Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה / פיאסטה / קליאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לרכוש רכב חדש מהחברה בשבוע הקרוב.

התקציב שלי וגם הרצונות שלי מהרכב הובילו אותי להתלבטות בין השלושה.

התקציב הוא כ 100-115 אלף ש"ח.

וההתלבטות היא -

סיאט איביזה FR 1.2 TSI

פורד פיאסטה 1.6

רנו קליאו 1.2 TSI

אם אני לא טועה המחיר לפיאסטה ברמת איבזור גבוה הוא 110, הרנו 109, והסיאט 119.

הסיאט הכי יקרה והאם בצדק?

מה שהכי חשוב לי, זה רכב אמין, רכב שיהיה "קל" למכור אותו ושאיבוד מחיר בעת מכירה לא יהיה גבוה מאוד.

חשוב לי גם נוחות נסיעה, כוח, דלק וטיפה איבזור.

אני יותר נמשך לקליאו ולסיאט מבחינת מראה אבל גם הפיאסטה לא רעה בכלל.

אשמח לייעוץ וחוות דעת,

מאוד מאוד חשוב לי העזרה שלכם.

תודה רבה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינת איבוד וירידת ערך אני לא חושב ששלושת הרכבים הללו מצטיינים בו.

כול הרכבים די זריזים,ככה שכוח לא חסר להם.

אני הייתי הולך על הפיאסטה או הקליאו,לפיאסטה איכות חומרים הטובה ביותר,מושבים טובים,לקילאו חומרים לדעתי מאט פחות,אבל העיצוב החיצוני והפנימי בשילוב צבעים פשוט מוסיף המון לתחושה בסלון,מאחור שלושת הרכבים די דומים,לא הכי מרווחים בקטגוריה,אותי אישית מרחיק עניין הגיר בסיאט,אומרים שמדגמי 2013 הם שיפרו אותו,אני באופן אישי לא ממש סומך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקליאו מאוד מושכת אותי מבחינת מראה, וגם נראת נהדר.

כמובן שאני מתכנן נסיעת מבחן השבוע על כולן.

הקטע הוא שגם אני שמעתי על בעיות הגיר והבנתי שהן נפתרו, ומצד שני יש את הבעיות שמספרים על רנו.

עוד דעות? תודה לכם

פורסם

הדעות על הרנו כבר צריכות להיות שייכות לעבר,תיראה את הפלואנס,מציגה אמינות טובה,אין סיבה שהקליאו תבלה במוסכים כשבנוסף יש לך גם אחריות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מבחינת צריכת דלק אני מניח שהפיאסטה הכי שתיינית. מנועי הטורבו הקטנים עוזרים.

מבחינת שמירת ערך לדעתי הסיאט תפסיד הכי הרבה. אחריות שנתיים, תדמית גיר בעייתית, ההנחות הידועות של סיאט (שאתה איכשהו מפספס. 119 על איביזה ?!?!?) פוגעות ביד שניה והעובדה שיש איביזות חדשות שנמכרות ב 70,000 משפיעה גם כן. גם לשתי האחרות בעיה דומה אבל כאן הפערים גדולים יותר.

האיביזה והפיאסטה קיימות כבר כמה שנים במתכונת דומה להיום. כך שדגם חדש בדרך. מה שתמיד פוגע ביד שניה. הקליאו צעירה יותר ויש לה יותר זמן עד החלפת מודל. מעבר לזה אני חושב שהגיל הצעיר של הקליאו מתבטא באבזור ובתחושה הכללית.

אולי פורד הוא מותג טוב יותר ליד שניה. ואולי היעדר הטורבו מגדיל את התדמית האמינה. לא בטוח.

אני נהגתי בקליאו ומאוד אהבתי. אבל אני מניח שהפיאסטה טובה באותה המידה. את הסיאט הייתי שם בצד או ממתין למבצע. בחייך, מי קונה סיאט במחיר מלא? נשמע כמעט הזוי....

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

מוזר שצמפיון לא הגדילו גם לסיאט וסקודה את האחריות ל3 שנים כמו לפוולסוגן.

