Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VAG מתכננת השנה למכור כ 10 מיליון מכוניות.

מה שאומר שיש שתי אפשרויות - או שכל שנה נולדים 10 מיליון פראיירים חדשים, או שהמכוניות שלהם טובות..

פולקסווגן השקיעה יותר בכל יצרן אחר בפיתוח טכנולוגיות חדשות - החל במנועי ה TDI הנהדרים שחוללו מהפכה רבתי בתחום מנועי הדיזל, שעד אז היו מטרטרים, רועשים ועייפים, דרך מנועי ה VR6 הייחודים וכלה בדור מנועי ה TSI ותיבות ה DSG.

סה", ובניגוד למה שמקובל לחשוב, מנוע ה 1.2 TSI הוא מנוע פשוט מאד, ולמעט ההזרקה הישירה לא שונה ממנועי שנות ה 80'.

גפ תיבת ה DSG פשוטה מאד, זו סה"כ תיבה ידנית סטנדרטית, שעיקר התחכום שלה הוא במערכת ההפעלה הממוחשבת.

מבחינה מכאנית נטו היא לא מורכבת יותר מתיבה ידנית "רגילה".

אני מאמין שעם השנים ילמדו איך לתקן את מערכת ההפעלה שלה, זו לא אמורה להיות משימה בלתי אפשרית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צמפיון האריכה 5 שנים לגיר? אם אני זוכר נכון העלו משנתיים לשלוש... אבל יש מצב אני טועה.

היה פעם.

כשהתרבו התקלות בגיר, הם הרחיבו את האחריות על הגיר לרכבים מהשנתונים הבעייתיים (2010-תחילת 2012). בשלב מסויים, כשהיה נראה להם שהבעיה תפגע במכירות של רכבים חדשים, הם הכריזו שהאחריות על הגיר ברכבים חדשים גם הוארכה ל-5 שנים.

לאחר שהיה נראה (טרם הוכח אחרת) שהבעיות ברובן נפתרו ע"י החלפת מצמדים ומכטרוניק, האחריות על הגיר ברכבים חדשים הוחזרה לתקופה המקורית, שנתיים. לרכבים מהשנתונים הבעייתיים האחריות נשארה ל-5 שנים.

האחריות ל-3 שנים, ניתנת משנת 2014 לרכבי VW פרטיים. בעבר הייתה אחריות לשנתיים ושנה שלישית של רצון טוב.

אגב, השנה השלישית נספרת כהטבה כספית (כ-1,800 ש"ח), וניתן לוותר עליה ולקבל הנחה ברכישה.

פורסם
אמינות לא כל כך טובה?! אתה ממש עדין, האמינות של פולקסוואגן הכי ירודה שיש כיום

לא רק אמינות ירודה, הרכבים עצמם גם ממש לא משהו מיוחד. לא אבזור, לא איכות, לא עיצוב מרגש, לא אמינות, כלום. מותג בינוני עם תג מחיר של רכב יוקרתי.

תפור לפראיירים ששטפו להם את המוח עם משפטים כמו ''איכות גרמנית'' וכו'.

פורסם
לא רק אמינות ירודה, הרכבים עצמם גם ממש לא משהו מיוחד. לא אבזור, לא איכות, לא עיצוב מרגש, לא אמינות, כלום. מותג בינוני עם תג מחיר של רכב יוקרתי.

תפור לפראיירים ששטפו להם את המוח עם משפטים כמו ''איכות גרמנית'' וכו'.

הגזמת יותר מידי, לא יצא לי להנות יותר מרכב אחר, באותה קטגוריה של האוקטביה, איכות יש, עיצוב יפה (אולי לא כמו הצ'אלנג'ר), אבזור (לטעמי לא חסר כלום).

פורסם

מה שאומר שיש שתי אפשרויות - או שכל שנה נולדים 10 מיליון פראיירים חדשים, או שהמכוניות שלהם טובות..

פולקסווגן השקיעה יותר בכל יצרן אחר בפיתוח טכנולוגיות חדשות - החל במנועי ה TDI הנהדרים שחוללו מהפכה רבתי בתחום מנועי הדיזל, שעד אז היו מטרטרים, רועשים ועייפים, דרך מנועי ה VR6 הייחודים וכלה בדור מנועי ה TSI ותיבות ה DSG.

סה", ובניגוד למה שמקובל לחשוב, מנוע ה 1.2 TSI הוא מנוע פשוט מאד, ולמעט ההזרקה הישירה לא שונה ממנועי שנות ה 80'.

גפ תיבת ה DSG פשוטה מאד, זו סה"כ תיבה ידנית סטנדרטית, שעיקר התחכום שלה הוא במערכת ההפעלה הממוחשבת.

אני מאמין שעם השנים ילמדו איך לתקן את מערכת ההפעלה שלה, זו לא אמורה להיות משימה בלתי אפשרית.

אתה יודע מה אימי המנוחה היתה אומרת כשהיא לא נהנתה במסעדה?

"החומרים היו טובים".

איך זה ייתכן שהקורדובה 2007 שלנו הידנית מגיעה אוטוטו למאתיים אלף ק"מ ולא מראה סימני בלאי במנוע (1400) ובגיר ואילו הרכבים החדשים והמתוחכמים של אותו קונצרן כן מראים?

