Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי איזו עבודה, ואין ביטוח נהג צעיר, פניתי לבוס הוא אומר, זה לא בעיה טלפון אחד לסוכן ביטוח וזה מסודר, אחרי כמה ימים שוב שאלתי אותו, הוא אומר אין בעיה אחי הכל תקין סדרתי את זה.

עכשיו תחלאס, אני יודע שהוא לא עשה כלום, הוא כל פעם מחרטט אותי בנושא הזה.

עכשיו אני לא יכול להגיד לו, תביא לי את הפוליסה לראות, הוא יזרוק אותי הבית.

(זה ממש לא טלפון אחד, זה עוד 2000שקל תוספת לביטוח הרגיל, כמו שאני משלם על רכבי הפרטי)

*חלילה במקרה של תאונה מה יהיה?

תודה.

פורסם

שלח לו מייל "ראש קטן":

היי בוס, מחר בבוקר אני צריך את הרכב לצורך XXX, האם כבר הוסדר הנושא של הביטוח הצעיר?

במידה והוא ענה כן, אתה מכוסה מבחינתך.

הוא ענה לך בעל פה כי הוא לא רצה להתחייב בתיעוד? זה יותר בעייתי אבל בגלל שזה רכב עבודה האחריות היא על מי שחתום על הרכב בחברת הליסינג.

אם זה רכב בבעלות החברה בכל מקרה הוא לא באחריותך אז אל תדאג.

ביטוח חובה תופס בכל מקרה כל עוד אתה לא נוהג עליו באופן קבוע.

בהצלחה.

פורסם

הביטוח חובה לא תופס עליו אם הוא נהג צעיר.

אם הוא יעשה תאונה עם נפגעים ואין על הרכב ביטוח חובה לנהג צעיר אז הוא בעצם נוהג בלי ביטוח.

ואז יבואו בעוד כמה שנים לגבות ממנו את המיליון שקל שאין לו , לא נראה לי שיעזור לו להגיד הבוס אמר לי שיש לי ביטוח, בכל זאת אחריות נהג.

פורסם

אני קולט את הזלזול שלו, שאני אומר לו על הביטוח, זה חברה של התקנות מצלמות אבטחה וכאלה, הרכב לא נשאר אצלי, ואני נוהג רק בשעות העבודה, לביצוע עבודות בין הלקוחות, ורוב הזמן עם עובד נוסף, הוא אומר לי כל העובדים בחברה מעל גיל 30, בקיצור אני בטוח שאין ביטוח לא יודע מה לעשות.

הוא מבחינתו אומר יש ביטוח והוא סידר את זה.

תודה

פורסם

אם הוא יעשה תאונה עם נפגעים ואין על הרכב ביטוח חובה לנהג צעיר אז הוא בעצם נוהג בלי ביטוח.

ואז יבואו בעוד כמה שנים לגבות ממנו את המיליון שקל שאין לו , לא נראה לי שיעזור לו להגיד הבוס אמר לי שיש לי ביטוח, בכל זאת אחריות נהג.

העברות שהרכב מבצע הן על אחריות בעל הרכב. אלא אם כן השוטר תופס אותך אישית ולא את בעל הרכב. וגם אז זה בעניין של מהירות ורמזור אדם, חניות, דברים כאלו. לא רשיונות וביטוחים. רשיונות וביטוחים בתוקף זה רק על בעל הרכב. ואם בעל הרכב נתן למישהו לא מבוטח לנהוג, זה נופל על הראש שלו, לא של הנהג. בעל הרכב יכול לטעון שנהג לא קיבל הסכמה לנהוג, ופה אנחנו נכנסים למשפט שלם.

מבחינת ביטוח, לרכב יש ביטוח X? הרכב רשום על בעל X? יש לנהג אישור לנהוג על הרכב מבעל X? לנהג אין כל אחריות לנושא הביטוח. במיוחד לא ברכב עבודה. זה הרי לא רכב צמוד שניתן לו לשימוש פרטי, זה רכב עבודה לכל דבר.

