Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרכשה מכונה לניקוי חול, ישנה דרישה ללחץ קבוע של 75-90 ליברות (לא הבנתי את הקשר של משקל ללחץ אבל נניח).

איזה קומפסור עלי לרכוש שיוכל להחזיק לחץ כזה קבוע? יש לי כרגע קומפרסור 3.5 כ"ס והוא מראה שהוא מספק לחץ של 8 באר, העניין הוא בונה את הלחץ הזה אבל נופל לבערך 60psi מיד איך שמשחררים ממנו אוויר.

תודה, בן.

Got To love It

פורסם

יא אללה איתך, איזה סלט עשית פה מהמידות.

ליברות זה קיצור של ליברות לאינץ' רבוע, בנוכרית זה Pounds per Square Inch או PSI. ליברות זה כוח, אינץ' רבוע זו יחידת שטח, והגדרת לחץ בפיסיקה היא כוח ליחידת שטח.

אחר כך אתה מתחיל עם בארים וחוזר שוב לPSI?

קצת עקיבות, בן אדם...

אחרי שחפרתי לשווא, על קומפרסור אין לי המלצות דווקא :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

בוקר טוב.

כדי לשמור על הלחץ בטווח הנדרש, ספיקת האוויר של המדחס תחת עומס מתקן הניקוי צריכה להספיק.

לא יודע להגדיר לך מה ה-CFM הנדרש מהמדחס אבל היות והמדחס הזה כבר אצלך, נסה להקטין את טווח נפילת הלחץ עליו אתה מדווח.

הנפילה של לחץ המדחס מ-8 בר ל-60 psi כלומר מ-8 בר ל-4.1 בר (בר הוא 14.5 psi) נובעת קודם כל מהטווח המת של מפסק המיתוג של המדחס. למדחס יש מפסק המפעיל/מנתק את מנוע המדחס (ביחידות תעשיתיות תתכן הפעלה של שסתום בקו היניקה ולא כיבוי המנוע). קוראים לו פרסוסטט.

באביזר כזה יש כוונון לנקודת ההפסקה אבל גם לנקודת החיבור מחדש.

לא מכיר את הסידור אצלך אבל בפרסוסטטים משוכללים חייב להיות ויסות גם לטווח המת. אם תקטין אותו המדחס יחזור לדחוס בלחץ גדול יותר מה-4.1 בר עליהם אתה מדווח.

ו-2 הסתייגויות לסיום:

1 - אם בכלל ניתן לכוון את הטווח המת אצלך, הקפד לא לשנות את כוונון הלחץ המכסימלי להפסקת הדחיסה. יש אומנם שסתום ביטחון הפורק מכנית בלחץ יתר אבל היות ומדובר בלחץ אוויר ובמיכל אגירה, אל תחרוג מהטווח הבטוח.

2 - כוונון מתאים לצרכיך יועיל רק אם ספיקת המדחס מתאימה למכונת הניקוי. הייתי מתחיל בהפעלת המכונה כשהמדחס פועל והלחץ טרם הגיע ל-8 בר, כלומר מנסה לבחון אם הוא מצליח לשמור לחץ בעבודה רציפה. אם כן, יש טעם לנסות לכוון או להחליף פרסוסטט. אחרת הדבר לא יועיל ותוכל להשתמש במדחס רק לסירוגין ובהפסקות תכופות, כל עוד לחץ האוויר מתאים לניקוי.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

שכחתי להוסיף:

אם אופי השימוש במכונת הניקוי הוא שימוש לרצפים קצרים אבל הלחץ נופל מהר, אפשר לנסות להגדיל את מיכלי האגירה של המדחס ע"י הוספת מיכל אחד או יותר על קו האוייר הדחוס. כמה זה יועיל תלוי בכמות האוויר שתוכל לצבור במיכלי העזר ובמשך הזמן בו תרצה לנקות ברציפות.

אל תשכח שאם תחליט להגדיל את המדחס תצטרך גם אספקת חשמל חזקה יותר.

יוסי

פורסם

יוסי, ועכשיו בעברית?

קצת לא הבנתי מה לעשות עם הווסט שיש ביציאה מהקומפרסור, לסגור אותו?

לא התבלבלתי ביחידיות, על המכונות של הניקוי חול רשום "יש צורך בשמירה על 75-95 lbs".

אני גם לא הבנתי את הקשר בין יחידת משקל ליחידת לחץ לכן שאלתי בפורום.

Got To love It

פורסם

קודם כל לפי גודל הקומפרסור אני מנחש שהוא בוכנתי. מדחס בוכנתי צריך לנוח מידי פעם ולא בנוי לעבודה רציפה.

לגבי הפרסוסטט יש לקומפרסור לחץ מקסימלי שבו הוא יעצור ולחץ מינימאלי שבו הוא נכנס לעבודה. מה שוסי אמר זה שתנסה להעלות את הלחץ המינימאלי. כשאתה עובד בניקוי חול הקומרפסור מצליח לייצב לחת או שהלחץ ממשיך לרדת גם אחרי שנכנס לעבודה?

עם איזו דיזה אתה עובד במתקן ניקוי החול? לפי זה יהיה אפשר להמליץ על גודל קומפרסור.

דבר אחרון, אל תתיחס ללחצים שמצויינים על מכונת ניקוי החול. פשוט בלחץ יותר נמוך היא קצת פחות יעילה. זה הכל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...