פורסם

האיביזה היא האופציה הפחות טובה. הפיאסטה מעט יותר זריזה מהקליאו, יותר נוחה ואיכות החומרים עדיפה. עם זאת, הקליאו יותר יפה ומעט יותר חסכונית בדלק. שתי האופציות טובות, הייתי בוחר בפיאסטה בגלל המחיר.

פורסם

אם ממילא אתה מתכוון לעשות נסיעות מבחן על כולם, (חשוב מאוד) הכי טוב שתחזור לכאן אחרי זה כי יכולים להמליץ לך מה שרוצים אבל אם רכב אחד לא נוח לך בעליל הרי זה לא משנה כמה שימליצו לך עליו. סע על כולם, תראה מה מציעים לך בכל מקום, ואז תוכל להיות קרוב יותר להחלטה.

פורסם

אני קניתי את הקליאו החדשה אני מרוצה כבר 8 אלף :) ב 3 חודשים

חיסרונות זה רעש הרוח במהירות של 120 (כשאתה עושה נסיעה תגיע למהירות הזאת מומלץ) בנסיעה בין עירונית אני עושה 1-15 צפיתי ליותר טוב (בלי מזגן)

במערכת כשמחברים את הפלאפון ב BT יש שירים יש לפעמים קפיצות של אלפית השניה והמערכת לא באמת איכותית, חוץ מזה האוטו נראה טוב נוסע טוב (ויחסית זריז) ההגה ממש נוח, העניין של המפחת גאוני, לדעתי לא הייתי הולך על האיביזה בעוד 9 אלף לא שווה את זה, לדעתי הפייט הוא מול ה FORD אבל זה כבר בחירה שלך

פורסם
שלום לכולם,

ברצוני לרכוש רכב חדש מהחברה בשבוע הקרוב.

התקציב שלי וגם הרצונות שלי מהרכב הובילו אותי להתלבטות בין השלושה.

התקציב הוא כ 100-115 אלף ש"ח.

וההתלבטות היא -

סיאט איביזה FR 1.2 TSI

פורד פיאסטה 1.6

רנו קליאו 1.2 TSI

אם אני לא טועה המחיר לפיאסטה ברמת איבזור גבוה הוא 110, הרנו 109, והסיאט 119.

הסיאט הכי יקרה והאם בצדק?

מה שהכי חשוב לי, זה רכב אמין, רכב שיהיה "קל" למכור אותו ושאיבוד מחיר בעת מכירה לא יהיה גבוה מאוד.

חשוב לי גם נוחות נסיעה, כוח, דלק וטיפה איבזור.

אני יותר נמשך לקליאו ולסיאט מבחינת מראה אבל גם הפיאסטה לא רעה בכלל.

אשמח לייעוץ וחוות דעת,

מאוד מאוד חשוב לי העזרה שלכם.

תודה רבה

אם זה מה שהכי חשוב לך אז לך על הסוזוקי סוויפט.

לגבי השלישייה שציינת, לדעתי הפיאסטה היא עדיפה (למרות צריכת דלק גבוהה יותר), אח"כ הקליאו, והסיאט משתרכת הרחק מאחור (דרך אגב, את הסיאט תוכל להשיג במבצעים שיש להם בערך אחת לשבועיים בהרבה פחות).

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אני קניתי את הקליאו החדשה אני מרוצה כבר 8 אלף :) ב 3 חודשים

חיסרונות זה רעש הרוח במהירות של 120 (כשאתה עושה נסיעה תגיע למהירות הזאת מומלץ) בנסיעה בין עירונית אני עושה 1-15 צפיתי ליותר טוב (בלי מזגן)

במערכת כשמחברים את הפלאפון ב BT יש שירים יש לפעמים קפיצות של אלפית השניה והמערכת לא באמת איכותית, חוץ מזה האוטו נראה טוב נוסע טוב (ויחסית זריז) ההגה ממש נוח, העניין של המפחת גאוני, לדעתי לא הייתי הולך על האיביזה בעוד 9 אלף לא שווה את זה, לדעתי הפייט הוא מול ה FORD אבל זה כבר בחירה שלך

מחר אני בנסיעת מבחן,

מה זה אומר רעש רוח ב120? לא היה לי רכב המון זמן. יחסית למכוניות אחרות האם הרעש חזק יותר?