אז הרעיון של "מייל ראש קטן" זה רעיון מצויין. הרי אין לעובד שום חובה חוקית להתחיל לצבור הוכחות משפטיות שלמעביד שלו יש הסמכה ורשיונות לכל דבר. זה דרישה לא הגיונית. זה החובה של המעסיק להמציא רשיונות והסמכות. תאר לעצמך איזה עולם מגעיל היה אם היית יכול להעסיק אדם, לזייף רשיונות, והאדם התמים היה חוטף קנס.

ABSULUTT,

יש חוזה העסקה? בחוזה כתוב מה התפקיד שלך? התפקיד שלך חייב שאתה תנהג? יופי.

אמרת שיש איתך בדרך כלל אדם נוסף. למה שלא תיתן לו לנהוג כשאפשר כחלק מבקרת נזקים במקרה הרע?

פורסם
העברות שהרכב מבצע הן על אחריות בעל הרכב. אלא אם כן השוטר תופס אותך אישית ולא את בעל הרכב. וגם אז זה בעניין של מהירות ורמזור אדם, חניות, דברים כאלו. לא רשיונות וביטוחים. רשיונות וביטוחים בתוקף זה רק על בעל הרכב. ואם בעל הרכב נתן למישהו לא מבוטח לנהוג, זה נופל על הראש שלו, לא של הנהג. בעל הרכב יכול לטעון שנהג לא קיבל הסכמה לנהוג, ופה אנחנו נכנסים למשפט שלם.

מבחינת ביטוח, לרכב יש ביטוח X? הרכב רשום על בעל X? יש לנהג אישור לנהוג על הרכב מבעל X? לנהג אין כל אחריות לנושא הביטוח. במיוחד לא ברכב עבודה. זה הרי לא רכב צמוד שניתן לו לשימוש פרטי, זה רכב עבודה לכל דבר.

אז הרעיון של "מייל ראש קטן" זה רעיון מצויין. הרי אין לעובד שום חובה חוקית להתחיל לצבור הוכחות משפטיות שלמעביד שלו יש הסמכה ורשיונות לכל דבר. זה דרישה לא הגיונית. זה החובה של המעסיק להמציא רשיונות והסמכות. תאר לעצמך איזה עולם מגעיל היה אם היית יכול להעסיק אדם, לזייף רשיונות, והאדם התמים היה חוטף קנס.

ABSULUTT,

יש חוזה העסקה? בחוזה כתוב מה התפקיד שלך? התפקיד שלך חייב שאתה תנהג? יופי.

אמרת שיש איתך בדרך כלל אדם נוסף. למה שלא תיתן לו לנהוג כשאפשר כחלק מבקרת נזקים במקרה הרע?

איזה עבירות אני דיברתי פה על תאונה עם נפגעים שמן הסתם מעורבת בה משטרה, ומן הסתם בסוף הוא יצטרך לשלם את כל ההוצאות(אחרי מיליון משפטים) כי הוא נהג ברכב בלי ביטוח שמתאים לו.

אם עכשיו הבן שלך או חבר שלו שהוא נהג חדש נוסע ברכב שלך ודורס איתו אנשים במעבר חציה בלי ביטוח מתאים, והם נפצעו קשה ועלות הטיפולים בהם הגיע לשני מיליון שקל.

ממי ידרשו את הכסף מבעל הרכב או מהנהג בפועל?

פורסם
איזה עבירות אני דיברתי פה על תאונה עם נפגעים שמן הסתם מעורבת בה משטרה, ומן הסתם בסוף הוא יצטרך לשלם את כל ההוצאות(אחרי מיליון משפטים) כי הוא נהג ברכב בלי ביטוח שמתאים לו.

אם עכשיו הבן שלך או חבר שלו שהוא נהג חדש נוסע ברכב שלך ודורס איתו אנשים במעבר חציה בלי ביטוח מתאים, והם נפצעו קשה ועלות הטיפולים בהם הגיע לשני מיליון שקל.

ממי ידרשו את הכסף מבעל הרכב או מהנהג בפועל?

