Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היתי מתחיל להאשים את ההגברה

הרבה לפני שהיתי מתחיל למדוד את התיבת תהודה.

אבל שוב , כל אחד פועל במגבלות התקציב שהגדיר לעצמו..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

תעזור, אי אפשר להגיד שלא יהיה שינוי.... השאלה עד כמה התיבה אינה מתאימה,

אם היא בכלל אינה מתאימה.

אנו עדין לא יודעים זאת בוודאות.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לפיהחישובים שלי זה יצא 37.4 +- 3 ליטר. תלוי בבליטות. ובהנחה שעובי העץ הוא 17 ממ' והבד2 ממ'.

יש לחבר שלי תיבה שנראת לעיין בדיוק ככה, גם כן לסאב כזה. בהחלט לא מספק מבחינת עוצמה(וזה לא בגלל המגבר boos 650 800W).גם לחבר שלי יש הגברה דלה יחסית והסאב נחנק בתיבה כזו אבל אצלו תא מטען פצפון, ככה שאין בררה והוא גם לא אוהב באס בעוצמה. בתיבה כזאת אתה יכול להוציא באס יפה שמשתלב אם המוזיקה.

פורסם
לפי נחישובים שלי זה יצא 37.4 +- 3 ליטר. תלוי בבליטות. ובהנחה שעובי העץ הוא 17 ממ' והבד2 ממ'

כל אחד וההשגות שלו... תתחילו לבלבל את האיש...

צ'יקו, פשוט מאוד, תכנס ללינק הבא:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

תזין את הנתונים שלך באופציות של תיבת הטרפז, ואל תשכח לשנות בסוף החישוב את המדידה

מ cm^3 לליטרים...

פורסם
ביזבוז :)

לא נורא לפחות יש לך הכנה טובה לעתיד למקרה שתרצה לשדרג למגבר חזק יותר :)

זה היה התכנון... הכל הכנה לרכב הבא הפרטי שלי

:wink:

פורסם

לפי המידות שהוא נתן יצא לי תיבה עם מידות פנימיות של 35.6 ליטר

הורדתי ס'מ מיכל צד שהוא אמר שזה שקוע וגם חישבתי את עובי העץ כ 19 ממ (אם זה 17 אז תוסיפו עוד חצי לי טר בערך)

מהנפח הזה תורידו בערך את הנפח הפנימי של וופר עצמו שזה קצת מעל ליטר

יוצא משו בסביבות ה 34 ליטר

ברור שהיא לא 42 ליטר... גם היצרן ממליץ 42 ליטר לתיבה עפ פורט ! לתיבה אטומה לפי מה שזכור לי מומלץ שם על 31 ליטר מקסימום לפי Q0.9 ..יותר נפח יתן Q יותר נמוך

אז מיכאן זה נפח דיי גדול לתיבה אטומה לסאב 12" ולסאב הזה ביפרט

זה לא אומר שהוא לא טוב אבל לא ייתן את ההיענות שמצפים הרוב מיתיבה אטומה..צליל בוומי כזה עם דיוק רב יחסית

מה שבטוח שזו לא תיבה מקורית של הסאב

אף יבואן לא יביא רמקולים של פיוניר שעולים לו פחות מ 50$ דולר ותיבה שלוקחת נפח כזה גדול

כל התיבות שבאות הם בנויות בארץ (או בשטחים) ונימכרות לכם כתיבות מקוריות שבאות ארוזות בלה בלה בלה...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

טוב אז אולי היסתכלתי על דגם אחר

בכל מיקרה גם אם זה המלצת היצרן שבדרך כלל יצרנים נותנים את ההמלצות שלהם על Q 0.9

אז פה הנפח קטן על ההמלצה וזה לא אומר שהוא לא מתאים אלא אומר שה Q יותר גבוהה

ולמעשה רוב האנשים יעדיפו את הבווום של Q מעל 1 ל Q נמוך ממנו

אז פה ללא ספק הסאב הוא יותר "בוווומי" ולכן רוב הסיכוי שגם אם התיבה לא מקורית היא מתאימה בהחלט