אז יש כאן בעיה

בני,

125K ק"מ עם לנסר אוטומטית (גיר 123D פשוט ואידיוטי ולא "מתוחכם") ומנוע 1500 (פשוט ואידיוטי ולא מתוחכם). פעמיים בשנה למוסך...לטיפולים...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
הגזמת יותר מידי, לא יצא לי להנות יותר מרכב אחר, באותה קטגוריה של האוקטביה, איכות יש, עיצוב יפה (אולי לא כמו הצ'אלנג'ר), אבזור (לטעמי לא חסר כלום).

נו ברור, אתה נוהג רק בסקודות, איך ייצא לך להנות יותר?

פורסם
מעניין אם צ'מפיון מגישים חלפים כאלה ליצרן כאשר הם מתקנים בתשלום.

זה פלילי.

זה סטרט-אפ רציני. מנועים, DSG, קויל, כבלי הצתה...

בר, אתה עו"ד, אתה יודע שזה פלילי.

אתה גם יודע שלרמוז שחברה עוסקת בפלילים זה לא נבון...

זה היבואן מס' 2 מבחינת היקף מכירות גם בארץ.

כשהמכירות יירדו אני אבין שיש להם בעיה. כל זמן שהם מוכרים בכמויות זה אומר דבר אחד - הלקוחות מרוצים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה פלילי.

לא זוכר איפה קראתי, אבל היה סיפור לא מזמן על מישהו שגילה שעל הרכב שלו היו לא מעט "תביעות אחריות" מול היצרן כשבפועל הרכב לעולם לא נכנס למוסך המורשה ההוא או בכלל, אחרי חקירה של היבואן הסתבר שהיו כמה אנשים רקובים במוסך ההוא שעשו וואחד קומבינה על היבואן והיצרן, עם מאות חלקים של עשרות רכבים שמעולם לא הייתה בהם שום תקלה.

.. לא אומר שזה מה שניסו לעשות פה, בגלוי, אבל בינינו - כמה פעמים אתם מחליפים חלק כלשהו במוסך ולוקחים את הישן הביתה?

בכל צחוק יש טיפת רצינות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כשהמכירות יירדו אני אבין שיש להם בעיה. כל זמן שהם מוכרים בכמויות זה אומר דבר אחד - הלקוחות מרוצים.

לקוחות מרוצים זה לא אינדיקציה. עובדה שדודה של פותח השירשור הייתה מרוצה אחרי שנתקעה פעמיים במהלך האחריות. והפכה לפחות מרוצה רק אחרי שזה קרה שלוש פעמים בחודש. אנשים כנראה סלחניים מדי משום מה היום למוצר שמתקלקל. גם אותי ה"איכות הגרמנית" סינוורה והתלהבתי עד כמה המכונית מתקדמת עד שהתברר שמכאנית הרכב פשוט גרוע. אבל הרוב המוחלט של אנשים לא מודע שזה בעיות סדרתיות ברכבים האלה וגם אנשי מכירות אומרים להם שפתרו את כל הבעיות, אז למה שלא יקנו? סה"כ חושבים שזה היה לימון חד פעמי וברכב הבא זה לא יקרה.

פורסם

המנוע כל כך פשוט, שהוא אוכל שמן כמו מנוע של וולבו 244 לפני אוברול? [הגזמתי לגבי ה- 1.2, אבל מדבר מניסיון כשהייתי נער לגבי הוולבו :-) ]

הגיר כל כך פשוט שיש לו שני מצמדים מופעלי מחשב? הלו? אתה ער? ראית פעם תרשים שלו לעומת גיר ידני? [אני יודע שכן...]

אתה גם יודע שלרמוז שחברה עוסקת בפלילים זה לא נבון...

זה לא היה רמז, יותר כמו "חלומות בהקיציס".

המכירות של VW ירדו ב- 13%. לא סתם נותנים שנה שלישית. כיבואן, לעומת זאת, יש להם את עדנת האוקטביה בליסינג...

ואחרי הכל, מזכיר שאני דווקא מחבב את רכבי היבואן, אבל כרגע רק את אלה עם ה- DSG6 ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תצפית מלפני כשעתיים:

סקודה יטי תקועה על הנתיב הימני מבין שניים, בעליה, בחשיכה ובכביש מפותל. בעל הרכב כנראה התבאס ופרק מהרכב. ישר חשבתי על השרשור הזה.

מנוע או גיר?

D1950320.AVI_snapshot_05.51_[2014.03.19_21.11.27].jpg

D1950320.AVI_snapshot_05.50_[2014.03.19_21.11.09].jpg

פורסם

אני מהמר על נגמר השמן..לפחות השאיר משולש ואורות מהבהבים,לא חסרים נהגים שהיו משאירים את הרכב זרוק ללא כל סימון.^^

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)

כל מי שקונה רכב מתוצרת vw פראייר אחד גדול. האמינות משתווה לרכב סיני. אפילו הצרפתיות יותר אמינות מהמותג הנחות הזה. גם כן האחזקה והביטוח יקרים ומחירי החלפים בשמיים! פשוט ממליץ לא להתקרב למותג הזה ולמותגים סיאט וסקודה שחולקים את אותם תיבות הילוכים ומנוע.

עריכה אחרונה על ידי Castrolz

• תוכן חדש...