קונטקסט. חשוב הקונטקסט. אם עכשיו הבן שלי נוהג ברכב, ואני לא עשיתי ביטוח חובה על הבן שלי, אז הרי אני זה שעברתי על החוק. אם חבר של הבן שלי נהג ברכב ללא רשותי, הרי זה שהרכב שומש ללא רשותי. הבן שלי הסכים לו? למה מי הוא, בעל הרכב?

אתה רואה איך זה עובד?

מה שעלול לקרות, זה שהבוס יגיד שלא הייתה לבחור רשות לנהוג ברכב, ואז הכל נופל עליו. אבל אם הבחור יכול להוכיח שהייתה לו רשות, אז האשמה חוזרת לבוס.

זה הרבה יותר עמוק מלנהוג ברכב שאין לך ביטוח עליו.

ידרשו את הכסף מבעל הרכב במקרה הנ"ל. הנהג חף מפשע, שהרי הוא לא זה שלא ביטח את הרכב. לא אחריותו, אחריות בעל הרכב. נתן רשות? אז חובתו לבטח. לא נתן רשות? חייב לטעון שהרכב שומש ללא רשות ("נגנב" בלשון העם)

הבנת?

פורסם

זה נשמע לי מאוד מוזר,

לפי מה שאתה אומר אני יכול לנהוג על כל רכב שאני רוצה בלי ביטוח חובה שמתאים לי כל עוד קיבלתי אישור מבעל הרכב.

ואז אם אני גורם לתאונה עם נפגעים האשמה תהיה על בעל הרכב ולא עלי?

פורסם

האשמה (הפלילית) תהיה עליך (או על מישהו אחר המעורב בתאונה, אם יורשע).

העלות - בהחלט יכולה ליפול, לפחות בחלקה, על בעל הרכב. בבל יהיה עליך להוכיח שהו נתן הסכמתו לכך שאתה תנהג ברכב, ואלי גם לטענה שבעל הרכב טען שיש כיסוי ביטוחי.

בקיצור - לא לנהוג ברכב בלא לוודא שיש לך כיסוי ביטוחי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב, אז לאחר שיחה מול סוכן הביטוח שלי לצורך בדיקה שלא הטעתי אף אחד בתגובה הראשונה שלי:

הביטוח חובה תופס.

על הפוליסה אמור להיות מצויין "כל נהג שלא בדרך קבע" וזהו נוסח סטאנדרטי.

במידה והנהג נוהג באופן קבוע כמובן שאין ביטוח ויש להוציא פוליסה מעודכנת.

פורסם

זה לגבי ביטוח חובה.

בעניין נזקי רכוש יש לוודא שהפוליסה עודכנה לגיל ולוותק המתאים (אין דבר כזה "נהג צעיר". יש "הביטוח מכסה כל נהג מגיל X וגם Y שנים רשיון נהיגה". (Y הוא בכל המקרים שראיתי 0 או 1. X יכול לקבל כל מיני ערכים, אני ראיתי 21 24 25 30 35 ובטח יש עוד)

אחרת אפשר להגיע למצב שבעל המרצדס שנכנסת בו תובע אותך אישית (בתור הנהג הפוגע) על הנזק לרכב שלו,

ואולי גם המעביד שלך יתבע אותך על הנזק לרכב שלו (לזה יש כבר פחות סיכוי להצליח)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אל תנהג. אם אתה אומר שלרוב יש איתך עוד מישהו, תן לו לנהוג.

אגב, לגבי אחריות, יש אחריות חוקית לכל מי שנוהג ברכב שלא שלו, לוודא במסמכים של הרכב שיש עליו ביטוח ושלרכב יש רשיון בתוקף לפני שהוא מתחיל בנסיעה. אף אחד לא עושה את זה, אבל זה קיים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני אגיד לך את דעתי בקצרה

מעביד שלא שם זין

חפש מקום עבודה חדש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

החובה החוקית של הנהג היא לוודא קיום ביטוח חובה וטסט בתוקף.

אין חובה חוקית להחזיק ביטוח מקיף.

אני לא הייתי מסכים לנהוג ברכב של מעביד בלי שיש מקיף או לפחות צד ג'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...