האם יש קשר לזה שהרכב עשה רק 8 אלף לתצרוכת הדלק שציינת?

אני לא מאמין שאשמע שירים דרך BT, עדיף USB/AUX. איכות הרמקולים טובה או זבל?

פורסם
אם זה מה שהכי חשוב לך אז לך על הסוזוקי סוויפט.

לגבי השלישייה שציינת, לדעתי הפיאסטה היא עדיפה (למרות צריכת דלק גבוהה יותר), אח"כ הקליאו, והסיאט משתרכת הרחק מאחור (דרך אגב, את הסיאט תוכל להשיג במבצעים שיש להם בערך אחת לשבועיים בהרבה פחות).

שלום, מה זה אומר הרבה פחות? בעקרון הייתי בסוכנות והוצע לי הדגם במבצע שלהם הרפרנס + גג + השחמה לחלונות + מולטימדיה + מגנזיום + צבע ב102 על הכביש. אבל יחסית הדגם הזה לאחרות בקטגוריה היא מכונית ערומה, אלא אם כן אני שוקל את דגם ה FR שאין לי מושג כמה יצא לי לקנות אותו.

אז אם הוא 119 אני מניח שלא אצליח לרדת מ115 על הכביש (אם בכלל).

פורסם

ממליץ להוריד מהפרק את האיביזה, לא מספיק שהיא היקרה מבין השלוש, עלות הטיפולים והשוק הבעייתי של האיביזה לא עוזרים לה.

במקומך הייתי מתלבט בין הפיאסטה לקליאו, שניהם רכבים מהנים לנהיגה, למרות שאני נהגתי רק על הקליאו החדשה ומאוד אהבתי, היא

גם יותר חסכונית מהפיאסטה, כנראה שהייתי הולך על הקליאו...

פורסם

שלום לכולם,

היום עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו ועל הפיאסטה ולפני שבוע על הסיאט איביזה.

אין אני פשוט לא מתחבר לפיאסטה (עיצוב קצת מבוגר גם חיצונית ופנימית) כנראה שאם הייתי בעל משפחה זה הרכב שהייתי לוקח.

כרגע ההצעה על הרנו כולל הכל היא 110, ועל האיביזה סביבות ה 115 לדגם ה FR.

שני הרכבים מאוד מאובזרים ומאוד יפים, היתרון של הרנו זה ה3 שנים אחריות, קצת יותר איבזור, יותר כוח? 120 לעומת 105. כנראה שיותר חסכוני גם?

לסיאט יש גג פנורמי ושם של גרמנייה לעומת צרפתי וטיפה יותר נוחה במושבים לדעתי.

מה אתם אומרים חברים? תודה על העזרה של כולם.

ממה שאני דואג זה אמינות הרכב (תיקונים,טיפולים שוטפים וכו..) ושוק יד 2 שיאפשר מכירה ביום מין הימים בלי לרדת הרבה מהמחירון.

תודה

פורסם

אני הייתי ממליץ להסתכל על פולו TSI 2014 שתגיע בקרוב, עברה מתיחת אמצע חיים של הפולו החדשה (מ-2010), עם יותר אבזור. והמחיר הוא 110K שירד מ-115K ויש 3 שנים של אחריות, מנוע משופר עם 110 כ"ס במקום 105.

אם אתה לא רוצה להמתין הייתי הולך על הרנו (ההורים שלי קנו לפני כמה ימים, אוטו ממש מפנק עם כסאות מאוד נוחים ומנוע חזק וזריר) אבל אם כן הייתי הולך על הפולו החדשה כי נסעתי בשני הרכבים ומנוע ה-TSI יותר זריז (הרנו יותר יציבה ונוחה - לכן התאוצות קצת יותר מתונות)

• תוכן חדש...