Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פיאט בראבו 2009 דגם t-jet

המצב הוא כזה, כאשר אני מפעיל את המזגן דרך הבקרת אקלים המצויה ברכב ומכוון את זרם האוויר אל המקסימום, יוצא זרם מאוד מאוד חלש בדומה לפעולה של מזגן בכל רכב אחר רגיל על 1 או 2 המזגן כן מקרר או מחמם, הבעיה היא רק הזרם החלש.

האם מישהו יכול לתת לי עצות לפתרון? או שמישהו יודע מאיפה מגיעה הבעיה??

תודה רבה לעוזרים

פורסם

העוצמה המירבית מתקבלת במצב של מחזור אויר. ודא שאכן המזגן משתמש באויר שבתוך הרכב ואינו מכניס אויר טרי מבחוץ.

מעבר לכך, יתכן שמסנן המזגן סתום ויש להחליפו. מניסיון, מסנן חדש יכול לעשות פלאים לספיקת האויר וליכולת הקירור של המזגן.

הגישה אל המסנן מתבצעת ממושב הנוסע שליד הנהג - יש לפרק את הפאנל משמאל ולשלוף את המסנן החוצה. אם אתה מסתבך אז היכנס למוסך - הפעולה אורכת לכל היותר דקות בודדות ולמיטב זכרוני לא נדרש כלי עבודה כלשהו לביצועה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אכן המזגן מקבל את האוויר מתוך הרכב וידאתי זאת מספר פעמים.

אני אבדוק מה שאמרת לגבי המסנן, כמה יעלה לי החלפה של כזה דבר במוסך?

תודה

פורסם

האם ברכבך קיימים גם פתחי איוורור עבור הנוסעים במושבים האחורים או/גם פתחי איוורור בתא הכפפות ?

המחיר תלוי בסוג המסנן הקיים ברכבך כלומר יש מסננים רגילים ויש מסננים עם פחם פעיל אשר מסננים גם גזים רעילים. זמן ההחלפה הוא בערך 20 דקות ומחיר פילטר עשוי לנוע בין 100-150 - שקלים (תלוי בסוג הפילטר) בסיכום עלות החלפה יכולה להגיע גם ל-200 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני בטוח שיש לפחות רכב אחד בעולם שבו החלפת מסנן המזגן אורכת 20 דקות, בדיוק כפי שאני בטוח שפיאט בראבו 09' היא אינה הרכב הזה.

כפי שכתבתי: כדי להחליף את המסנן יש לפרק את הפאנל שנמצא משמאל לרגלי הנוסע שלצד הנהג, לשלוף מתוכו את המסנן (יש לפתוח תפס פנימי שמחזיק אותו במקומו), להתקין במקומו מסנן חדש, לסגור את הפאנל ושלום על ישראל.

בעל מקצוע מיומן סוגר את הפינה הזאת תוך 3 דקות לכל היותר. העלות הכוללת אינה אמורה לעלות על 100 ש"ח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

במזגן בפונטו איבו של אבא שלי הייתה בעיה זהה. חזבנו שמדובר במדחס או מפוח.

אכן כמו שהציעו כאן במוסך ביצעו החלפת מסנן והמזגן חזר לעבוד כמו חדש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כן קיימים פתחי אוורור לנוסעים מאחורה, יש קשר לזה אולי?

אנסה באמת להוציא את המסנן ולנקות אותו בעצמי, נראה אם זה יתקן את הבעיה.. אם לא אלך כמובן למוסך מכיוון שמדובר בעלות לא גבוהה יחסית.

תודה

פורסם

אתה בהחלט יכול לנסות לנקות את הפילטר בכדי לוודא שבאמת הבעיה נובעת מפילטר סתום. בכול מקרה רצוי להחליפו כול שנתיים לפחות.

אם פתחי האיוורור מאחורה פתוחים אז חלק מסויים מספיקת האוויר הולכת לנוסעים מאחורה ולכן ספיקת האוויר מקדימה תהייה קטנה יותר.

נסה לסגור את כול פתחי האיוורור הנוספים ברכב וכמובן לכוון את כיוון זרימת האוויר לפנים/חזה בלבד ולבטל את זרימת האוויר לרגלים.

פורסם

האמת שאין לי אפשרות לסגור את פתחי האוורור האחוריים רק לכוון אותם לאחד הצדדים..

אני אבדוק באמת אחרי ניקוי ונראה מה המצב של זרם האוויר.

תודה

פורסם
מרק, אני בטוח שיש לפחות רכב אחד בעולם שבו החלפת מסנן המזגן אורכת 20 דקות, בדיוק כפי שאני בטוח שפיאט בראבו 09' היא אינה הרכב הזה.

כפי שכתבתי: כדי להחליף את המסנן יש לפרק את הפאנל שנמצא משמאל לרגלי הנוסע שלצד הנהג, לשלוף מתוכו את המסנן (יש לפתוח תפס פנימי שמחזיק אותו במקומו), להתקין במקומו מסנן חדש, לסגור את הפאנל ושלום על ישראל.

בעל מקצוע מיומן סוגר את הפינה הזאת תוך 3 דקות לכל היותר. העלות הכוללת אינה אמורה לעלות על 100 ש"ח.

כמה עולה פילטר מקורי ? האם הפילטר הוא רגיל או עם פחם פעיל ?

בוא נתפשר לא 20 דקות אלא 5 דקות לבעל מקצוע (נעגל כלפי מעלה :oops: ) ו-20 דקות למישהו שלעולם לא החליף פילטר מזגן בפיאט בראבו.

פורסם

תודה

לא קיים בכלל כפתור לסגירת או ניתוב האוויר למושבים האחורים ?

פורסם

לא, לא קיים כזה. למעשה כל הזמן שאני מכוון את זרם יציאת האוויר כלפי החזה, יצא אוויר גם לנוסעים מאחורה.

מוזר מאוד אבל ככה זה ברכב

פורסם

אתה יכול לבדוק את עוצמת זרימת האוויר גם בלי פילטר. פשוט תוציא את הפילטר ובדוק האם יש שינוי דרסטי בעוצמת האיוורור.

פורסם

תודה

פתח האוורור למושב האחורי זהה לפתחי האוורור הקדמיים שנמצאים בצדדים. כמו שאתה יכול לסגור אותם כך גם אתה יכול לסגור אותו.

כמה עולה פילטר מקורי ? האם הפילטר הוא רגיל או עם פחם פעיל ?

בוא נתפשר לא 20 דקות אלא 5 דקות לבעל מקצוע (נעגל כלפי מעלה :oops: ) ו-20 דקות למישהו שלעולם לא החליף פילטר מזגן בפיאט בראבו.

האמת היא שאינני יודע לומר האם המסנן מכיל פחם פעיל או לא - בעין הלא מקצועית שלי הוא נראה מסנן סטנדרטי למדי.

יש לשים לב שבעת פירוק המסנן הישן יתכן שעלים יבשים ולכלוך בסגנון יפול על השטיח - שואב אבק יסיר אותם בקלות.

פורסם

חברת MANN FILTER מייצרת 2 סוגי פילטרים עבור פיאט בראבו 2009.

מסנן פחם פעיל וגם מסנן רגיל.

CUK 2422 - מסנן פחם פעיל

CU 2422 - מסנן רגיל

אתה בהחלט יכול להתקין מסנן עם פחם פעיל לשיפור איכות האוויר בתא הנוסעים.

• תוכן חדש...