עם הנהג בשפה אחרת לחלוטין אבל בסופו של יום, במסלול כ"כ אתגרי כמו הנורדבורגרינג, הלאון מהירה יותר.

עכשיו נשאר לכל אחד להחליט לעצמו האם הוא מגאניסט או וואגיסט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

+1 למה שרשם בגירה על קווי מסלול וכיו"ב.

מבחינת תכנון הנדסי, מנוגד לכל הגיון ושאיפה ליצור רכב "מהנה", שכן זהו רכב שבפירוש פחות מהיר, היינו פחות מבצע ופחות טוב אבסולוטית. כל עוד הרכב לא מתקדם ישר (אלא מחליק) הוא מאבד זמן ומכאן שמשהו בתכנון הבסיסי שלו לקוי. נכון שזה מהנה פחות, וכבר היו דיונים על זה, אבל גרוסו מודו - הרכבים הישנים היו מהנים יותר מכיוון שהם היו טובים פחות (אוחזים פחות).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה לא בדיוק נכון. רכב מאוד מהיר בעיקולים יכול להיות גם רכב בעל "שיווי משקל לא יציב" רק שכאן, זה הרבה יותר תלוי ביכולות הנהג ובצורת הנהיגה שלו. ב-VAG לא מייצרים רכבים לקהל המצומצם של חובבי הנהיגה והרכב שאוהבים משחקי שליטה על המגבלות, אלא לקהל הרחב ופה, הם קולעים בדיוק לטעמם של אלו עם רכבים מהירים המחניפים לנהג הממוצע.

פורסם

תסכים איתי שעל המסלול אין שום מקום להנאה ולמשחקי שליטה על המגבלות?

על המסלול יש 100% אחיזה מוחלטת או שאתה איטי מהאחרים ולכן אי אפשר להגיד שהספורטיביות של VAG "פונה לקהל הרחב ולא למבינים", כי המבינים, אלא שבאנגליה (סתם לדוגמא) שהענין שלהם בחיים הוא לעלות בסופ"ש על סילברסטון והשאיפה שלהם לעשות אותו כל פעם יותר מהיר ואולי אפילו להכנס לאליפות ברכבים סטנדרטים (שכחתי את הקלאס? N?), יש להם סיכוי גבוהה יותר להיות תחרותים בלאון ולא במגאן.

חרף אכזבת ה"קונוסרים" הנורדבורגרינג הוכיח לנו את זה הלכה למעשה.

יכול להיות שה RS היא בדיוק "כוס התה שלי" כי את הקורסים שאני עשיתי, עשיתי לנהיגת מסלול (היה לי פעם חלום...) ולכן את כל הענין של הוצאת זנב, הידוק פניה וכו' (שיש להם מקום של כבוד) אני רואה כ"קשקשת מיותרת שרק גורמת לך להיות איטי יותר", את הקורס הראשון בחים עברתי אצל ג'ים ראסל וכל פעם שבאיפקס הייתי גורם בטעות להחלקה קלה היתי מקבל צפחה אדירה בקסדה, זה היה אסור בתכלית!

פורסם

BAGIRA - מסכים (כמעט) עם כל מילה שלך. אם אני מסתכל על זה מעמדת היצרן, זה כניראה הרכב שגם אני הייתי מייצר, הוא פשוט פונה לפלח רחב יותר של רוכשים. הרכב שאני הייתי רוצה לראות היה דומה יותר לפוקוס ST או לטויטה GT86. מעולם לא נהנתי מלהשיג זמן מהיר, אני יודע שלעולם לא אהיה נהג מרוצים ואין לי את הכישרון או היכולות לכך. לכן, אני מעדיף מכונית שאפשר להשתעשע איתה ולהנות ממנה בספקטרום רחב ומגוון יותר של מצבי וסגנונות נהיגה ממכוניות מסוגה של ה-RS (שלא נהגתי בה אבל כמוצר של VAG לא קשה לדעת למה לצפות) שהן הרבה יותר צרות במה שהן מציעות לנהג החובב.

פורסם (נערך)
האם מישהו מבין הנוהגים שם לב לרעש המהום (תהודה, כמו מיסבים גמורים) באזור 120 קמ"ש?

זאת כנראה תקלה כלשהיא ברכב הכחול. בלבנה לא הייתה בעיה כזאת למיטב זכרוני.

זאת לא תקלה, כשאני נסעתי במסגרת טיול נהיגה של אחד המועדונים בכביש 899 הרגשתי לאורך קטעים רבים רעש שדומה לרעש של מיסבים גמורים.

מכיוון שעוד חברים שהיו בשיירה דיווחו על רעשים דומים, הבנתי שמדובר בכביש עצמו. אולי זה קורה בעוד כבישים.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם
בתור בן אדם עם ותק של 10 שנים בפורום, תרומה משמעותית לפורום, אחד שנוסע עם מדבקת פורום על הרכב ואחד שכותב מצוין - לא הגעתם אליי והתאכזבתי,

גם אני התבאסתי קצת.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אתם לוקחים אישית דברים שלא אמורים כלל וכלל להיות אישיים.

יש בפורום אלפי חברים, מאות מתוכם הם משתתפים פעילים ברמה היום יומית, ברור לכם שאי אפשר לרצות או לתת לכל המאות האלה לנהוג על ה RS.

אם זה מנחם אתכם, ברכב הבא מן הסתם לא ינהגו מי שנהג על ה RS אז לכו תדעו, אולי זאת תהיה קופרה :twisted:

פורסם

רק שהרכב הבא לא יהיה סוזוקי סלריו.:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אושרו איזה 1000 מכוניות מיקרו, לא? :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
BAGIRA - מסכים (כמעט) עם כל מילה שלך. אם אני מסתכל על זה מעמדת היצרן, זה כניראה הרכב שגם אני הייתי מייצר, הוא פשוט פונה לפלח רחב יותר של רוכשים. הרכב שאני הייתי רוצה לראות היה דומה יותר לפוקוס ST או לטויטה GT86. מעולם לא נהנתי מלהשיג זמן מהיר, אני יודע שלעולם לא אהיה נהג מרוצים ואין לי את הכישרון או היכולות לכך. לכן, אני מעדיף מכונית שאפשר להשתעשע איתה ולהנות ממנה בספקטרום רחב ומגוון יותר של מצבי וסגנונות נהיגה ממכוניות מסוגה של ה-RS (שלא נהגתי בה אבל כמוצר של VAG לא קשה לדעת למה לצפות) שהן הרבה יותר צרות במה שהן מציעות לנהג החובב.

אני איתך.

בסופו של יום, המכוניות שאתה מעדיף עוד פחות "הגיוניות" אפילו מהסקודה... צריך ממש לאהוב את מה שיש להן בכדי לבחור בהן. אהבה היא סוג של מחלה שמשבש את ההגיון...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...