ואני כבר ניסתי דברים כאלו וראיתי תוצאות

אני עם אותה תיבה הקטנתי אותה מ 33 ליטר (שזו היתה ההמלצה אצלי) ל 18 !! שזה המינימום שביכלל הסאב היה ניכנס בו

פשוט כל יומיים הייתי חותך את הפאנל האחורי והייתי מחבר סוגר אותה שוב

לפי היצרן זה היה Q0.9 אני היגעתי ל 1.2 וכל מי ששמע את זה אמר שפשוט הבאס יותר מדוייק וממש נישמע יותר וכמובן שיכולתי להגביר יותר אתהעוצמה לסאב כי יש לו פחות אויר "לימשוך" מהתיבה וזה מגדיל את הכוח המכאני שהוא יכול ליספוג

פורסם

אני לא חושב שיש יצרן שבהמלצה הראשונה שלו נותן Q פחות מ 0.707 ..ובכוונה רשמתי את ה Q המדוייק

707 נחשב ל"הכי קרוב למקור" ובדרך כלל גודל התיבה האטומה הזו מגיע ליחס גודל של תיבה פתוחה שבדרך כלל גדולה משמעותית מתיבה אטומה לאוטו סאב

ולמה ש 1.2 לא יהיה מדוייק ? הרי הסאב נימצא בתא אויר מוגבל וכל בום שלו יקבל רפלקס חזקה למצב מקורי במהירות גבוהה יותר וככה פחות ימרח

פורסם

לא אמרתי פחות מ0.707 אמרתי באזור 0.7 זה לא נחשב להכי קרוב למקור זה נחשב ל"פשרה" הטובה ביותר וברכב בשל הCABIN GAIN גם ככה הQ יהיה נמוך מזה. יש אנשים שמכוונים נמוך יותר.

אתה אומר הרי על תאוריה שהמצאת, אז לא, זה לא הרי.

ראית פעם גרף הענות של סאב עם QTC של 1.2? אם לא אז כנס לתוכנה, תשווה אותו לגרף של QTC נמוך יותר ואז תבין אולי למה זה פחות מדוייק.

התפקיד של הסאב הוא להפיק את תדרי הסאב באס בצורה טובה ולא להדגיש את תדרי המידבאס. אם אתה אוהב את הצורה השניה זו זכותך אבל זה לא SQ.

פורסם
לא אמרתי פחות מ0.707 אמרתי באזור 0.7 זה לא נחשב להכי קרוב למקור זה נחשב ל"פשרה" הטובה ביותר וברכב בשל הCABIN GAIN גם ככה הQ יהיה נמוך מזה. יש אנשים שמכוונים נמוך יותר.

אתה אומר הרי על תאוריה שהמצאת, אז לא, זה לא הרי.

ראית פעם גרף הענות של סאב עם QTC של 1.2? אם לא אז כנס לתוכנה, תשווה אותו לגרף של QTC נמוך יותר ואז תבין אולי למה זה פחות מדוייק.

התפקיד של הסאב הוא להפיק את תדרי הסאב באס בצורה טובה ולא להדגיש את תדרי המידבאס. אם אתה אוהב את הצורה השניה זו זכותך אבל זה לא SQ.

מה שהידגשתי...אמרת מה שבתחילת המאה אף אחד לא אמר...ככה קמו ממציאים ופילוספים :lol:

כניראה שיש חוקרים ומומחים הרבה יותר ממני/איתנו וראיתי גרף אבל לא אמרתי כלום על היענות ודתרים..אמרתי על דיוק

ברור ש ב Q (תיסלח לי שאני מקצר את המילה ) גבוהה הדריבר יראה היענות טובה יותר לתדרים דבוהים יותר שפולשים לתחום המיד...ומיצד שני גם יהווה מעין "פילטר" לבאסים הנמוכים יותר

אולי הדיוק שאני מדבר עליו לא עונה למה שאתה מיתכוון או למונח הנכון אבל אני מיתכוון לדיוק של נגיד : בווום והממברנה חוזרת מהר למקומה בעוד שנוצר פחות הד ותזוזות אחרות היו אם היה יותר אויר בתיבה האטומה

• תוכן חדש...