Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום.

זה הסיפור: נסעתי בכביש שבתמונה (בכרמיאל עיר שאני לא מכיר) בנתיב הימני, במקום לפנות ימינה אותתי שמאלה כי הייתי צריך להמשיך ישר, ובמעבר חצייה התחלתי לעבור לנתיב השמאלי (כאשר מאחוריי אין רכב ובלא סיכנתי איש). בזמן שאני עובר את הצומת שוטר שעמד בצומת אמר לי לעצור בצד ונתן לי דוח של 500(!!!) שח על כך שלא פניתי ימינה מנתיב ימני עם חץ עליו.

בתיאור העבירה נרשם כי "נהג ברכב הנ"ל בכביש המחולק לשני נתיבים שבהם סימני חצים המובילים לצומת ועברת בצומת יצאת מהצומת שלא בכיוון החץ שסומן בנתיב ממנו נכנסת לצומת בניגוד לתקני."

השוטר לא היה מוכן להקשיב לי ולמה שאני רוצה שירשום וכל מה שכתב בדברי הנהג זה "אני אותתי ולקחתי שמאלה".

הדוח לא מוצדק כי סהכ עשיתי טעות שהיא הגיונית כיוון שאני לא מכיר את הכביש ולא עשיתי שום דבר שמסכן איש.

מה אני עושה במקרה הזה??

Capture.JPG

פורסם

זה שעשית טעות, לא אומר שהדו"ח לא מוצדק.

על פי תיאורך ועל פי התמונה שצירפת עשית עבירה ולא צייתת לחיצים המצויירים על הכביש גם אם לא הפרעת לאף אחד.

גם לא לציית לרמזור אדום, לשיטתך, זה לא עבירה אם לא נגרמה הפרעה.

אם אתה עומד בקריטריונים להמרת דו"ח באזהרה, כתוב למפנ"א בבקשה כזו. אם לא, המלצתי היא לשלם.

בלי שום קשר אתה יכול להעלות לכאן סריקה של בדוח (ולהשמיט פרטים אישיים) על מנת שננסה למצוא פגמים אחרים בדוח.

פורסם
47. (א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי.

(ב) מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה:

(1) נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך;

(2) בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי;

(3) נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית;

(4) נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.

(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(1) הראות לקויה או שדה הראיה חסום או מוגבל;

(2) הוא נמצא אחרי התמרור א-30 לפני מפגש מסילת ברזל, ועד אחרי מפגש מסילת הברזל;

(3) הוא מתקרב אל מעבר חציה להולכי רגל המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור המציין מקום מעבר חציה להולכי רגל, ועד שעבר את מקום מעבר החציה;

(4) הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;

(5) הוא חוצה קו הפרדה רצוף, אלא אם כן בסמוך לו בצדו הימני נמצא קו קטעים;

(6) הוא נמצא במנהרה או בתוך 50 מטרים לפני מנהרה או 50 מטרים אחרי היציאה מן המנהרה.

השינוי נתיב שלך בעייתי לפחות משני אספקטים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

m3x7r3m3 - אין קשר ל 47 כיוון שלא מדובר בעקיפה כלל.

ובכלל לא בטוח שעברת עבירה כלשהיא , מהתמונה נראה שלפני מעבר החציה יש שני נתיבים וקו מקוקו ביניהם ואילו אחרי מעבר החציה אין סימון כזה .

פורסם

ובכלל לא בטוח שעברת עבירה כלשהיא , מהתמונה נראה שלפני מעבר החציה יש שני נתיבים וקו מקוקו ביניהם ואילו אחרי מעבר החציה אין סימון כזה .

איך אני יכול לברר אם זה תופס?

ועם כל הכבוד,

eyals05, אני לא ילד ואני מבין טוב מאוד את ההבדל בין לעבור ברמזור אדום ל"עבירה" שאני עשיתי.

מה הייתי אמור לעשות? לפנות ימינה במצב כזה? זה מצב שכל נהג נתקל בו, ואני לא מאמין שבאמת יש מישהו שהיה פונה ימינה במצב כזה.

מילא אם הייתי חותך מישהו או נדחף, זה סהכ מקרה של אי היכרות עם הכביש ולא שביצעתי עבירה חמורה שעוד מחייבת 500 שקל קנס.

פורסם

האם יש כיכר בהמשך הדרך או שאני טועה?

כך או כך, על סמך דבריך בלבד, אין מקום לדוח.

סרוק את חלק הדוח שעליו כתוב "תיאור נסיבות המקרה" ואולי נוכל למצוא בו כשלים שיפילו את הדוח.

פורסם

הדוח כתוב היטב ומתאר היטב את נסיבות המקרה.

יש בו גם שם של עד. ככל הנראה העד כתב מזכר נספח לדוח.

על פי החוק היבש you are in deep shit, יהיה קשה מאוד למוטט דוח כזה בבית הדין

לטעמי לא היה צריך להיכתב דוח.

עכשיו לסייגים:

מה היה מצב התנועה? האם היה עומס בכביש בפניה שמאלה והנתיב הימני היה ריק?

האם היה עומס?

האם הפרעת לניידת בנסיעתה? לדברי השוטר הוא נסע בניגוד לכיוון תנועתך

לסיכום, אני לא איש בשורות עבורך.

פורסם (נערך)

היה רכב אחד בלבד בנתיב השמאלי מאחוריי (לא קרוב אלי), לא היה עמוס בכלל הכביש היה ריק, והניידת עמדה בצומת ממולי בתמרור של התן זכות קדימה

העד זה שוטר נוסף שהיה בניידת

עריכה אחרונה על ידי daviddvd
פורסם
היה רכב אחד בלבד בנתיב השמאלי מאחוריי (לא קרוב אלי), לא היה עמוס בכלל הכביש היה ריק, והניידת עמדה בצומת ממולי בתמרור של התן זכות קדימה

העד זה שוטר נוסף שהיה בניידת

Shit happens:-(

'צטערת

אני משער שאלה היו שוטרי סיור ולא תנועה

פורסם
ועם כל הכבוד,

eyals05, אני לא ילד ואני מבין טוב מאוד את ההבדל בין לעבור ברמזור אדום ל"עבירה" שאני עשיתי.מה הייתי אמור לעשות? לפנות ימינה במצב כזה? זה מצב שכל נהג נתקל בו, ואני לא מאמין שבאמת יש מישהו שהיה פונה ימינה במצב כזה.

כן, זה בדיוק מה שהיית צריך לעשות מבחינת החוק.

מה שקורה בפרקטיקה עם מאות אלפי הנהגים במדינת ישראל זה משהו אחר אבל לפי החוק אתה צריך לציית לתמרורים.

לא צייתת לתמרור (גם אם בטעות) ותפסו אותך, אכלת אותה.

אני הייתי אוכל את הקנס ומשלם אותו בצער רב.

500 שקל זה הרבה כסף אך אין לך שום קייס.

פורסם

הקנס מוצדק אם כי לפי תאורך אולי לא הוגן

דרך מחולקת - תקנה 36

(ד) בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חצים המובילים לצומת, לא ייכנס הנהג לצומת, לא יעבור בו ולא יצא ממנו אלא בכיוון חץ שסומן בנתיב שממנו נכנס לצומת; לעניין תקנת משנה זו, "צומת" - לרבות מפגש עם כביש אחר.

לצערך החוק ברור, ברגע כניסתך בנתיב מסויים אתה צריך להמשיך כפי שהורה לך החץ על הכביש.

פורסם

m3x7r3m3 - אין קשר ל 47 כיוון שלא מדובר בעקיפה כלל.

לא רמזתי ככה, ואני מצטער אם ככה זה השתמע, בסה"כ רציתי להראות את החשיבות שנותנים בתקנות למעבר חצייה ושינוי נתיבים בו.

דוד אם טעית בהחלט היית אמור להמשיך ימינה, להסתובב שם כחוק ולהמשיך בנסיעתך, זה מה שאומר החוק, וזה בפועל מה שאני עושה אם אני טועה בדרך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מצטער שאני מקפיץ את זה מהמתים, אבל זה בדיוק אותו דבר כמו אלו שנדחפים ביציאה מכביש יגור ימינה אל כיוון כרמיאל והקריות. לפעמים כשלא יורד גשם, לא חשוך, לא קר בחוץ, והיה יום חלש, (כמו שהיה היום אגב) יש שם ניידת אחת למשך כמה דקות שמחפשת "תמימים" שבטעות, ממש בטעות, עקפו את כל הפקק ונזכרו ברגע האחרון לפני הרמזור להשתלב ימינה לפנייה, אבל רק בטעות.

אז בשביל ה1 ל1,000 שבאמת עשו את זה בטעות, ברגע האחרון נזכרו שהם לא בנתיב הנכון, לכאורה, כמוך, אני מוכן שהחוק יוחמר והקנס יהיה 2,000 שקל.

כנ"ל לגבי מי שמקצר פקק, דרך כביש שירות או תחנת דלק, רק כדי להשתלב לאותו פקק 10 מטר קדימה.

לדעתי ? שים ניידת שתעצור אותם על כלום ,שתבדוק להם אוויר בגלגלים, שתבדוק רשיונות, שתבדוק להם עוצמת תאורה, ווסט זוהר, מגבים יבשים, הכל, רק למצוא על מה, ולטחוווווןןןן אותו לטחוןןןן - אבל זה לא קשור לפה, סתם הוצאת קיטור.

לעניינו - לעבור נתיב רגע לפני הפנייה מוביל לתאונות, איך אומרים ברדיו, אל תפתיע ואל תופתע.

טעית ? לא קרה כלום, תמשיך לסוע ותפרסס מתי שאפשר.

שוב טעית ? לא קרה כ-ל-ו-ם, אנחנו לא בארה"ב, פה מקסימום תסע 5 - 10 דקות יהיה לך מקום לפנות ולהסתובב.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

אם כבר הנושא הוקפץ יש לי שאלה.

לפי התמונה לא ברור אם יש סימון המפריד בין הנתיבים בכיכר או לא.

בהנחה כי אין סימון, הכיכר אינו נחשב כש2 נתיבים מופרדים והאם עדיין יש עילה לדוח?

• תוכן חדש...